Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News Bulletin in Greek, 05-11-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Βουλής - 45 χρόνια Κυπριακής Ανεξαρτησίας - Κυπριακό
  • [02] Ιερά Σύνοδος - Αριεπισκοπικές εκλογές
  • [03] Ερντογάν - Καραμανλής - Επίσκεψη στην Τουρκία
  • [04] Τ/Κ - Βρυξέλλες - Στρασβούργο - Επαφές
  • [05] Υπ. Συγκοινωνιών - Ατυπη Σύνοδος Υπ. Μεταφορών ΕΕ
  • [06] Κατεχόμενα - Καταστροφή αρχαιολογικών χώρων
  • [07] Ποδόσφαιρο - 9η αγωνιστική - Αποτελέσματα - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • [08] ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • [09] Καλαθόσφαιρα - 2η αγωνιστική - Βαθμολογία
  • [10] ΒΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • [11] Εθνική Νέων - Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα - Πρόκριση

  • Εκπομπή για Ομογένεια 07/11/2005

    [01] Πρόεδρος Βουλής - 45 χρόνια Κυπριακής Ανεξαρτησίας - Κυπριακό

    Η φυσική θέση του Κυπριακού είναι ο ΟΗΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας πως η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να αποτελέσει πρόσθετο σημαντικό μοχλό άσκησης πολιτικής για λύση του προβλήματος, αξιοποιώντας την ένταξη της Κύπρου, την παρουσία της Ελλάδας, άλλων φιλικών χωρών, σε συνάρτηση με την ευρωπαϊκή προσδοκία της Τουρκίας.

    Σε ομιλία του χθες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην επετειακή εκδήλωση για τα 45 χρόνια της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, ο κ. Χριστόφιας υπογράμμισε πως η Κύπρος «έπεσε θύμα των διαπλεκόμενων συμφερόντων της Τουρκίας, των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας την ώρα που πολλά διακυβεύονταν σε σχέση με την εισβολή των ΗΠΑ και των στενών τους συμμάχων στο Ιράκ».

    Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Ελλάδας και το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή.

    Σύμφωνα με τον κ. Χριστόφια «για να ανοίξει ο δρόμος της λύσης χρειάζεται η τουρκική πλευρά να μετακινηθεί από τη θέση της ότι τάχατες έκανε το καθήκον της αποδεχόμενη το Σχέδιο Ανάν» και ότι «στην παρούσα φάση του Κυπριακού το κύριο καθήκον συνίσταται στη δημιουργία των προϋποθέσεων επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στα πλαίσια του ΟΗΕ», όπου η επιδίωξη είναι το συντομότερο δυνατό να επαναρχίσουν ουσιαστικές συνομιλίες μακριά από ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, και που θα οδηγήσουν σε συμφωνημένη λύση μακριά από επιδιαιτησίες.

    Παράλληλα απηύθυνε μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα προς όλους λέγοντας ότι «η πίστη στη δικαίωση της Κύπρου, το όραμα της απαλλαγής από την κατοχή και της επανένωσης της πατρίδας και του λαού μας είναι ο φωτεινός φάρος που πρέπει να συνεχίσει να καθοδηγεί την κοινή πάλη των Ε/Κ και των Τ/Κ, ολόκληρου του λαού της».

    Ειδικότερα ο Πρόεδρος της Βουλής στην ομιλία του ανέφερε πως οι εκδηλώσεις για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου «υπογραμμίζουν και προβάλλουν την τεράστια ιστορική σημασία που έχει για το λαό μας, για το παρόν και το μέλλον του, η ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, του ανεξάρτητου κυπριακού κράτους».

    «Η ανεξαρτησία, έστω και ακρωτηριασμένη από τις Συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου, ήταν μια μεγάλη ιστορική κατάκτηση, που άνοιγε ορίζοντες για την πρόοδο και την προκοπή της Κύπρου και του λαού της» ανέφερε.

    Ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε την άποψη ότι «τα λάθη που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα, δυστυχώς, δεν δίδαξαν την πολιτική ηγεσία με αποτέλεσμα να διαπραχθούν ξανά και οι ξένες επεμβάσεις να βρουν πρόσφορο έδαφος, προξενώντας μεγάλο κακό στην πατρίδα μας» και πρόσθεσε ότι «το ανεξάρτητο κυπριακό κράτος αντιμετωπίστηκε από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους ως αποπαίδι και όχι ως ο καρπός του αντιαποικιακού αγώνα».

    Δεν παρέλειψε να τονίσει πως «σαράντα πέντε χρόνια μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας ο λαός μας ακόμα αγωνίζεται για να επουλώσει τις πληγές, για να απαλλάξει την πατρίδα του από την τουρκική κατοχή και να την επανενώσει» και εκτίμησε πως «η παρέλευση του χρόνου παγιώνει τα τετελεσμένα της κατοχής και της ντε φάκτο διχοτόμησης».

    Αναφερόμενος στο σχέδιο Ανάν, σημείωσε πως οι Ελληνοκύπριοι το απόρριψαν «όχι γιατί δεν θέλουν λύση, αλλά γιατί αυτό δεν ήταν ισοζυγισμένο, δεν απένειμε δικαιοσύνη ούτε και απάλλασσε πλήρως την Κύπρο από τις συνέπειες που προκλήθηκαν από το φασιστικό πραξικόπημα, την εισβολή και την κατοχή».

    Ανέφερε ακόμη ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει την τουρκοκυπριακή κοινότητα απομονωμένη ούτε και ευθύνεται για την απομόνωση» και επεσήμανε πως γι' αυτό το λόγο η Κυπριακή Δημοκρατία προώθησε και εφαρμόζει πολλά μέτρα στοχεύοντας στη βελτίωση του επιπέδου ζωής των Τουρκοκυπρίων και στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος εμπιστοσύνης, αλλά η τουρκική πλευρά, «δεν ανταποκρίνεται με ανάλογες κινήσεις καλής θέλησης».

    Επανέλαβε παράλληλα πως «το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 3ης Οκτωβρίου σχετικά με το διαπραγματευτικό πλαίσιο της Τουρκίας, δεν είναι το θέσφατο, κρίνεται όμως ικανοποιητικό λαμβανομένων υπόψη των συγκεκριμένων συνθηκών, των συμφερόντων και των ισοζυγίων εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

    Απαντώντας σε όσους προβάλλουν την ανάγκη σύντομα να λυθεί το Κυπριακό, είπε ότι ουσιαστικά παραπέμπουν στην αποδοχή του Σχεδίου Ανάν ως έχει ή με διακοσμητικές αλλαγές.

    Επίσης απαντώντας σε όσους που στο όνομα μιας ευρωπαϊκής λύσης υποστηρίζουν την απαγκίστρωση του Κυπριακού από το πλαίσιο του ΟΗΕ και τη μεταφορά του στην Ενωση, ο κ. Χριστόφιας είπε πως «πέραν από την άρνηση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αναλάβει τη διαχείριση του Κυπριακού, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας και το γεγονός ότι αυτή δεν μπορεί με αποτελεσματικότητα να διαχειρισθεί τέτοια δύσκολα ζητήματα λόγω των εγγενών αδυναμιών που παρουσιάζει».

    Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε μήνυμα πίστης, αισιοδοξίας και αγώνα ότι «το όραμα της απαλλαγής από την κατοχή και της επανένωσης της πατρίδας και του λαού μας είναι ο φωτεινός φάρος που πρέπει να συνεχίσει να καθοδηγεί την κοινή πάλη των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, ολόκληρου του λαού. Γιατί αυτό που πρώτιστα συντηρεί την αισιοδοξία για την επανένωση είναι η θέληση του λαού μας να ξαναζήσει τις ειρηνικές μέρες της κοινής συμβίωσης στον κοινό μας τόπο. Την Κύπρο μας».

    Στην προσφώνησή του, ο αντιπρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχαήλ Δερμιτζάκης, αφού εξήρε την προσωπικότητα του Δημήτρη Χριστόφια, τον χαρακτήρισε έντιμη φωνή που εκφράζει όλους.

    Ο πρόεδρος της ΟΚΟΕ Κώστας Σταματάρης υπογράμμισε πως απόδημοι Κύπριοι αγωνίζονται για την επικράτηση της ειρήνης στο πολύπαθο νησί, και πρόσθεσε «θέλουμε την επανένωση μέσα από συνθήκες τέτοιες που θα στηρίζουν μια πραγματικά βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού».

    «Εφόσον στην Κύπρο η κατοχή συνεχίζεται, ο αγώνας συνεχίζεται, είναι και καθήκον και δικαίωμα και υποχρέωση μας», κατέληξε ο κ. Σταματάρης.

    Ο Πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Γιώργος Γεωργής, αφού υπογράμμισε πως «για τον Ελληνισμό της Κύπρου, αλλά και όλους τους κατοίκους της, Τούρκους, Αρμένιους, Μαρωνίτες, η Κυπριακή Δημοκρατία με την πολυκοινοτική και πολυπολιτισμική υφή της, παραμένει ασπίδα διασφάλισης που εγγυάται την πορεία της στο μέλλον».

    Ο κ. Γεωργής είπε πως οποιοδήποτε σχέδιο λύσης του Κυπριακού πρέπει να προβλέπει τη μετεξέλιξη της και όχι την κατάργησή της.

    Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Δημήτρη Χριστόφια, είπε ότι είναι ένας διαπρεπής πολιτικός που βίωσε την ιστορία της Κύπρου, και τον χαρακτήρισε πολιτικό με δυναμισμό και όραμα.

    Την εκδήλωση για την κυπριακή ανεξαρτησία διοργάνωσαν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο τέως Πρωθυπουργός της Ελλάδας και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης, η βουλευτής της ΝΔ Ελευθερία Μπερνιδάκη, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής, και του ΣΥΝ Θανάσης Λεβέντης. Επίσης ο ΓΓ της ΟΚΟΕ Γιώργος Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος της ΕΚΕ Λοϊζος Λοϊζος, ο Γιώργος Νταλάρας και πολλοί καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    [02] Ιερά Σύνοδος - Αριεπισκοπικές εκλογές

    Συνέρχεται σήμερα η Ιερά Σύνοδος για να συζητήσει πρόταση του Μητροπολίτη Κιτίου αναφορικά με τις αρχιεπισκοπικές εκλογές.

    Ο Μητροπολίτης Πάφου δήλωσε ότι εκείνο που πρέπει να πρυτανεύσει «είναι η αγάπη μεταξύ των μελών της Συνόδου" αφού «είναι απαράδεκτο να πάμε ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχου να διαφωνούμε και κατά το δη λεγόμενο να τσακωνώμεθα ενώπιόν του».

    Είπε ότι θα πρέπει η Ιερά σύνοδος να αποφασίσει, εάν είναι δυνατόν ομόφωνα, και στη συνέχεια, μια μικρή αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου να μεταβεί στο Πατριαρχείο για να επιδώσει την απόφαση ώστε να διασκεδαστούν τυχόν φόβοι του Πατριαρχείου και οι πάντες να ειρηνεύσουν.

    Ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος ζήτησε τη συμπαράσταση και την προσευχή του χριστεπώνυμου πληρώματος για να ευοδωθούν προς όφελος της Εκκλησίας της Κύπρου οι σημερινές εργασίες της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα μελετήσει την πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη για μετάβαση όλων των μελών της Συνόδου στο Φανάρι στις 10 Νοεμβρίου, αναφορικά με τη διεξαγωγή ή όχι αρχιεπισκοπικών εκλογών.

    Ο Μητροπολίτης Κιτίου, που μιλούσε στους δημοσιογράφους στον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας στην Ξυλοτύμπου, ζήτησε από το λαό «να προσεύχεται όπως η σημερινή ειρηνική προσπάθεια» επιτύχει.

    Η προσπάθεια αυτή, συνέχισε, «αποσκοπεί στη διάσωση του Αυτοκέφαλου της Εκκλησίας μας, στη διάσωση του γοήτρου του Οικουμενικού Πατριάρχη και στη δική μας καλή εμφάνιση στον κόσμο, τον οποίο, δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό τον σκανδαλίζουμε ίσως και πολλές φορές άθελά μας με ότι πρόσωπο παρουσιάζουμε».

    Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνουν αρχιεπισκοπικές εκλογές «όποτε αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου» και ευχήθηκε να υπάρξει ομοφωνία στο θέμα αυτό.

    Σε ερώτηση εάν υποστηρίζει την πρόταση του Μητροπολίτη Κιτίου, ο Λεμεσού Αθανάσιος απάντησε ότι «αυτή δεν έχει κατατεθεί ακόμη επίσημα. Αν δεν κατατεθεί επίσημα, δεν μπορώ να πω τίποτε» είπε.

    [03] Ερντογάν - Καραμανλής - Επίσκεψη στην Τουρκία

    Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας στο τέλος του προσεχούς μήνα θα επισκεφθεί την Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk.

    Σύμφωνα με το κανάλι, ο Τούρκος Πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις στο αεροπλάνο που τον μετέφερε χθες στη Γερμανία.

    Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα ψυχρότητας μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, ο κ. Ερντογάν απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας πως ''υπάρχουν κάποια ζητήματα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης''.

    [04] Τ/Κ - Βρυξέλλες - Στρασβούργο - Επαφές

    Ο λεγόμενος υπουργός οικονομικών των κατεχομένων Αχμέτ Ουζούν μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες για επαφές με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου να βρει τρόπους διοχέτευσης των 259 εκατομμυρίων ευρώ του χρηματοδοτικού κανονισμού για ενίσχυση των Τουρκοκυπρίων.

    Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ουζούν θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ΕΕ για να συζητήσει τεχνικής φύσεως θέματα, που αφορούν την εφαρμογή του κανονισμού και τους τομείς επένδυσης.

    Εξάλλου, δύο λεγόμενοι βουλευτές από τα κατεχόμενα, οι Οζντίλ Ναμί του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος και Χασάν Τατσόι του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, μεταβαίνουν σήμερα στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχουν σε σύσκεψη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά την 3η Οκτωβρίου.

    Επίσης, ο λεγόμενος δήμαρχος της κατεχόμενης Λευκωσίας Κουτλάι Ερκ έχει μεταβεί στο Στρασβούργο για να παραστεί στη φθινοπωρινή σύνοδο του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο θα ασχοληθεί με τη συμμετοχή των τ/κ ''δημοτικών αρχών'' στο Κογκρέσο.

    Στη σύνοδο θα παραστούν και ο Πρόεδρος της ''τ/κ ένωσης κοινοτήτων'' Χουσεϊν Μπεγιάρ και ο ''δήμαρχος'' της κατεχόμενης Κερύνειας Σουμέρ Αϊγκίν.

    [05] Υπ. Συγκοινωνιών - Ατυπη Σύνοδος Υπ. Μεταφορών ΕΕ

    Πραγματοποιήθηκε στη Βερόνα της Ιταλίας στις 4 και 5 Νοεμβρίου, η ατυπη σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ενωσης με θέμα την Οδική Ασφάλεια.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στη Σύνοδο με θέμα η ''Διά βίου εκπαίδευση για την οδική ασφάλεια'', συμμετείχε και ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Χάρης Θράσου.

    Στη σύνοδο συζητήθηκαν η εκπαίδευση της νέας γενιάς, των σημερινών οδηγών, των ευάλωτων χρηστών των δρόμων, αλλά και όλων των εμπλεκομένων στην αντιμετώπιση του προβλήματος των οδικών δυστυχημάτων.

    [06] Κατεχόμενα - Καταστροφή αρχαιολογικών χώρων

    Στην περιοχή της Καρπασίας, στο Τρίκωμο και Βοκολίδα καταστρέφονται αρχαιότητες στο βωμό της οικοδομικής ανάπτυξης, έγραψε η εφημερίδα ''Αφρίκα''.

    Η εφημερίδα σημειώνει πως καταστρέφεται νεκρούπολη της εποχής του Σιδήρου. Αναφορά γίνεται και στην εκκλησία Παναγίας Απαγκού στην περιοχή των Χελώνων η οποία ισοπεδώθηκε.

    [07] Ποδόσφαιρο - 9η αγωνιστική - Αποτελέσματα - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    Χωρίς αλλαγή παραμένει η κορυφή στο παγκύπριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αφού Απόλλωνας, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ συνέχισαν με νίκες την 9η αγωνιστική.

    Ο πρωτοπόρος Απόλλωνας συνέχισε το αήττητο σερί, νικώντας στο Δασάκι τον Εθνικό Αχνας με 2-1, ενώ η δεύτερη Ομόνοια κέρδισε εύκολα στο ΓΣΠ τον ΑΠΟΠ/Κινύρας με 4-0. Ο ΑΠΟΕΛ κατέβαλε στο ΓΣΖ τον ΑΕΚ με 2-1.

    Από τους χθεσινούς αγώνες ξεχωρίζει η ισοπαλία μεταξύ ΑΕΛ και Ολυμπιακού με 2-2 στο Τσίρειο. Η Ενωση Νέων Παραλιμνίου νίκησε εκτός έδρας την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς με 2-0, ενώ ο Διγενής πέτυχε σημαντική νίκη στο Μακάρειο επί της Νέας Σαλαμίνας, την οποία κατέβαλε με 2-1.

    Η 9η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με τον αγώνα Ανόρθωσης ΘΟΪ Λακατάμειας στις 18:00 στο ''Αντώνης Παπαδόπουλος''.

    [08] ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Απόλλωνας 25 2. Ομόνοια 24 3. ΑΠΟΕΛ 23 4. ΑΕΛ 18 5. Ανόρθωση 15* 6. Ε.Ν Παραλιμνίου 12 7. ΑΕΚ 11 8. Ν. Σαλαμίνα 10 9. Ολυμπιακός 9 10. Εθνικός Αχνας 9 11. Διγενής Μόρφου 8 12. ΑΠΟΠ/Κινύρας 4 13. ΘΟΪ Λακατάμειας 3 14. ΑΠΕΠ 2

    * Ανόρθωση και ΘΟΪ έχουν αγώνα λιγότερο.

    [09] Καλαθόσφαιρα - 2η αγωνιστική - Βαθμολογία

    Η ΑΕΚ νίκησε χθες την Ομόνοια με 79 68, σε αγώνα για την 2η αγωνιστική του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας.

    Η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με τον αγώνα ΕΘΑ Απόλλων στο στάδιο «Ελευθερία» στις 19:00.

    [10] ΒΘΜΟΛΟΓΙΑ

    Ν - Η Βαθμοί 1. Κεραυνός 2 - 0 4 2. ΑΕΛ 2 - 0 4 3. ΕΝΑΔ 1 - 1 3 4. ΑΠΟΕΛ 1 - 1 3 5. ΑΕΚ 1 - 1 3 6. ΕΘΑ 1 - 0 2 7. Ομόνοια 0 - 2 2 6. Απόλλων 0 - 2 2

    [11] Εθνική Νέων - Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα - Πρόκριση

    Σημαντική νίκη πέτυχε χθες η Εθνική Νέων Κύπρου κάτω των 19 ετών.

    Η εθνική μας ομάδα νίκησε στο Ισραήλ με 2-1 το αντίστοιχο συγκρότημα της Μάλτας και προκρίνεται στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων.

    Η Εθνική Κύπρου εξασφάλισε τη 2η θέση στον όμιλό της.

    © 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 7 November 2005 - 15:23:10 UTC