Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-04-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΦΟΣ - ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

  • [01] ΠΑΦΟΣ - ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ

    Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο στην Πάφο οι προετοιμασίες για την ετοιμασία της μεγαλύτερης αλυσίδας στηθόδεσμων με στόχο την κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες που κατείχε η Σιγκαπούρη.

    Μέχρι σήμερα έχουν μαζευτεί 114.000 στηθόδεσμοι από την Κύπρο και κάποιες άλλες χώρες της Ευρώπης.

    Το Σάββατο έγινε μια τελική συνάντηση της ομάδας πρωτοβουλίας στο ξενοδοχείο Alexander the Great, όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν την Κυριακή με επίκεντρο το λιμανάκι της Πάφου.

    Σύμφωνα με την εκ των διοργανωτών Σκεύη Νεοκλέους, με βάση τον αριθμό των στηθόδεσμων που έχουν μαζευτεί, η Κύπρος θα είναι σίγουρα στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, αφού η αλυσίδα θα ξεπεράσει τα 100 χιλιόμετρα χάριν στην ευαισθησία που επέδειξαν οι Κύπριες γυναίκες, και όχι μόνο, στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

    Η εργατική τάξη, πιστή στα οράματα των πρωτομαρτύρων της Πρωτομαγιάς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για κοινωνική ελευθερία και δικαιοσύνη, συνεχίζει τον αγώνα για επίτευξη των στόχων της, θέτοντας τη δική της σφραγίδα στην αέναη προσπάθεια της κοινωνίας για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον, αναφέρει στο πρωτομαγιάτικο μήνυμα του ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Χρίστος Ταλιαδώρος.

    ``Απόλυτα προσηλωμένη στις απαράγραπτες και πανανθρώπινες αρχές και αξίες, πορεύεται τον δρόμο της ευθύνης και του καθήκοντος με δημιουργικό δυναμισμό, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που προβάλλουν``, προσθέτει.

    Με τη μνήμη στραμμένη στους πρωτοστάτες του Σικάγου, ο Υπουργός απευθύνει στο μήνυμα του εγκάρδιο χαιρετισμό προς όλους τους εργαζομένους, τους ακάματους εργάτες της ανελικτικής πορείας του τόπου.

    ``Με την ευκαιρία που σήμερα μου δίνεται, εκφράζω βαθιά εκτίμηση και σεβασμό προς το συνδικαλιστικό κίνημα γιατί, πάντα πρωτοπόρο, συνεισφέρει δραστήρια, εποικοδομητικά και ουσιαστικά στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου του λαού μας και σε επίτευξη ολοένα και νέων κατακτήσεων``, αναφέρει.

    Ο κ. Ταλιαδώρος προσθέτει στο μήνυμα του ότι στις σύγχρονες συνθήκες της διευρυμένης ενιαίας αγοράς της Ευρώπης, της πλανητικής οικονομίας και της κοινωνίας της γνώσης, η Κύπρος χρειάζεται, όσο ποτέ άλλοτε, ισχυρό και ενιαίο μέτωπο για να μπορέσει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και να συνεχίσει την επιτυχημένη της πορεία.

    ``Υλοποιώντας το όραμά της για πλήρη απασχόληση, ποιότητα στην εργασία και κοινωνική συνοχή, η κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στη βάση στρατηγικών σχεδιασμών και αντλώντας οικονομικούς πόρους και τεχνογνωσία μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, εφαρμόζει για πρώτη φορά ενεργητικές πολιτικές στην αγορά εργασίας. Εργάζεται, επίσης, με συνέπεια και σταθερότητα για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων - της μεγαλύτερης κατάκτησης των εργαζομένων από την ίδρυση της Δημοκρατίας - και επαναδραστηριοποιεί τους μηχανισμούς για αύξηση της παραγωγικότητας στους τόπους εργασίας, μεριμνώντας ταυτόχρονα για προαγωγή της ασφάλειας και της υγείας στο περιβάλλον απασχόλησης``, συμπληρώνει.

    Ο Υπουργός Εργασίας εκφράζει την πεποίθηση ότι ``πιστοί στη μακρά μας παράδοση, θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων, θα επιδείξουμε το απαιτούμενο πνεύμα συνεργασίας και συνδιαλλαγής και, αποφεύγοντας ακραίες θέσεις και αχρείαστες κοινωνικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, θα καταβάλουμε από κοινού κάθε δυνατή προσπάθεια για ευόδωση των επιδιώξεών μας στον κοινωνικό και εργασιακό τομέα``.

    ``Προσδοκώ δε ότι τα διαχρονικά μηνύματα της Πρωτομαγιάς θα εξακολουθήσουν να αποτελούν στέρεη βάση πάνω στην οποία θα συνεχίσουν να εδράζονται οι μεγάλες αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης στην κυπριακή κοινωνία. Ολοι, λοιπόν, καθολικά ας παραδειγματιστούμε από τους αγώνες και τις θυσίες της γενιάς της Πρωτομαγιάς και ας αντλήσουμε δύναμη και κουράγιο στη δύσκολη πορεία μας για ένα καλύτερο μέλλον``, αναφέρει.

    Κλείνοντας το πρωτομαγιάτικο μήνυμα του, ο Υπουργός Εργασίας εύχεται σε κάθε εργαζόμενο επαγγελματική πρόοδο και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 30 April 2006 - 9:29:12 UTC