Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-08-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Τράμπζονσπορ - Ανόρθωση - Πρώτο ημίχρονο
  • [02] (Κ) Τράμπζονσπορ - Ανόρθωση - Με δέκα παίκτες η κυπριακή ομάδα
  • [03] (Κ) Ανόρθωση - Περνά στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λινγκ
  • [04] (Κ) Τσάμπιονς Λινγκ - Η Ανόρθωση στον τρίτο προκριματικό γύρο

  • [01] (Κ) Τράμπζονσπορ - Ανόρθωση - Πρώτο ημίχρονο

    Με την ομάδα της Τράμπζονσπορ να προηγείται με 1-0 της Ανόρθωσης, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στην Χουσεΐν Αβνί Ακερ της Τραπεζούντας για τον επαναληπτικό αγώνα του δεύτερου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Το γκολ πέτυχε ο Φατίχ Τεκκέ στο 40ό λεπτό, ύστερα από σέντρα του Ντενίζ Καραντενίζ. Ο Τεκκέ ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ της τουρκικής ομάδας στον πρώτο αγώνα στη Λευκωσία.

    Η Ανόρθωση φάνηκε να έλεγχε το παιγνίδι, αφού η τουρκική ομάδα δεν δημιούργησε πολλές φάσεις, εκτός από τη φάση του γκολ, αλλά και άλλη μία ευκαιρία στο 5ο λεπτό.

    [02] (Κ) Τράμπζονσπορ - Ανόρθωση - Με δέκα παίκτες η κυπριακή ομάδα

    Μια δυσμενής εξέλιξη για την Ανόρθωση σημειώθηκε στο 73ο λεπτό, αφού η ομάδα της κατεχόμενης Αμμοχώστου έμεινε με δέκα παίκτες, ενώ βρίσκεται πίσω στο σκορ με 1-0.

    Συγκεκριμένα, ο Νίκος Κατσαβάκης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (είχε δεχθεί την πρώτη στο 13ο λεπτό).

    Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον Τιμούρ Κετσπάγια να κάνει γρήγορα και την τρίτη του αλλαγή, βγάζοντας τον επιθετικό Νίκο Φρούσο και βάζοντας τον αμυντικό Ξενίδη. Οι προηγούμενες αλλαγές για την Ανόρθωση ήταν: Αντικατάσταση του Μαραγκού από τον Κικλάντζε στο 56ο λεπτό και στο 65ο βγήκε ο Κετσπάγια και τη θέση του πήρε ο Κ. Κωνσταντίνου.

    Οπως είναι το σκορ αυτή τη στιγμή, η Ανόρθωση περνά στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

    [03] (Κ) Ανόρθωση - Περνά στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λινγκ

    Η Ανόρθωση πέρασε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

    [04] (Κ) Τσάμπιονς Λινγκ - Η Ανόρθωση στον τρίτο προκριματικό γύρο

    Τα μάτια στην Σκοτσέζικη Ρέιντζερς έχει στραμμένα πλέον η Ανόρθωση, η οποία κατάφερε να κρατήσει στην Τραπεζούντα την τοπική Τράπζονσπορ στο 1-0 και πέρασε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λινγκ.

    Η ομάδα της κατεχόμενης Αμμοχώστου, στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ κυπριακής και τουρκικής ομάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, απέκλεισε την Τράμπζονσπορ, αφού στον πρώτο αγώνα στη Λευκωσία είχε κερδίσει με 3-1.

    Η Ανόρθωση είχε εξ αρχής ένα δύσκολο έργο, αφού στο στάδιο Αβνί Ακέρ η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη από τους 21.000 Τούρκους φιλάθλους, οι οποίοι ανέμιζαν προκλητικά μιαν τεράστια σημαία του ψευδοκράτους, αλλά και πολλές άλλες μικρότερες, καθώς και πάμπολλες τουρκικές σημαίες.

    Στο στάδιο βρέθηκαν επίσης γύρω στους 150 Κύπριους φιλάθλους, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Τραπεζούντα για να υποστηρίξουν τη δύσκολη προσπάθεια της Ανόρθωσης.

    Χάριν στο ''στήσιμο'' του Τιμούρ Κετσπάγια, η Ανόρθωση κατόρθωσε να ελέγξει το παιγνίδι μέχρι το 40ό λεπτό, οπόταν ο σούπερ σταρ της τουρκικής ομάδας Φατίχ Τεκκέ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Ο ίδιος παίκτης πέτυχε με κεφαλιά και το μοναδικό τέρμα της τουρκικής ομάδας στη Λευκωσία στις 26 Ιουλίου.

    Το έργο της Ανόρθωσης έγινε ακόμη δυσκολότερο, αφού στο 73ο λεπτό ο Νίκος Κατσαβάκης δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα με δέκα παίκτες. Η δυσμενής αυτή εξέλιξη ανάγκασε τον Τιμούρ Κετσπάγια να κάνει γρήγορα και την τρίτη του αλλαγή, βγάζοντας τον επιθετικό Νίκο Φρούσο και βάζοντας τον αμυντικό Ξενίδη.

    Οι προηγούμενες αλλαγές για την Ανόρθωση ήταν: Αντικατάσταση του Μαραγκού με τον Κικλάντζε στο 56ο λεπτό και στο 65ο βγήκε ο Κετσπάγια και τη θέση του πήρε ο Κ. Κωνσταντίνου.

    Ωστόσο, με ψυχραιμία η προσφυγική ομάδα κατάφερε να αντιμετωπίσει τις συνεχείς επιθέσεις των Τούρκων, που είχαν και την αριθμητική υπεροχή, κρατώντας το σκορ στο 1-0. Οι Κύπριοι φίλαθλοι καρδιοκτύπησαν όταν στο 94ο η Τράμπζονσπορ πέτυχε γκολ, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε ως οφ σάιντ.

    Κίτρινες κάρτες δέχθηκαν ο Κατσαβάκης (13' και 73'), ο Γιωργαλλίδης για καθυστερήσεις στο 55', ο Νίκος Φρούσος στο 69' και ο Μάρκο Χάπερ στο 90'. Από πλευράς τουρκικής ομάδας, κίτρινη κάρτα δέχθηκε ο Ερέν Εμρέ στο 26'.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 3 August 2005 - 19:49:07 UTC