Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-07-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Πέτερινγκ - Τουρκία - ΕΕ - Κύπρος - Αναγνώριση
  • [02] (Κ) Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κύπρου - Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης
  • [03] (Κ) Κύπελλο ΟΥΕΦΑ - ΑΠΟΕΛ - Ημίχρονο
  • [04] (Κ) Ανώτατο Δικαστήριο Βρετανίας - Ψευδοκράτος - Τουριστικές διαφημίσεις
  • [05] (Κ) Κύπελλο ΟΥΕΦΑ - ΑΠΟΕΛ - Πρόκριση

  • [01] (Κ) Πέτερινγκ - Τουρκία - ΕΕ - Κύπρος - Αναγνώριση

    Ο Πρόεδρος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο Χανς Γκερτ Πέτερινγκ δήλωσε ότι είναι αδύνατο να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ ενόσω δεν διευθετείτε το θέμα της αναγνώρισης της Κύπρου από την Τουρκία.

    «Πως μπορεί η Τουρκία να διαπραγματευτεί την ένταξη της στην ΕΕ χωρίς να αναγνωρίζει ένα από τα κράτη μέλη της;», διερωτήθηκε ο κ. Πέτερινγκ, ο οποίος σχολίαζε δημοσιεύματα ότι τόσο η Τουρκία όσο και η βρετανική Προεδρία της ΕΕ θεωρούν ότι η υπογραφή από την Τουρκία του επιπρόσθετου πρωτοκόλλου δεν σημαίνει αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

    [02] (Κ) Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κύπρου - Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης

    Με τη συμμετοχή ανώτερων κρατικών και ημικρατικών αξιωματούχων, εκπροσώπων διαφόρων φορέων, πολιτικών κομμάτων, συνδέσμων και οργανώσεων και ξένων πρέσβεων, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κύπρου διοργάνωσε απόψε, στα γραφεία του στη Λευκωσία, συζήτηση με θέμα ''Το Μέλλον της Ευρώπης'', με την ευκαιρία της επικείμενης αποχώρησης του Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Αντριάν βαν ντερ Μιρ.

    Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο εκτελών χρέη Διευθυντή του Ινστιτούτου Νεόφυτος Χρυσοχός αποχαιρέτισε τον Αντριαν βαν ντερ Μιρ.

    Τόσο ο κ. Χρυσοχός όσο και ο κ. βαν ντερ Μιρ, καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Κλεάνθους, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Σώτος Ζακχαίος και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου Παναγιώτης Ταλιώτης αναφέρθηκαν στους προβληματισμούς και ανησυχίες των πολιτών της ΕΕ και στα διάφορα ζητήματα που απασχολούν τα κράτη - μέλη, με κυρίαρχα αυτά της διεύρυνσης, της έγκρισης της Συνθήκης για το Σύνταγμα της Ευρώπης, τα θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής, τη διεθνή τρομοκρατία, την ανεργία και απασχόληση και το περιβάλλον.

    [03] (Κ) Κύπελλο ΟΥΕΦΑ - ΑΠΟΕΛ - Ημίχρονο

    Με 1 0 προηγείται στο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ της Μπιρκιρκάρας Μάλτας στον δεύτερο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

    Το μοναδικό γκολ του αγώνα, που άρχισε στις 20.00 στο ΓΣΠ στην παρουσία 5.500 περίπου φιλάθλων, πέτυχε στο 38ο λεπτό ο Αλέκος Κακλαμάνος με κεφαλιά.

    [04] (Κ) Ανώτατο Δικαστήριο Βρετανίας - Ψευδοκράτος - Τουριστικές διαφημίσεις

    Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας απέρριψε την απόφαση της εταιρείας των Συγκοινωνιών του Λονδίνου να απαγορεύσει τις τουριστικές διαφημίσεις για τα κατεχόμενα σε λεωφορεία του Λονδίνου.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του BBC, ο δικαστής Τζάστις Νιούμαν χαρακτήρισε την απόφαση των Συγκοινωνιών του Λονδίνου «παράλογη» και αποφάσισε την καταβολή νομικών εξόδων στο λεγόμενο τουριστικό κέντρο του ψευδοκράτους.

    [05] (Κ) Κύπελλο ΟΥΕΦΑ - ΑΠΟΕΛ - Πρόκριση

    Ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε απόψε στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ μετά τη νίκη του με 4 0 επί της Μπιρκιρκάρα Μάλτας στο δεύτερο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα που διεξήχθη στο ΓΣΠ και αναμένει πλέον το νέο αντίπαλό του που θα βγει από την αυριανή κλήρωση.

    Τα γκολ του ΑΠΟΕΛ, που προηγήθηκε στο ημίχρονο με 1 0, πέτυχαν ο Αλέκος Κακλαμάνος στο 38ο και στο 59ο λεπτό, ο Μάριος Νεοφύτου στο 52ο λεπτό και ο Σταύρος Γεωργίου στο 93ο λεπτό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 28 July 2005 - 19:49:09 UTC