Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 04-08-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Ολυμπιακοί - Τελετή Εναρξης - Κύπρος
  • [02] (Κ) Ολυμπιακοί - Τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων
  • [03] (Κ) Ολυμπιακοί - 1η ημέρα - Κολύμβηση - Κύπριοι αθλητές
  • [04] (Κ) Ολυμπιακοί Αγώνες- Πρόεδρος Αθήνα 2004 - Πρόεδρος ΔΟΕ - Ομιλίες
  • [05] (Κ) Ομογένεια - Ολυμπιακοί Αγώνες - Εναρξη - Αντίδραση
  • [06] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [07] (Κ) Ολυμπιακοί - Κολύμβηση - 5η η Παπαδοπούλου
  • [08] (Κ) Ολυμπιακοί - Κολύμβηση - 100 πρόσθιο - Αποκλείστηκε ο Δημοσθένους
  • [09] (Κ) Ολυμπιακοί - 2η ημέρα - Κύπριοι

  • [01] (Κ) Ολυμπιακοί - Τελετή Εναρξης - Κύπρος

    Από χθες ο Ολυμπιακός Βωμός ανάβει στο Ολυμπιακό Στάδιο στέλλοντας το ιερό φως σε όλο τον κόσμο.

    Η Ελλάδα, αλλά και η υφήλιος έμειναν κατάπληκτοι από μια φαντασμαγορική τελετή, με την οποία σηματοδοτήθηκε και επίσημα η έναρξη των 28ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Στην τελετή, στην οποία παρέλασαν συνολικά 202 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, συμμετείχε και η Κύπρος, στην οποία επιφυλάχτηκε μια πραγματικά θερμή υποδοχή τόσο από τους Κύπριους όσο και από τους Έλληνες θεατές.

    [02] (Κ) Ολυμπιακοί - Τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων

    [03] (Κ) Ολυμπιακοί - 1η ημέρα - Κολύμβηση - Κύπριοι αθλητές

    [04] (Κ) Ολυμπιακοί Αγώνες- Πρόεδρος Αθήνα 2004 - Πρόεδρος ΔΟΕ - Ομιλίες

    [05] (Κ) Ομογένεια - Ολυμπιακοί Αγώνες - Εναρξη - Αντίδραση

    [06] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    Ολυμπιακοί - Τελετή Εναρξης - Κύπρος ------------------------------------ Από χθες ο Ολυμπιακός Βωμός ανάβει στο Ολυμπιακό Στάδιο στέλλοντας το ιερό φως σε όλο τον κόσμο.

    Η Ελλάδα, αλλά και η υφήλιος έμειναν κατάπληκτοι από μια φαντασμαγορική τελετή, με την οποία σηματοδοτήθηκε και επίσημα η έναρξη των 28ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Στην τελετή, στην οποία παρέλασαν συνολικά 202 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, συμμετείχε και η Κύπρος, στην οποία επιφυλάχτηκε μια πραγματικά θερμή υποδοχή τόσο από τους Κύπριους όσο και από τους Έλληνες θεατές.

    Η τελετή στην οποία την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσωπούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος με τη σύζυγό του Φωτεινή, τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, καθώς και τους Υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ξεκίνησε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ ακολούθως ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος παρέλαβε την ελληνική σημαία από ένα νεαρό Ελληνόπουλο.

    Την παρέλασε άνοιξε η είσοδος της ελληνικής σημαίας στο στάδιο, το κέντρο του οποίου ήταν καλυμμένο από νερό. Τη σημαία έφερε ο τρεις φορές χρυσός ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας. Ως διοργανώτρια χώρα, η ελληνική αποστολή ήταν αυτή που έκλεισε την παρέλαση.

    Η Κύπρος, με τον σκοπευτή Γιώργο Αχιλλέως ως σημαιοφόρο, παρέλασε 90η, καθότι η σειρά ήταν καθορισμένη σύμφωνα με το ελληνικό αλφάβητο. Με την είσοδο της κυπριακής σημαίας στο στάδιο, ακούστηκαν επευφημίες τόσο από τους εκατοντάδες Κύπριους που βρίσκονταν στις κερκίδες όσο και από τους Ελληνες θεατές. Με την παρέλαση της κυπριακής αποστολής, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και η σύζυγός του χαιρέτισαν ιστάμενοι την αποστολή, ενώ κυπριακές σημαίες κυμάτιζαν στις κερκίδες.

    Ομάδα Κυπρίων εθελοντών χαιρέτισαν την αποστολή με το καθιερωμένο πλέον «Ολε - Ολε», ενώ θεατές χειροκροτούσαν ρυθμικά από όπου περνούσε η κυπριακή σημαία

    Με την ολοκλήρωση της παρέλασης, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Ζαγκ Ρογκ και η Πρόεδρος του Αθήνα 2004 χαιρέτισαν τους αθλητές και τους θεατές, ενώ στη συνέχεια ο Πρόεδρος Στεφανόπουλος κήρυξε την έναρξη των Αγώνων.

    Η τελετή ολοκληρώθηκε με την έπαρση της Ολυμπιακής Σημαίας, αλλά και την αφή του Ολυμπιακού Βωμού. Την φλόγα έφερε στο στάδιο ο μεγάλος καλαθοσφαιριστής Νίκος Γκάλης, την έδωσε στον ποδοσφαιριστή Μίμη Δομάζο, ο οποίος την παρέδωσε στη χρυσή Ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης στα 110 μετ εμποδίων Βούλα Πατουλίδου, η οποία με τη σειρά της έδωσε τη δάδα στον χρυσό Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ στην ολυμπιακή γυμναστική Γιώργο Μελισσανίδη Τελευταίος που παρέλαβε την φλόγα ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντας στην ιστιοσανίδα Νίκος Κακλαμανάκης, ο οποίος άναψε τον Ολυμπιακό Βωμό, την στιγμή που ο ουρανός φωτίστηκε από φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα.

    Πρόεδρος Δημοκρατίας - Αθήνα ---------------------------- Την ελπίδα για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ σε μια νέα πρωτοβουλία για το Κυπριακό εξέφρασε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας πριν την αναχώρησή του για την Αθήνα, όπου παρέστη στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, ο οποίος είχε αναφέρει ότι οι ΗΠΑ αναμένουν μια πρωτοβουλία για επανέναρξη της κινητικότητας στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως και η πλευρά μας αναμένει μια πρωτοβουλία, η οποία μπορεί να αναληφθεί, όπως είπε, από τα Ηνωμένα Εθνη, σημειώνοντας παράλληλα πως ελπίδα μας είναι και η ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ αυτή τη φορά.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η περίοδος από το τέλος αυτού του μήνα μέχρι και τις αρχές του επομένου, οπόταν θα επαναρχίσει η συζήτηση για τα μέτρα στήριξης των Τ/Κ από την ΕΕ, δεν θα είναι κρίσιμη.

    Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν ότι οι ΗΠΑ αποτάθηκαν στο Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπλοΐας (ICAO) για νομιμοποίηση απευθείας πτήσεων από και προς τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι οι πληροφορίες αυτές δεν είναι βάσιμες και ούτε έχει γίνει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα.

    Πρόσθεσε πως ανησυχίες για αυτές τις πληροφορίες υπάρχουν, όπως υπάρχουν και για όλες τις εικασίες και φόβους που εκφράζονται, πριν ακόμη και από το δημοψήφισμα, και για αυτό η πλευρά μας παίρνει έγκαιρα μέτρα.

    Σε ό,τι αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός για τον Ελληνισμό και για όλους μας, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η οργάνωση και η διεξαγωγή τους θα κάνουν όλους τους Ελληνες περήφανους και γι' αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι τόσα χρόνια μόχθησαν για να εκπλήξει η Ελλάδα όλο τον κόσμο».

    Κληθείς να διατυπώσει την ευχή του για την Κυπριακή Ολυμπιακή Αποστολή, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε πως άκουσε σήμερα τη δήλωση του αρχηγού της ομάδας, ο οποίος είπε ότι «ελπίζουμε πως η Κύπρος μπορεί να διακριθεί στη σκοποβολή, στο στίβο και στην ιστιοπλοϊα και πως έχουμε καθορίσει ότι διάκριση σημαίνει από την 1η μέχρι και τη 16η θέση».

    Ερωτηθείς σε ποια αθλήματα έχει αδυναμία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «στο στίβο, στα 800 μέτρα, 1500, όλοι οι δρόμοι ταχύτητας», τα οποία θα παρακολουθήσει.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο και θα μεταβεί εκ νέου στην Αθήνα από τις 23 μέχρι και τις 28 Αυγούστου.

    Αθήνα - Συνάντηση Καραμανλή - Ερντογάν -------------------------------- Στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου υποδέχθηκε ο Ελληνας Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με την σύζυγό του Νατάσσα το Πρωθυπουργικό ζεύγος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Εμινέ.

    Η συνάντηση των κκ Καραμανλή και Ερντογάν κράτησε περίπου 40 λεπτά και μετά το πέρας της δεν έγιναν δηλώσεις καθώς είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, όπως θα έχουν και όλες οι συναντήσεις του Ελληνα Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που έχουν έρθει στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Πρεσβευτής ΗΠΑ - Καρπασίτες - Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου

    Θέματα που σχετίζονται με την επαναλειτουργία του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, συζητήθηκαν χθες σε συνάντηση του Πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία Μάικλ Κλόσον με αντιπροσωπεία Καρπασιτών.

    Οπως αναφέρθηκε μετά τη συνάντηση, ο Αμερικανός Πρεσβευτής διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία, που αποτελείτο από μέλη του σωματείου ''Το Ριζοκάρπασο'', της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας, της Σχολικής Εφορίας και τη Διευθύντρια του Γυμνασίου ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η επαναλειτουργία του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου να είναι ομαλή.

    Σε δηλώσεις, ο Πρόεδρος του Σωματείου ''Το Ριζοκάρπασο'' Παντελής Πίτρακκος ανέφερε ότι ο κ. Κλόσον έδειξε πλήρη κατανόηση στα θέματα που τέθηκαν.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τη συνάντηση η αμερικανική Πρεσβεία σημειώνεται ότι ''με την υιοθέτηση κάποιων πρακτικών διευθετήσεων υπάρχει ελπίδα ότι η ε/κ κοινότητα στην Καρπασία μπορεί να αναπτυχθεί και να προοδεύσει''.

    Σημειώνει ικανοποίηση για την ''κατανόηση που έχει επιτευχθεί μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων στο θέμα του γυμνασίου του Ριζοκαρπάσου που θα εξυπηρετήσει την εγκλωβισμένη κοινότητα στην Καρπασία'' και χαιρετίζει ''την καλή θέληση που επέδειξε η τ/κ πλευρά καθώς και την εποικοδομητική ατμόσφαιρα που έχει επιτευχθεί μεταξύ των δύο πλευρών".

    Στην ανακοίνωση εκφράζεται τέλος η ελπίδα ότι ''οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να κτίσουν πάνω σε αυτό το επίτευγμα μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και να προοδεύσουν και σε άλλους τομείς που θα οδηγήσουν σε προοπτική συνολικής διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος''.

    Κατεχόμενα - Ταλάτ - Κυπριακό - Ε/κ πλευρά - Ακκιντζί ------------------------------------- Ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει υγιής δημοκρατία στην ε/κ πλευρά αλλά φόβος για τις σχέσεις με τα κατεχόμενα και τους Τουρκοκύπριους.

    Σε δηλώσεις χθες στα κατεχόμενα, ο κ. Ταλάτ ανέφερε ότι οι Ελληνοκύπριοι εισάγουν κρεμμύδια από την Ολλανδία αλλά δεν αγοράζουν από τους Τουρκοκύπριους, προσθέτοντας ότι η ''ελληνοκυπριακή διοίκηση έχει δημιουργήσει αυτές τις συμπεριφορές''.

    Η περίοδος γύρω στα μέσα του Σεπτέμβρη, είπε ο κ. Ταλάτ, είναι κρίσιμη για το Κυπριακό και πρέπει οι διάφοροι οργανισμοί να ενεργήσουν από κοινού και να δείξουν στον κόσμο ότι οι Τ/Κ άπλωσαν χέρι ειρήνης αλλά ''η κυβέρνηση του (Τάσσου) Παπαδόπουλου είναι αυτή που δεν θέλει να συμφιλιωθεί''.

    Ιζέτ Ιζτζάν - Εισηγήσεις ε/κ πλευράς ------------------ Ο ΓΓ του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος στα κατεχόμενα Ιζέτ Ιζτζάν δήλωσε ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν οι θετικές εισηγήσεις της ε/κ πλευράς.

    Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, μιλώντας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο ο κ. Ιζτζάν ανέφερε ότι οι όποιες εισηγήσεις δεν υποκαθιστούν τη λύση, πλην όμως συμβάλλουν στην ενοποίηση της οικονομίας της νήσου και ως εκ τούτου πρέπει να τυγχάνουν υποστήριξης.

    Αστυνομία - Κατεχόμενα - Τέθηκε υπό περιορισμό ο Μ. Ματσάκης --------------------------------------------- Υπό περιορισμό τέθηκαν χθες από τις κατοχικές αρχές ο Ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης και δημοσιογράφοι, σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση. Μετά από τετράωρη κράτηση ο κ. Ματσάκης και οι δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, γύρω στις 12μμ ο κ. Ματσάκης, συνοδευόμενος από δημοσιογράφο και κινηματογραφιστή ιδιωτικού καναλιού, εισήλθαν μέσω του οδοφράγματος Λήδρας Πάλας, στις κατεχόμενες περιοχές, με σκοπό να συναντηθούν με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους εγκλωβισμένους.

    ''Κατά την είσοδο τους στις κατεχόμενες περιοχές οδηγήθηκαν σε παρακείμενα γραφεία όπου τέθηκαν υπό περιορισμό'', προσθέτει η ανακοίνωση.

    Για το θέμα, όπως σημειώνει η ανακοίνωση, ''ενημερώθηκε σχετικά από το Αρχηγείο Αστυνομίας, η Αξιωματικός Σύνδεσμος της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των τριών Ελληνοκυπρίων''.

    ΥΠΕΞ - Ριζοκάρπασο- Κατάλογος εκπαιδευτικών στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ ---------------------------- Επιδόθηκε προχθές στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, από το Υπουργείο Εξωτερικών, ο κατάλογος με τα ονόματα εκπαιδευτικών που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να τοποθετήσει στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, για να διδάξουν τα παιδιά εγκλωβισμένων στα εκεί σχολεία που θα λειτουργήσουν κατά τη νέα σχολική χρονιά.

    Οπως είχε αναφέρει χθες ο Α΄ Λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης Παναγιώτης Μάτσης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε κατάλογο με 20 ονόματα καθηγητών, δύο δασκάλων και μίας νηπιαγωγού στο Υπουργείο Εξωτερικών με σκοπό να επιδοθεί στα Ηνωμένα Εθνη και στη συνέχεια στις κατοχικές αρχές.

    Η επίδοση του καταλόγου έγινε σε αρμόδιο λειτουργό της Ειρηνευτικής Δύναμης, ο οποίος είχε κληθεί για το σκοπό αυτόν στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    ΔΗΣΥ - Δεύτερος Αττίλας --------------------- Οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας δεν πρέπει να περιορίζονται στην εξήγηση των λόγων απόρριψης του σχεδίου Ανάν από τους Ε/Κ, αλλά πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για λύση με συγκεκριμένη και ρεαλιστική στρατηγική, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ, με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από την ολοκλήρωση του δεύτερου Αττίλα.

    Ο ΔΗΣΥ αναφέρει ο χρόνος δεν εργάζεται υπέρ αλλά κατά της Κύπρου και συντελεί στην οριστικοποίηση της διχοτόμησης.

    ΑΚΕΛ - 2η φάση εισβολής ----------------------- Το ΑΚΕΛ εκτιμά ότι πρέπει να ενισχυθεί η πάλη για επαναπροσέγγιση και για ενδυνάμωση του αγώνα ενάντια στον εθνικισμό, ο οποίος ''πάντα ελλοχεύει και καραδοκεί να υψώσει ακόμα πιο ψηλά τα τείχη του διαχωρισμού''.

    Σε ανακοίνωσή του, με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη μέρα που τα τουρκικά στρατεύματα προχωρούσαν στη δεύτερη φάση της εισβολής του Αττίλα, το ΑΚΕΛ απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους Βαρωσιώτες, σε όλους τους πρόσφυγες, στους εγκλωβισμένους και τον κυπριακό ελληνισμό και διαδηλώνει ότι θα συνεχίσει με συνέπεια τον αγώνα του για δίκαιη και ειρηνική λύση στο Κυπριακό στη βάση των αρχών.

    ΚΣ ΕΔΕΚ - Κατάληψη Αμμοχώστου - Μόρφου - Καρπασίας ----------------------------------------- Η απουσία προοπτικών για άμεσες εξελίξεις στο Κυπριακό, δεν πρέπει να είναι αποτρεπτική του καθήκοντός μας για εντατική και ολόπλευρη δραστηριοποίηση στο διεθνή και ευρωπαϊκό χώρο για δημιουργία κατάλληλου κλίματος για το Κυπριακό, αναφέρει το ΚΣ ΕΔΕΚ.

    Σε ανακοίνωσή του, με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την κατάληψη της Αμμοχώστου, της Μόρφου και της Καρπασίας, το ΚΣ ΕΔΕΚ απευθύνει μήνυμα αγώνα και ελπίδας στους πρόσφυγες και τους εγκλωβισμένους και επαναβεβαιώνει την προσήλωσή του για λύση το συντομότερο δυνατό.

    ΕΔΗ - 2η φάση εισβολής ----------------- Αυτές οι ημέρες θα έπρεπε να είναι μέρες επιστροφής στην Αμμόχωστο και στις άλλες κατεχόμενες περιοχές και όχι μόνο μέρες μνήμης και καταδίκης αναφέρουν οι Ενωμένοι Δημοκράτες, με την ευκαιρία της επετείου από την κατάληψη της Αμμοχώστου από τους Τούρκους το 1974.

    Σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ακόμα μια φορά την εισβολή, την κατοχή και την ντε φάκτο διχοτόμηση της Κύπρου, εκφράζοντας παράλληλα αλληλεγγύη προς τους Αμμοχωστιανούς και όλους τους πρόσφυγες που ελπίζουν την επιστροφή μέσα από τη σύντομη λύση και την επανένωση της πατρίδας μας.

    ΝΕΟ - Δεύτερη φάση τουρκικής εισβολής --------------------------- Οι Νέοι Ορίζοντες υπογραμμίζουν σε ανακοίνωση τους την ανάγκη για μια λύση, εξασφαλισμένη, λειτουργική και βιώσιμη στα πλαίσια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    [07] (Κ) Ολυμπιακοί - Κολύμβηση - 5η η Παπαδοπούλου

    Η Κύπρια αθλήτρια της κολύμβησης Μαρία Παπαδοπούλου αποκλείστηκε από τα προκριματικά των 100 μέτρων πεταλούδας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου.

    [08] (Κ) Ολυμπιακοί - Κολύμβηση - 100 πρόσθιο - Αποκλείστηκε ο Δημοσθένους

    [09] (Κ) Ολυμπιακοί - 2η ημέρα - Κύπριοι

    Στην ιστιοπλοΐα, στην κολύμβηση και στο τένις, στρέφεται το ενδιαφέρον της Κύπρου αύριο, 2η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Πέντε αθλητές ρίχνονται στη μάχη για μια αξιοπρεπή παρουσία για τα κυπριακά χρώματα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 14 August 2004 - 17:49:10 UTC