Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-06-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [02] (K) Εκμπομπή για ομογένεια
  • [03] (Κ) Βρετανός ΥΦΕΞ - Τουρκία - ΕΕ
  • [04] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Βετεράνοι Β' Παγκοσμίου Πολέμου - Εκδήλωση
  • [05] (Κ) Υπουργός Δικαιοσύνης - Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών
  • [06] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Τουρκία - Κυπριακό
  • [07] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Κυπριακό
  • [08] (Κ) ΑΚΕΛ - Βετεράνοι Β' Παγκοσμίου Πολέμου - Εκδήλωση

  • [01] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η προσπάθεια εποίκων βουλγαρικής καταγωγής να εισέλθουν παράνομα στις ελεύθερες περιοχές, το θέμα της αποσύνδεσης του χρηματοδοτικού κανονισμού από τον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο και οι σχετικές δηλώσεις του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε συνέντευξή του στον ''Φ'', οι αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων και η αντίδραση της αντιπολίτευσης, οι συναντήσεις των ε/κ και τ/κ κομμάτων, η αναμενόμενη απεργία των ξενοδοχουπαλλήλων, καθώς και η άφιξη σήμερα του Ειδικού Συμβούλου του Επιτρόπου για τη Διεύρυνση Τζάκο Μπλόμπεργκ για επαφές στην Κύπρο, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

    Η ''Αλήθεια'' με τίτλο ''Μας αγνόησε η Βουλγαρία'' γράφει ότι η πρεσβεία της Βουλγαρίας στη Λευκωσία ψήλωσε τα χέρια και άφησε την Κυπριακή Δημοκρατία να βγάλει μόνη της τα κάστανα από τη φωτιά αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με τους Βούλγαρους εποίκους που ζουν στα κατεχόμενα και οι οποίοι ήθελαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές για να ψηφίσουν στην Πρεσβεία τους για τις εκλογές στη χώρα τους. Προσθέτει ότι μαζεύτηκαν 100 έποικοι στο οδόφραγμα αλλά δεν τους επετράπη η είσοδος στις ελεύθερες περιοχές. Αλλού γράφει ότι ο πρώην ειδικός αντιπρόσωπος της Βρετανίας για το Κυπριακό Λόδρος Χάνεϊ, εκτιμά ότι η λύση του Κυπριακού εξαρτάται από την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

    ''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Φασίστες μας αποκάλεσαν οι Τουρκοβούλγαροι'' γράφει ότι 150 περίπου Τουρκοβούλγαροι προσήλθαν χθες ομαδικά στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας για να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές προκειμένου να ψηφίσουν στην Πρεσβεία τους. Οι αρχές της δημοκρατίας αφού έλεγξαν τα στοιχεία τους δεν τους επέτρεψαν την είσοδο. Ωστόσο τρεις εισήλθαν στις ελεύθερες περιοχές γιατί διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για δύο φοιτητές και τη σύζυγο του ενός οι οποίοι έκαναν διακοπές στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι η κυπριακή κυβέρνηση επικρότησε την προσπάθεια της προεδρίας της ΕΕ για αποσύνδεση του χρηματοδοτικού κανονισμού από τον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο με τους Τ/Κ, την οποία φέρεται να αποδέχεται τώρα και η τ/κ ηγεσία.

    Ο ''Πολίτης'' με τίτλο ''Ανοίξτε την οδό Λήδρας'' γράφει σήμερα ότι ο δήμαρχος Λευκωσίας Μιχαλάκης Ζαμπέλας και ο λεγόμενος δήμαρχος της κατεχόμενης Λευκωσίας Κουτλάι Ερκ απηύθυναν έκκληση για επανένωση της οδού Λήδρας, λέγοντας ότι αυτό θα οδηγήσει στην άμεση διακίνηση, την εμπορική επαναδραστηριοποίηση και θα έχει συμβολική και πολιτική σημασία. Αλλού γράφει ότι σε μάχες χαρακωμάτων στο ευρωπαϊκό πλαίσιο για την εξασφάλιση ενός αποδεκτού πακέτου ανταλλαγμάτων υπό τη μορφή Μέτρων ΟΙκοδόμησης Εμπιστοσύνης υποβιβάζεται για το ορατό μέλλον η διαδικασία του Κυπριακού. Προσθέτει ότι τα περιθώρια ελιγμών της κυβέρνησης είναι πλέον ιδιαίτερα περιορισμένα.

    ''Η Σημερινή'' με τίτλο ''Τοκετός 27 ετών'' γράφει ότι έχουν γίνει ήδη εκατό συναντήσεις ε/κ και τ/κ κομμάτων χωρίς κανένα αποτέλεσμα. ''Στο Λήδρα Πάλας γίνονται από το 1978. Τώρα ο προβληματισμός μεταφέρεται και στις συναντήσεις στα κατεχόμενα με τις επισκέψεις ε/κ κομμάτων. Υπάρχει στόχος; Υπάρχει αποτέλεσμα; Μήπως οι επισκέψεις κομμάτων στα κατεχόμενα δημιουργούν συνθήκες για σχέσεις καλής γειτονίας αντί για επανένωση;'' αναφέρει το δημοσίευμα. Αλλού γράφει ότι αύριο πιθανόν να υπάρξουν νέες ψηλότερες τιμές στα καύσιμα, ενώ η αντιπολίτευση επικρίνει την κυβέρνηση ότι είναι ανήμπορη να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' με τίτλο ''Ανατροπές από Τάσσο'' γράφει ότι η εσωτερική διακυβέρνηση είναι το πεδίο στο οποίο δίνει όλη τη βαρύτητά της η κυβέρνηση με στόχο να αναδείξει ένα κοινωνικό πρόσωπο και να ξεπεράσει μεμψιμοιρίες που ακούγονται ακόμη και από συνεργαζόμενες πολιτικές δυνάμεις που θέλουν περισσότερο κοινωνικό κράτος και ταχύτερες διαδικασίες αντιμετώπισης προβλημάτων που αναφύονται στο ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αλλού γράφει ότι ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε συνέντευξή του στον 'Φ' δήλωσε έτοιμος να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο ενώ ανέφερε ότι δεν μπορεί να πράξει οτιδήποτε για το σφετερισμό των ε/κ περιουσιών. Αφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο να αποδεχθεί τον χρηματοδοτικό κανονισμό έστω και χωρίς τον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο.

    Η ''Χαραυγή'' με τίτλο ''Απεργίες στα ξενοδοχεία'' γράφει σήμερα ότι οι κατά συρροήν και κατ' εξακολούθηση παραβιάσεις των συλλογικών συμβάσεων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία έχουν εξαντλήσει την υπομονή των εργαζομένων και των συντεχνιών τους. Προσθέτει ότι αύριο θα είναι καθοριστική η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί από τις συντεχνίες με ορατό το ενδεχόμενο λήψης δυναμικών μέτρων μη αποκλειομένων και των απεργιακών. Αλλού γράφει ότι οι νέες συμμαχίες των ιεραρχών εμποδίζουν τις αρχιεπισκοπικές εκλογές και προσθέτει ότι η επιδείνωση της υγείας του Αρχιεπισκόπου και η τελευταία συνεδρία της Ιεράς Συνόδου δημιούργησαν νέα δεδομένα σε ότι αφορά τη διεξαγωγή ή όχι των εκλογών.

    Η αγγλόφωνη εβδομαδιαία ''Sunday Mail'' με τίτλο ''Ο εφιάλτης των ναρκωτικών'' γράφει ότι η χρήση και εμπορία ναρκωτικών είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που ευθύνεται για πάνω από 8.000 θανάτους στο χρόνο στην ΕΕ. Στα 25 κράτη μέλη υπάρχουν δύο εκατ. χρήστες, από τους οποίους οι 1.400 στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του Επιτρόπου για τη Διεύρυνση Τζάκο Μπλόμπεργκ φθάνει απόψε στην Κύπρο για την πρώτη του επίσκεψη υπό την ιδιότητά του αυτή, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις των δύο πλευρών για το Κυπριακό. Ο Φιλανδός διπλωμάτης θα γίνει αύριο δεκτός από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, και θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Υπουργό Εξωτερικών.

    [02] (K) Εκμπομπή για ομογένεια

    Μπλόμπεργκ - Κύπρος - Επίσκεψη

    Ο Ειδικός Σύμβουλος για το Κυπριακό του Κοινοτικού Επιτρόπου για τη Διεύρυνση Φιλανδός διπλωμάτης Τζάακο Μπλόμπεργκ φθάνει απόψε στην Κύπρο, προκειμένου αύριο να αρχίσει τον πρώτο κύκλο επαφών του στο νησί για το Κυπριακό και το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ηνωμένων Εθνών για επίλυση του πολιτικού προβλήματος.

    Εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λευκωσία δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο κ. Μπλόμπεργκ θα γίνει δεκτός αύριο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια και τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Ιακώβου.

    Στη διάρκεια της σύντομης επίσκεψής του θα συναντηθεί και με πολιτικούς αρχηγούς, ενώ θα μεταβεί στα κατεχόμενα για συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    ''Ο κ. Μπλόμπεργκ θα έρθει κυρίως για να ακούσει τις απόψεις τους για το Κυπριακό, το ρόλο της ΕΕ και των Ηνωμένων Εθνών και τις προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Θα αναφέρει εν συνεχεία τα όσα θα ακούσει εδώ στον Επίτροπο για τη Διεύρυνση Ολι Ρεν'', είπε ο Εκπρόσωπος.

    Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προγραμματίστηκε για τις 0930 το πρωί, με τον Υπουργό Εξωτερικών στις 1100 και με τον Πρόεδρο της Βουλής στις 1200.

    Ο Φιλανδός διπλωμάτης θα αναχωρήσει το βράδυ της Τρίτης.

    Πάφος - Χρυσοστομίδης - Αδελφοί Χάρπα

    Απαράδεκτη θεωρεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης την απαγόρευση από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος στους αδελφούς Χάρπα να μεταβούν στο Ριζοκάρπασο, γιατί αρνήθηκαν να αλλάξουν τις πινακίδες εγγραφής των αυτοκινήτων τους.

    Ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί «ένα απαράδεκτο φαινόμενο το οποίο όμως αποδεικνύει ένα πράγμα: τη συνεχή προσπάθεια του καθεστώτος για πολιτική αναβάθμισή του».

    Ο Εκπρόσωπος σημείωσε πως η επιμονή αυτή «ούτε δικαιολογείται, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ότι βασίζεται στους κανόνες που πρέπει να διέπουν τις συμπεριφορές έναντι πολιτών και αποδεικνύει τις προθέσεις του καθεστώτος που μας απογοητεύουν.»

    ΑΚΕΛ - Βούλγαροι - Κατεχόμενα - Κυπριακό

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού χαρακτήρισε το ''λιγότερο απαράδεκτη'' τη στάση του κατοχικού καθεστώτος να παροτρύνει τους μουσουλμάνους της Βουλγαρίας, που διαμένουν παράνομα στα κατεχόμενα, να πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας επειδή η Κυπριακή Δημοκρατία τους θεωρεί έποικους και δεν τους επιτρέπει να μεταβούν από τα κατεχόμενα στην πρεσβεία της χώρας τους στη Λευκωσία για ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

    ''Γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο και δεν μπορούν να ενθαρρύνουν και να προτρέπουν εποίκους να περάσουν από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές'', είπε ο κ. Κυπριανού ο οποίος τόνισε ότι αυτή η ενέργεια ''κάθε άλλο παρά συμβάλλει στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος μεταξύ των δυο κοινοτήτων''.

    Αναφερόμενος στην πρόφαση επίσκεψη του Βοηθού του ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις στην Κύπρο Σερ Κίραν Πρέντεργκαστ, είπε ότι η ε/κ πλευρά χαιρέτισε αυτή την ενέργεια, κάτι που όμως δεν έγινε από την τ/κ πλευρά, όπως ανέφερε.

    ''Δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν θετική η ανταπόκριση της τουρκικής πλευράς από την οποία διέρρευσαν με ένα διαστρεβλωμένο τρόπο οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και έγιναν δηλώσεις πολύ αντιφατικές ότι δεν δόθηκαν οι θέσεις μας στον ΟΗΕ ή ότι δόθηκαν και είναι μαξιμαλιστικές'', είπε ο κ. Κυπριανού.

    Ο κ. Κυπριανού, απαντώντας σε ερώτηση για πληροφορίες που φέρουν την τ/κ ηγεσία να επιθυμεί αποσύνδεση του κανονισμού της ΕΕ για το απευθείας εμπόριο με αυτόν της οικονομικής βοήθειας προς τους Τ/Κ, είπε ότι ''είναι δική τους η εμμονή για συνδυασμό των δυο κανονισμών και αν τώρα γίνονται δεύτερες σκέψεις για αποσύνδεση των δυο κανονισμών από εμάς είναι καλοδεχούμενη αυτή η νέα προσέγγιση εάν και εφόσον υπάρχει''.

    ''Εμείς είχαμε πει ότι υποστηρίζουμε την παραχώρηση της οικονομικής βοήθειας της ΕΕ προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα γιατί με ειλικρίνεια θέλουμε να βοηθηθούν οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας για να αντιμετωπίσουν κάποια προβλήματα τα οποία έχει προκαλέσει η απομόνωση στην οποία έχουν περιέλθει από την τουρκική εισβολή και κατοχή'', είπε ο κ. Κυπριανού.

    Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη

    Η απόρριψη της Ευρωπαϊκής Συνταγματικής Συνθήκης στη Γαλλία και την Ολλανδία συνιστά πολυσήμαντη εξέλιξη η οποία δημιουργεί την ανάγκη επανακαθορισμού των πολιτικών μας (την πολιτική των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων), επεσήμανε ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος εκτιμά πως θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα βελτιώσεων στη Συνταγματική Συνθήκη, χωρίς να ανακόπτεται η πορεία της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

    Μιλώντας σε συνάντηση των ηγετών των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε πως ''θα πρέπει να ακούσουμε καλά τα μηνύματα που εκπέμπουν οι Ευρωπαίοι πολίτες οι οποίοι ζητούν καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας, παροχή ίσων ευκαιριών και ''μια Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής''.

    ''Εμείς ως σοσιαλιστές έχουμε την πολιτική και την ιδεολογική ευθύνη να πρωταγωνιστήσουμε στη διεκδίκηση και επίτευξη αυτών των στόχων'', αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΣ ΕΔΕΚ.

    Υπουργός Οικονομικών - Συνέδριο - Ναυτιλία - Τελωνειακή Ενωση

    Με την υπογραφή και εφαρμογή εκ μέρους της Τουρκίας του πρωτοκόλλου επέκτασης της τελωνειακής της ένωσης με τα δέκα νέα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα αρθούν όλα τα εμπόδια χρησιμοποίησης των τουρκικών λιμανιών από πλοία υπό κυπριακή σημαία, καθιστώντας έτσι την Κύπρο ακόμη πιο ελκυστική ως διεθνές κέντρο ναυτιλίας και διαμετακομιστικού εμπορίου.

    Αυτό τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός σε χαιρετισμό του στο ετήσιο συνέδριο του Διεθνούς Συνδέσμου Ναυτιλίας που πραγματοποιείται στη Λεμεσό που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

    Ο κ. Κεραυνός ανέφερε επίσης ότι η ναυτιλία στην Κύπρο αποτελεί ένα δυναμικό τομέα, αφού η Κύπρος κατέχει το ένατο μεγαλύτερο νηολόγιο παγκοσμίως.

    ''Η αναμενόμενη υπογραφή και εφαρμογή της τελωνειακής ένωσης ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην άρση των τουρκικών εμπάργκο στη χρήση των τουρκικών λιμανιών από πλοία υπό κυπριακή σημαία, αυξάνοντας έτσι την ελκυστικότητα της Κύπρου ως διεθνούς κέντρου ναυτιλίας και διαμετακομιστικού εμπορίου'', υπογράμμισε ο κ. Κεραυνός.

    Υπουργός Εσωτερικών - Αειφόρος ανάπτυξη

    Στόχος της κυβέρνησης παραμένει η στήριξη της ορεινής Κύπρου στο μέγιστο δυνατό βαθμό, υπογράμμισε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου σε ομιλία του στην ημερίδα «Βιώσιμη Ανάπτυξη Ορεινών Περιοχών και Agenda 21» που πραγματοποιήθηκε στον Αγρό.

    ''Ιδιαίτερα η Πιτσιλιά, ως πιο εκτεταμένη περιοχή της ορεινής Κύπρου, δεν πρόκειται να αφεθεί στην τύχη της από τη σημερινή κυβέρνηση'', είπε ο κ. Χρίστου στην ημερίδα, την οποία οργανώνει το Κέντρο Ερευνών και Ανάπτυξης του Intercollege και η Περιφερειακή Ενωση Συνδέσμων Αποδήμων Πιτσιλιάς (ΠΕΣΑΠ), με τη συνεργασία και τη στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών.

    Ο κ. Χρίστου αναφέρθηκε στο ερευνητικό σχέδιο για την ανάπτυξη, το οποίο στόχο έχει την αναβάθμιση του δημόσιου διαλόγου για την έννοια και τις διάφορες διαστάσεις της βιώσιμης ανάπτυξης, τη διαπίστωση των θεσμικών και άλλων ελλειμμάτων και τον εντοπισμό των διοικητικών αλλαγών που απαιτούνται για την ενδυνάμωση της τοπικής διοίκησης.

    Επίσης είπε ότι το σχέδιο στόχο έχει την ενεργοποίηση όλων των κοινωνικών ομάδων, φορέων, παραγόντων, ''ακόμα και αν αυτοί χαρακτηρίζονται από αντικρουόμενα συμφέροντα'', ώστε να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη αλλά και τη δυνατότητα που τους παρέχεται να σχεδιάσουν το μέλλον τους σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας.

    [03] (Κ) Βρετανός ΥΦΕΞ - Τουρκία - ΕΕ

    Εφόσον η Τουρκία τηρήσει τους όρους που της έθεσε η Ευρωπαϊκή Ενωση και υπογράψει το Πρωτόκολλο επέκτασης της Τελωνειακής της Ενωσης θα μπορέσει να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις στις 3 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών Ντάγκλας Αλεξάντερ.

    [04] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Βετεράνοι Β' Παγκοσμίου Πολέμου - Εκδήλωση

    Το ΑΚΕΛ τίμησε σήμερα σε μεγάλη εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία τους Κύπριους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίοι εθελοντικά κατατάχθηκαν με τις δυνάμεις εναντίον του χιτλεροφασισμού.

    Σε ομιλία του για τα 60χρονα της αντιφασιστικής νίκης ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας υπογράμμισε ότι ''η συναδέλφωση των δύο κοινοτήτων στον μεγάλο αντιφασιστικό πόλεμο είναι ένα πολύτιμο κεφάλαιο της κοινής μας ιστορίας, που προσφέρεται για να οικοδομήσουμε στις σημερινές συνθήκες την επαναπροσέγγιση και την τόσο αναγκαία κοινή πάλη για να επανενώσουμε την πατρίδα μας σε συνθήκες πραγματικής ελευθερίας και μακριά από τις οποιεσδήποτε ξένες εξαρτήσεις''.

    [05] (Κ) Υπουργός Δικαιοσύνης - Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών

    Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προστασία της νεολαίας και γενικότερα της κοινωνίας από τη μάστιγα των ναρκωτικών, υπογράμμισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση με θέμα ''Αθλούμαι ενάντια στις εξαρτήσεις'' που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.

    [06] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Τουρκία - Κυπριακό

    Η Τουρκία είναι η μοναδική υπεύθυνη για τη μη λύση του Κυπριακού και τα πρόσφατα γεγονότα το έχουν αποδείξει, υπογράμμισε σήμερα ο Υπουργού Αμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας, σημειώνοντας ότι η ε/κ πλευρά δεν μένει απαθής στα επικοινωνιακά τεχνάσματα της Τουρκίας και όσων την στηρίζουν.

    [07] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Κυπριακό

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου χαρακτήρισε σήμερα ''πυροτεχνήματα'' τις δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ''Φιλελεύθερο'' είπε ότι επιθυμεί να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο χωρίς την παρουσία εκπροσώπου του ΟΗΕ.

    [08] (Κ) ΑΚΕΛ - Βετεράνοι Β' Παγκοσμίου Πολέμου - Εκδήλωση

    Με ένα κόκκινο γαρύφαλλο και ένα παράσημο για τα εξήντα χρόνια από την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης τίμησε σήμερα το ΑΚΕΛ τους Κύπριους εθελοντές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία στα πλαίσια των εορτασμών για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΑΚΕΛ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 26 June 2005 - 17:49:08 UTC