Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 04-01-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Αστυνομία - Διέλευση - Στοιχεία
  • [02] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [04] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Εναρξη συνεδρίας
  • [05] (Κ) Γαλλία - Κυπριακό - Σχέδιο Τουρκίας - Ευρωπαϊκή άμυνα
  • [06] (Κ) Εθνικές Χάντμπολ Κύπρου - Τουρκίας
  • [07] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Λήξη συνεδρίας
  • [08] (Κ) Κίνημα Οικολόγων - Γιατροί του Κόσμου - Γάζα - ''Πάρκο της Κύπρου''
  • [09] (Κ) Εκπρόσωπος - Εθνικό - Επιστολή Μπους προς Πρόεδρο Παπαδόπουλο
  • [10] (Κ) Κύπριοι ''Γιατροί του Κόσμου'' - Γάζα - Ιράν
  • [11] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Καναδάς - Κούβα
  • [12] (Κ) Γενικό Συμβούλιο Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Νεολαίας
  • [13] (Κ) Εκπρόσωπος - Εθνικό Συμβούλιο - Κυπριακό
  • [14] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [15] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [16] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα κέρδη
  • [17] (Κ) Τουρκία - Γενικό Επιτελείο Στρατού - Κυπριακό
  • [18] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων

  • [01] (Κ) Αστυνομία - Διέλευση - Στοιχεία

    [02] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι σημερινές συσκέψεις σε Λευκωσία και Αγκυρα για το Κυπριακό, η επικοινωνία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για το Κυπριακό και η εξάρθρωση σπείρας λαθρομεταναστών είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος. Αλλα θέματα είναι οι συσκέψεις εργοδοτών και συντεχνιών για ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων, η παράνομη διακίνηση τσιγάρων, η σύνθεση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η εναρμονιστική εργασία των αρμόδιων φορέων και η σύσκεψη των συντεχνιών και του Συνδέσμου Καταναλωτών για τις αλυσιδωτές αυξήσεις σε βασικά προϊόντα.

    Η ''Αλήθεια'' με κύριο τίτλο ''Εβδομάδα διαβουλεύσεων και αποφάσεων'' γράφει ότι σημαντική σε ό,τι αφορά τις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό θεωρείται αυτή η εβδομάδα καθώς σήμερα στη Λευκωσία και στην Αγκυρα πραγματοποιούνται σημαντικές συσκέψεις, ενώ άμεση σχέση έχουν οι διεργασίες για το σχηματισμό ψευδοκυβέρνησης στα κατεχόμενα, αλλά και οι εσωτερικές διεργασίες στο κυβερνών κόμμα της Ελλάδας, το ΠΑΣΟΚ. Αλλού αναφέρει ότι μετά το μαραθώνιο των δηλώσεων από πλευράς εργοδοτών και συντεχνιών αρχίζουν περί τα μέσα του μήνα οι κατ' ιδίαν διαπραγματεύσεις για ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων που αφορούν γύρω στους 130.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, που έληξαν στο τέλος του 2003.

    ''Το Θάρρος'' γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο ''Φρένο στη χρήση ειδικοτήτων'' ότι ''φρένο στην ανεύθυνη συμπεριφορά ορισμένων γιατρών οι οποίοι δηλώνουν ειδικότητα μαϊμού και προσφέρουν υπηρεσίες που δεν κατέχουν ζητεί να τεθεί ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Σωτήρης Σαμψών. Σε άλλη είδηση γράφει ότι μετά το έκτακτο νοσηλευτικό προσωπικό νοσηλευτηρίων σκέφτονται να αντιδράσουν με δυναμικά μέτρα σε απάντηση της παραπομπής του νόμου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που ψήφισε η Βουλή στην τελευταία της συνεδρία με την οποία εξαιρούνται οι έκτακτοι νοσηλευτές και γιατροί με τα δεκαπενθήμερα συμβόλαια.

    Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Οι όροι Ανάν στο Εθνικό'' γράφει στο κύριο θέμα του ότι διαμόρφωση πολιτικής ενόψει των πιέσεων που αναμένονται από το διεθνή παράγοντα για επανάληψη των συνομιλιών, καλείται να κάνει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο. Η επιστολή Μπους έχει ουσιαστικά αποκαλύψει τις προθέσεις των ΗΠΑ που δεν είναι άλλες από την άμεση επανέναρξη των συνομιλιών στο πλαίσιο που καθόρισε ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Αλλού αναφέρει πως η παράνομη διακίνηση τσιγάρων είναι το σοβαρότερο πρόβλημα απάτης που φαίνεται να αντιμετωπίζει η Κύπρος, όπως προκύπτει από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης της ΕΕ, η οποία δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα.

    ''Η Σημερινή'' γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο ''Κύκλωμα λαθρομεταναστών'' ότι σπείρα που μετέφερε λαθρομετανάστες από το Λίβανο και τους διοχέτευε στις ελεύθερες περιοχές έχει εξαρθρώσει η Αστυνομία με τη σύλληψη Λιβάνιου με κυπριακή υπηκοότητα ο οποίος ήταν ο πρωτεργάτης, ενώ αναμένεται και η σύλληψη Λιβάνιου εγκεφάλου του κυκλώματος που έχει καταφέρει στους τελευταίους τρεις με τέσσερις μήνες να μεταφέρει παράνομα στην Κύπρο πέραν των 500 ατόμων από το Λίβανο παίρνοντας χρηματική αμοιβή δύο με τρεις χιλιάδες δολάρια από τον κάθε λαθρομετανάστη. Αλλού γράφει ότι σύσκεψη με αντικείμενο τα κρούσματα αλυσιδωτών αυξήσεων σε βασικά προϊόντα θα πραγματοποιήσουν μεθαύριο Τετάρτη οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ο Σύνδεσμος Καταναλωτών.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Παρακάμπτουν τον Ντενκτάς'' γράφει στο κύριο θέμα ότι οι Αμερικανοί έχουν δημιουργήσει κανάλια επικοινωνίας με την Αγκυρα για το Κυπριακό και θεωρούν πως μόνο με την Τουρκία μπορούν να συνομιλούν για να υπάρξουν προοπτικές ανατροπής του αδιεξόδου και προσθέτει ότι η τακτική αυτή συνιστά παράκαμψη του Ντενκτάς με τον οποίο ωστόσο διατηρούν επαφές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η εναρμονιστική εργασία που έχουν να κάνουν οι αρμόδιοι φορείς μέσα στο Ιανουάριο, όπως διαφαίνεται από συνοπτικά σημειώματα που εξέτασε στην έκτακτη συνεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη Τρίτη, φαντάζει βουνό. Αναφέρει ακόμα ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η Βουλή θα πρέπει να εγκρίνει 91 νομοσχέδια.

    [03] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    ΓΓ ΑΚΕΛ - Συνέδριο ΕΔΟΝ - Ομιλία -------------------------------- Την ελπίδα όπως η Τουρκία αδράξει την ευκαιρία λύσης του Κυπριακού που προσφέρει το ορόσημο της 1ης Μαϊου 2004 εξέφρασε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής και Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος σημείωσε πως οι ευχές και οι παραινέσεις του διεθνούς παράγοντα προς την Αγκυρα και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς δεν είναι αρκετές.

    Από το βήμα του 14ο Παγκύπριου Συνεδρίου της ΕΔΟΝ, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι επιβάλλεται η άσκηση επιρροής και πίεσης προς την τουρκική πλευρά για υπάρξει η αναγκαία στροφή στην πολιτική της προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επίλυση του Κυπριακού.

    ''Τα ορόσημα της 1ης του Μάη και του Δεκέμβρη 2004 προσφέρουν μιαν ευκαιρία για λύση του Κυπριακού. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι ιθύνοντες κύκλοι στην Αγκυρα, αντιλαμβανόμενοι πρώτα και κύρια το συμφέρον του ιδίου του τουρκικού λαού, θα αδράξουν αυτή την ευκαιρία'', είπε ο κ. Χριστόφιας.

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επανέλαβε τη ''δεδομένη και διακηρυγμένη με τον πιο επίσημο τρόπο αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση της ε/κ πλευράς να διαπραγματευθεί με καλή θέληση επί του σχεδίου Ανάν με στόχο την εξεύρεση λύσης πριν την 1ην του Μάη''.

    ''Η ε/κ πλευρά είναι έτοιμη να ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και να προσέλθει σε συνομιλίες'', είπε ο κ. Χριστόφιας με την ευχή, όταν ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος προσέλθει στις συνομιλίες, ''να βρει μπροστά του συνομιλητές έτοιμους για τον μεγάλο συμβιβασμό, όπως έτοιμη για τούτο τον συμβιβασμό είναι και η ε/κ πλευρά''.

    Η εκκρεμότητα στην εξεύρεση λύσης Κυπριακού, σημείωσε ο κ. Χριστόφιας, υπήρξε ''ο βασικός παράγοντας που επέβαλε και την αλλαγή της στάσης του ΑΚΕΛ σχετικά με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ''.

    Λήφθηκε επίσης υπόψη, όπως είπε, ''η δυνατότητα αξιοποίησης της ενταξιακής πορείας της Κύπρου, σε συνάρτηση με το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον της Τουρκίας, για να υποβοηθήσει την επίλυση του Κυπριακού''.

    Ωστόσο, ''αυτή η αλλαγή στη στάση του κόμματος δεν σήμαινε και δεν σημαίνει διαφοροποίηση της εκτίμησης του κόμματος για τον χαρακτήρα της ΕΕ'', είπε ο κ. Χριστόφιας και πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ προειδοποιούσε ''για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα είχε στον κοινωνικοοικονομικό τομέα η εναρμόνιση με τις επιταγές της ΕΕ''.

    Ο κ. Χριστόφιας διαβεβαίωσε πως με την πλήρη ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ''το κόμμα μας θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη, μαζί με την υπόλοιπη ευρωπαϊκή Αριστερά, για υπεράσπιση των κεκτημένων των εργαζομένων, και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μιαν Ευρώπη των λαών και όχι των μονοπωλίων''.

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ στην ομιλία του αναφέρθηκε στον ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι προοδευτικές αριστερές δυνάμεις και στις δυο κοινότητες, ''στηρίζοντας τις αρχές λύσης του Κυπριακού και εργαζόμενες για να πάρει η λύση το πιο σωστό, υπό τις περιστάσεις, περιεχόμενο, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του κυπριακού λαού στο σύνολό του, Ε/Κ και Τ/Κ''.

    Κατανοητό είναι για τον κ. Χριστόφια ''οι δυο κοινότητες να βλέπουν τα πράγματα η κάθε μια από τη δική της σκοπιά και υπό το πρίσμα των δικών της ανησυχιών και προβληματισμών''.

    Την ίδια στιγμή, όμως, εκφράζει την εκτίμηση ότι ''οι αριστερές προοδευτικές δυνάμεις και στις δυο κοινότητες μπορούν και πρέπει να βλέπουν τα πράγματα υπό το πρίσμα των κοινών συμφερόντων ολόκληρου του λαού και να καθοδηγούνται από ορισμένες βασικές αρχές'', εκ των οποίων η βασικότερη ''πρέπει να είναι η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη απεξάρτηση της Κύπρου από τις εγγυήτριες δυνάμεις και γενικά τους ξένους''.

    Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι ''θα κληθούμε να πληρώσουμε το βαρύ τίμημα των λαθών του παρελθόντος και του μεγάλου εγκλήματος του φασιστικού πραξικοπήματος που άνοιξε την πόρτα στην εισβολή του Αττίλα'' και, με αυτά τα δεδομένα ''και παρά τη δική μας θέληση, είναι φανερό ότι η πολυπόθητη αποστρατικοποίηση θα παραμείνει στόχος''.

    Παπανδρέου - Κυπριακό --------------------- Κρίσιμη χρονιά χαρακτηρίζει ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου το 2004 για την Ελλάδα, τόσο σε ό,τι αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και για το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    ''Θα συνεχίσουμε σταθερά την προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού και της ελληνοτουρκικής διαφοράς για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, στη βάση και των αρχών του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών'', δηλώνει ο κ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο ''Εθνος της Κυριακής'', και προσθέτει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον στόχο η Ελλάδα να αποτελεί μια χώρα ειρήνης και σταθερότητας.

    Για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι ''θα δώσουμε συντεταγμένα, μέσα από την ανανέωση και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και της προοδευτικής παράταξης, τον αγώνα των εκλογών''.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών χαρακτηρίζει κρίσιμες τις επικείμενες εκλογές, καθώς, όπως αναφέρει, θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας για την επόμενη δεκαετία.

    Επίσης, βεβαιώνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει αυτό τον αγώνα με σχέδιο και όραμα για το μέλλον, με αισιοδοξία και με πίστη στις αρχές και τις αξίες του.

    Σε ένα σύντομο απολογισμό, αναφέρει ότι ''έχουμε κάνει ένα σοβαρό έργο με Πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος άλλαξε την εικόνα της Ελλάδας, έδωσε αυτοπεποίθηση, ασφάλεια και προοπτική στον λαό'' ενώ, κοιτάζοντας εμπρός, επισημαίνει ότι ''έχουμε ταυτόχρονα σχέδιο και όραμα για το μέλλον της πατρίδας μας, για το μέλλον της νέας γενιάς, για την Ελλάδα του 21ου αιώνα''.

    Γκιουλ - Ντενκτάς - Διαπραγματευτής ----------------------------------- Η Τουρκία επιθυμεί να παραμείνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς ο κυριότερος διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής πλευράς όταν επαναληφθούν οι συνομιλίες για το μέλλον του διαιρεμένου νησιού, δήλωσε χθες ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ.

    Η υποστήριξη της Αγκυρας εκδηλώνεται σε μία στιγμή που ο Ντενκτάς κινδυνεύει να χάσει το αξίωμα του διαπραγματευτή από την τ/κ ''αντιπολίτευση'', η οποία κέρδισε έδαφος μετά τις λεγόμενες βουλευτικές εκλογές της 14ης Δεκεμβρίου.

    ''Επιθυμούμε ζωηρά ο Ντενκτάς να διευθύνει τις συνομιλίες ως επικεφαλής διαπραγματευτής όταν σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση, γιατί είναι ο ηγέτης της κοινότητας και, ως ηγέτης, είναι αυτός που πρέπει να το κάνει'', δήλωσε ο κ. Γκιουλ στο τηλεοπτικό κανάλι CNN-Turk.

    Τα κόμματα της τ/κ ''αντιπολίτευσης'' κατηγορούν τον Ντενκτάς, 79 ετών ότι ευθύνεται για την αποτυχία, το Μάρτιο του 2003, των συνομιλιών με την ε/κ πλευρά για ένα σχέδιο ειρήνης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    Η ''αντιπολίτευση'' είχε ανακοινώσει πριν από τις ''εκλογές'' της 14ης Δεκεμβρίου ότι αν ανελάμβανε την εξουσία θα απομάκρυνε τον Ντενκτάς από τις διαπραγματεύσεις στο μέλλον και θα ξεκινούσε εκ νέου συνομιλίες επί του σχεδίου Ανάν.

    Αστυνομία - Σπείρα μεταφοράς λαθρομεταναστών ------------------------------------------------- Μεγάλη σπείρα μεταφοράς λαθρομεταναστών από τον Λίβανο στην Κύπρο εξάρθρωσε χθες το πρωί η Αστυνομία.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων της Αστυνομίας Σωτήρης Χαραλάμπους, συνελήφθησαν στην Ορόκλινη τέσσερα άτομα λιβανικής καταγωγής, εκ των οποίων ο ένας είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου και ήταν μέχρι τώρα ο υπεύθυνος της σπείρας στο νησί.

    Το δίκτυο, όπως είπε ο κ. Χαραλάμπους, είχε ως βάση τον Λίβανο, από όπου μεταφέρονταν οδικώς οι λαθρομετανάστες στη Συρία και ακολούθως στην Κωνσταντινούπολη, όπου εκεί με αεροπλάνο κατέφθαναν στο παράνομο αεροδρόμιο Λευκονοίκου και στη συνέχεια διοχετεύονταν στις ελεύθερες περιοχές.

    Οι Λιβανέζοι, οι οποίοι οδηγήθηκαν τελικά στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, παραδέχθηκαν στην Αστυνομία ότι τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν μεταφερθεί παράνομα στην Κύπρο περίπου 500 άτομα, πληρώνοντας δύο με δυόμισι χιλιάδες δολάρια έκαστος.

    Αστυνομία - Διέλευση - Στοιχεία ------------------------------------ Συνολικά 8.232 Ε/Κ και Τ/Κ διακινήθηκαν προς και από τα κατεχόμενα χθες Κυριακή.

    Ο αριθμός των Ε/Κ που πέρασαν στις κατεχόμενες περιοχές ανήλθε στους 4.884 από τους οποίους 405 μέσω του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας, 756 μέσω του οδοφράγματος του Περγάμους, 1.017 μέσω του οδοφράγματος των Στροβιλιών και 2.706 μέσω του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου.

    Ο αριθμός των Τ/Κ που εισήλθαν από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές ανήλθε στους 3.348. Συγκεκριμένα, 1.058 από αυτούς εισήλθαν μέσω του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας, 353 μέσω του οδοφράγματος του Περγάμους, 431 από το οδόφραγμα Στροβιλιών και 1.506 από το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

    Σε επτά πρόσωπα δεν επιτράπηκε η είσοδος στις ελεύθερες περιοχές, αφού δεν προσκόμισαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είναι κυπριακής καταγωγής.

    Εθνική Πετόσφαιρας Γυναικών - Νικηφόρα πρεμιέρα ------------------------------------------------- Ποδαρικό στον όμιλο πρόκρισης του Eυρωπαϊκού Πρωταθλήματος έκανε η κυπριακή εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών, η οποία στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο, επιβλήθηκε της αντίστοιχης ομάδας των Nησιών Φαρόε με 3-0 σετ, βάζοντας έτσι τις βάσεις για την υλοποίηση του στόχου της που είναι μία εκ των δύο πρώτων θέσεων που οδηγεί στην τελική φάση τον Iούνιο του 2004.

    Tο συγκρότημα του Nίκου Iωάννου δεν δυσκολεύθηκε ιδιαίτερα να φτάσει στη νίκη και ''καρδιοκτύπησε'' μόνο στα τελικά στάδια του τρίτου σετ, όταν η ομάδα των Νησιών Φαρόε μαχόταν για ''την τιμή των όπλων''. Τα σετ ήταν 25-14, 25-19 και 25-22.

    (ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΓΠ)

    [04] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Εναρξη συνεδρίας

    Αρχισε στις 9.35 η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου το οποίο θα αναλύσει τις εξελίξεις και τα δεδομένα στο Κυπριακό όπως διαμορφώθηκαν μέχρι σήμερα, υπό το φως και των επιστολών του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους στους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Τουρκίας για το Κυπριακό.

    Στη συνεδρία συμμετέχουν από το ΑΚΕΛ οι Δημήτρης Χριστόφιας και Νίκος Κατσουρίδης, από το ΔΗΣΥ οι Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου, από το ΔΗΚΟ οι Νίκος Κλεάνθους και Νίκος Πιττοκοπίτης, από το ΚΣ ΕΔΕΚ οι Γιαννάκης Ομήρου και Βάσος Λυσσαρίδης, από τους Νέους Ορίζοντες ο Νίκος Κουτσού, από τους ΕΔΗ οι Γιώργος Βασιλείου και Μιχάλης Παπαπέτρου, από το ΑΔΗΚ οι Ντίνος Μιχαηλίδης και Εντουϊν Ιωσηφίδης και από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών οι Σάββας Φιλίππου και Ντίνος Πασπαλίδης.

    [05] (Κ) Γαλλία - Κυπριακό - Σχέδιο Τουρκίας - Ευρωπαϊκή άμυνα

    Το μόνο σχέδιο για λύση του Κυπριακού που γνωρίζει η Γαλλία είναι εκείνο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν του Δεκεμβρίου 2002, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου Σιράκ, Λωράνς Οέρ, η οποία και τάχθηκε εναντίον της απαίτησης της Τουρκίας να έχει βέτο στη συμμετοχή της Κύπρου σε διεθνείς επιχειρήσεις στα πλαίσια της ευρωπαϊκής άμυνας.

    [06] (Κ) Εθνικές Χάντμπολ Κύπρου - Τουρκίας

    [07] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Λήξη συνεδρίας

    [08] (Κ) Κίνημα Οικολόγων - Γιατροί του Κόσμου - Γάζα - ''Πάρκο της Κύπρου''

    Φυτεύτηκαν ήδη τα πρώτα διακόσια δενδρύλλια για τη δημιουργία του ''Πάρκου της Κύπρου'' στη Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ από τη Γάζα ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως στο έργο αυτό μπορεί να συνδράμει και η Κυπριακή Δημοκρατία.

    Ο κ. Περδίκης ανέφερε πως κατά την παραμονή της κυπριακής αποστολής στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις και επαφές με τις παλαιστινιακές Αρχές για το θέμα της δημιουργίας του πάρκου και η αποστολή θα μεταβαίνει κατά διαστήματα στη Λωρίδα της Γάζας μέχρι την ολοκλήρωσή του.

    [09] (Κ) Εκπρόσωπος - Εθνικό - Επιστολή Μπους προς Πρόεδρο Παπαδόπουλο

    Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο απέστειλε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους όπως ανακοίνωσε μετά τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για το περιεχόμενο της επιστολής ο Εκπρόσωπος είπε πως ''υπάρχουν στοιχεία στην επιστολή αυτή που αναφέρονται στο Κυπριακό'' και τα οποία θα ανακοινωθούν εν καιρώ όταν θα απαντήσει στην επιστολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Ερωτηθείς αν υπάρχουν πληροφορίες περί αποστολής ανάλογης επιστολής και στον Τ/Κ ηγέτη, ο Εκπρόσωπος είπε πως δεν γίνεται αναφορά στην επιστολή για κάτι τέτοιο ούτε υπάρχει καμία σχετική πληροφόρηση.

    Ερωτηθείς αν το περιεχόμενο της επιστολής προς τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο διαφοροποιείται από αυτό της επιστολής του Προέδρου Μπους προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο Εκπρόσωπος είπε: ''πιστεύω πως όχι''.

    Ο κ. Χρυσοστομίδης ανέφερε επίσης πως στη σημερινή συνεδρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε μια λεπτομερή ενημέρωση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για τα αποτελέσματα της Διακυβερνητικής Διάσκεψης.

    Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, πρόσθεσε, έγινε σε μια σε βάθος αξιολόγηση των σημερινών δεδομένων και των προοπτικών του Κυπριακού και το Εθνικό Συμβούλιο επανέλαβε ομόφωνα τη θέση ότι η δική μας πλευρά είναι έτοιμη για επανέναρξη διαπραγματεύσεων στη βάση του σχεδίου Ανάν για να επιτευχθεί λειτουργική και βιώσιμη λύση πριν την 1η Μαϊου 2004 ώστε μια επανενωμένη Κύπρος να ενταχθεί στην ΕΕ.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, σημείωσε ο Εκπρόσωπος, ''ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο ότι έλαβε επιστολή από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, στην οποία και θα απαντήσει''.

    [10] (Κ) Κύπριοι ''Γιατροί του Κόσμου'' - Γάζα - Ιράν

    [11] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Καναδάς - Κούβα

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας αναχωρεί αύριο για τον Καναδά για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας.

    Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, με την ευκαιρία της εκεί παρουσίας του, ο κ. Χριστόφιας θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις της κυπριακής παροικίας στο Τορόντο και στο Μοντρεάλ και θα έχει επαφές με διάφορους παράγοντες.

    Μετά το πέρας των εργασιών της Διάσκεψης, ο κ. Χριστόφιας θα μεταβεί στην Κούβα όπου θα ηγηθεί αντιπροσωπείας της Βουλής, η οποία θα επισκεφτεί τη χώρα ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του κουβανικού Κοινοβουλίου.

    [12] (Κ) Γενικό Συμβούλιο Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Νεολαίας

    Αρχισε σήμερα στο ''Garden's View'' στα Περβόλια Λάρνακας η πρώτη σύνοδος του Γενικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ), μετά τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο στην Αβάνα της Κούβας.

    [13] (Κ) Εκπρόσωπος - Εθνικό Συμβούλιο - Κυπριακό

    Την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς για επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο την επίτευξη μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού πριν από την 1η Μαϊου, επαναβεβαίωσε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο.

    ''Το Εθνικό Συμβούλιο επανέλαβε ομόφωνα τη θέση ότι η δική μας πλευρά είναι έτοιμη για επανέναρξη διαπραγματεύσεων στη βάση του σχεδίου Ανάν για να επιτευχθεί λειτουργική και βιώσιμη λύση πριν την 1η Μαϊου 2004, ώστε μια επανενωμένη Κύπρος να ενταχθεί στην ΕΕ'', δήλωσε μετά τη συνεδρία του Σώματος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, προσθέτοντας πως η ε/κ πλευρά θεωρεί ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για διαπραγμάτευση, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την στάση της τουρκικής πλευράς.

    Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, το Εθνικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για την αποστολή επιστολής από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, την επιστολή του Πρόεδρου Παπαδόπουλου προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, για την επιστολή του κ. Ανάν για το θέμα των αγνοουμένων, για τη Διακυβερνητική Διάσκεψη, ενώ αναφορά έγινε και στο τουρκικό σχέδιο λύσης του Κυπριακού, όπως αυτό δημοσιεύτηκε στον τουρκικό Τύπο.

    [14] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 05/01/2004
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7003            1,7105
    Δολάριο ΗΠΑ                      2,1550            2,1679
    Λίρα Αγγλίας                     1,1980            1,2051
    ----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    --------------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     228,7838        230,6140
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,8101          2,8325
    Δολάριο Καναδά                     2,7687          2,7908
    Κορώνα Δανίας                     12,6476         12,7487
    Κορώνα Νορβηγίας                  14,2864         14,4006
    Κορώνα Σουηδίας                   15,3972         15,5203
    Φράγκο Ελβετίας                    2,6532          2,6744
    

    [15] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    O Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            83,39  ( 2,02)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    567.404
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20          £    433.222    340,10  ( 2,70)
    FTSE Med 100 **                             5.959,01  ( 1,44)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    382.952     97,16  ( 2,73)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     17.983     71,82  ( 1,15)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      1.661     15,96  ( 1,66)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     15.575     57,78  ( 0,47)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £      7.574     63,76  ( 0,39)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     17.988     21,37  ( 2,30)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     16.095     70,68  ( 0,47)
    Ετ. Πληροφορικής              £     10.665      3,43  ( 3,94)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     24.970     11,77  ( 5,18)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £      1.114     11,75 (  4,54)
    Ξενοδοχεία                    £      6.390     38,08  ( 1,01)
    Αλλες Εταιρείες               £     49.492     75,04  ( 1,61)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [16] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα κέρδη

    Στις 83 μονάδες ανήλθε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, δίνοντας έτσι συνέχεια στην ανοδική πορεία που παρουσιάζει η αγορά τις τελευταίες χρηματιστηριακές συναντήσεις, γεγονός που οφείλεται στην ανοδική πορεία των τραπεζικών μετοχών. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,02%, κλείνοντας στις 83,39 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στις 567 χιλιάδες λίρες με τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου να συγκεντρώνει το 52,5% του ημερήσιου τζίρου.

    [17] (Κ) Τουρκία - Γενικό Επιτελείο Στρατού - Κυπριακό

    Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού στην Τουρκία διέψευσε σημερινό δημοσίευμα στον τουρκικό Τύπο ότι το Επιτελείο έχει διαβιβάσει στην τουρκική κυβέρνηση τις ενστάσεις του σε ορισμένα σημεία του σχεδίου Ανάν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του NTV-MSNBC.

    [18] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων

    ΛΟΝΔΙΝΟ - ΔΗΣΥ - ΚΟΨΙΜΟ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

    Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα και με συμμετοχή πλήθους ομογενών πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι το κόψιμο της βασιλόπιτας που διοργάνωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός Ηνωμένου Βασιλείου στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας της Παναγίας στο Γουντ Γκριν.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ηνωμένου Βασιλείου Ανδρέας Παπαευριπίδης έκαμε μια ανασκόπηση του 2003 και αναφέρθηκε στα κύρια γεγονότα, την τραγωδία στο Ιράν, τον πόλεμο στο Ιράκ, την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ το Μάιο και την επιβλητική παρουσία της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα για λύση του Κυπριακού.

    Ο κ. Παπαευριπίδης έκαμε αναφορά στα παροικιακά με επίκεντρο το καθήκον διατήρησης της ταυτότητας της ομογένειας.

    Στην εκδήλωση παρέστη ο Επίσκοπος Τροπαίου Αθανάσιος.

    ΠΕΤΡΟΣ Ζ΄ ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΠΑΝΤΙ ΤΩ ΠΛΗΡΩΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΗΜΩΝ ΧΑΡΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΕΚ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΤΕΧΘΕΝΤΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

    Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

    Η Γέννησις του Ιησού Χριστού προβάλλει και πάλιν ενώπιον πάντων ημών και γίνεται αιτία εορτασμού και πανηγύρεως, αφορμή δόξης και χαράς, ημέρα ευφροσύνης και αγαλλιάσεως, εισάγουσα εις τον καιρόν των επουρανίων δωρεών και των χαρμοσύνων ευλογιών. Ο «αχώρητος παντί» γεννάται εκ της Παρθένου Κόρης και εισέρχεται εις την ιστορίαν του κόσμου. Ο Δημιουργός του κόσμου ενδύεται την μορφήν τού κτίσματος: «ότε ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, εξαπέστειλεν ο Θεός τον υιόν αυτού, γενόμενον εκ γυναικός, γενόμενον υπό νόμον, ίνα τους υπό νόμον εξαγοράση, ίνα τήν υιοθεσίαν απολάβωμεν» (Γαλ. δ, 4-5).

    Η κατά το ανθρώπινον γέννησις του Υιού του Θεού πραγματοποιήθηκε εφ άπαξ, με αποτέλεσμα την ένωσιν και την κοινωνίαν του Θεού με τον κόσμον και την δημιουργίαν. Η ανθρωπίνη κατάστασις μετεβλήθη ριζικώς, ως και η όλη θέσις του ανθρώπου, εξ αιτίας της υιοθεσίας, διότι ο Μονογενής Υιός του Θεού εν τώ προσώπο του Ιησού Χριστού σαρκούται γενόμενος ούτω και «υιός του ανθρώπου».

    Ιδού, το μυστήριον της Θείας οικονομίας! ιδού, το μέγεθος της του Θεού συγκαταβάσεως! Ιδού, το αποτέλεσμα της θεόθεν Χάριτος! Ποίος λόγος δύναται να αναλύση το μέγεθος του μυστηρίου; Ποία ανθρωπίνη σύλληψις ανταποκρίνεται εις την θεανθρωπίνην ταύτην πραγματικότητα; Πως ψηλαφείται το μέγιστον και ύψιστον της πλήρους του ακτίστου προς το κτιστόν καταλλαγής έργον;

    Ο υπό των προφητών προσδοκώμενος ενδύεται την ανθρωπίνην φύσιν, την οποία βλέπουν καθαρώς οι Θείοι Απόστολοι. Η μοναδική περίπτωσις συνυπάρξεως της Θείας και της ανθρωπίνης φύσεως εις μίαν υπόστασιν, εν τω προσώπω του Ιησού Χριστού κινεί προς αγιότητα τους Μάρτυρας, τους Απολογητάς, τους Ομολογητάς, τους Πατέρας και Διδασκάλους της Πίστεως, τους Εγκρατευτάς και παν πνεύμα τελειωθέν δια της πίστεως.

    Το «εν αναπτύξει» σώμα της Εκκλησίας, διαθέτει την περιουσίαν της κληρονομίας του Ένσαρκου Λόγου, η παρουσία του Οποίου προτρέπει εις διαρκή κίνησιν προς τα εμπρός, εις προσανατολισμόν προς το μέλλον. Παραλλήλως, δια της Ενσαρκώσεως η ιστορία του κόσμου δικαιώνεται ιεραποστολικώς, ενώ η Εκκλησία πορεύεται εκκεντριζομένη εις την ολοκλήρωσιν των εσχάτων.

    H κατά άνθρωπον γέννησις του Λόγου, εισάγει εις την ιστορίαν τον αιδίως προ πάντων των αιώνων υπάρχοντα εκτός της ιστορίας, διό και οδηγεί τα ιστορικά όντα εις την βαθυτέραν φύσιν της ιστορίας, ήτοι την οντολογικήν ολοκλήρωσίν της. Η εν Χριστώ «άνα-κεφαλαίωσις» του σώματος της Εκκλησίας ανελλίσεται διαρκώς εις ατέρμονα πορείαν ολοκληρώσεως, διό και η «πληρότης του Σώματος» υπονοεί, αλλά και προϋποθέτει την ανακεφαλαίωσιν της ιστορίας, εις την οποίαν εντάσσεται πλέον και ο «σαρκοφόρος Θεός», κατά την έκφρασιν του Αγίου Ιγνατίου Αντιοχείας, πάσα σαρξ ανθρωπίνη και παν δημιούργημα.

    Υπό την έννοιαν αυτήν, ο εκ των αοιδίμων Προκατόχων ημών Αθανάσιος ο Μέγας (Δ' αιών), ο τηλαυγής ούτος εκφραστής της Αλεξανδρινής Θεολογίας, η οποία συνέδραμε αποφασιστικώς την διατύπωσιν της του Λόγου ενανθρωπήσεως αληθείας, διδάσκει: «ει γαρ και κατ' εικόνα γεγόναμεν και εικών και δόξα Θεού εχρηματίσαμεν, αλλ' ου δι' εαυτούς πάλιν, αλλά δια την ενοικήσασαν εν υμίν εικόνα και αληθή δόξαν του Θεού, ήτις εστιν ο Λόγος αυτού, ο δι' ημάς ύστερον γενόμενος σάρξ ... ταύτης της κλήσεως έχομεν την χάριν» (Κατά Αρειανών Γ' 10).

    Τέκνα προσφιλέστατα και κατά Θεόν περιπόθητα,

    Η ελευθερία της ανθρωπίνης φύσεως από τα δεσμά της δουλείας του θανάτου και της φθοράς προσφέρεται πλουσιοπαρόχως προς πάντας τους προσερχομένους εις την πανδεσίαν του ταπεινού σπηλαίου της Βηθλεέμ. Εις αυτό καθέζεται η Αειπάρθενος Θεοτόκος, ενώ ο Μνήστωρ Ιωσήφ προσκυνεί μετά των ποιμένων, των μάγων, ως και μετά των αλόγων ζώων και του εν τω ουρανώ αστέρος. Ο δε αρχαγγελικός ύμνος της ειρήνης προτρέπει έκτοτε ειρηνικώς και παρακλητικώς την συναντίληψιν του άλλου, του πλησίον, του συν-ανθρώπου. Η παρούσα ζωή, η υπό του Μεσσίου τιμηθείσα, αναβιβάζεται εις ενοποιητικήν χαράν και δια της συνειδητής ενότητος του εκκλησιαστικού σώματος συνδράμει τον κόσμον.

    Από της Αποστολικής καθέδρας του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου και της Μεγάλης Πόλεως Αλεξανδρείας, επευλογούμεν πατρικώς και Πατριαρχικώς άπαντα τα κατά την Αφρικανικήν ήπειρον πιστά τέκνα του καθ' ημάς περιφανούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Έτι δε, προσευχόμεθα υπέρ του εις την ειρήνην προσανατολισμού πάντων των ανθρώπων, και υπέρ της μετοχής εις την δια του Θεανδρικού προσώπου του Ιησού ανακαίνισιν της κτίσεως και την απόλαυσιν των επιγείων και υπερκοσμίων δώρων, των πλουσίως προσφερομένων υπό του καινοτομούντος τας φύσεις και παρέχοντος την θείαν υιοθεσίαν πάσι βροτοίς.

    Διάπυρος προς τον εκ της Παρθένου Γεννηθέντα Υιόν του Θεού ευχέτης

    + ο Αλεξανδρείας Πέτρος

    Εν τη Μεγάλη Πόλει της Αλεξανδρείας


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 5 January 2004 - 18:49:15 UTC