Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 04-04-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Επιστροφή - Δηλώσεις (1)
  • [02] (Κ) Συμβούλιο Ασφαλείας - Προσχέδιο Προεδρικής Δήλωσης - Αναβολή
  • [03] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων
  • [04] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Επιστροφή - Αθήνα - Δηλώσεις (2)

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Επιστροφή - Δηλώσεις (1)

    Πολύ ικανοποιημένος από τις επαφές του στην ελληνική πρωτεύουσα δήλωσε ότι είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, κατά την επιστροφή του από την Αθήνα.

    Σε δηλώσεις του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, κατά την άφιξή του από την Αθήνα, όπου είχε επαφές με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, καθώς και συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και την πολιτική ηγεσία, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι έγινε γενική ανασκόπηση των δεδομένων και ανταλλαγή απόψεων και εκτιμήσεων.

    Συζήτησαν επίσης τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν ώστε να μεταστραφεί όσο είναι δυνατόν το κλίμα που υπάρχει λόγω του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

    Επίσης, χαρακτήρισε ικανοποιητικό το αποτέλεσμα της COREPER.

    [02] (Κ) Συμβούλιο Ασφαλείας - Προσχέδιο Προεδρικής Δήλωσης - Αναβολή

    Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν κατέληξαν στο σχέδιο της προεδρικής δήλωσης για την Κύπρο, αφού υπήρξε ειδική αναφορά στο θέμα ότι το Συμβούλιο δεν πρέπει να συνεχίσει την απομόνωση των Τ/Κ, και έτσι η συνεδρία αναβλήθηκε για αύριο.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Πακιστάν είπε ότι από τη στιγμή που οι Τ/Κ δέχθηκαν το σχέδιο και το υπερψήφισαν στο δημοψήφισμα, δεν πρέπει να συνεχιστεί η απομόνωσή τους.

    [03] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων

    Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ

    Το απόγευμα της 27ης Απριλίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Πέτρος Ζ΄ συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Νειλουπόλεως Γεώργιο, παρακολούθησε την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας Πτολεμαίος ο Α΄ που έλαβε χώρα στο εντευκτήριο του συλλόγου.

    Ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Παπαντώνης ανέγνωσε τα πρακτικά της τελευταίας τακτικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 9/12/03 και στην συνέχεια προχώρησε στην λογοδοσία πεπραγμένων χρήσεως για το 2003. Ακολούθως τα μέλη ομόφωνα επικύρωσαν τα πρακτικά της τελευταίας συνελεύσεως, ενέκριναν τα πεπραγμένα χρήσεως 2003, τον προϋπολογισμό χρήσεως για το 2004, και τον διορισμό του ορκωτού λογιστή. Ο κύριος Παπαντώνης πριν ολοκληρώσει την ομιλία του αναφέρθηκε στις δωρεές και προσφορές που έλαβε ο Σύλλογος και εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους του φορείς της παροικίας για την αγαστή συνεργασία και υποστήριξη, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Πατριάρχη, στην Γενικό Πρόξενο και στον Πρόεδρο της ΕΚΑ.

    Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς ο Μακαριώτατος, η Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κα. Κωνσταντίνα Αθανασιάδου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Χαράλαμπος Κατσιμπρής και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΑΕ, Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΚΑ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος ΩΝΑΣΗ κ. Στέφανος Ταμβάκης. Ο Μακαριώτατος στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για τα πεπραγμένα του 2003 και κάλεσε όλους να συνεχίσουν την προσφορά τους προς την παροικία με τον ίδιο ζήλο. Αναφερόμενος στον σύλλογο τόνισε την μεγάλη του προσφορά στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Πτολεμαίος τίμησε και τιμά τον Αιγυπτιώτη ελληνισμό που διέπρεψε και διαπρέπει όπου κι αν βρίσκεται, περισσότερο δε στην γενέτειρά του. Τέλος ευχήθηκε όλοι οι πάροικοι μαζί να κρατήσουν ανοικτά όλα τα σωματεία και συλλόγους για να ακούγεται έτσι παντού το ελληνικό όνομα και δη το ελληνορθόδοξο.

    Ακολούθησε δεξίωση στο εντευκτήριο του συλλόγου με σπιτικά εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες μέλη του συλλόγου.

    Από το Πατριαρχικό Γραφείο Τύπου,

    [04] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Επιστροφή - Αθήνα - Δηλώσεις (2)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος εξέφρασε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της COREPER, σημειώνοντας ότι έγινε πολύ μεγάλος αγώνας από την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Σε δηλώσεις κατά την επιστροφή του από την Αθήνα, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι, μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας που άρχισε πριν από το δημοψήφισμα, καταρτίστηκε πρόγραμμα για διάφορες επισκέψεις περιλαμβανομένης και επίσκεψης στις ΗΠΑ.

    Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από τις επαφές του στην ελληνική πρωτεύουσα.

    Είπε ότι είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, καθώς και συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και την πολιτική ηγεσία, προσθέτοντας ότι έγινε γενική ανασκόπηση των δεδομένων και ανταλλαγή απόψεων και εκτιμήσεων.

    Συζήτησαν επίσης τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν ώστε να μεταστραφεί όσο είναι δυνατόν το κλίμα που υπάρχει λόγω του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

    Είπε ότι είχε συνάντηση με τους αρχηγούς των ελληνικών κομμάτων, με τους οποίους έγινε ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 28 April 2004 - 19:49:10 UTC