Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News Bulletin in Greek, 05-12-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Ευχές - Εκδήλωση ΔΗΚΟ
  • [02] Πρόεδρος Βουλής - Πρεσβευτής ΗΠΑ
  • [03] Πρόεδρος Βουλής - Βλόσοβιτς
  • [04] Εκπρόσωπος - Εγγραφα βρετανικού ΥΠΕΞ
  • [05] Χριστόφιας - Εγγραφα βρετανικού ΥΠΕΞ
  • [06] Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Αρχεία Φόρεϊν Οφις
  • [07] Κουτσού - Εγγραφα βρετανικού ΥΠΕΞ
  • [08] Πρόεδρος ΕΔΗ - Αρχεία Φόρεϊν Οφις
  • [09] Εκπρόσωπος - Υπουργικό Συμβούλιο - Οικονομία
  • [10] Κουτσού - Οδός Λήδρας - Γέφυρα
  • [11] Πρόεδρος ΕΔΗ - Κυπριακό
  • [12] Πρόεδρος ΑΔΗΚ - Κυπριακό - Λήδρας
  • [13] Ταλάτ - Δώρο από Πρόεδρο Δημοκρατίας
  • [14] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Πατατοπαραγωγοί
  • [15] Πατατοπαραγωγοί - Αναστολή μέτρων
  • [16] Πρόεδρος Δημοκρατίας - ΥΠΕΣ - Ενωση Κοινοτήτων Κύπρου
  • [17] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Τιμητικά χορηγήματα
  • [18] Καλαθόσφαιρα - Πρωτάθλημα Ανδρών - 10η Αγωνιστική
  • [19] Χρηματιστήριο - Σημαντικά κέρδη - Αύξηση όγκου συναλλαγών

  • Εκπομπή για Ομογένεια ΚΥΠΕ - 30/12/2005


    (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    [01] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Ευχές - Εκδήλωση ΔΗΚΟ

    Μακάρι το 2006 να είναι το έτος της επανένωσης και της δικαίωσης της πατρίδας μας, δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος κληθείς να στείλει μια ευχή προς τον κυπριακό λαό με την ευκαιρία του νέου έτους.

    Αποχωρώντας από τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποίησε το μεσημέρι το ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ''για το λαό, η μόνη ευχή μας είναι η επανένωση του τόπου μας''.

    Εχω ευχηθεί στον κόσμο του ΔΗΚΟ, σημείωσε, να πραγματοποιηθούν οι προσδοκίες τους και πολιτικά και προσωπικά για τον καθένα, ευτυχία και ειρήνη το 2006.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως ο κόσμος προσμένει πολλά από το ΔΗΚΟ.

    ''Να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείχνει ο κόσμος και θα φανεί αυτό με τη σταθερότητα της πολιτικής, με σκληρή δουλειά και προσπάθεια να φέρουμε τα μηνύματά μας και έξω από τον κόσμο'', σημείωσε.

    Αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές, είπε ότι ''η προσπάθεια είναι άλλοι να ακούσουν τα μηνύματά μας και να μας δεχτούν, να μας υποστηρίξουν και να μας δώσουν δύναμη να διαδραματίσουμε ιστορικό ρόλο που έχει η μεγάλη ιστορία αυτού του κόμματος''.

    Ερωτηθείς αν ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Μάριος Καρογιάν προτίθεται να διεκδικήσει βουλευτική έδρα, ο κ. Παπαδόπουλος παρέπεμψε σε αυτόν και πρόσθεσε: ''να σας τα πει ο κ. Καρογιάν. Εχω συζητήσει μαζί του επανειλημμένα''.

    [02] Πρόεδρος Βουλής - Πρεσβευτής ΗΠΑ

    Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, που θα οδηγήσουν σε συμφωνημένη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Αμερικανός Πρεσβευτής στην Κύπρο Ρόναλντ Σλίκερ, στο πλαίσιο συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια.

    Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, ο κ. Χριστόφιας τόνισε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της επίτευξης της διζωνικής - δικοινοτικής ομοσπονδίας, υπογραμμίζοντας ότι η λύση πρέπει να συμφωνηθεί μετά από διαπραγμάτευση και να λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες τόσο των Τουρκοκυπρίων όσο και των Ελληνοκυπρίων.

    Καλωσορίζοντας τον νέο Αμερικανό Πρεσβευτή στην Κύπρο και στη Βουλή, ο κ. Χριστόφιας προέβη σε ανασκόπηση της παρούσας φάσης του Κυπριακού, παραθέτοντας ιδιαίτερα τους λόγους για τους οποίους η ελληνοκυπριακή πλευρά απέρριψε το σχέδιο Ανάν στις 24 Απριλίου 2004.

    Ο λαός απέρριψε το σχέδιο Ανάν, αλλά όχι την ίδια τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο κ. Χριστόφιας, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της επίτευξης της διζωνικής - δικοινοτικής ομοσπονδίας.

    Ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Βουλής για την πρώτη αυτή συνάντησή τους, ο κ. Σλίκερ είπε ότι προσβλέπει στη συνεργασία του με τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τον ίδιο τον κ. Χριστόφια και στο διάλογο που θα αναπτυχθεί προς όφελος της περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

    [03] Πρόεδρος Βουλής - Βλόσοβιτς

    Το θέμα της διάνοιξης του οδοφράγματος της οδού Λήδρας συζητήθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης του Προέδρου της Βουλής με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Ζπίγκιεφ Βλόσοβιτς, ο οποίος έχει συμπληρώσει την υπηρεσία του στην Κύπρο.

    Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του προς τον κ. Βλόσοβιτς για το έργο που επιτέλεσε στη διάρκεια της θητείας του στην Κύπρο.

    Ο κ. Βλόσοβιτς ευχαρίστησε θερμά τον κ. Χριστόφια για τη συνεργασία τους.

    [04] Εκπρόσωπος - Εγγραφα βρετανικού ΥΠΕΞ

    Η κυπριακή κυβέρνηση θα μελετήσει σε βάθος τα έγγραφα που έχουν αποδεσμευθεί από το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα όσα έχουν δημοσιευθεί δεν ρίχνουν περαιτέρω φως στα όσα ήταν ήδη γνωστά σε σχέση με τις περιόδους που αναφέρονται.

    Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι ''όσα δημοσιεύονται δεν ρίχνουν περαιτέρω φως σε όσα ήδη ξέραμε σε σχέση με τις περιόδους που αναφέρονται''.

    ''Ομως, η κυβέρνηση θα μελετήσει σε βάθος αυτά τα έγγραφα και αν υπάρχει κάτι το οποίο είναι δημόσιου ενδιαφέροντος, τότε θα ανακοινωθεί δεόντως. Δεν έχω άλλα σχόλια, ούτε επιθυμώ να μπω στη λεπτομέρεια των όσων έχουν δημοσιευθεί σε σχέση με τα έγγραφα αυτά'', πρόσθεσε.

    [05] Χριστόφιας - Εγγραφα βρετανικού ΥΠΕΞ

    Τα έγγραφα του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών που δημοσιοποιήθηκαν επαληθεύουν τον αρνητικό ρόλο που διαδραμάτισαν στο Κυπριακό ο αμερικανικός και ο βρετανικός παράγοντας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας.

    Κληθείς να σχολιάσει έκθεση του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών Τζέιμς Κάλαχαν, στην οποία σημειώνει ότι πρώτη έγνοια του Αμερικανού ομολόγου του Χένρι Κίσιντζερ ήταν να ικανοποιηθεί η Τουρκία και εκφράζει αμφιβολίες κατά πόσον οι Αμερικανοί είχαν πρόθεση να αποτρέψουν την τουρκική εισβολή, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι «βεβαίως δεν είχαν πρόθεση να αποτρέψουν την τουρκική εισβολή, αυτά είναι χιλιοειπωμένα και αποδεδειγμένα, από το βαθμό στον οποίο άνοιξε ο φάκελος της Κύπρου στην Ελλάδα και στην Κύπρο».

    Ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε τη γνώμη πως με τα έγγραφα «απλώς επαληθεύεται μια τρανή αλήθεια, ότι ο αμερικανικός παράγοντας διαδραμάτισε αρνητικό ρόλο, όχι μόνο στην αποσόβηση του πραξικοπήματος, αλλά και πριν και μετά».

    [06] Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Αρχεία Φόρεϊν Οφις

    Η βρετανική πολιτική είναι ένοχη για την τραγωδία του κυπριακού λαού και είναι γι' αυτό που οφείλει να επανορθώσει με διαφοροποίηση της στάσης της, που μέχρι σήμερα συνεχίζεται αμετάβλητη, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ερωτηθείς για τα απόρρητα έγγραφα της βρετανικής κυβέρνησης για τα τραγικά γεγονότα του 1974.

    Ο κ. Ομήρου, αφού είπε πως το Κίνημα θα μελετήσει τα έγγραφα αυτά πιο επισταμένα, ανέφερε πως από τα αρχεία επαναβεβαιώνεται ότι η Βρετανία τήρησε μια παθητική, αλλά ένοχη στάση στην τουρκική εισβολή του 1974.

    [07] Κουτσού - Εγγραφα βρετανικού ΥΠΕΞ

    Τα έγγραφα του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών που δημοσιοποιήθηκαν επιβεβαιώνουν «αυτό που πολλοί έγραψαν και απέδειξαν με άλλα έγγραφα», ότι τη θέση για διζωνική λύση στο Κυπριακό ανέπτυξε ο τότε Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος υποσχέθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς την πλήρη υποστήριξή της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Νίκος Κουτσού.

    Πρόσθεσε πως «η ιστορία είναι μπροστά και βλέπουμε ακόμα το ρόλο που διαδραματίζουν οι Αμερικανοί και οι Αγγλοι στις προσπάθειες για μια σωστή, δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος».

    [08] Πρόεδρος ΕΔΗ - Αρχεία Φόρεϊν Οφις

    Το ότι υπήρξαν πολλές συνωμοσίες σε βάρος της Κύπρου τα πέτρινα χρόνια δεν υπήρχε καμία αμφιβολία, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΕΔΗ Μιχάλης Παπαπέτρου, ερωτηθείς για τα απόρρητα έγγραφα της βρετανικής κυβέρνησης που αφορούν τα τραγικά γεγονότα του 1974.

    ''Το θέμα είναι πώς εμείς με την κοινή μας δράση με τους Τ/Κ και πώς εμείς, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος, θα βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα και θα οδηγήσουμε την πατρίδα μας στην επανένωση και στην ελευθερία'', πρόσθεσε.

    [09] Εκπρόσωπος - Υπουργικό Συμβούλιο - Οικονομία

    Το Υπουργικό Συμβούλιο στην προχθεσινή του ειδική συνεδρία διαπίστωσε ότι η Κύπρος βρίσκεται σε ''πάρα πολύ καλό δρόμο'', ότι έχει επιτευχθεί ένα νοικοκύρεμα των οικονομικών αρκετά σημαντικό και ότι οι δυνατότητες για κοινωνική πολιτική και μέτρα κοινωνικής συνοχής υπάρχουν και θα εκδηλωθούν και στο νέο χρόνο, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Πρόσθεσε ότι αποφασίστηκε να καθοριστούν λεπτομερή και δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των μέτρων που περιέχονται στο Πρόγραμμα Σύγκλισης για όλη τη διάρκεια της υλοποίησης του Προγράμματος, σημειώνοντας ότι η κοινωνική πολιτική και τα μέτρα κοινωνικής συνοχής θα συνεχιστούν, διότι δεν είναι δυνατό να θυσιαστούν αυτά έναντι άλλων επιδιώξεων.

    Ο κ. Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι ''αποφασίστηκε να καθοριστούν λεπτομερή και δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των μέτρων που περιέχονται στο Πρόγραμμα Σύγκλισης για όλη τη διάρκεια της υλοποίησης του Προγράμματος''.

    Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι ''ο Πρόεδρος έχει δηλώσει σαφώς ότι η κοινωνική πολιτική και τα μέτρα κοινωνικής συνοχής θα συνεχιστούν, διότι δεν είναι δυνατό να θυσιαστούν αυτά έναντι άλλων επιδιώξεων της χώρας μας, δηλαδή της ένταξης στην ΟΝΕ''.

    [10] Κουτσού - Οδός Λήδρας - Γέφυρα

    Ολα τα κόμματα μαζί θα πρέπει να προτείνουν στους Ε/Κ να σταματήσουν να πηγαίνουν στα κατεχόμενα μέχρι το κατοχικό καθεστώς, ο εκπρόσωπος του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και οι συν αυτώ, εξαφανίσουν τη γέφυρα που κατασκεύασαν στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, και να καταγγείλουν τη συμπεριφορά του κατοχικού καθεστώτος σε όλα τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών και σε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Νίκος Κουτσού.

    Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Κουτσού σημείωσε ότι η κατασκευή της γέφυρας από το κατοχικό καθεστώς στην οδό Λήδρας θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με συγκεκριμένη στρατηγική και εισηγήθηκε όπως η ε/κ πλευρά προτείνει την αποστρατιωτικοποίηση της παλιάς Λευκωσίας και της Αμμοχώστου.

    [11] Πρόεδρος ΕΔΗ - Κυπριακό

    Το 2006 θα πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες λύσης και όχι διχοτόμησης, δήλωσε ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών (ΕΔΗ) Μιχάλης Παπαπέτρου, ο οποίος επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος επισκέφτηκε χθες το φυλάκιο στο τέρμα της οδού Λήδρας και πρόσφερε δώρα στους εθνοφρουρούς.

    Σε δηλώσεις μετά την επίσκεψη, ο κ. Παπαπέτρου είπε πως το 2005 υπήρξε ένας άγονος χρόνος και ότι στο 2006 ''πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το φόβο για την αμφιταλάντευση και να δημιουργήσουμε συνθήκες λύσης και όχι διχοτόμησης''.

    [12] Πρόεδρος ΑΔΗΚ - Κυπριακό - Λήδρας

    Το Αγωνιστικό Δημοκρατικό Κίνημα (ΑΔΗΚ) καλεί την ελληνοκυπριαπή πλευρά να παραμείνει αταλάντευτα σταθερή σε θέματα αρχών, ενόψει των εξελίξεων που αναμένονται με το νέο χρόνο σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, όσο και για την έναρξη νέου διαλόγου για το Κυπριακό.

    Σε δηλώσεις του χθες ο Πρόεδρος του ΑΔΗΚ Ντίνος Μιχαηλίδης έκανε λόγο για ''τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα όπως εκφράστηκε και με τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Σενέρ, αλλά και με το θέμα της γέφυρας στην οδό Λήδρας'' και τόνισε ότι ''επιβάλλεται η σθεναρή εμμονή στη θέση ότι δεν θα ανοίξει η δίοδος στη Λήδρας, εάν δεν κατεδαφισθεί η γέφυρα''.

    ''Αν αυτό δεν συμβεί'', πρόσθεσε, ''θα πρέπει να κλείσουμε μονομερώς όλες τις διόδους, σαν πίεση προς την τουρκική πλευρά για να συμμορφωθεί''.

    [13] Ταλάτ - Δώρο από Πρόεδρο Δημοκρατίας

    Ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ παρέλαβε χθες το δώρο που του απέστειλε με την ευκαιρία των εορτών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Oπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή», ο κ. Ταλάτ παρέλαβε ένα πακέτο με σοκολάτες, γλυκά και ελαιόλαδο.

    [14] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Πατατοπαραγωγοί

    Εκκληση προς τους πατατοπαραγωγούς να μην πραγματοποιήσουν τη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας τους προς το Προεδρικό Μέγαρο απηύθυνε χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος τους κάλεσε παράλληλα να αποχωρήσουν από τον αυτοκινητόδρομο Δεκέλειας Ριζοελιάς.

    Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε επίσης ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για επίλυση του προβλήματος των πατατοπαραγωγών, λέγοντας ότι αυτή η αγροτική τάξη αντιμετωπίζει συγκεκριμένο πρόβλημα.

    [15] Πατατοπαραγωγοί - Αναστολή μέτρων

    Οι πατατοπαραγωγοί αποφάσισαν χθες βράδυ να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν για σήμερα και αντί αυτού αντιπροσωπεία τους θα μεταβεί σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Επίσης αποφάσισαν όπως μεταφέρουν τα τρακτέρ τους, στα χωράφια, εκτός του αυτοκινητοδρόμου και παραμείνουν εκεί υπό την προστασία της αστυνομίας.

    [16] Πρόεδρος Δημοκρατίας - ΥΠΕΣ - Ενωση Κοινοτήτων Κύπρου

    Η κυβέρνηση προτίθεται να συζητήσει το πρώτο εξάμηνο του 2006 τρόπους ικανοποίησης των αιτημάτων των κατοίκων των ορεινών περιοχών, δήλωσε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου, ύστερα από συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπείας της Ενωσης Κοινοτήτων Κύπρου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    «Τέθηκε στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο ένα αίτημα που αφορούσε την περαιτέρω ενίσχυση των οικογενειών, οι οποίες σε αντίθεση με τους συνταξιούχους έχουν πάρει μικρότερο επίδομα για το 2005. Είναι οικογένειες οι οποίες εργάζονται, έχουν παιδιά, και δεν παίρνουν εκείνα τα επιπρόσθετα ποσά των 50 συν 75 λιρών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για αυτό το αίτημα είπε ότι το αντιμετωπίζουμε θετικά και θα συζητήσουμε τον τρόπο ικανοποίησής του στο πρώτο ήμισυ του επόμενου χρόνου», είπε ο κ. Χρίστου.

    [17] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Τιμητικά χορηγήματα

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε πως η προαγωγή της πολιτιστικής δημιουργίας στον τόπο και η έμπρακτη στήριξη της πνευματικής και καλλιτεχνικής παραγωγής αποτελούν ύψιστο στόχο και προτεραιότητα της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά.

    Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια τελετής επίδοσης τιμητικών χορηγημάτων σε ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι ο πολιτισμός ενισχύει την ψυχή των ανθρώπων, προσθέτοντας πως «από αυτήν την ενίσχυση αντλούμε από τις αιώνιες αξίες του πολιτισμού μας, αντλούμε για να αντέχουμε σήμερα στη μεγάλη δοκιμασία μας για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε και να ελπίζουμε στην εθνική μας επιβίωση και δικαίωση».

    [18] Καλαθόσφαιρα - Πρωτάθλημα Ανδρών - 10η Αγωνιστική

    Δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη επέτυχε χθες βράδυ ο Κεραυνός, καταβάλλοντας εκτός έδρας την Ομόνοια με 74-69 και παρέμεινε στο κυνήγι της πρώτης θέσης στο Κυπριακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Α΄ Κατηγορίας Αντρών. Τα δεκάλεπτα: 16-20, 36-40, 50-54, 69-74.

    Την 8η νίκη της στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α΄ Κατηγορίας Αντρών και την 6η συνεχόμενη στο γήπεδό της επέτυχε το βράδυ της Πέμπτης και η ΕΝΑΔ στον Αγιο Δομέτιο, η οποία κατέβαλε πολύ δύσκολα τον Απόλλωνα με 66-64, σε αγώνα για τη 10η αγωνιστική. Τα δεκάλεπτα: 14-18, 27-38, 44-55, 66-64.

    Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα με την 11η Αγωνιστική και τα παιχνίδια ΑΕΚ - ΕΝΑΔ, Απόλλων - ΑΠΟΕΛ, ΕΘΑ - Ομόνοια και Κεραυνός - ΑΕΛ.

    Με την ολοκλήρωση της 10ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, η βαθμολογία των ομάδων έχει ως εξής:

    Θ Ομάδα Ν Η Υ Κ Β 1 ΑΕΛ 8 2 837 759 18 2 ΕΝΑΔ 8 2 708 643 18 3 Κεραυνός 7 3 742 688 17 4 Απόλλων 6 4 804 804 16 5 ΑΠΟΕΛ 5 5 812 782 15 6 Ομόνοια 3 7 675 786 13 7 ΑΕΚ 2 8 795 840 12 8 ΕΘΑ 1 9 735 806 11

    [19] Χρηματιστήριο - Σημαντικά κέρδη - Αύξηση όγκου συναλλαγών

    Στο υψηλότερο του σημείο από τις 13 Δεκεμβρίου 2002 ανήλθε χθες ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), ως αποτέλεσμα των σημαντικών κερδών που κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές. Ανοδο σε ποσοστό 1,84% κατέγραψε και ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος έκλεισε στις 110,62 μονάδες. Ο Δείκτης της Κύριας και Παράλληλης Αγοράς σημείωσε σημαντικά κέρδη σε ποσοστό 2,48%, κλείνοντας στις 1.723,27 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών αναρρίχθηκε στα 2,1 εκατομμύρια λίρες, με την μετοχή της Τράπεζας Κύπρου να συγκεντρώνει το 54,9% του ημερήσιου τζίρου.

    Αύξηση σε ποσοστό 2,48% σημείωσε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 583,31 μονάδες.

    © 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 30 December 2005 - 15:23:08 UTC