Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-02-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Τουρκία - ΥΠΕΞ ΗΠΑ - Ερντογάν - Κυπριακό
  • [02] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Επίσημη επίσκεψη στην Ουγγαρία
  • [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [05] (Κ) Λονδίνο - Πρόεδρος Βουλής - Βρετανική πολιτική
  • [06] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κατεχόμενα - Απευθείας εμπόριο
  • [07] (Κ) Λονδίνο - ΓΓ ΑΚΕΛ - Ομιλία - Κυπριακό

  • [01] (Κ) Τουρκία - ΥΠΕΞ ΗΠΑ - Ερντογάν - Κυπριακό

    ''Αφγανιστάν, Ιράκ, Μέση Ανατολή και Κυπριακό ήταν τα τέσσερα βασικά κεφάλαια στη συνομιλία μας με την Κοντολίζα Ράις'', δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε με την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών, στο αεροδρόμιο της Ακγκυρας, διάρκειας περίπου μιας ώρας.

    [02] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Επίσημη επίσκεψη στην Ουγγαρία

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος αναχωρεί το απόγευμα για την Ουγγαρία, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη.

    [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το Κυπριακό, ο κανονισμός για την Πράσινη Γραμμή, οι αντιδράσεις των δημοσίων υπαλλήλων αναφορικά με την πρόταση για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης και η απόφαση της Αθήνας να μετατάξει τους Κύπριους φοιτητές στην κατηγορία των αλλοδαπών, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

    Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Σκιά θανάτου σε ολόκληρη την Κύπρο'' γράφει ότι ''δουλειές με το θάνατο'' κάνουν μαθητές, αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι που ζουν και εργάζονται τις περισσότερες ώρες της ημέρας εκτεθειμένοι στον αμίαντο ενώ παρουσιάζει κατάλογο κυβερνητικών κτιρίων όπου το πρόγραμμα αφαίρεσης αμιάντου δεν ξεκίνησε. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σε πορεία ακόμα μιας σύγκρουσης για το απευθείας εμπόριο βρίσκονται Λευκωσία και Λονδίνο ενώ πολλά θα παιχτούν στην επόμενη σύνοδο της ΚΟΡΕΠΕΡ.

    ''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Εμφύλιος μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων'' γράφει ότι καζάνι που βράζει μοιάζει η ΠΑΣΥΔΥ αφού οι αντιδράσεις και οι παρενέργειες από την απόφαση της ηγεσίας της να δεχθεί την κυβερνητική πρόταση για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης βρίσκει μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων να αντιδρούν έντονα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) εκφράζει τη διαφωνία της σχετικά με το θέμα μείωσης των ωραρίων λειτουργίας των κέντρων αναψυχής προς αποφυγή των τροχαίων δυστυχημάτων.

    Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Σύντροφε έλα να τα πούμε'' γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος συναινεί ότι οι θέσεις που οφείλουμε να προβάλουμε διεθνώς αυτή την περίοδο κινούνται περίπου στις θέσεις που εξέφρασαν ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ στο Εθνικό Συμβούλιο. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο λεγόμενος πρωθυπουργός Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δηλώνει την ετοιμότητά του να συζητήσει όλα τα θέματα που εγείρει το ΑΚΕΛ, στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό.

    ''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Χολώθηκαν Αγγλοι και Τούρκοι για το εμπόριο'' γράφει ότι δεν ικανοποίησε πλήρως τους Βρετανούς και τους Τούρκους η συμφωνία για το εμπόριο μέσω της Πράσινης Γραμμής κυρίως λόγω του ότι αυτή εξουδετερώνει πλήρως τις απαιτήσεις τους για απευθείας εμπόριο μεταξύ κατεχομένων και ΕΕ και για απευθείας πτήσεις. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με βάση στατιστικά στοιχεία το 2004 υποβλήθηκαν από ξένους διπλάσιες αιτήσεις για παροχή ασύλου σε σύγκριση με το 2003. Το 2004 υποβλήθηκαν 9,284 αιτήσεις ενώ τον προηγούμενο χρόνο 4,032.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Βλέπουν λύση με ένταξη Τουρκίας'' γράφει ότι διευθέτηση του Κυπριακού σε βάθος χρόνου βλέπουν στις Βρυξέλλες και συνδέουν απόλυτα αυτή την εξέλιξη με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αποκαλυπτικό των εκτιμήσεων που γίνονται σε ευρωπαϊκά σώματα είναι το έγγραφο εργασίας που θα συζητηθεί στις 23-24 Φεβρουαρίου στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Τουρκίας - ΕΕ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η απόφαση της Αθήνας να μετατάξει τους Κύπριους φοιτητές στην κατηγορία των αλλοδαπών δημιουργεί επιπλοκές και αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα του ευαίσθητου αυτού τομέα που πονοκεφαλιάζουν τη Λευκωσία.

    Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Επενδύσεις 300 εκ. λιρών'' γράφει πως άλλοι έξι μήνες θα χρειαστούν τουλάχιστον για να λεχθεί μετά βεβαιότητας ότι τίθεται σε ισχύ η συμφωνία με μεγάλη κοινοπραξία ιδιωτικών εταιρειών για την αναβάθμιση των Αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι συνεργούς και από τις κατεχόμενες περιοχές φαίνεται να αναζητεί η Αστυνομία αναφορικά με την ανακάλυψη της μεγάλης χασισοφυτείας που βρέθηκε σε κοντέινερ, θαμμένη στο έδαφος, στην τοποθεσία Τράχωνας στο χωριό Πέρα Ορεινής.

    [04] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Κυπριακό - Αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων -------------------------------------------------------------------- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος τόνισε ότι δεν θα κουραστεί να δηλώνει, να επαναλαμβάνει και να εννοεί ότι παραμένει δεσμευμένος και προσηλωμένος σε μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα είναι λειτουργική και βιώσιμη, θα φέρει την κοινωνική και οικονομική επανένωση και δεν θα καθιερώνει το διαχωρισμό των κοινοτήτων και των θεσμών.

    Τελώντας τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων Πυροβολικού στο στρατόπεδο ''Χρήστου Σαμάρα'' στην Αθαλάσσα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι στην επιδιωκόμενη λύση καμιά κοινότητα δεν θα επιβάλλει τη θέλησή της στην άλλη και καμιά κοινότητα δεν θα έχει τη δυνατότητα να οδηγεί το κοινό κράτος σε μόνιμα αδιέξοδα, παράλυση και στη συνεπακόλουθη διάλυση του κράτους.

    Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά και αθόρυβα για να δημιουργήσει τις σωστές προϋποθέσεις ''που θα παρέχουν τα εχέγγυα για ουσιαστικές και εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε μια συμφωνημένη λύση του Κυπριακού, μέσα στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση''.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, αφού επεσήμανε ότι ''η επιδιαιτησία και τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα αποδείχθηκαν ατελέσφορα για μια ελεύθερη και ισότιμη διαπραγμάτευση ικανή να οδηγήσει σε συμφωνημένη βιώσιμη λύση'', τόνισε ότι ''αυτοί που επισείουν την απειλή των κινδύνων, αυτοί που περιγράφουν τα αποτελέσματα του φόβου τους ως ρεαλισμό, φαίνεται ότι δεν μπορούν να εμπνευστούν από το παράδειγμα της ζωής και των αγώνων των ηρώων μας, το Μνημείο των οποίων σήμερα αποκαλύπτουμε''.

    Πρόσθεσε ότι ''ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και το μικρό μέγεθος της πατρίδας μας, δεν θα κουραστούμε να προασπίζουμε αυτά που θεωρούμε αναφαίρετα δικαιώματα του λαού μας και να αντιτασσόμαστε σε σχεδιασμούς και προσπάθειες που δεν θα διασφαλίζουν μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του εθνικού μας θέματος''.

    Είπε ότι ''έχουμε αποδείξει πως είμαστε λογικοί και ρεαλιστές και έτοιμοι για ένα οδυνηρό, αλλά και αξιοπρεπή συμβιβασμό'' και ανέφερε ότι ''θέλουμε και επιδιώκουμε λύση του Κυπριακού, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, το συντομότερο δυνατό, γιατί εμείς συνεχίζουμε να είμαστε τα θύματα της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής και της παραβίασης των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων''.

    Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να προσυπογράψουμε μια διευθέτηση που θεωρητικά και τυπικά θα επανενώνει τη χώρα μας, αλλά στην πράξη θα εμπεδώνει τις χωριστικές τάσεις στο χώρο, στην κοινωνία, στην οικονομία και τους θεσμούς, δήλωσε ότι ο ίδιος, ως εντολοδόχος της βούλησης αυτού του λαού, θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί του για τη δικαίωση και την πραγματική επανένωση της μαρτυρικής του πατρίδας.

    Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Επίσημη επίσκεψη στην Ουγγαρία ----------------------------------------------------------- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος αναχωρεί το απόγευμα για την Ουγγαρία, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη.

    Αύριο θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον Ούγγρο ομόλογό του Φέρεντς Μαντλ και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Αργότερα θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Ουγγρικής Εθνοσυνέλευσης Κάταλιν Σίλι, η οποία θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Ακολούθως, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Φέρεντς Γκιούρτσανι και το απόγευμα θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης Ματίας Εορσί και τον Πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Γκαπόρ Χαρς.

    Την Τρίτη, μετά την κατάθεση στεφάνου στην Πλατεία Ηρώων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης Γκαπόρ Ντέμζκι, ο οποίος θα του δώσει το κλειδί της πόλης.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ολοκληρώνει την επίσκεψή του με συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Εθνοσυνέλευσης Σολτ Νέμεθ.

    Τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο θα συνοδεύει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, ο οποίος θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα με τον Ούγγρο ομόλογό του Φέρεντς Σομότζι και ο Υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας και Συγκοινωνιών Τζάνος Κόκα.

    Στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν επίσης ο Πρεσβευτής της Κύπρου στη Βουδαπέστη Γιώργος Σιακαλλής, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσος Τζιωνής, η Διευθύντρια Εθιμοτυπίας Αθηνά Μαυρονικόλα, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ενωσης Μιχάλης Σταυρινός και η λειτουργός του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Αντρεα Πετράνυ.

    Στην Ουγγαρία μεταβαίνει επίσης αντιπροσωπεία επιχειρηματιών από την Κύπρο.

    Τουρκία - ΥΠΕΞ ΗΠΑ - Ερντογάν - Κυπριακό ----------------------------------------- ''Αφγανιστάν, Ιράκ, Μέση Ανατολή και Κυπριακό ήταν τα τέσσερα βασικά κεφάλαια στη συνομιλία μας με την Κοντολίζα Ράις'', δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε χθες με την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών, στο αεροδρόμιο της Ακγκυρας, διάρκειας περίπου μιας ώρας.

    ''Οι σχέσεις μας εξακολουθούν να εκτυλίσσονται με την ίδια ωριμότητα σε ένα θετικό κλίμα στο επίπεδο της στρατηγικής εταιρικής σχέσης. Αυτό επιβεβαιώσαμε ο ένας στον άλλον'', δήλωσε ο κ. Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο της Ακγκυρας.

    Κατεχόμενα - Σοσιαλιστές Ευρωβουλευτές - Επαφές ---------------------------------------------------- Οι απευθείας πτήσεις από και προς τα κατεχόμενα συνδέονται με μια συνολική λύση του Κυπριακού, τόνισε ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Μαρίνους Βίερσμα, ο οποίος επισκέφθηκε χθες με συναδέλφους του, από τη Σοσιαλιστική Ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου.

    Η αντιπροσωπεία, στην οποίαν συμμετέχουν επίσης ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Χανς Σβόμποντα, η Γερμανίδα Μεχτίλντ Ρότε και ο Ελληνας Παναγιώτης Μπεγλίτης, συναντήθηκε και με τον λεγόμενο πρωθυπουργό Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με τον οποίον αντάλλαξαν απόψεις για το Κυπριακό.

    Ο κ. Βίερσμα είπε ότι στόχος τους είναι ο τερματισμός της ''απομόνωσης'' των Τ/Κ και η παροχή υποστήριξης για την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού.

    Οι Σοσιαλιστές ευρωβουλευτές συναντήθηκαν επίσης με τον αρχηγό του Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Μουσταφά Ακιντζί, με τον οποίον συζήτησαν το Κυπριακό και το αίτημα του Κινήματος για ένταξη στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

    Κατεχόμενα - Βαρόνη Λάντφορντ - Επαφές ----------------------------------------- Η Βαρόνη Σάρα Λάντφορντ, μέλος της ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξέφρασε ανησυχία για την καθυστέρηση στην εφαρμογή του χρηματοδοτικού κανονισμού για οικονομική στήριξη των Τουρκοκυπρίων και την εφαρμογή του απευθείας εμπορίου μεταξύ των κατεχομένων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Σε δηλώσεις της μετά από συνάντηση με τον λεγόμενο πρωθυπουργό Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και τον πρόεδρο του τ/κ επιμελητηρίου Αλί Ερέλ, η Βαρόνη Λάντφορντ χαρακτήρισε ''άδικο'' το γεγονός ότι μέχρι τώρα η ΕΕ δεν προέβη σε θετικά βήματα για το ''ναι'' των Τ/Κ στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου.

    ''Ολοι γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει για την οικονομική ανάπτυξη. Ας το κάνουμε. Η ΕΕ πρέπει να συμβάλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη'' του ψευδοκράτους, είπε.

    Η Βαρόνη Λάντφορντ τόνισε παράλληλα την ανάγκη για έναρξη συνομιλιών μεταξύ των πολιτικών.

    ΔΕΑ - Τατάρ - Αγνοούμενοι ------------------------------ Ο εκπρόσωπος της τουρκοκυπριακής κοινότητας στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους Ρουστέμ Τατάρ χαρακτήρισε σημαντική την ενημέρωση που έδωσε η τ/κ πλευρά για χώρους όπου πιστεύεται ότι τάφηκαν Ε/Κ.

    Ο κ. Τατάρ δήλωσε ότι αυτό γίνεται για πρώτη φορά και υποστήριξε πως αποτελεί απόδειξη της ειλικρίνειας της τ/κ πλευράς όσον αφορά τις προσπάθειες για επίλυσης του θέματος των αγνοουμένων.

    Εξέφρασε την επιθυμία του όπως το θέμα αυτό επιλυθεί με ''ειλικρινή προσέγγιση και από τις δύο πλευρές'', όπως ανέφερε.

    Είπε ακόμα ότι θα μεταβεί στο Στρασβούργο για να ενημερώσει την Εξ Υπουργών Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, που συνέρχεται στις 7-8 Φεβρουαρίου, η οποία θα συζητήσει την εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή της Κύπρου έναντι της Τουρκίας, που αφορά και το θέμα των αγνοουμένων.

    Υπουργικό Συμβούλιο - Αποφάσεις - Γραφεία πρεσβείας ----------------------------------------------------- Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά την τελευταία του συνεδρία υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, ενέκρινε τη δημιουργία Γραφείου Πρεσβείας στο Αμμάν της Ιορδανίας, που θα στελεχώνεται από έναν Διπλωματικό και από ένα ή δύο άτομα επιτόπιο προσωπικό. Ο Διπλωμάτης, πέραν των διπλωματικών και προξενικών καθηκόντων, θα μπορεί να ασκεί και εμπορικά καθήκοντα, ενώ ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Δαμασκό θα συνεχίσει να καλύπτει και την Ιορδανία.

    Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης τη δημιουργία Γραφείου Πρεσβείας στο Κίεβο της Ουκρανίας, που θα στελεχώνεται από έναν Διπλωματικό και από ένα ή δύο άτομα επιτόπιο προσωπικό. Ο Διπλωμάτης, πέραν των διπλωματικών και προξενικών καθηκόντων, θα μπορεί να ασκεί και εμπορικά καθήκοντα.

    Το Σώμα ενέκρινε και τη δημιουργία Γραφείου Πρεσβείας στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, που θα στελεχώνεται από έναν Διπλωματικό και από ένα ή δύο άτομα επιτόπιο προσωπικό. Ο Διπλωμάτης, πέραν των διπλωματικών και προξενικών καθηκόντων, θα μπορεί να ασκεί και εμπορικά καθήκοντα, ενώ ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αθήνα θα συνεχίσει να καλύπτει διπλωματικά και τη Ρουμανία.

    Εξάλλου το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την ίδρυση Επίτιμου Γενικού Προξενείου της Δημοκρατίας στο Ζάγκρεμπ, με δικαιοδοσία σε ολόκληρη την επικράτεια της Κροατίας.

    Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε ακόμα την ίδρυση Επίτιμου Γενικού Προξενείου της Δημοκρατίας στην πόλη Κανγκούν, με δικαιοδοσία σε ολόκληρη την Ομόσπονδη πολιτεία της Quintana Roo του Μεξικού.

    Καλαθόσφαιρα ------------------- Νίκη επί της ΕΝΑΔ με 84-73 πέτυχε η ΑΕΛ σε αγώνα για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας.

    Για την ίδια διοργάνωση η ΕΘΑ κατέβαλε την Ομόνοια με 74-53.

    [05] (Κ) Λονδίνο - Πρόεδρος Βουλής - Βρετανική πολιτική

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας κατήγγειλε χθες βράδυ τη βρετανική πολιτική ως υπονομευτική της κυπριακής κυβέρνησης και της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως η Βρετανία έχει καταστεί ο ''κακός δαίμονας της Κύπρου''.

    [06] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κατεχόμενα - Απευθείας εμπόριο

    Αν κάποιος καλόπιστα χρησιμοποιήσει όλες τις διευθετήσεις που προβλέπει ο Κανονισμός της Πράσινης Γραμμής, τότε οι οικονομικές ανταλλαγές, η επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ και οι εξαγωγές τ/κ προϊόντων διασφαλίζονται πλήρως, δήλωσε στην Πάφο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    [07] (Κ) Λονδίνο - ΓΓ ΑΚΕΛ - Ομιλία - Κυπριακό

    ΕΜΠΑΡΓΚΟ - ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΠΡΙΝ 1700

    Η πρωτοβουλία που πρέπει να αναπτύξει αυτή την ώρα η δική μας πλευρά πρέπει να στοχεύει στην πειστική παρουσίαση της θέσης μας για αλλαγές στο Σχέδιο Ανάν, που θα οδηγήσουν σε λύση λειτουργική και βιώσιμη, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 6 February 2005 - 18:49:09 UTC