Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-03-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Κυπριακές Αερογραμμές - Εργασιακή διαφορά (2)
  • [02] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων

  • [01] (Κ) Κυπριακές Αερογραμμές - Εργασιακή διαφορά (2)

    [02] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων

    ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ----------------------------------------------------------------- Την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλής Ελπίδος Σέργιο, τον Έλληνα Πρόξενο κ. Χριστόδουλο Μαργαρίτη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητος κ. Αθανάσιο Μαρταλά, επισκέφθηκε τον Πρωθυπουργό της Δυτικής Επαρχίας κ. Ιμπραχήμ Ρασούλ όπου παρακάθισε σε επίσημο γεύμα προς τιμή του.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πατριαρχείου αντηλλάγησαν απόψεις για την συνεργασία της Κυβερνήσεως και της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ιδιαίτερα στο τομέα της κοινωνικής πρόνοιας. Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στα προγράμματα της Ιεράς Μητροπόλεως Καλής Ελπίδος και ειδικότερα για την πρόθεση της ιδρύσεως ενός ορφανοτροφείου για παιδιά που έχασαν τους γονείς από την ασθένεια του AIDS στην περιοχή του Κέηπ Τάουν.

    Επίσης, ο προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την συμπαράσταση της Κυβερνήσεως προς την Ελληνική Κοινότητα του Cape Town, επίσης ο Προκαθήμενος του Αλεξανδρινού Θρόνου τόνισε τις καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ της Ελληνορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας και των Μουσουλμάνων στις Αφρικανικές χώρες και ιδιαίτερα στην έδρα του Πατριαρχείου, την Αλεξάνδρεια και σε όλη την Αίγυπτο. Αναφέρθηκε στο όραμα Του για ίδρυση Εκκλησιαστικής Σχολής ώστε να μετεκπαιδεύονται οι απόφοιτοι των ιεραποστολικών και ιερατικών σχολών και την θετική ανταπόκριση της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης στο αίτημα αυτό.

    Ολόκληρο το απόγευμα της ίδιας ημέρας αφιερώθηκε σε συναντήσεις του Πατριάρχου με επιτροπές των διάφόρων Ορθοδόξων Κοινοτήτων της περιοχής με ιδιαίτερη προσοχή άκουσε για τα προβλήματα των διαφόρων επιτροπών και έδωσε κατευθυντήριες γραμμές για την επίλυση τους. Ιδιαίτερη συνεργασία είχε με τις επιτροπές της Ελληνικής Κοινότητας όπου ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να εκφράσει την χαρά του για την σταθερή πρόοδο που επιτυγχάνει για την προσέλκυση νέων μελών. Κάλεσε τα μέλη των επιτροπών να εργάζονται με περισσότερο ενθουσιασμό και πνεύμα καλής συνεργασίας.

    Εις δε τα μέλη της Βουλγαρικής Κοινότητας εξέφρασε την έντονη επιθυμία του να δει μεγαλύτερη συσπείρωση, εντονότερη δραστηριότητα και υποσχέθηκε ότι θα έχουν την αμέριστη συμπαράστασή του. Τους συνεχάρη για την αγάπη που επιδεικνύουν στην Εκκλησία και στο πρόσωπο Του και τους προέτρεψε να συνεχίσουν την συνεργασία με τον Μητροπολίτη τους, ώστε να βοηθηθούν στην επίλυση των προβλημάτων τους.

    Στην συνέχεια έγινε η ακολουθία της τοποθέτησης θεμελίου λίθου για το Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στην οποία παρέστησαν ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Cape Town κ. Χριστόδουλου Μαργαρίτης, ο Πρόξενο της Κύπρου στη Ναμίπια κ. Σάββας Σάββα, ο Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητος κ. Αθανάσιος Μαρταλάς, και πλήθος πιστών.

    Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την ιδιαίτερη τιμή που είναι ο πρώτος Ναός που θεμελιώνεται από τον Πατριάρχη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε για την ευόδωση και ολοκλήρωση του έργου.

    Ακολούθησε δεξίωσης στο Μητροπολιτικό μέγαρο, η δε χορωδία της Ελληνικής Κοινότητος υπό την διεύθυνση της κ. Έφης Σαριδάκη έψαλλε ύμνους και στη συνέχεια τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια.

    Την Κυριακή, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ τέλεσε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πλαισιούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλής Ελπίδος Σέργιο, και τους Θεοφιλ. Επισκόπους Θερμών κ.Δημήτριο και Λεύκης κ.Ευμένιο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 1 March 2005 - 20:49:08 UTC