Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-08-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) ΚΑ - Αναχώρηση πτήσης από Σαρμ Ελ Σέιχ
  • [02] (K) Υπουργός Υγείας - ΚΑ - Σαρμ Ελ Σέιχ
  • [03] (Κ) Helios Airways - Πόρισμα - Ελεγχος αεροσκαφών
  • [04] (Κ) Αθήνα - Ιατροδικαστές - Ταυτοποιήσεις

  • [01] (Κ) ΚΑ - Αναχώρηση πτήσης από Σαρμ Ελ Σέιχ

    Αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Σαρμ Ελ Σέιχ στην Αίγυπτο με προορισμό τη Λάρνακα το αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών, που μεταφέρει στην Κύπρο τις σορούς των νεκρών και τους τραυματίες του τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε στο αιγυπτιακό θέρετρο προχθές.

    Το αεροσκάφος, στο οποίο επιβαίνουν και συγγενείς των θυμάτων, αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας σε μιάμιση περίπου ώρα.

    Στο χώρο του αεροδρομίου βρίσκεται ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Γαβριηλίδης, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών και συγγενείς των νεκρών και τραυματιών.

    [02] (K) Υπουργός Υγείας - ΚΑ - Σαρμ Ελ Σέιχ

    Το αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών που μεταφέρει στην Κύπρο τις σορούς των νεκρών και τους τραυματίες του τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε στο Σαρμ Ελ Σέικ την Παρασκευή το βράδυ, αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας σε μια περίπου ώρα.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εν αναμονή της άφιξης του αεροσκάφους που απογειώθηκε γύρω στις 2130, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Γαβριηλίδης είπε ότι οι σοροί των νεκρών καθώς και οι τραυματίες θα μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και Λευκωσίας.

    ''Εχουμε δώσει οδηγίες για το πως θα γίνει η παραλαβή των νεκρών και η κίνηση των τραυματιών, οι οποίοι θα διακομιστούν στα νοσοκομεία από όπου προέρχεται ο κάθε τραυματίας και αυτά είναι τα νοσοκομεία της Λεμεσού και της Λευκωσίας, τα οποία θα δεχθούν και τις σορούς των νεκρών'', είπε.

    [03] (Κ) Helios Airways - Πόρισμα - Ελεγχος αεροσκαφών

    Η αεροπορική εταιρεία ''Hλιος'', σε ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε, σημειώνει ότι επιζητεί και περιμένει με αγωνία το πόρισμα που θα διαλευκάνει τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας της περασμένης Κυριακής με τη συντριβή αεροσκάφους της στο Γραμματικό Αθηνών και το θάνατο 121 ατόμων.

    Η εταιρεία αναφέρει ότι τα δυο αεροπλάνα της Β737 - 800 υποβάλλονται σε πλήρη μηχανικό έλεγχο στη Σουηδία μέχρι και τις 24 Αυγούστου προσθέτει, ωστόσο, ότι ''σε αυτό το χρονικό διάστημα το πρόγραμμα των πτήσεών μας θα συνεχίζεται'' για αυτό και καλούνται οι επιβάτες που θα ταξιδέψουν τις μέρες αυτές να επικοινωνούν με την εταιρεία για πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι τους.

    [04] (Κ) Αθήνα - Ιατροδικαστές - Ταυτοποιήσεις

    Η ομάδα ιατροδικαστών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών προχώρησε ήδη στην ταυτοποίηση, μέσω DNA, 30 θυμάτων του μοιραίου Boeing της εταιρείας Helios Airways, που συνετρίβη την περασμένη Κυριακή στο Γραμματικό και οδήγησε στο θάνατο 121 ανθρώπων.

    Την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη αναμένονται και τα αποτελέσματα των υπολοίπων τοξικολογικών εξετάσεων, που θα καταδείξουν αν οι επιβαίνοντες εισέπνευσαν κάποιο άλλο δηλητηριώδες αέριο, καθώς οι εξετάσεις για μονοξείδιο του άνθρακα ήταν αρνητικές.

    Οι νεκροτομές στις σορούς των επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους ολοκληρώθηκαν.

    Παράλληλα, με γοργούς ρυθμούς προχωρεί η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων, μέσω του DNA, ενώ ένας από τους επιβάτες αναγνωρίστηκε από την οδοντοστοιχία του.

    Δείγμα DNA έχει ζητήσει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών από την κόρη του Γερμανού πιλότου.

    Σύμφωνα με την επικεφαλής της Μονάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας Αικατερίνη Καραγιάννη, οι σοροί έχουν εξεταστεί με βάση τα προθανάτια ακτινογραφικά και κλινικά ευρήματα που προσκόμισαν οδοντίατροι στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 21 August 2005 - 19:49:07 UTC