Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 04-08-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Δήμος Μόρφου - Αντικατοχικές εκδηλώσεις - Επίδοση ψηφίσματος
  • [02] (Κ) Κωνσταντινούπολη - Ερντογάν - Ταλάτ
  • [03] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση Ε/Κ και Τ/Κ
  • [04] (Κ) Μουσταφά Ακκιντζί - Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [05] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [06] (Κ) Κύπρος - Μπάουτσερ - Ιδιωτική επίσκεψη
  • [07] (Κ) Καρογιάν - Μπάουτσερ - Καμία επίσημη επαφή
  • [08] (Κ) Ολυμπιακοί Αγώνες - Τζούντο - Ηττα Χριστοδουλίδη
  • [09] (Κ) Δήμος και οργανωμένα σύνολα Μόρφου - Ψήφισμα - Πρεσβείες
  • [10] (Κ) Δήμος Μόρφου - Ψήφισμα - Πρεσβεία ΗΠΑ
  • [11] (Κ) Ολυμπιακοί Αγώνες - ΔΟΕ- Κεντέρης-Θάνου
  • [12] (Κ) Ολυμπιακοί - Ιστιοσανίδα - Ακύρωση 1ης διαδρομής
  • [13] (Κ) Δήμος Μόρφου - Προεδρικό Μέγαρο - Επίδοση ψηφίσματος
  • [14] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [15] (Κ) Ολυμπιακοί Αγώνες - Κολύμβηση - 2η συμμετοχή για Αρέστη
  • [16] (K) Πρόεδρος ΔΟΕ- Κεντέρης-Θάνου
  • [17] (K) Αθήνα - Ολυμπιακοί - Κεντέρης - Θάνου - Δικηγόρος - Προπονητής
  • [18] (Κ) Δήμαρχος Μόρφου - Πρεσβεία Ρωσίας - Επίδοση ψηφίσματος
  • [19] (Κ) Χρηματιστήριο - Αμελητέες απώλειες
  • [20] (Κ) Κύπρος - Μπάουτσερ - Ιδιωτική επίσκεψη (Ορθή Επανάληψη)
  • [21] (Κ) Ολυμπιακοί αγώνες - Αποκλεισμός Χριστοδουλίδη - Κουγιάλης
  • [22] (Κ) Δήμαρχος Μόρφου - Παπαδοπούλου - Επίδοση ψηφίσματος
  • [23] (Κ) Ολυμπιακοί - Ιστιοσανίδα - Μια θέση πάνω για τον Καριόλου
  • [24] (Κ) Μητροπολίτης Μόρφου - Επαναλειτουργία Αγίου Μάμα
  • [25] (Κ) Δήμος Μόρφου - Πρεσβεία Κίνας - Επίδοση ψηφίσματος
  • [26] (Κ) Αθήνα - Ολυμπιακοί Αγώνες - Ρουσόπουλος - Κεντέρης - Θάνου
  • [27] (Κ) ΥΠΕΞ - Επιστροφή - ΗΠΑ - Κατεχόμενα - Αεροδρόμια - Λιμάνια
  • [28] (Κ) ΥΠΕΞ - Αντιπροσωπεία ΗΕ - ΟΥΝΦΙΚΥΠ
  • [29] (Κ) Δήμαρχος Μόρφου - Μητροπολίτης Μόρφου - Αγιος Μάμας
  • [30] (Κ) Υπουργός Παιδείας - Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [31] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Εκδήλωση Δήμου Μόρφου - Κυπριακό
  • [32] (Κ) Εκδήλωση Δήμου Μόρφου - Πίττας - Κυπριακό
  • [33] (Κ) Εκδήλωση Δήμου Μόρφου - Μητροπολίτης Νεόφυτος

  • [01] (Κ) Δήμος Μόρφου - Αντικατοχικές εκδηλώσεις - Επίδοση ψηφίσματος

    [02] (Κ) Κωνσταντινούπολη - Ερντογάν - Ταλάτ

    [03] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση Ε/Κ και Τ/Κ

    [04] (Κ) Μουσταφά Ακκιντζί - Ολυμπιακοί Αγώνες

    Ικανοποιημένος από την επίσκεψή του στην Αθήνα όπου παρέστη στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων επέστρεψε χθες μέσω του Αεροδρομίου Λάρνακας, ο αρχηγός του τ/κ Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Μουσταφά Ακκιντζί.

    ''Ηταν μια πραγματική εμπειρία για μένα'', δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του, αναφέροντας ότι η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη. Ηταν ''ένας συνδυασμός ιστορίας, μυθολογίας και τεχνολογίας'', συμπλήρωσε. Ανέφερε ότι ήταν τιμή γι' αυτόν να παρευρίσκεται σε αυτό το ιστορικό γεγονός.

    Σε ερώτηση αν είχε οποιεσδήποτε επαφές στην Αθήνα, είπε πως όταν έφθασε εκεί του είχε τηλεφωνήσει ο Δήμαρχος Λευκωσίας Μιχαλάκης Ζαμπέλας για τη λειτουργία έκθεσης στην Αθήνα, στην οποία και πήγε και είχε συνομιλία με τη Δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

    [05] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    Ακιντζί - Ολυμπιακοί Αγώνες - Επιστροφή --------------------------------------- Ικανοποιημένος από την επίσκεψή του στην Αθήνα όπου παρέστη στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων επέστρεψε χθες μέσω του Αεροδρομίου Λάρνακας, ο αρχηγός του τ/κ Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Μουσταφά Ακκιντζί.

    ''Ηταν μια πραγματική εμπειρία για μένα'', δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του, αναφέροντας ότι η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη. Ηταν ''ένας συνδυασμός ιστορίας, μυθολογίας και τεχνολογίας'', συμπλήρωσε. Ανέφερε ότι ήταν τιμή γι' αυτόν να παρευρίσκεται σε αυτό το ιστορικό γεγονός.

    Σε ερώτηση αν είχε οποιεσδήποτε επαφές στην Αθήνα, είπε πως όταν έφθασε εκεί του είχε τηλεφωνήσει ο Δήμαρχος Λευκωσίας Μιχαλάκης Ζαμπέλας για τη λειτουργία έκθεσης στην Αθήνα, στην οποία και πήγε και είχε συνομιλία με τη Δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

    Εξέφρασε την ελπίδα ότι μια μέρα Ε/Κ και Τ/Κ θα συμμετέχουν μαζί σε διεθνή φόρα ή στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες κάτω από τη σημαία της ενωμένης Κύπρου, προσθέτοντας πως Ε/Κ και Τ/Κ πρέπει να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

    "Ηταν πολύ ενθαρρυντικό και ένα πολύ καλό παράδειγμα αυτό των Κορεατών, (Βόρειος και Νότιος Κορέα) που άφησαν τις διαφορές κατά μέρος και ενωμένοι εμφανίσθηκαν (στην τελετή έναρξης), ως μια ομάδα".

    Ο Τ/Κ πολιτικός είπε ότι οι Ε/Κ και Τ/Κ πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους για λύση του Κυπριακού για το καλό της πατρίδας μας και για τις μέλλουσες γενεές.

    "Πιστεύω ότι οι μέλλουσες γενεές αυτής της χώρας το αξίζουν και από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι μπορώ για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια μέχρι τέλους και ελπίζω ο κάθε ένας να πράξει το ίδιο", είπε ο κ. Ακιντζί.

    Ο Τ/Κ πολιτικός επέδειξε στους δημοσιογράφους ένα μικρό φαναράκι που του έδωσαν εισερχόμενος στο Ολυμπιακό Στάδιο (όπως και σε όλους τους θεατές και όταν άναψαν όλα μαζί σχημάτιζαν τον κοινό γαλαξία), λέγοντας παραστατικά ότι είναι σημαντικό να ανάψει ένα φωτάκι στην αρχή, δίνοντας το σήμα για να ανάψουν χιλιάδες τέτοια "φέρνοντας έτσι το πραγματικό φως στη χώρα και στον κόσμο".

    "Με μια μοναχική φωνή μπορείς να αρχίσεις, αλλά όταν έχεις πολλές φωνές μαζί τότε γίνεται μια πραγματικά μεγάλη φωνή, την οποία όλοι θα ακούσουν", συμπλήρωσε ο κ. Ακιντζί.

    "Ετσι εμείς οι Κύπριοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, θα πρέπει να ανάψουμε τα κεριά μας να φωτίσουμε την πορεία προς τα εμπρός και θα πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας, εκείνες τις φωνές που είναι για τη λύση σε αυτήν τη χώρα και είναι προς το καλύτερο για αυτήν τη χώρα και για τις μέλλουσες γενεές και θα πρέπει να κάνουμε τις φωνές μας πιο δυνατές", κατέληξε ο κ. Ακιντζί.

    Ολυμπιακοί - Κύπρος - Τένις - Παγδατής - Νίκη - Δηλώσεις --------------------------------------------------------- Στον επόμενο γύρο του τένις ανδρών πέρασε ο Κύπριος Μάρκος Παγδατής, ο οποίος κέρδισε χθες στον πρώτο προκριματικό γύρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το Γάλλο Γκρέγκορι Καράζ με 2-1 σετ.

    Ο Παγδατής, που βρίσκεται στην 228η θέση της κατάταξης, μετά από ένα συγκλονιστικό παιγνίδι διάρκειας 2 ωρών και 34 λεπτών, επιβλήθηκε του κατά πολύ ψηλότερα τοποθετημένου στην παγκόσμια κατάταξη (72ος) Καράζ, δείχνοντας ότι έχει πολύ υψηλά αποθέματα δυνάμεων, αλλά και τεχνικής κατάρτισης και ότι μπορεί να πάει ψηλότερα.

    Ομως, ο 19χρονος τενίστας έχει ένα δύσκολο έργο μπροστά του, αφού θα αντιμετωπίσει τον 14ο στην παγκόσμια κατάταξη Γερμανό Νίκολας Κίφερ.

    Τα σετ ήταν 7-5, 6-7 και 5-7. Το παιγνίδι διεξήχθη υπό τις ιαχές 200 και πέραν Κύπριων θεατών, περιλαμβανομένου και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιου Γεωργιάδη, του Προέδρου του ΚΟΑ Τίτου Χριστοφίδη, αλλά και της ηγεσίας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο από τους Ελλαδίτες θεατές, που ήλθαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, μετά το πέρας του αγώνα στον οποίο συμμετείχε ο Ελλαδίτης τενίστας Γιάννης Οικονομίδης.

    Το πιο συγκλονιστικό από τα τρία σετ ήταν το τρίτο, στο οποίο ο Γάλλος σπάζοντας το σερβίς του Μάρκου στο 3ο game ανέβασε το σκορ στο 4-1. Ο Παγδατής έδειξε όμως ότι διαθέτει τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα και απάντησε σπάζοντας το σερβίς του Καράζ στο 7ο και στο 11ο game, ενώ κέρδισε και τα όλα τα δικά του σέρβις, με αποτέλεσμα να ανατρέψει το σκορ σε 5-7. Στο τρίτο σετ υπήρξε και λίγο σασπένς, αφού στο ένατο game και ενώ το σκορ ήταν 5-4 υπέρ του Γάλλου, ο Παγδατής ζήτησε ιατρό να τον εξετάσει. Ευτυχώς, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ήταν μια απλή κράμπα στον γαστροκνήμιο.

    Σε δηλώσεις μετά τον αγώνα, ο Παγδατής δήλωσε ενθουσιασμένος μετά την νίκη του. «Ηταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιγνίδια που έπαιξα στη ζωή μου», ανάφερε.

    «Κέρδισα ένα παίκτη που βρίσκεται γύρω στο 70 της κατάταξης», είπε, και πρόσθεσε: «Αυτό δείχνει ότι μπορώ να φτάσω και εγώ εκεί αν δουλέψω σκληρά».

    Ο Παγδατής δήλωσε ενθουσιασμένος και από την υποστήριξη των Κυπρίων τους οποίους και ευχαρίστησε.

    Για τον Καράζ δήλωσε ότι ήταν δύσκολος αντίπαλος, ότι είχε πολύ δυνατό σέρβις, προσθέτοντας όμως ότι τον βοήθησαν πολύ οι πληροφορίες που συνέλεξε από την Ακαδημία Τένις Μουράτογλου (ιδιοκτήτης Γάλλος ελληνικής καταγωγής) στη Γαλλία.

    Παραδέχτηκε ότι στον αγώνα έκανε αρκετά λάθη, αφού υπήρξαν πολλές φορές που μπορούσε να κερδίσει το σετ, αλλά επέτρεπε στον Καράζ να τον ισοφαρίζει και να τον κερδίζει. Είπε ακόμη ότι οι σημερινές συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες για έναν ποιοτικό αγώνα τένις, καθώς υπήρχε πολύς αέρας καθώς και ήλιος και ζέστη.

    Σε σχέση με τον επόμενο αντίπαλό του τον Γερμανό Κίφερ είπε πως θα ζητήσει πληροφορίες από την ακαδημία, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα.

    «Θα μπω στον γήπεδο και θα παίξω το παιγνίδι που ξέρω. Δεν έχω τίποτα να χάσω. Εγώ θα παίξω το παιγνίδι μου», σημείωσε ο Μάρκος Παγδατής.

    Ολυμπιακοί - 3η ημέρα - Κύπρος ------------------------------ Στο τζούντο και στον Χριστόδουλο Χριστοδουλίδη στρέφεται το ενδιαφέρον της κυπριακής αποστολής σήμερα, 3η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Ο 28χρονος Κύπριος πολυπρωταθλητής, αντιμετωπίζει στην κατηγορία των 73 κιλών ένα παλιό του γνώριμο, τον Πορτογάλο Ζοάο Νέτο, τον οποίο, όπως δήλωσε, έχει αντιμετωπίσει ξανά στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες.

    Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί και σε αυτούς συμμετέχουν 34 αθλητές.

    «Την τελευταία φορά τον είχα αντιμετωπίσει στους πανευρωπαϊκούς αγώνες και με νίκησε στα σημεία», δήλωσε ο Χριστόδουλος, ο οποίος, πάντως δεν φαίνεται να πτοείται και παρουσιάζεται διαβασμένος και προετοιμασμένος για τον αγώνα.

    «Μπορεί να τον ξέρω, όμως με ξέρει και αυτός. Όλα θα φανούν στον αγώνα», σημειώνει ο Χριστόδουλος, ο οποίος αποδίδει μεγάλη σημασία στο πως θα είναι την συγκεκριμένη ημέρα.

    Τέλος, ο Κύπριος πολυπρωταθλητής σημειώνει ότι νοιώθει πολύ καλά, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. «Έχω πιθανότητες», καταλήγει.

    Ο Χριστόδουλος έχει κατακτήσει πέντε χρυσά μετάλλια στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ), έχει μια 2η θέση στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες (2002), μια 7η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Seniors 2003, ενώ για το 2004 έχει λάβει την 20η θέση στον πίνακα κατάταξης της EJU.

    Ολυμπιακοί - Ιστιοπλοϊα - Κύπρος -------------------------------- Τρεις Κύπριοι αθλητές συμμετείχαν χθες, δεύτερη ημέρα της 28ης Ολυμπιάδας, στους αγώνες ιστιοπλοΐας.

    Ο Ανδρέας Καριόλου τερμάτισε στην 1η διαδρομή της ιστιοσανίδας Μιστράλ στην 13 θέση (από 34 αθλητές). Τη διαδρομή αυτή κέρδισε ο Ελλαδίτης, χρυσός ολυμπιονίκης της Ατλάντας Νίκος Κακλαμανάκης. Στην 2η διαδρομή, ο Καριόλου τερμάτισε στην 22η θέση, ενώ ο Κακλαμανάκης τερμάτισε στην 5η. Μετά από δύο κούρσες ο Καριόλου είναι 18ος στη γενική κατάταξη. Ο Κακλαμανάκης είναι 3ος στην γενική.

    Η μοναδική γυναίκα ιστιοπλόος της Κύπρου, η Γιαβριέλα Χατζηδαμιανού τερμάτισε στην 1η διαδρομή των ιστιοσανίδων Μιστράλ στην 21η θέση από 26 αθλήτριες, ενώ δεν τερμάτισε στην 2η διαδρομή. Ύστερα από δύο διαδρομές κατατάσσεται 24η.

    Κυπριακή συμμετοχή είχαμε και στην κατηγορία των Λέιζερ ανδρών με τον Χάρη Παπαδόπουλο. Στην 1η διαδρομή ο Χάρης τερμάτισε στην 25η θέση από 42 αθλητές, ενώ στην 2η διαδρομή δεν τερμάτισε. Μετά από δύο διαδρομές, ο Χάρης βρίσκεται στην 36η θέση της γενικής κατάταξης.

    Οι αγώνες συνεχίζονται και σήμερα με άλλες δύο διαδρομές.

    Ολυμπιακοί - Κολύμβηση 200 Ελεύθερο - Εκτός ο Αρέστη ------------------------------------------------------ Μετά από μια δυνατή μάχη, ο Κύπριος πρωταθλητής Αλέξανδρος Αρέστη τερμάτισε χθες στην 5η θέση στον τρίτο προκριματικό των 200 μέτρων ελεύθερο, γράφοντας χρόνο 1.53.90 πολύ κοντά στην ατομική του επίδοση (1.53.61). Ο Αλέξανδρος συμμετείχε στην 3η προκριματική σειρά, στον 3ο διάδρομο.

    Ωστόσο, η επίδοσή του αυτή τον άφησε εκτός των προκριματικών. Συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος κατετάγη στην 44η θέση, δύο θέσεις πιο ψηλά από τη θέση στην οποία βρισκόταν στη λίστα συμμετοχών.

    Το σημαντικό, όμως, είναι ότι ο Αλέξανδρος για 150 και πλέον μέτρα ήταν πολύ κοντά στον 1ο, κάτι που δείχνει ότι ο 21χρονος πρωταθλητής θα είναι πολύ δυνατός στους προκριματικούς για το 100άρι μεθαύριο Τρίτη.

    «Προσπάθησα να μείνω μαζί του, είχα αποθέματα, αλλά τα τελευταία 15 μέτρα με πρόδωσαν οι δυνάμεις μου», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αρέστη, ο οποίος παραδέχεται ότι φέτος έκανε πάρα πολύ προπόνηση στο 100. «Θέλω να το κάνω κάτω από 50 δευτερόλεπτα, αλλά φαίνεται ότι δεν μου βγήκε η προπόνηση για το 200αρι», πρόσθεσε.

    Παρατήρησε τέλος ότι παίζει ρόλο η ώρα κατά την οποία διεξήχθηκε ο προκριματικός, αλλά παραδέχεται ότι «για όλα φταίει το τελευταίο 15άρι. Έπρεπε να δώσω περισσότερο, αλλά δεν μπορούσα».

    Ολυμπιακοί - Κολύμβηση - 5η η Παπαδοπούλου ---------------------------------------------- Η Κύπρια αθλήτρια της κολύμβησης Μαρία Παπαδοπούλου αποκλείστηκε από τα προκριματικά των 100 μέτρων πεταλούδας, που πραγματοποιήθηκε προχθες το πρωί στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου.

    Συγκεκριμένα, η Μαρία τερμάτισε στην 5η θέση της σειράς της (2η σειρά 2ος διάδρομος) με χρόνο 1.02.01, που είναι κατά 24 δέκατα πιο αργή από την ατομική της επίδοση. Με το χρόνο που έφερε, η Μαρία τερμάτισε στην 29η θέση της γενικής κατάταξης. Στον ημιτελικό προκρίνονται οι 16 καλύτεροι χρόνοι.

    Οπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικής Κολύμβησης Πανίκος Προκοπίου, η κατάταξη της Μαρίας προκαλεί κάποια ευχαρίστηση διότι τουλάχιστον τερμάτισε μια θέση ψηλότερα από την κατάταξή της στη λίστα των συμμετοχών.

    «Δυστυχώς τερμάτισε πάνω από το ρεκόρ της. Αν το έκανε θα ήταν άλλες τρεις με τέσσερις θέσεις πιο κάτω. Η 29η θέση που καταλαμβάνει είναι άκρως τιμητική, ήταν 30η στην κατάταξη πριν να ξεκινήσει άρα κέρδισε μια θέση, το οποίο μας ευχαριστεί», είπε ο κ. Προκοπίου.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Προκοπίου, το πρόβλημα που αντιμετώπισε η Μαρία, έγκειται στην ώρα που διεξήχθηκε το αγώνισμα, κάτω από πολύ ζέστη.

    «Με τέτοιο ήλιο και με τέτοια ζέστη ο οργανισμός δεν αποδίδει σωστά. Εάν οι προκριματικοί ήσαν μια δύο ώρες πιο νωρίς ή το απόγευμα, θα είχαμε πολύ καλύτερους χρόνους οπωσδήποτε», κατέληξε ο κ. Προκοπίου.

    Ολυμπιακοί - Κολύμβηση - 100 πρόσθιο - Αποκλείστηκε ο Δημοσθένους ------------------------------------------------------------------- Ο Κύπριος κολυμβητής Κυριάκος Δημοσθένους αποκλείστηκε στα προκριματικά των 100 μέτρων πρόσθιο, που πραγματοποιήθηκαν προχθες στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου. Τερμάτισε στην 46η θέση της γενικής κατάταξης.

    Συγκεκριμένα, ο Δημοσθένους αγωνίστηκε στην 3η προκριματική σειρά και τερμάτισε στην 6η θέση με χρόνο 1.05.54, χρόνος πιο αργός από την ατομική του επίδοση 1.04.74, που αποτελεί το παγκύπριο ρεκόρ.

    [06] (Κ) Κύπρος - Μπάουτσερ - Ιδιωτική επίσκεψη

    [07] (Κ) Καρογιάν - Μπάουτσερ - Καμία επίσημη επαφή

    Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Καρογιάν δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση για την ιδιωτική επίσκεψη του εκπροσώπου Τύπου του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών Ρίτσαρντ Μπάουτσερ στην Κύπρο.

    [08] (Κ) Ολυμπιακοί Αγώνες - Τζούντο - Ηττα Χριστοδουλίδη

    [09] (Κ) Δήμος και οργανωμένα σύνολα Μόρφου - Ψήφισμα - Πρεσβείες

    Ο Δήμος και τα οργανωμένα σύνολα Μόρφου θεωρούν εντελώς απαράδεκτη και ντροπή για τη διεθνή κοινωνία τη σημερινή κατάσταση με τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή στην Κύπρο και ζητούν από τη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα από τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και την Ευρωπαϊκή Ενωση την άσκηση μεγαλύτερης πίεσης επί της Τουρκίας ''για να αλλάξει την αδιάλλακτη στάση της και να εργαστεί για εξεύρεση δίκαιης λύσης του κυπριακού προβλήματος''.

    ''Μια τέτοια λύση'', αναφέρει το ψήφισμα διαμαρτυρίας που το Δημοτικό Συμβούλιο και τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης Μόρφου επέδωσαν σήμερα το πρωί στην εδώ αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στις πρεσβείες των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας, της Γαλλίας και στην Υπάτη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου, ''θα πρέπει να διασφαλίζει την ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της νόμιμης κυπριακής Δημοκρατίας''.

    [10] (Κ) Δήμος Μόρφου - Ψήφισμα - Πρεσβεία ΗΠΑ

    [11] (Κ) Ολυμπιακοί Αγώνες - ΔΟΕ- Κεντέρης-Θάνου

    Την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Αυγούστου, θα απολογηθούν ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΔΟΕ ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου, μετά την κατάθεση από το δικηγόρό τους, στην Πειθαρχική Επιτροπή, της νέας γνωμάτευσης των θεραπόντων γιατρών του ΚΑΤ, σύμφωνα με την οποία, οι δύο αθλητές πρέπει να παραμείνουν για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

    [12] (Κ) Ολυμπιακοί - Ιστιοσανίδα - Ακύρωση 1ης διαδρομής

    Ακυρώθηκε λόγω λάθους στη διεξαγωγή, η χθεσινή 1η διαδρομή της ιστιοσανίδας Μιστράλ Ανδρών, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις των αθλητών σε αυτή να θεωρούνται ως μη γενόμενες, κάτι που επηρεάζει τόσο τον Κύπριο ιστιοπλόο Ανδρέα Καριόλου όσο και τον Ελληνα χρυσό Ολυμπιονίκη της Ατλάντα Νίκο Κακλαμανάκη.

    Ο Ανδρέας στην 1η διαδρομή είχε πετύχει μια αρκετά καλή επίδοση, τερματίζοντας 13ος από τους 34, ενώ ο Κακλαμανάκης τερμάτισε στην πρώτη θέση.

    [13] (Κ) Δήμος Μόρφου - Προεδρικό Μέγαρο - Επίδοση ψηφίσματος

    [14] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ------------------------------
    
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 16/8/2004
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    The spot exchange rates at the close of the fixing session of the
    Cyprus Foreign Exchange Market on 16/8/2004, which commercial banks
    are obliged to apply for transactions with value greater than
    CB12.000 subject to prior agreement with their customers, were as
    follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    ----------------------------------------------
    Τιμές Συναλλάγματος σε Τιμές Συναλλάγματος
    Κυπριακές Λίρες/Exchange έναντι της Κυπριακής Λίρας
    Rates of the Cyprus Pound Exchange Rates Against the
    against Foreign Currencies Cyprus Pound
    *(1) *(2)
    
    ΑΓΟΡΑ-ΒUYING ΠΩΛΗΣΗ-SELLING ΠΩΛΗΣΗ-SELLING ΑΓΟΡΑ-BUYING
    
    ----------------------------------------------------------------------
    
    ΕΥΡΩ           0,5762      0,5796            1,7253        1,7355
    Δολάριο ΗΠΑ    0,4669      0,4697            2,1290        2,1418
    Λίρα Αγγλίας   0,8612      0,8663            1,1543        1,1612
    
    ----------------------------------------------------------------------
    
    ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - INDICATIVE EXCHANGE RATES
    -----------------------------------------------------------
    
    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος
    κατά τη λήξη της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο
    στις 16/8/2004, οι ενδεικτικές ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων
    διαμορφώθηκαν ως εξής:
    
    On the basis of rates ruling in international foreign exchange
    markets at the close of the fixing session of the Cyprus Foreign
    Exchange Market on 16/08/2004, the indicative exchange rates of the
    following currencies were formulated as follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    -------------------------------------------------
    Τιμές Συναλλάγματος σε      Τιμές Συναλλάγματος
    Κυπριακές Λίρες/Exchange    έναντι της Κυπριακής Λίρας
    Rates of the Cyprus Pound   Exchange Rates Against the
    against Foreign Currencies  Cyprus Pound
    *(1)                        *(2)
    
    ΑΓΟΡΑ-BUY. ΠΩΛΗΣΗ-SEL. ΠΩΛΗΣΗ-SEL. ΑΓΟΡΑ-ΒUY.
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας        0.4205*    0.4238*    235.9604    237,8121
    Δολάριο Αυστραλίας  0.3345     0.3371       2.9665      2,9895
    Δολάριο Καναδά      0.3556     0.3584       2.7902      2,8121
    Κορώνα Δανίας       0.0774     0.0780      12.8205     12,9199
    Κορώνα Νορβηγίας    0.0695     0.0700      14.2857     14,3885
    Κορώνα Σουηδίας     0.0623     0.0627      15.9490     16,0514
    Φράγκο Ελβετίας     0.3753     0.3783       2.6434      2,6645
    
    ---------------------------------------------------------------------
    1 τιμές με βάση το νέο τρόπο αναφοράς ισοτιμιών/rates usign the new
    exchange rate quotation method.
    
    2 ενδεικτικές τιμές συναλλάγματος με βάση τον προηγούμενο τρόπο
    αναφοράς ισοτιμιών/indicative rates using the previous exchange rate
    quotation method.
    
    * τιμή 100 μονάδων/ CyP per 100 YEN
    

    [15] (Κ) Ολυμπιακοί Αγώνες - Κολύμβηση - 2η συμμετοχή για Αρέστη

    [16] (K) Πρόεδρος ΔΟΕ- Κεντέρης-Θάνου

    [17] (K) Αθήνα - Ολυμπιακοί - Κεντέρης - Θάνου - Δικηγόρος - Προπονητής

    Ο δικηγόρος των δύο Ελλήνων Ολυμπιονικών Κεντέρη και Θάνου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης της Πειθαρχικής Συνεδρίασης της ΔΟΕ δήλωσε πως επετεύχθη μια πρώτη νίκη, στην προσπάθεια να αποδειχθεί ότι είναι καθαροί.

    [18] (Κ) Δήμαρχος Μόρφου - Πρεσβεία Ρωσίας - Επίδοση ψηφίσματος

    Η Ρωσία, ως Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, κατανοεί και σέβεται την απόφαση της ελληνοκυπριακής πλευράς για απόρριψη του σχεδίου Ανάν στα δημοψηφίσματα του περασμένου Απριλίου και θα εξακολουθήσει να εργάζεται για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και η οποία θα είναι προϊόν διαπραγμάτευσης και αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες.

    [19] (Κ) Χρηματιστήριο - Αμελητέες απώλειες

    Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ύστερα από τα κέρδη που κατέγραψε στις τρεις προηγούμενες συναντήσεις, με τον Γενικό Δείκτη να δέχεται πιέσεις λόγω κυρίως του πενιχρού αγοραστικού ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε. Η αγορά κατέγραψε αμελητέες απώλειες της τάξης του 0,05%, κλείνοντας στις 75,35 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στις 163 χιλιάδες λίρες με τη μετοχή της εταιρείας Vision International People Group Public να συγκεντρώνει το 30% του ημερήσιου τζίρου.

    [20] (Κ) Κύπρος - Μπάουτσερ - Ιδιωτική επίσκεψη (Ορθή Επανάληψη)

    [21] (Κ) Ολυμπιακοί αγώνες - Αποκλεισμός Χριστοδουλίδη - Κουγιάλης

    [22] (Κ) Δήμαρχος Μόρφου - Παπαδοπούλου - Επίδοση ψηφίσματος

    [23] (Κ) Ολυμπιακοί - Ιστιοσανίδα - Μια θέση πάνω για τον Καριόλου

    [24] (Κ) Μητροπολίτης Μόρφου - Επαναλειτουργία Αγίου Μάμα

    [25] (Κ) Δήμος Μόρφου - Πρεσβεία Κίνας - Επίδοση ψηφίσματος

    [26] (Κ) Αθήνα - Ολυμπιακοί Αγώνες - Ρουσόπουλος - Κεντέρης - Θάνου

    Ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας Θόδωρος Ρουσόπουλος επανέλαβε σήμερα ύστερα από σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την υπόθεση Κεντέρη - Θάνου ότι «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή σχολίασε ότι αυτή η υπόθεση δεν είναι ευχάριστη».

    [27] (Κ) ΥΠΕΞ - Επιστροφή - ΗΠΑ - Κατεχόμενα - Αεροδρόμια - Λιμάνια

    [28] (Κ) ΥΠΕΞ - Αντιπροσωπεία ΗΕ - ΟΥΝΦΙΚΥΠ

    Ετοιμη να εκθέσει τις απόψεις και τα επιχειρήματά της, ενώπιον της αντιπροσωπείας τεχνοκρατών των Ηνωμένων Εθνών που αναμένονται σύντομα στην Κύπρο, προκειμένου να μελετήσουν το θέμα του ρόλου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Ιακώβου.

    [29] (Κ) Δήμαρχος Μόρφου - Μητροπολίτης Μόρφου - Αγιος Μάμας

    [30] (Κ) Υπουργός Παιδείας - Ολυμπιακοί Αγώνες

    [31] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Εκδήλωση Δήμου Μόρφου - Κυπριακό

    [32] (Κ) Εκδήλωση Δήμου Μόρφου - Πίττας - Κυπριακό

    [33] (Κ) Εκδήλωση Δήμου Μόρφου - Μητροπολίτης Νεόφυτος

    Η φετινή αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου είναι περισσότερο εμποτισμένη με την ελπίδα ότι σύντομα θα επανενωθεί η Κύπρος, δήλωσε απόψε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 16 August 2004 - 17:49:26 UTC