Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-06-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Εξέλιξη υγείας
  • [02] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - ΥΠΕΞ Ρουμανίας
  • [03] (Κ) ΕΕ - Ευρωβουλή - Ολι Ρεν - Κύπρος
  • [04] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων
  • [05] (Κ) Κασουλίδης - Ολι Ρεν

  • [01] (Κ) Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Εξέλιξη υγείας

    Σταθερή παραμένει μέχρι στιγμής η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, δήλωσε απόψε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Δρ Λούης Λοϊζου.

    [02] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - ΥΠΕΞ Ρουμανίας

    Το Κυπριακό, οι τρέχουσες εξελίξεις στην ΕΕ, η ενταξιακή πορεία της Ρουμανίας, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου και Ρουμανίας και διεθνή και περιφερειακά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συζήτησε στο Βουκουρέστι ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου με τον Ρουμάνο ομόλογο του Mihai-Razvan Ungureanu.

    [03] (Κ) ΕΕ - Ευρωβουλή - Ολι Ρεν - Κύπρος

    Ο Φιλανδός Κοινοτικός Επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Ολι Ρεν θεωρεί ότι οι δύο πλευρές στην Κύπρο χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ανοίξει ο δρόμος για πρόοδο, σε ό,τι αφορά το θέμα των κανονισμών για το απευθείας εμπόριο και τη χρηματοδότηση των Τουρκοκυπρίων, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στο Συμβούλιο Υπουργών.

    Ενημερώνοντας σήμερα την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα, ο κ. Ρεν κάλεσε τις δύο πλευρές στην Κύπρο να δώσουν περισσότερη σημασία στη συμφιλίωση και το συμβιβασμό παρά σε αδικίες του παρελθόντος.

    [04] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων

    Κατάρ - Πολιτιστική βραδιά

    Η Κυπριακή Πρεσβεία στο Κατάρ, στα πλαίσια των προσπαθειών της να γνωρίσει την Κύπρο στον ευρύτερο πληθυσμό του Κατάρ, διοργάνωσε πολιτιστική βραδιά αφιερωμένη στην Κύπρο σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Κέντρο Νεανίδων της Ντόχα. Το Κέντρο προσφέρει τη δυνατότητα σε νέα κορίτσια να δραστηριοποιηθούν σε καλλιτεχνικούς τομείς, όπως ζωγραφική, γλυπτική, αραβική καλλιγραφία, μουσική και χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών για γραφικές τέχνες. Στα πλαίσια αυτά γίνεται προσπάθεια οι νεαροί καλλιτέχνες να έρθουν σε επικοινωνία με την κουλτούρα άλλων χωρών για να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους.

    Η Κύπρος έχει επιλεχθεί φέτος ως μια από τις χώρες τις οποίες θα μελετήσουν με στόχο να εμπνευστούν και να αντλήσουν θέματα. Στην πρώτη αυτή εκδήλωση συμμετείχε το νέο τουριστικό γραφείο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στο Ντουμπάϊ, το οποίο ανέλαβε να παρουσιάσει την Κύπρο διαχρονικά, ιστορικά και γεωγραφικά μεταφέροντας το ακροατήριο σε ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο και την ιστορία.

    H Πρεσβεία έχει σκοπό να συνεχίσει τις δραστηριότητές της σε συνεργασία με το Κέντρο και, μεταξύ άλλων, μελετά την πιθανότητα να διοργανώσει επίσκεψη από ομάδα παιδιών στην Κύπρο, ώστε να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το νησί και ταυτόχρονα να έρθουν σε επαφή με παιδιά από την Κύπρο που έχουν τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς. Επίσης, το Κέντρο έχει την πρόθεση να οργανώσει μαθήματα ζωγραφικής με θέματα από την Κύπρο, όπου τα παιδιά θα ζωγραφίσουν εμπνευσμένα από την κυπριακή φύση, ιστορία και παράδοση.

    Όπως τόνισε ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Ντόχα κ. Γιώργος Κασουλίδης σε συνέντευξή του σε τοπικές αραβόφωνες εφημερίδες, οι νέοι άνθρωποι χαράσσουν το μέλλον και η προσπάθειά μας είναι να δώσουμε στους νέους την ευκαιρία να ανακαλύψουν όσα ενώνουν τις δυο μας χώρες, μέσα από προσωπική επαφή. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα που έχουν δημιουργηθεί τόσες προκαταλήψεις και λανθασμένες εικόνες που χωρίζουν τους λαούς.

    [05] (Κ) Κασουλίδης - Ολι Ρεν

    Στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Τ/Κ χάρις στη διέλευση και το εμπόριο διαμέσου της πράσινης γραμμής, αναφέρθηκε σήμερα ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ιωάννης Κασουλίδης, στη διάρκεια ακρόασης του Επιτρόπου Διεύρυνσης, Ολι Ρεν, στην Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι, «οι ρυθμοί ανάπτυξης στο βόρειο τμήμα της Κύπρου έχουν φτάσει το 10% και το βιοτικό επίπεδό των Τουρκοκυπρίων έχει διπλασιαστεί από τον καιρό της μερικής άρσης των εμποδίων στην ελεύθερη διακίνηση».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 21 June 2005 - 19:49:11 UTC