Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-04-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

  • [01] ΚΥΠΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), το οποίο, όπως είπε, έχει μιαν πολύ αξιόλογη ιστορία στα 30 χρόνια της πορείας του.

    Μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης για τα 30χρονα του ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι "το ΚΥΠΕ έχει μιαν πολύ αξιόλογη ιστορία στα 30 χρόνια της πορείας του", προσθέτοντας ότι "από ένα μικρό πρακτορείο έχει εξελιχθεί σε ένα έγκυρο πρακτορείο με πολλή αξιοπιστία στο οποίο βασίζονται και οι ξένοι και οι δικοί μας για έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση".

    "Αυτή την ώρα πραγματικά σκέφτομαι τον μακαρίτη Ανδρέα Χριστοφίδη, διότι ήταν αυτός που συνέλαβε την ιδέα και ουσιαστικά ήταν πρωταγωνιστής στην ίδρυση και λειτουργία του", πρόσθεσε.

    "Εύχομαι περαιτέρω ανάπτυξη και επιβεβαιώνω αυτά που ελέχθησαν στις ομιλίες ότι η κυβέρνηση στηρίζει το ΚΥΠΕ και πρόσφατα έχει εγκρίνει και προϋπολογισμό και θέσεις για να δώσει την ευκαιρία στο ΚΥΠΕ να μπορέσει να εκπληρώσει με μεγαλύτερη τελειότητα την αποστολή του", κατέληξε.

    Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εσωτερικών και η Πολιτεία γενικότερα θα συνεχίσουν να στηρίζουν το ΚΥΠΕ έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου, σημειώνοντας ότι το ΚΥΠΕ είναι ένας οργανισμός, ο οποίος ``απολαμβάνει καθολικής αναγνώρισης για το έργο που επιτελεί".

    Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση που έγινε στην Πύλη Αμμοχώστου της Λευκωσίας για τα 30χρονα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Χρίστου εξήρε τον ``σημαντικό ρόλο`` που, όπως ανέφερε, διαδραμάτισε το ΚΥΠΕ ``στον τομέα της ενημέρωσης για το κυπριακό πρόβλημα``.

    ``Το Υπουργικό Συμβούλιο``, είπε ο κ. Χρίστου, ``ενέκρινε πρόσφατα το νέο οργανόγραμμα, το οποίο θα επιτρέψει στο Πρακτορείο να λειτουργήσει σε καινούργια βάση, με την πρόσληψη περισσότερων δημοσιογράφων, επεκτείνοντας και τις ώρες παροχής των υπηρεσιών του``.

    Με την έγκριση από την κυβέρνηση και τη Βουλή του νέου οργανογράμματος του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων και των σχεδίων υπηρεσίας και με τη βοήθεια της κυβέρνησης για την ανέγερση ιδιόκτητων γραφείων του Πρακτορείου, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΠΕ Δρ Αριστος Αριστοτέλους, παρέχεται μέγιστη βοήθεια στη μελλοντική πορεία του ΚΥΠΕ και στη διευκόλυνση των εργασιών του.

    Σε ομιλία του στην εκδήλωση για τα 30χρονα του ΚΥΠΕ, ο Δρ Αριστοτέλους ευχαρίστησε τους πρώην Προέδρους, Διευθυντές και Αναπληρωτές Διευθυντές καθώς και τους εργαζομένους του Πρακτορείου για τη συμβολή τους στο έως τώρα επιτευχθέν έργο, επισημαίνοντας ταυτοχρόνως ότι ``το Πρακτορείο βρίσκεται σήμερα μπροστά σε νέες προκλήσεις`` και ότι ``στο ΚΥΠΕ δεν υπάρχει εφησυχασμός``.

    ``Με την υπευθυνότητα, σοβαρότητα και με το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακρίνει το Πρακτορείο μας στη διεκπεραίωση της εργασίας του και με τη συμπαράσταση όλων``, είπε ο Δρ Αριστοτέλους, ``είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία, υλοποιώντας τους προγραμματισμούς και τα αναπτυξιακά του σχέδια, υπηρετώντας τους σκοπούς και την αποστολή που του ανέθεσε η Πολιτεία``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 27 April 2006 - 19:29:14 UTC