Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-02-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Συνεδρία
  • [02] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητριών - Νίκη ΑΕΛ
  • [03] (K) Eurovision - Επιλογή κυπριακής συμμετοχής
  • [04] (K) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [05] (Κ) Μάουρερ - Κύπρος - Επαφές
  • [06] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [07] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Εναρξη συνεδρίας
  • [08] (Κ) Ζακχαίος - Επισκέψεις σε Συρία - Ιράν
  • [09] (K) Ουάσιγκτον - Απόδημοι - 16ο συνέδριο
  • [10] (K) ΝΕΔΗΣΥ - Νεολαία ΕΛΚ - Συνέδριο
  • [11] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Συνεδρία - Διακοπή
  • [12] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [13] (Κ) ΚΟΠ - Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου
  • [14] (Κ) Ευρωβουλή - Σοσιαλιστική Ομάδα - Κύπρος
  • [15] (Κ) Χρηματιστήριο - Ανοδος - Σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον
  • [16] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Αθήνα - Συνδιάσκεψη
  • [17] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Εναρξη απογευματινής συνεδρίας
  • [18] (Κ) ΕΕ - Υπουργός Δικαιοσύνης - Σύνοδος
  • [19] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Λήξη απογευματινής συνεδρίας
  • [20] (Κ) Μπαρόζο - Ευρωπαϊκή οικονομία - Ευρωβαρόμετρο
  • [21] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Εκπρόσωπος

  • [01] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Συνεδρία

    [02] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητριών - Νίκη ΑΕΛ

    Η ΑΕΛ κέρδισε χθες βράδυ τον Ηρακλή με 89-87 σε αγώνα που διεξήχθη στο ''Ιβανόφειο'' Θεσσαλονίκης για την πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Πρωταθλητριών στην καλαθόσφαιρα.

    [03] (K) Eurovision - Επιλογή κυπριακής συμμετοχής

    Με το τραγούδι ''Ελα έλα'', ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο φετινό διαγωνισμό ''Eurovision'' που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, στις 19 και 21 Μαϊου.

    [04] (K) Εκπομπή για Ομογένεια

    Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Γεύμα ΚΥΠΕ - Κυπριακό - ΕΕ -------------------------------------------------- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε χθες ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν είναι απρόθυμος να αναλάβει νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό εκτός εάν έχει δεσμεύσεις και στοιχεία ότι το σχέδιό του, το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει ισοζυγισμένο και δίκαιο, θα γίνει αποδεκτό.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος τόνισε πως δεν θεωρεί ισοζυγισμένο το σχέδιο Ανάν, ως έχει, αλλά ούτε και θεωρεί πως υπάρχει αδιέξοδο στο Κυπριακό στο παρόν στάδιο αφού, όπως είπε, συνεχίζονται οι επαφές και συνομιλίες με τα ενδιαφερόμενα μέρη για το πρόβλημα.

    Ανέφερε ακόμα πως η Ευρωπαϊκή Ενωση αποδέχεται ότι τα ΗΕ έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, ωστόσο ο ίδιος πιστεύει πως η ΕΕ θα αναμειχθεί πιο ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, κάτι, που όπως είπε, χαιρετίζει.

    Μιλώντας στο γεύμα που παρέθεσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων για τους ανταποκριτές στην Κύπρο διεθνών και εθνικών πρακτορείων ειδήσεων και άλλων ξένων ΜΜΕ με τα οποία το ΚΥΠΕ διατηρεί συνεργασία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στους κανονισμούς της ΕΕ για το εμπόριο και τη χρηματοδότηση των Τ/Κ, τονίζοντας πως οι νέες προτάσεις της κυπριακής κυβέρνησης για τον κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή θα κατατεθούν τις επόμενες 2-3 μέρες στις Βρυξέλλες.

    Εξήγησε πως ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για δικούς του πολιτικούς λόγους εμποδίζει την τ/κ κοινότητα να επωφεληθεί του ήδη εγκεκριμένου ποσού των 259 εκατομμυρίων ευρώ, αφού συνδέει την εφαρμογή αυτού του κανονισμού με την έγκριση του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο μεταξύ κατεχομένων και ΕΕ.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις των ξένων ανταποκριτών, είπε πως η ΕΕ γνωρίζει πως η Κύπρος είναι σε θέση να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην ειρηνευτική προσπάθεια για το Μεσανατολικό, λόγω της γεωγραφικής της θέσης αλλά και των καλών σχέσεών της με τις αραβικές χώρες και τον Ισραήλ.

    Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Βουλή θα επικυρώσει το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση διοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης του πολίτη και δημόσια συζήτηση πριν η Βουλή επιληφθεί του θέματος της επικύρωσης.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως η Κύπρος εφαρμόζει πολύ αυστηρό έλεγχο αναφορικά με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, προσπάθεια που αναγνωρίζεται από την ΕΕ.

    Αναφορικά με την προσπάθεια της Κύπρου να ενταχθεί στο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών της ΕΕ (ERM II), εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους το δημοσιονομικό έλλειμμα θα μειωθεί σημαντικά ώστε να καταστεί δυνατή η ένταξη της Κύπρου στο ERM II εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει αποφασιστεί.

    Στο γεύμα o Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΥΠΕ δρ Αριστοτέλους έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δώρο δύο φωτογραφίες. H μια απεικονίζει τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο να υπογράφει με τον Υπουργό Εξωτερικών το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα σε τελετή στη Ρώμη και η άλλη τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο σε ώρα πτήσης κατά τη διάρκεια ταξιδιού, στο οποίο τον συνοδεύουν δημοσιογράφοι.

    Πρόεδρος Παπαδόπουλος - ΕΕ - Τουρκία - Πρωτόκολλο -------------------------------------------------- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος τόνισε ότι η υπογραφή από την Αγκυρα του πρωτοκόλλου που αφορά την τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν είναι προτεραιότητα της Κύπρου αλλά υποχρέωση της Αγκυρας προς την ΕΕ.

    Σε δηλώσεις του ύστερα από γεύμα που παρέθεσε το ΚΥΠΕ με την ευκαιρία του νέου έτους, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε την υπογραφή του πρωτοκόλλου ένα ''πρώτο σημαντικό βήμα'' για την ομαλοποίηση των σχέσεων Κύπρου-Τουρκίας, προσθέτοντας πως η ΕΕ ζήτησε από την Τουρκία να υπογράψει το πρωτόκολλο το συντομότερο.

    ''Η υπογραφή του πρωτοκόλλου, και θέλω να το τονίσω για πολλοστή φορά, δεν αποτελεί προτεραιότητα δική μας. Είναι υποχρέωση της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση'', υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο τυχόν υπογραφή του πρωτοκόλλου για την τελωνειακή ένωση Τουρκίας-ΕΕ νωρίς θα συνέβαλλε θετικά στην έναρξη συνομιλιών.

    Πρόσθεσε παράλληλα ότι η ΕΕ έχει στείλει το διαμορφωμένο πρωτόκολλο στην Τουρκία να το υπογράψει και την καλεί να το πράξει το συντομότερο.

    Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Ταλάτ - Δηλώσεις ---------------------------------------- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε χθες ότι η ε/κ πλευρά είναι έτοιμη για συνομιλίες υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος προέβη στη δήλωση κατά την άφιξή του στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων στο γεύμα που παρέθεσε το ΚΥΠΕ με την ευκαιρία του νέου έτους για τους ανταποκριτές στην Κύπρο διεθνών και εθνικών πρακτορείων ειδήσεων και άλλων ξένων ΜΜΕ με τα οποία το ΚΥΠΕ διατηρεί συνεργασία.

    Σχολιάζοντας την ετοιμότητα που εξέφρασε ο Τ/Κ πολιτικός Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο για συζήτηση, εκτός από το σχέδιο Ανάν, σωρείας θεμάτων όπως το θέμα του εμπορίου, η δημιουργία τ/κ σχολείου στη Λεμεσό και άλλα, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι για το ''τ/κ σχολείο στη Λεμεσό έχουμε αποφασίσει εδώ και καιρό, δεν χρειαζόμαστε να μας το υποδείξει ο κ. Ταλάτ''.

    ''Τα θέματα του εμπορίου συζητούνται στην ΕΕ. Για τις συνομιλίες, είμαστε έτοιμοι, κάτω από την αιγίδα πάντα του Γενικού Γραμματέα. Επαναλαμβάνω, κάτω από την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα'', σημείωσε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    Σε ερώτηση αν για την ώρα δεν βλέπει κάποια χρησιμότητα να συναντηθεί με τον κ. Ταλάτ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ''κάθε συνάντηση είναι φιλική και χρήσιμη, αλλά όταν χρησιμοποιείται για πολιτικούς σκοπούς νομίζω έχω και άλλες ευθύνες να σκεφτώ εκτός από τη δική του κ. Ταλάτ δημοσιοσχετική θέση''.

    Βρυξέλλες - Πρόεδρος Στεφανόπουλος - Κυπριακό --------------------------------------------- Ολες οι πρωτοβουλίες για επίλυση του Κυπριακού είναι δεκτές, δήλωσε στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος σε συζήτηση που είχε με τον Βέλγο Πρωθυπουργό Γκι Φέρχοφσταντ, τον οποίο ενημέρωσε ότι ''το σχέδιο Ανάν χρειάζεται μεταβολές'' και πως ''δεν μπορεί να απομακρυνθεί κανείς από την απόφαση του κυπριακού λαού''.

    Σε σύντομη συνομιλία του με τους Ελληνες δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην επίσημη επίσκεψή του στο Βέλγιο, ο Πρόεδρος Στεφανόπουλος αναφέρθηκε ειδικότερα στο θέμα του Κυπριακού και είπε ότι ο Βέλγος Πρωθυπουργός αναρωτήθηκε πώς θα ξεκινήσει η πρωτοβουλία που μπορεί να οδηγήσει σε λύση του Κυπριακού.

    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ανέφερε ότι ''όλες οι πρωτοβουλίες είναι δεκτές'', ότι ''οι Κύπριοι έχουν υπόψη τους τι θα ζητήσουν για την τροποποίηση του σχεδίου Ανάν'' και ότι ''φοβούνται πως η Τουρκία θα είναι πλέον πολύ σκληρός διαπραγματευτής και δεν θα δεχθεί καμία υποχώρηση''.

    Ο κ. Φέρχοφσταντ, επί του ιδίου θέματος, παρατήρησε ότι από τις δύο τηλεφωνικές επαφές που είχε πρόσφατα με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ''κατάλαβε ότι η Αγκυρα επείγεται για λύση. Του είπαμε, ότι κι εμείς γνωρίζουμε πως ο κ. Ερντογάν επείγεται να βρεθεί μια λύση προ της 3ης Οκτωβρίου'', ανέφερε ο Πρόεδρος Στεφανόπουλος.

    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είπε ότι εξήγησε στον κ. Φέρχοφσταντ, που ''είναι ένας εξαίρετος πολιτικός με μεγάλη εμπειρία'', πως ''το σχέδιο Ανάν χρειάζεται μεταβολές. Δεν μπορεί να απομακρυνθεί κανείς από την απόφαση του κυπριακού λαού. Το δέχτηκε. Είπαμε, επίσης, ότι η ΕΕ πρέπει να παίξει ένα πιο σημαντικό ρόλο. Το δέχτηκε κι αυτό'', σημείωσε, παρατηρώντας πως ''δεν είπαμε κάτι καινούργιο, απλώς κουβεντιάσαμε''.

    Εθνικό Συμβούλιο - Συνεδρία ----------------------------- Το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται σήμερα, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, για να συνεχίσει τη συζήτηση επί των εξελίξεων στο Κυπριακό.

    ΕΕ - Φιλορί -Τουρκία - Πρωτόκολλο Τελωνειακής Ενωσης ---------------------------------------------------- Εάν η Τουρκία δεν υπογράψει τη Συμφωνία της Αγκυρας μέχρι τις 3 Οκτωβρίου, που έχει οριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 17ης Δεκεμβρίου 2004 ως η ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, τότε δεν πρόκειται να ξεκινήσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Ζαν Κριστόφ Φιλορί, μέλος του ιδιαίτερου γραφείου του αρμόδιου για τη διεύρυνση Επιτρόπου.

    Σε συνάντηση με Τούρκους δημοσιογράφους χθες στις Βρυξέλλες, ο κ. Φιλορί είπε ότι εάν σημειωθεί καθυστέρηση στην υποχρέωση που έχει αναλάβει η Τουρκία για υπογραφή του Πρωτοκόλλου, λόγω πολιτικών αντιστάσεων στην Αγκυρα, τότε η εξέλιξη αυτή θα καταστήσει προβληματική την ενταξιακή πορεία της χώρας.

    Ο κ. Φιλορί πρόσθεσε ότι η ΕΕ δεν έχει την πρόθεση να αναμειχθεί απευθείας σε οποιαδήποτε προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια πρωτοβουλία παραμένει ευθύνη των Ηνωμένων Εθνών.

    Τουρκία - Κύπρος - Μάτσης - Προεδρία ------------------------------------ Το Συμβούλιο Υπουργών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ασκούν πιέσεις και έντονη δραστηριότητα προκειμένου να υπογράψει η Τουρκία την τελωνειακή ένωση και με τα δέκα νέα κράτη - μέλη, μεταξύ των οποίων και η Κυπριακή Δημοκρατία.

    Οι πιέσεις αποσκοπούν και στην αλλαγή της τουρκικής νομοθεσίας, ώστε να τερματιστεί το εμπάργκο που επιβάλει η τουρκική κυβέρνηση στον ελλιμενισμό πλοίων με κυπριακή σημαία σε τουρκικά λιμάνια καθώς και στις πτήσεις αεροσκαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός του τουρκικού εναέριου χώρου.

    Η θέση αυτή διατυπώθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Αλεσμπορν, του οποίου η χώρα προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε απάντηση διπλού ερωτήματος που ετέθη από τον Ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γιαννάκη Μάτση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

    Χριστόφιας - Δηλώσεις Ταλάτ --------------------------- Θετικό μήνυμα χαρακτήρισε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής και Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας τη δήλωση του λεγόμενου πρωθυπουργού και αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τόσο τον κ. Χριστόφια όσο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    ''Η δήλωση του κ. Ταλάτ θεωρώ ότι είναι ένα θετικό μήνυμα και ελπίζω αυτό το θετικό μήνυμα να πάρει σάρκα και οστά και να γίνει πραγματικότητα'', είπε ο κ. Χριστόφιας, ενώ για το ενδεχόμενο συνάντησης του ''πρωθυπουργού'' με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο ανέφερε ότι ''υπάρχουν βήματα τα οποία θα πρέπει να προηγηθούν πριν να μιλούμε για κάτι τέτοιο''.

    Σε ερώτηση εάν η συνάντηση των ηγεσιών των κομμάτων ΑΚΕΛ και ΡΤΚ θα προηγηθεί ή θα ακολουθήσει των λεγόμενων εκλογών στα κατεχόμενα, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι ''εμείς είμαστε πανέτοιμοι και πριν και μετά και οποτεδήποτε''.

    Πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν επιθυμεί να δοθεί το μήνυμα ''ότι είτε εμείς είτε ο κ. Ταλάτ βλέπουν αυτή τη συνάντηση μέσα από το πρίσμα των λεγόμενων εκλογών στα κατεχόμενα''.

    Σε ερώτηση για το κατά πόσον το ΑΚΕΛ θα ενεργήσει για καθορισμό της συνάντησης με το ΡΤΚ, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι ''ενέργειες εκ μέρους του ΑΚΕΛ έγιναν πολλές ως τώρα''.

    ''Κατανοώ και τα πιθανά προβλήματα τα οποία υπάρχουν, εφόσον όμως ο κ. Ταλάτ είπε ότι είναι έτοιμος και ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα διατυπώσεων, δηλώνω και εγώ πανέτοιμος όσο γίνεται πιο σύντομα, έχοντας υπόψη και τις δικές μου και τις δικές του υποχρεώσεις να γίνει αυτή η συνάντηση, η οποία θα είναι θετικό βήμα μπροστά'', είπε ο κ. Χριστόφιας.

    ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Μείωση στα 860 μέλη ------------------------------ Ολοκληρώνεται η διαδικασία μείωσης των μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), όπως είχε αποφασισθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά από εισήγηση του ΓΓ του διεθνούς οργανισμού Κόφι Ανάν. Η μείωση συνετελείται με την ετήσια εναλλαγή της δύναμης, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά τα άτομα που φεύγουν δεν αντικαθίστανται.

    Οπως δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Μπράιαν Κέλι, η κίνηση των στρατευμάτων της δύναμης που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες οφείλεται στη διαδικασία της ετήσιας εναλλαγής του προσωπικού από τις χώρες που συνεισφέρουν στρατεύματα και άλλο προσωπικό.

    Ο κ. Κέλι εξήγησε ότι σε αυτή την περίπτωση ''η εναλλαγή έχει μια διαφορά. Εκείνοι που θα φύγουν δεν θα αντικατασταθούν με νέους, και αυτό ως μέρος της μείωσης της δύναμης».

    Ως αποτέλεσμα αυτής της εναλλαγής, η δύναμη τώρα αριθμεί 900 ειρηνευτές από τους 1.230 που αποτελείτο μέχρι σήμερα, και μέχρι το τέλος Μαρτίου ή αρχές Απριλίου ο αριθμός θα φθάσει τους 860, αριθμός ο οποίος θα βρίσκεται στα επίπεδα που στοχεύει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

    Η μείωση της δύναμης γίνεται μετά από σχετική εισήγηση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν που ενέκρινε και το Συμβούλιο Ασφαλείας του διεθνούς οργανισμού.

    Οι χώρες με τα μεγαλύτερα σε αριθμό αποσπάσματα, Βρετανία, Αργεντινή και Σλοβακία, θα μειώσουν τον αριθμό του προσωπικού τους που υπηρετούν τώρα κατά 30%.

    ΕΕ - Μάουρερ - Κύπρος - Κανονισμός για Πράσινη Γραμμή ----------------------------------------------------- Ο Λέοπολντ Μάουρερ, Υπεύθυνος της Ομάδας για την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρχίζει σήμερα επαφές στην Κύπρο για την αξιολόγηση της λειτουργίας του κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή.

    Ερωτηθείς χθες αν η κυβέρνηση αναμένει κάτι συγκεκριμένο από την επίσκεψη του κ. Μάουρερ στην Κύπρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης είπε πως η κυβέρνηση δεν αναμένει ''τίποτα το συγκεκριμένο πλην μιας αξιολόγησης της λειτουργίας του κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή''.

    Πρόσθεσε πως οι περαιτέρω προτάσεις της κυβέρνησης ''συζητούνται σε επίπεδο Συμβουλίου, υπάρχει ειδικό working group (ομάδα εργασίας), θα συζητηθούν στα πλαίσια της ΚΟΡΕΠΕΡ και πιστεύω ότι θα διευρυνθούν οι διευκολύνσεις και οι δυνατότητες λειτουργίας του κανονισμού διακίνησης εμπορευμάτων μέσω της Πράσινης Γραμμής''.

    Νέος Υπουργός Υγείας - Τελετή παράδοσης Υπουργείου -------------------------------------------------- Η δρομολόγηση του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ), η ολοκλήρωση και λειτουργία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, καθώς και η εφαρμογή του νόμου περί κατοχύρωσης και προστασίας των δικαιωμάτων των ασθενών, αποτελούν προτεραιότητες για τον νέο Υπουργό Υγείας Ανδρέα Γαβριηλίδη, ο οποίος παρέλαβε χθες επίσημα το Υπουργείο από τον μέχρι χθες Υπουργό Υγείας, Υπουργό Εσωτερικών Ανδρέα Χρίστου.

    Ο κ. Γαβριηλίδης έδωσε χθες και τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Ο νέος Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η συμμετοχή και η συμβολή του στις ενέργειες και στα δρώμενα του Υπουργικού Συμβουλίου θα εντάσσονται στα πλαίσια της δημιουργικής και εποικοδομητικής συνεργασίας.

    Ανέφερε ότι τα τρία κεφαλαιώδη θέματα και προβλήματα του Υπουργείου Υγείας που θα τύχουν άμεσης αντιμετώπισης είναι η ταχύτερη δυνατή εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, η ολοκλήρωση του έργου και η λειτουργία του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και η εφαρμογή της νέας τιμολογιακής πολιτικής της κυβέρνησης για τα φάρμακα που θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου 2005.

    Ο κ. Γαβριηλίδης τόνισε ότι ιδιαίτερη προσοχή και σημασία θα δώσει στην ομαλή λειτουργία του Υπουργείου και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στο λαό, στα πλαίσια μιας έγκαιρης και αποτελεσματικής υλοποίησης των εκάστοτε αποφάσεων που λαμβάνονται σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας.

    Διαβεβαίωσε ότι θα αναλώσει όλες του τις δυνάμεις για να καλυφθούν και να υπερκαλυφθούν οι στόχοι του Υπουργείου Υγείας, όπως αυτοί διατυπώνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα του Προέδρου Παπαδόπουλου.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος υπογράμμισε στο νέο Υπουργό Υγείας ότι οι προκλήσεις των καθηκόντων και ευθυνών που αναλαμβάνει είναι μεγάλες, αλλά ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η ικανοποίηση παραγωγής έργου σε ένα τομέα στον οποίο το κυβερνητικό πρόγραμμα δίνει μεγάλη προτεραιότητα και σημασία.

    Εξέφρασε, παράλληλα, την εκτίμησή του για την πρώην Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνα Ακκελίδου και συνεχάρη τον μέχρι χθες Υπουργό Υγείας Ανδρέα Χρίστου ''για την αποτελεσματική επιτέλεση των καθηκόντων του, παράλληλα με τα καθήκοντα του ως Υπουργού Εσωτερικών''.

    Αρχηγός Αστυνομίας - Παράταση Θητείας ------------------------------------- Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης ανακοίνωσε χθες ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αποφάσισε την παράταση της θητείας του Αρχηγού της Αστυνομίας Τάσου Παναγιώτου για ένα χρόνο.

    Σε δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της απόφασης για παράταση της θητείας του, ο κ. Παναγιώτου διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και την κυπριακή πολιτεία ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα αστυνόμευσης για το καλό της κυπριακής κοινωνίας.

    Μιλώντας το μεσημέρι σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Παναγιώτου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος αποφάσισε την παράταση της θητείας του για ένα ακόμα χρόνο.

    ''Θα ήθελα και δημόσια να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την εμπιστοσύνη που έχει επιδείξει στο πρόσωπο μου και επέκτεινε τη θητεία μου, στη θέση του Αρχηγού της Αστυνομίας, για ακόμη ένα χρόνο'', ανέφερε.

    Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία - Ανεργία - Kύπρος ------------------------------------------------ Το πέμπτο χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας (5,5%) μεταξύ των 25 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τον Δεκέμβριο 2004 έχει η Κύπρος, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

    Οπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από την Κύπρο παρουσιάζουν η Ιρλανδία (4,3%), το Λουξεμβούργο (4,4%), η Αυστρία (4,5%) και η Δανία (5,1%). Η ανεργία στην ευρωζώνη ανέρχεται στο 8,9%, ενώ ο μέσος όρος των ''25'' είναι επίσης 8,9%.

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι στην Κύπρο το ποσοστό ανεργίας για το Δεκέμβριο 2004 είναι 4,5% στους άνδρες και 6,8% στις γυναίκες.

    Σε ό,τι αφορά την ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών, η Κύπρος παρουσιάζει για την ίδια περίοδο την τέταρτη καλύτερη επίδοση με 10,7%.

    Eurovision - Επιλογή κυπριακής συμμετοχής ----------------------------------------- Με το τραγούδι ''Ελα έλα'', ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο φετινό διαγωνισμό ''Eurovision'' που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, στις 19 και 21 Μαϊου.

    Η επιλογή του τραγουδιού έγινε χθες βράδυ, μεταξύ 4 τραγουδιών που ερμήνευσε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου. Η μουσική και οι στίχοι του τραγουδιού που επιλέγηκε γράφτηκαν από τον ίδιο τον ερμηνευτή.

    Η επιλογή του τραγουδιού έγινε με τηλεφωνική συμμετοχή του κοινού και από επιτροπή που όρισε το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου.

    Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου έχει ήδη εκπροσωπήσει τη χώρα μας δυο φορές στη Eurovision, το 1996, ερμηνεύοντας το τραγούδι ''Μόνο για μας'' που κατέλαβε την 9η θέση, και το 2002, ως μέλος του συγκροτήματος ''ΟΝΕ'', με το τραγούδι ''Gimme'' το οποίο κατέκτησε την 6η θέση.

    Χρηματιστήριο - Χωρίς ουσιαστική μεταβολή ----------------------------------------- Χωρίς ουσιαστική μεταβολή, παρά την άνοδο της τάξης του 0,77% που σημείωνε ενδοσυνεδριακά, έκλεισε χθες το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, διατηρώντας έτσι τα σημαντικά κέρδη που καταγράφει τις τελευταίες ημέρες.

    Ο Δείκτης της Κύριας και Παράλληλης Αγοράς σημείωσε αμελητέα πτώση της τάξης του 0,03%, κλείνοντας στις 1.159,29 μονάδες. Αντίθετα, άνοδο σε ποσοστό 0,78% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης και έκλεισε στις 84,39 μονάδες, τιμή που είναι η υψηλότερη από τις 2 Απριλίου 2004. Σε υψηλά επίπεδα, παρά τη μικρή μείωση σε σχέση με χθες, παρέμεινε η αξία των συναλλαγών, η οποία διαμορφώθηκε στο 1,5 εκατομμύριο λίρες.

    Οριακή υποχώρηση της τάξης του 0,04% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 388,47 μονάδες.

    Καλαθόσφαιρα - Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητριών - Νίκη ΑΕΛ --------------------------------------------------------- Η ΑΕΛ κέρδισε χθες βράδυ τον Ηρακλή με 89-87 σε αγώνα που διεξήχθη στο ''Ιβανόφειο'' Θεσσαλονίκης για την πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Πρωταθλητριών στην καλαθόσφαιρα.

    [05] (Κ) Μάουρερ - Κύπρος - Επαφές

    [06] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου για το Κυπριακό και τους κανονισμούς της ΕΕ, οι υποδείξεις της ΕΕ προς την Τουρκία για την υπογραφή του πρωτοκόλλου επέκτασης της τελωνειακής σύνδεσης με τα δέκα νέα μέλη της ΕΕ, η κρίση στις Κυπριακές Αερογραμμές, η σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και οι προτεραιότητες του νέου Υπουργού Υγείας Ανδρέα Γαβριηλίδη, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

    Η ''Αλήθεια'' με κύριο τίτλο ''Αγροτικό ηφαίστειο εν δράσει'' γράφει ότι εκρηκτική περιγράφεται η κατάσταση με τους Κύπριους γεωργοκτηνοτρόφους όλων των κλάδων, οι οποίοι συνασπίσθηκαν προκειμένου να αντιμετωπίσουν, όπως υποστηρίζουν, τον εμπαιγμό της κυβέρνησης. Προσθέτει ότι ετοιμάζονται να κατέλθουν μαζικά σε δυναμικές κινητοποιήσεις πολύ σύντομα, επιστρατεύοντας και μεγάλο αριθμό τρακτέρ. Αλλού γράφει ότι το Γενικό Σχέδιο Υγείας, το νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και η εφαρμογή του νόμου για την κατοχύρωση και προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών είναι οι προτεραιότητες του νέου Υπουργού Υγείας Ανδρέα Γαβριηλίδη, ο οποίος έδωσε χθες τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    ''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Μαθητές πρεζόνια από τα 15 τους'' γράφει στο κύριο θέμα της ότι όλο και μικρότερης ηλικίας είναι οι γυναίκες που αποτείνονται στις θεραπευτικές μονάδες για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, ενώ η χρήση ενδοφλέβιας ηρωίνης φαίνεται να ξεπερνά κατά πολύ πλέον τη χρήση κάνναβης, αποτελώντας και τη συχνότερη ουσία κατάχρησης. Αλλού αναφέρει ότι καταγγελίες ότι η πλειοψηφία των μαθητών, αλλά και των καθηγητών κάνουν χρήση του κινητού εν ώρα μαθήματος διατυπώθηκαν χθες στη Βουλή. Το γεγονός αυτό πέραν των προβλημάτων υγείας που μπορεί να προκαλέσει κυρίως στα παιδιά, δημιουργεί και προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου.

    Ο ''Πολίτης'' με κύριο τίτλο ''Πρόβλημα στο μπετόν'' γράφει ότι εργαστηριακές μετρήσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες, φέρνουν στο φως σοβαρό πρόβλημα ποιότητας σε μεγάλες ποσότητες σκυροδέματος που χρησιμοποιήθηκαν σε ανέγερση οικοδομών. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι οι μετρήσεις έδειξαν μειωμένη αντοχή του σκυροδέματος. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου και ο βουλευτής Νίκος Πιττοκοπίτης εισηγούνται κλιμακωτό ωράριο στο δημόσιο και στην εκπαίδευση για αποσυμφόρηση της τροχαίας και λιγότερα δυστυχήματα.

    ''Η Σημερινή'' γράφει στο κύριο θέμα της με τίτλο ''ΔΗΣΥ καλεί Σολάνα για συνεργασία με Ανάν'' ότι την εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό μέσω του Υπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για την ΚΕΠΠΑ Χαβιέ Σολάνα εισηγείται ο ΔΗΣΥ. Αυτό περιέχεται στο 18σέλιδο υπόμνημα που επέδωσε στο Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ το οποίο, όπως δήλωσε, θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απορρίπτει συνάντηση με τον ''πρωθυπουργό'' των κατεχομένων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, δηλώνοντας ότι δεν θα παίξει το προεκλογικό παιγνίδι του ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας δηλώνει ότι η επιθυμία του για συνάντηση είναι ''θετικό μήνυμα''.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' με κύριο τίτλο ''ΕΕ: Το γοργόν και χάριν έχει'' γράφει ότι μονόδρομος για την Τουρκία είναι η υπογραφή του πρωτοκόλλου επέκτασης της τελωνειακής ένωσης με τα δέκα νέα μέλη της ΕΕ. Το προσχέδιο διαβιβάστηκε στις 14 Ιανουαρίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την Αγκυρα με την αυστηρή υπόδειξη ότι η μονογραφή θα πρέπει να γίνει το τέλος Ιανουαρίου. Αλλού γράφει ότι τρίζουν τα δόντια οι Αμερικανοί για το θέμα της διακίνησης προσώπων σε σχέση με την Κύπρο, κυρίως για την απραξία ορισμένων υπηρεσιών, ενώ στα θετικά σημειώνονται δύο κινήσεις που ίσως αλλάξουν την τελική τους έκθεση. Η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί στη λίστα με τις χειρότερες χώρες ως προς το θέμα της πορνείας και της διακίνησης γυναικών και μας αναμένουν κυρώσεις, αναφέρει η εφημερίδα.

    Η ''Χαραυγή'' με κύριο τίτλο ''Στον αέρα χωρίς ρευστό'' γράφει ότι βαθύτερη μέρα με τη μέρα σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό, διοικητικό, εργασιακό, γίνεται η κρίση στις Κυπριακές Αερογραμμές. Προσθέτει ότι στην προχθεσινή συνεδρία του ΔΣ η διεύθυνση της εταιρείας ενημέρωσε το Σώμα ότι η ρευστότητα έχει εξαντληθεί επικίνδυνα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σήμερα συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο για συνέχιση της συζήτησης για το Κυπριακό με την παράθεση των θέσεων των υπόλοιπων κομμάτων, ενώ από πλευράς ΑΚΕΛ θα κατατεθεί σχετικό έγγραφο.

    Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' με τίτλο ''Σφυροκόπημα επί των πωλήσεων περιουσιών στο βορρά'' γράφει ότι η επικερδής αγορά περιουσιών στο βορρά θα κάνει βουτιά εάν ένα αμφιλεγόμενο "νομοσχέδιο" για επιβολή ΦΠΑ 15% στις αγορές περιουσιών από ξένους "ψηφιστεί" σε "νόμο" από το ψευδοκράτος. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο νησί ο Κύπριος Επίτροπος της ΕΕ για την Υγεία και την Προστασία των Καταναλωτών Μάρκος Κυπριανού θα ασκήσει πίεση ούτως ώστε να εφαρμοστεί μια πιο αυστηρή εθνική πολιτική κατά του καπνίσματος.

    [07] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Εναρξη συνεδρίας

    Ξεκίνησε στις 09:40 η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Στη συνεδρία συμμετέχουν οι Δημήτρης Χριστόφιας και Νίκος Κατσουρίδης από το ΑΚΕΛ, Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου από τον ΔΗΣΥ, Νίκος Κλεάνθους και Νίκος Πιττοκοπίτης από το ΔΗΚΟ, Γιαννάκης Ομήρου και Βάσος Λυσσαρίδης από το ΚΣ ΕΔΕΚ, Νίκος Κουτσού και Στράτος Παναγίδης από τους ΝΕΟ, Γιώργος Βασιλείου και Μιχάλης Παπαπέτρου από τους ΕΔΗ, Ντίνος Μιχαηλίδης και Εντουϊν Ιωσηφίδης από το ΑΔΗΚ, και Γιώργος Περδίκης και Ντίνος Πασπαλλίδης από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

    [08] (Κ) Ζακχαίος - Επισκέψεις σε Συρία - Ιράν

    Επισκέψεις στη Συρία και στο Ιράν θα πραγματοποιήσει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Σώτος Ζακχαίος.

    [09] (K) Ουάσιγκτον - Απόδημοι - 16ο συνέδριο

    [10] (K) ΝΕΔΗΣΥ - Νεολαία ΕΛΚ - Συνέδριο

    Το πρώτο τακτικό Συνέδριο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το έτος 2005 θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα μεταξύ 3 και 6 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού.

    [11] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Συνεδρία - Διακοπή

    Το Εθνικό Συμβούλιο θα συνεχίσει στις 5 το απόγευμα τη συνεδρία του, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Η σημερινή συνεδρία του Σώματος άρχισε στις 0940 το πρωί και διακόπηκε στις 1315.

    [12] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΙΚΤΩΝ - INDICES BASE VALUES: FTSEMed=5000, ΑΛΛΟΙ/OTHERS=1000
    
    ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ                2.631.474,95
    
    ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΧΑΚ                     84,73     0,40  2.497.824,99
    FTSE/CySE 20                           391,54     0,79  2.067.646,39
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ                1.170,83     0,84  2.129.133,44
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΑΓΟΡΑΣ            1.131,42     0,90     42.850,91
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ        1.124,80    -0,18    163.416,81
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΑΓΟΡΑΣ   1.169,03     0,84  2.171.984,34
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ                     1.186,35     0,94  1.731.231,62
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ                  1.166,81     2,06     18.000,57
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ          1.041,69    -0,36    219.839,22
    FTSE Med (01/02/2005)                7.171,96    -0,15
    
    * Η δεύτερη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [13] (Κ) ΚΟΠ - Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου

    Με τη συμμετοχή τεσσάρων εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου, της Αυστρίας, της Φινλανδίας, της Λετονίας και της Κύπρου, πραγματοποιείται το διήμερο 8 με 9 Φεβρουαρίου το 9ο Διεθνές Τουρνουά της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ).

    [14] (Κ) Ευρωβουλή - Σοσιαλιστική Ομάδα - Κύπρος

    Αντιπροσωπεία της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, στην οποία από ελληνικής πλευράς μετέχει ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Μπεγλίτης, θα βρίσκεται στην Κύπρο από τις 3 μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου 2005, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου. Οι άλλοι Ευρωβουλευτές είναι ο Χανς Σβόμποντα (Αυστριακός), ο Μαρίνους Βίερσμα (Ολλανδός) και η Μεχτίλντ Ρότε (Γερμανίδα).
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 2 February 2005 - 18:49:22 UTC