Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-09-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) ΥΦΕΞ Ρωσίας - Επαφές - Πρόεδρος Δημοκρατίας
  • [02] (K) ΥΠΕΞ - Υφυπουργός Εξωτερικών Ρωσίας
  • [03] (Κ) Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Βαθμολογία
  • [04] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Αμμόχωστος - Ντενκτάς
  • [05] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Ριζοκάρπασο - Σχολείο - Αμμόχωστος
  • [06] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [07] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [08] (Κ) Διακίνηση Ε/Κ - Τ/Κ
  • [09] (Κ) Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών - ΓΔ ΥΠΕΞ - Συμφωνίες - Θεωρήσεις
  • [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Αμμόχωστος
  • [11] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [12] (Κ) Εκπρόσωπος - Ριζοκάρπασο - Εκπαίδευση
  • [13] (Κ) Ε/Κ και Τ/Κ κόμματα - Ημέρα Ειρήνης - Κοινή δήλωση
  • [14] (Κ) Εκπρόσωπος - Συνέντευξη Προέδρου στον ''Τύπο της Κυριακής''
  • [15] (Κ) Χατζηδημητρίου - Τσιζόφ - Συνάντηση
  • [16] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [17] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κατεχόμενη Καρπασία - Ε/Κ δάσκαλοι
  • [18] (Κ) Λεμεσός - Τάφος της εποχής του Χαλκού
  • [19] (Κ) Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών - Πρόεδρος Βουλής
  • [20] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Ντενκτάς - Κατεχόμενη Αμμόχωστος
  • [21] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντική άνοδος
  • [22] (Κ) Συντονιστής Εναρμόνισης - Ρουμανία - Επισκεψη
  • [23] (Κ) Ζακχαίος - Βλόσοβιτς - Σχολείο Ριζοκαρπάσου
  • [24] (Κ) Διοικητικό Συμβούλιο ΚΥΠΕ - Πρώτη Συνεδρία - Αντιπρόεδρος
  • [25] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Πρόεδρος Συρίας
  • [26] (Κ) Ομήρου - Κατηφόρης - Σχολείο Ριζοκαρπάσου
  • [27] (K) Κύπρια 2003 - Εναρξη
  • [28] (Κ) Τερέζα Βίλιερς - Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου - Επιστολές

  • [01] (Κ) ΥΦΕΞ Ρωσίας - Επαφές - Πρόεδρος Δημοκρατίας

    Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Βλαντιμίρ Τσιζόφ, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες τριήμερη επίσκεψη στο νησί, θα γίνει σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Νωρίτερα θα έχει συνομιλίες με τον Γενικό Διευθυντή του ΥΠΕΞ Πρέσβη Σώτο Ζακχαίο.

    [02] (K) ΥΠΕΞ - Υφυπουργός Εξωτερικών Ρωσίας

    Το θέμα της Αμμοχώστου θα πρέπει να εντάσσεται στα γενικότερα πλαίσια της επίτευξης της λύσης του Κυπριακού και θα πρέπει να βασίζεται στα υφιστάμενα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Βλαντιμίρ Τσιζόφ, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο.

    [03] (Κ) Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Βαθμολογία

    
    
    Με τρεις αγώνες ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η δεύτερη αγωνιστική του Παγκύπριου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας.
    
    Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε εντός έδρας την Αθλητική Ενωση ''Πάφος'' με 3 – 1, η Ανόρθωση επικράτησε εκτός έδρας του Εθνικού Αχνας με 2 – 0 και η Δόξα Κατωκοπιάς νίκησε εντός έδρας 2 – 1 το Διγενή Μόρφου.
    
    Στους αγώνες που έγιναν το Σάββατο για την ίδια αγωνιστική, η Ομόνοια νίκησε εκτός έδρας την ΑΕΚ με 3 - 2, η Ενωση Νέων Παραλιμνίου επικράτησε επίσης εκτός έδρας της ΑΕΛ με 2 - 1, ο Ολυμπιακός νίκησε εντός έδρας τον Ονήσιλλο με 1 -0 και ο Απόλλων εκτός έδρας σύντριψε την Αναγέννηση Δερύνειας με 4 - 0.
    
    Η βαθμολογία, ύστερα από την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, έχει διαμορφωθεί ως εξής:
    
    Απόλλων     6
    ΑΠΟΕΛ       6
    Ομόνοια     6
    Ανόρθωση    6
    ΑΕΚ         3
    ΑΕΛ         3
    Δόξα        3
    Ονήσιλος    3
    Παραλίμνι   3
    Ολυμπιακός  3
    Διγενής     0
    Πάφος       0
    Αχνα        0
    Δερύνεια    0
    

    [04] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Αμμόχωστος - Ντενκτάς

    Πιόνι στα χέρια του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, ενόψει και των ''εκλογών'' του Δεκεμβρίου στα κατεχόμενα, πρόκειται να γίνει η πόλη της Αμμοχώστου και πολλές θα είναι οι φορές που θα παίξει με τον πόνο των Αμμοχωστιανών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο αναφορικά με μια πιθανή διάνοιξη της περιφραγμένης πόλης.

    [05] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Ριζοκάρπασο - Σχολείο - Αμμόχωστος

    Ενα δείγμα της στυγνής πολιτικής της κατοχής ήταν και η εκδίωξη ζεύγους Ε/Κ δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου από το σπίτι των εγκλωβισμένων γονιών τους, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση, μέσω των ΗΕ, θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για αποστολή δασκάλων στην Καρπασία.

    [06] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η εκδίωξη ζεύγους δασκάλων στο Δημοτικό Σχολείο του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου από το κατοχικό καθεστώς, η έκκληση των βουλευτών Αμμοχώστου προς τον κόσμο να μην επισκέπτονται τα κατεχόμενα λόγω της προκλητικής αυτής ενέργειας, η συνέντευξη του Προέδρου Παπαδόπουλου στον αθηναϊκό ''Τύπο της Κυριακής'', οι νέες κινητοποιήσεις για το Κυπριακό, οι πιέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για γρηγορότερη εφαρμογή των μέτρων για τους Τ/Κ που προωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία καθώς και οι επικείμενες αυξήσεις στην τιμή του νερού είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

    Η ''Αλήθεια'' με κύριο τίτλο ''Οι εξελίξεις τρέχουν - ο Τάσσος δεν βιάζεται'' γράφει ότι φθινόπωρο καθοριστικό των εξελίξεων στο Κυπριακό αρχίζει σήμερα με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να κινούνται ταυτόχρονα και παράλληλα με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών, κάτι που δεν είναι επιθυμητή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν δείχνει να βιάζεται καθόλου, όπως προκύπτει από τη συνέντευξή του στον ''Τύπος της Κυριακής''. Αλλού αναφέρει πως για συζήτηση της προκαταρκτικής έκθεσης και παρουσίαση των πιο πρόσφατων εναρμονιστικών μέτρων μεταβαίνει στις 7-9 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες ο Συντονιστής Εναρμόνισης. Μια δεύτερη και τελική συνάντηση μεταξύ αντιπροσώπων της Κύπρου και της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, αφού προηγηθεί η συνεδρία της Βουλής στις 18 Σεπτεμβρίου.

    ''Το Θάρρος'' με τίτλο ''Κυβερνητική προπαγάνδα στα σχολεία'' γράφει ότι στο καθιερωμένο του μήνυμα για το νέο σχολικό έτος, το οποίο ''Το Θάρρος'' εξασφάλισε κατά αποκλειστικότητα, ο Υπουργός Παιδείας ''εκμεταλλευόμενος την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2003-2004 επιχειρεί να διαχύσει μεταξύ των εκπαιδευτικών και του μαθητικού κόσμου τις κυβερνητικές θέσεις και απόψεις''. Σε άλλη είδηση αναφέρει πως μετά το σκάνδαλο με τα απόρρητα έγγραφα και τις ξεκλείδωτες πόρτες στο Υπουργείο Υγείας καθώς και την κλοπή αυτοκινήτου από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας και προχθές τη διάρρηξη στο Υπουργείο Παιδείας ''εύλογα μπορεί κάποιος να διερωτηθεί πόση ασφάλεια υπάρχει στις κρατικές υπηρεσίες''.

    Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Καυτές τιμές και στο νερό'' γράφει ότι από τους πρώτους μήνες της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ θα αρχίσουν οι αυξήσεις στις τιμές του νερού. Η πρώτη αύξηση θα είναι ύψους 10,5 σεντ το κυβικό και θα ισχύσει για τους καταναλωτές των Επαρχιών Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Αμμοχώστου. Στην Πάφο η αύξηση θα διπλασιάσει τη σημερινή τιμή του νερού, ενώ στη συνέχεια θα έρθει και δεύτερο κύμα αυξήσεων στο νερό. Αλλού αναφέρει πως ο Υπουργός Αμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας δήλωσε ότι η στρατιωτική άσκηση ''Νικηφόρος'' θα διεξαχθεί ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο, τονίζοντας παράλληλα ότι οι ετοιμασίες για την άσκηση συνεχίζονται.

    ''Η Σημερινή'' γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο '' 'Εμπάργκο' στον Ντενκτάς'' ότι την επιβολή ''εμπάργκο'' στις επισκέψεις στα κατεχόμενα ζητούν βουλευτές Αμμοχώστου ενόσω ο Ραούφ Ντενκτάς δεν σέβεται το ιερό δικαίωμα της εκπαίδευσης των Ε/Κ μαθητών της Καρπασίας. Γράφει πως ο κατοχικός ηγέτης επιστράτευσε τη ΜΙΤ για να εκδιώξει με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο τους δύο δασκάλους του Ριζοκαρπάσου καθώς και τα δύο παιδιά τους. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος σε συνέντευξη του στον ''Τύπο της Κυριακής'' είπε πως στο ένα τρισεκατομμύριο 200 εκατομμύρια λίρες υπολογίζεται το κόστος της εναρμόνισης της ένταξης στην ΕΕ.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' με τίτλο ''Στο μικροσκόπιο τα μέτρα για Τ/Κ'' γράφει πως την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στις Βρυξέλλες μεταξύ της Κομισιόν και αντιπροσωπείας της κυβέρνησης για εξέταση των μέτρων για στήριξη των Τ/Κ που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Οπως γράφει ο ''Φ'', η Κομισιόν θωρεί πως τόσο τα μέτρα της κυβέρνησης όσο και εκείνα της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να γίνουν αισθητά στους Τ/Κ πριν από τις ψευδοεκλογές του Δεκεμβρίου. Αλλού γράφει πως οι ΗΠΑ βολιδοσκοπούν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να σταλούν παρατηρητές στις ψευδοεκλογές στα κατεχόμενα, κάτι που ωστόσο δεν ευνοεί η κυβέρνηση της Κύπρου.

    [07] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    
    
    Υπουργός Εξωτερικών - Αμμόχωστος - Ντενκτάς
    -------------------------------------------------
    Πιόνι στα χέρια του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, ενόψει και των ''εκλογών'' του Δεκεμβρίου στα κατεχόμενα, πρόκειται να γίνει η πόλη της Αμμοχώστου και πολλές θα είναι οι φορές που θα παίξει με τον πόνο των Αμμοχωστιανών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο αναφορικά με μια πιθανή διάνοιξη της περιφραγμένης πόλης.
    
    Αναφερόμενος στην εκδίωξη ζεύγους Ε/Κ δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου από το σπίτι των εγκλωβισμένων γονιών τους, ο ΥΠΕΞ είπε πως η ε/κ πλευρά προτίθεται να διαμαρτυρηθεί και πως ο ίδιος έχει δώσει εντολές να κληθούν οι αντιπρόσωποι του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο και των 5 μονίμων μελών του ΣΑ, προκειμένου να τεθεί ενώπιόν τους αυτή η παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    
    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Δαμασκό και κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις Ντενκτάς για πιθανή διάνοιξη της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου, ο κ. Ιακώβου είπε πως «ήδη πριν από τις 14 Αυγούστου υπήρχαν κάποιες πληροφορίες, που λόγω της αξιοπιστίας τους έδιδαν την εικόνα ότι η Τουρκία δυνατό να άλλαζε το καθεστώς της περιφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου''.
    
    Τα ΗΕ, υπενθύμισε, θεωρούν ότι αποκλειστικός υπεύθυνος για το τι συμβαίνει στην περιφραγμένη πόλης της Αμμοχώστου είναι η Τουρκία και οι πληροφορίες αυτές έφεραν την Τουρκία να μεταβιβάζει αυτή την αρμοδιότητα στο καθεστώς Ντενκτάς.
    
    Επειδή, όπως πρόσθεσε ο κ. Ιακώβου, «οι πληροφορίες κρίθηκαν αξιόπιστες αρχίσαμε μια προετοιμασία για αντιμετώπιση αυτού του ενδεχομένου, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχομένου ο κ. Ντενκτάς με τη σειρά του να ανοίξει κάποια δίοδο για επισκέψεις σε αυτή την περιφραγμένη πόλη. Το Υπουργείο Εξωτερικών άρχισε να ετοιμάζεται για τη διεθνή αντιμετώπιση του θέματος, όπως την πιθανότητα προσφυγής στο ΣΑ''.
    
    «Υπήρχαν επίσης έντονες ανησυχίες ότι η πόλη είναι πίσω από ναρκοπέδια και οι Ε/Κ συμπολίτες μας, σε περίπτωση που θα άνοιγε το κατοχικό καθεστώς τις εισόδους στην Αμμόχωστο, δυνατό να διέτρεχαν και κίνδυνο», είπε.
    
    Ανέφερε ότι άρχισε στη συνέχεια μελέτη της κατάστασης της πόλης για πιθανή επίσκεψη των κατοίκων και πρόσθεσε ''συνεπώς εμείς είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα μιας τέτοιας πιθανότητας''.
    
    Κληθείς να σχολιάσει τις απειλές Ντενκτάς για εποικισμό της Αμμοχώστου, ο κ. Ιακώβου σημείωσε πως «ο κ. Ντενκτάς θα παίξει πολλές φορές με την Αμμόχωστο και τον πόνο των Αμμοχωστιανών''. Εξέφρασε την άποψη πως ''η πόλη θα γίνει πιόνι στα χέρια του κ. Ντενκτάς'' ενόψει των ψευδοεκλογών.
    
    Κληθείς να σχολιάσει την εκδίωξη από το κατοχικό καθεστώς του ζεύγους δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου, από το σπίτι των εγκλωβισμένων γονιών τους, ο ΥΠΕΞ ανέφερε ότι την περασμένη Παρασκευή ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, κατόπιν εντολής του, κάλεσε τον Αναπληρωτή Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Ζπίγκνιεφ Βλόσοβιτς για να διαμαρτυρηθεί για «την άρνηση του κατοχικού καθεστώτος να επιτρέψει τη λειτουργία Γυμνασίου».
    
    Παρόλα αυτά, μετά από 48 ώρες «ο κ. Ντενκτάς επιδεικνύοντας το πραγματικό του πρόσωπο έδιωξε δύο δασκάλους από την κατεχόμενη Καρπασία», ανέφερε ο ΥΠΕΞ.
    
    «Εμείς θα διαμαρτυρηθούμε, αφού ήδη έχω δώσει εντολές να κληθούν οι αντιπρόσωποι του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο όπως και των 5 μονίμων μελών του ΣΑ για να τεθεί ενώπιόν τους αυτή η καινούργια παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε.
    
    Σε ερώτηση κατά πόσο συμφωνεί με την προτροπή των τεσσάρων Βουλευτών Αμμοχώστου προς τους Ε/Κ να τερματίσουν τις επισκέψεις στα κατεχόμενα μέχρι το κατοχικό καθεστώς αναγνωρίσει το ιερό δικαίωμα της εκπαίδευσης των Ελληνόπουλων της Καρπασίας, ο κ. Ιακώβου είπε ότι «το θέμα θα πρέπει να μελετηθεί''.
    
    Πρόσθεσε πως θα ήταν πρόωρο να τοποθετηθεί «πάνω σε αυτή την εισήγηση αφού η απόφαση για τις επισκέψεις λήφθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο είναι και το αρμόδιο όργανο να αναθεωρήσει εκείνη του την απόφαση».
    
    Απαντώντας σε ερώτηση για την προοπτική κινητικότητας στο Κυπριακό το Σεπτέμβριο, ο ΥΠΕΞ δήλωσε πως «οι διπλωμάτες οι οποίοι επισκέπτονται τον κ. Ντενκτάς και έχουν επαφή και με την Τουρκία, έχουν πλέον τη θέση ότι αποκλειστικός ένοχος για τη μη πρόοδο στο Κυπριακό είναι ο κ. Ντενκτάς και η Τουρκία και προχωρούν να πουν ότι ενόσω ο κ. Ντενκτάς κρατεί τα ηνία της τ/κ κοινότητας ως διαπραγματευτής, εκ μέρους της δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος στο Κυπριακό».
    
    Ερωτηθείς εάν η μόνη ελπίδα να προχωρήσει το Κυπριακό προς τη λύση είναι η ήττα του κ. Ντενκτάς στις ''εκλογές'' του Δεκεμβρίου, ο κ. Ιακώβου σημείωσε πως «είναι γνωστό ότι η Τουρκία είναι εκείνη που τελικά αποφασίζει για την πρόοδο ή για την έλλειψη προόδου στο Κυπριακό και συνεπώς εάν δεν αλλάξει την πολιτική της η Τουρκία πάνω στο Κυπριακό, δεν μπορεί να υπάρξει και πρόοδος».
    
    Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Βλαντιμίρ Τσιζόφ, ο ΥΠΕΞ είπε ότι συζητήθηκε «ένα καινούργιο νομικό πλαίσιο των διακρατικών σχέσεων Κύπρου - Ρωσικής Ομοσπονδίας, αφού έχουμε το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που απαρτίζεται από 25 περίπου διμερείς συμφωνίες, το οποίο όμως είναι πλέον ανεδαφικό γιατί η Κύπρος εντάσσεται στην ΕΕ και πολλές από τις πρόνοιες αυτών των διμερών συμβάσεων δεν μπορεί πλέον να εφαρμοστούν.»
    
    Αναφερόμενος στο ταξίδι του στη Δαμασκό, ο ΥΠΕΞ είπε ότι αυτό «εντάσσεται στα πλαίσια όχι μόνο των φιλικών σχέσεων με τη Συρία αλλά και του ενδιαφέροντος της Κύπρου για ολόκληρη την περιοχή και τα προβλήματά της αφού και πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ενθαρρύνει την Κύπρο να επιδείξει εντονότερο ενδιαφέρον για το Μεσανατολικό και άλλα προβλήματα της περιοχής».
    
    «Ναι μεν η Κύπρος είναι χώρα της Ευρώπης και μέλος της Ευρώπης αλλά δεν παύει να είναι και Μεσανατολική χώρα και συνεχώς θα πρέπει να επιδεικνύει ενδιαφέρον για αυτό το πολύ σημαντικό γεωστρατηγικό χώρο», ανέφερε.
    
    Στη Δαμασκό ο ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τον Σύρο ομόλογό του, τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της χώρας καθώς και με τον Πρόεδρο της Βουλής.
    
    Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη.
    
    Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Ριζοκάρπασο - Σχολείο - Αμμόχωστος
    ---------------------------------------------------------------
    Ενα δείγμα της στυγνής πολιτικής της κατοχής ήταν και η εκδίωξη ζεύγους Ε/Κ δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου από το σπίτι των εγκλωβισμένων γονιών τους, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση, μέσω των ΗΕ, θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για αποστολή δασκάλων στην Καρπασία.
    
    Αναφερόμενος στην πιθανότητα ανοίγματος της Αμμοχώστου για εγκατάσταση Ε/Κ υπό τ/κ διοίκηση, είπε πως αυτό εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντεντκάς ο οποίος θέλει να δείξει ότι δήθεν κάνει χειρονομίες. Πρόσθεσε πως εάν γίνουν τέτοιες ενέργειες από πλευράς του κ. Ντενκτάς, αυτές θα βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.
    
    Σε δηλώσεις του χθες στα Περβόλια Λάρνακας, στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ενωσης Συντακτών Κύπρου και κληθείς να σχολιάσει την άρνηση του Τ/Κ ηγέτη για λειτουργία του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, ο Εκπρόσωπος είπε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ντενκτάς χρησιμοποιεί αυτές τις μεθόδους», και υπενθύμισε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ''στην 4η Διακρατική προσφυγή είχε καταδικάσει την Τουρκία για παραβίαση του δικαιώματος στην εκπαίδευση των Ε/Κ εγκλωβισμένων στην Καρπασία''.
    
    ''Ο κ. Ντενκτάς εξακολουθεί να παραβιάζει και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», είπε ο κ. Χρυσοστομίδης και πρόσθεσε πως ο κ. Ντενκτάς είναι υποχρεωμένος να εγκρίνει τους νέους δασκάλους.
    
    Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της Αμμοχώστου, ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι «για το θέμα της Αμμοχώστου υπάρχει το ψήφισμα 550 του ΣΑ των ΗΕ» και πρόσθεσε πως «αν και η προσπάθεια του Ντενκτάς για εποικισμό της Αμμοχώστου δεν είναι καινούργια, τώρα βρίσκει άλλους τρόπους να δείξει δήθεν ότι κάνει χειρονομίες».
    
    Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι όλα αυτά εντάσσονται στα πλαίσια ''προεκλογικών'' σκοπιμοτήτων, ενόψει των ''εκλογών'' του Δεκεμβρίου στα κατεχόμενα, ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι ο κ. Ντενκτάς «ανησυχεί ιδιαίτερα για τις επόμενες 'εκλογές' γι' αυτό και είναι πιθανό αυτό να το χρησιμοποιεί για σκοπούς 'ψηφοθηρίας', όπως κάνει μόνιμα πλέον και τον καταγγέλλουν όχι μόνο οι 'αντιπολιτευόμενοι' αλλά γενικά και ο διεθνής Τύπος και οι διπλωματικοί αντιπρόσωποι ξένων χωρών».
    
    Ο Εκπρόσωπος επανέλαβε πως η πλευρά μας είναι έτοιμη «για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του σχεδίου Ανάν για επίτευξη λύσης πριν από την 1η Μαΐου του 2004''.
    
    ''Αυτή θα είναι η μόνιμη θέση της δικής μας πλευράς και οι μεθοδεύσεις του κ. Ντενκτάς νομίζω και αυτή τη φορά πέφτουν στο κενό», κατέληξε ο κ. Χρυσοστομίδης.
    
    ΥΦΕΞ Ρωσίας - Επαφές - Πρόεδρος Δημοκρατίας
    ----------------------------------------------------
    Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Βλαντιμίρ Τσιζόφ, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες τριήμερη επίσκεψη στο νησί, θα γίνει σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.
    
    Νωρίτερα θα έχει συνομιλίες με τον Γενικό Διευθυντή του ΥΠΕΞ Πρέσβη Σώτο Ζακχαίο.
    
    Ο κ. Τσιζόφ θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια.
    
    ΥΠΕΞ - Υφυπουργός Εξωτερικών Ρωσίας
    -----------------------------------------
    Το θέμα της Αμμοχώστου θα πρέπει να εντάσσεται στα γενικότερα πλαίσια της επίτευξης της λύσης του Κυπριακού και θα πρέπει να βασίζεται στα υφιστάμενα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Βλαντιμίρ Τσιζόφ, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο.
    
    Σε δηλώσεις χθες το απόγευμα, ύστερα από συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Γιώργο Ιακώβου, ο κ. Τσιζόφ είπε πως ''η Ρωσία ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας πάντοτε αφιερώνει αρκετές προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού'' και στα Ηνωμένα Εθνη ''είναι μεταξύ των χωρών εκείνων που υποστηρίζουν τη συνέχιση της αποστολής καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών''.
    
    Ανέφερε πως κατά την εδώ παραμονή του θα έχει συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.
    
    Ο κ. Ιακώβου είπε πως ένας από τους στόχους της επίσκεψης του κ. Τσιζόφ είναι να μελετηθούν και να αναθεωρηθούν οι συμφωνίες της Κύπρου με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ενόψει της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ την 1η Μαϊου 2004. Οπως είπε, οι συμφωνίες που η Κύπρος έχει υπογράψει με διάφορες χώρες και θα πρέπει να αναθεωρηθούν ανέρχονται στις 1600.
    
    ''Εξετάσαμε με τον κ. Τσιζόφ το νέο ρόλο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως επίσης και τις σχέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης'', ανέφερε ο κ. Ιακώβου.
    
    Πρόσθεσε πως στη συνάντηση συζητήθηκε και το Κυπριακό και ενημέρωσε το Ρώσο διπλωμάτη για την πορεία του προβλήματος τα τελευταία τρία χρόνια, ειδικότερα για την έλλειψη προόδου τους τελευταίους μήνες.
    
    ''Συμφωνήσαμε ότι θα τηρήσουμε συχνή επαφή αλληλοενημέρωσης στο Κυπριακό καθώς και σε άλλα ζητήματα'', ανέφερε ο ΥΠΕΞ.
    
    Ο κ. Ιακώβου είπε επίσης πως εξέφρασε στον κ. Τσιζόφ και στην κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας τις ευχαριστίες της κυπριακής κυβέρνησης για όλη τη βοήθεια που μας έχουν δώσει διαχρονικά και ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό για τα δύο πρόσφατα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα οποία καταδικάζουν την τουρκική στάση στο Κυπριακό και την έλλειψη συνεργασίας.
    
    Ο κ. Τσιζόφ, αναφερόμενος στο θέμα της προσαρμογής των συμφωνιών των διμερών σχέσεων Κύπρου - Ρωσίας με τη νέα κατάσταση πραγμάτων που προκύπτει από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, επεσήμανε πως ''εμείς προσβλέπουμε στο να συνεχίσει η φιλία και συνεργασία που πάντοτε υπήρχε μεταξύ μας και με την Κύπρο ως μέλος της ΕΕ, δηλαδή να έχουμε την Κύπρο φίλη μέσα στην Ενωση''.
    
    ''Συζητήσαμε την προοπτική πιο ευρείας συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών μας στο πλαίσιο της κοινής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ. Η Κύπρος θα έχει αρκετά ενεργό και σημαντικό ρόλο στις διάφορες εξελίξεις και θα συμμετέχει στον πολιτικό διάλογο που διατηρεί η Ρωσία με την Ενωση», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.
    
    Κληθείς να πει πότε η Ρωσία εκτιμά ότι θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, ο κ. Τσιζόφ είπε πως δεν θα ήθελε να κάνει προβλέψεις. ''Δυστυχώς το θέμα αυτό δεν εξαρτάται από τη Ρωσία'', πρόσθεσε.
    
    Υπουργός Αμυνας - Υπουργός Εθνικής Αμυνας - ''Νικηφόρος''
    ---------------------------------------------------------------
    Η στρατιωτική άσκηση ''Νικηφόρος'' θα διεξαχθεί ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο, δήλωσε χθες ο Υπουργός Αμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας, τονίζοντας παράλληλα πως οι ετοιμασίες για την άσκηση συνεχίζονται.
    
    Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου στην Κύπρο, ο κ. Μαυρονικόλας είπε πως ο κ. Παπαντωνίου με την επίσκεψή του στην Κύπρο έρχεται να υπογραμμίσει την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δυο Υπουργείων και την ύπαρξη και συνεχή βελτίωση του ενιαίου αμυντικού δόγματος.
    
    Πρόσθεσε πως με την επίσκεψή του στην Κύπρο ο κ. Παπαντωνίου έρχεται να επαναβεβαιώσει επίσης τη συνεχή παρουσία της Ελλάδας και του ελληνισμού γενικότερα στην Κυπριακή Δημοκρατία, όπου ο κυπριακός ελληνισμός δίνει τη δική του μάχη για επιβίωση απέναντι σε ένα τουρκικό στρατό.
    
    Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Βαθμολογία
    -----------------------------------------
    Με τρεις αγώνες ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η δεύτερη αγωνιστική του Παγκύπριου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας.
    
    Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε εντός έδρας την Αθλητική Ενωση ''Πάφος'' με 3 – 1, η Ανόρθωση επικράτησε εκτός έδρας του Εθνικού Αχνας με 2 – 0 και η Δόξα Κατωκοπιάς νίκησε εντός έδρας 2 – 1 το Διγενή Μόρφου.
    
    Στους αγώνες που έγιναν το Σάββατο για την ίδια αγωνιστική, η Ομόνοια νίκησε εκτός έδρας την ΑΕΚ με 3 - 2, η Ενωση Νέων Παραλιμνίου επικράτησε επίσης εκτός έδρας της ΑΕΛ με 2 - 1, ο Ολυμπιακός νίκησε εντός έδρας τον Ονήσιλλο με 1 -0 και ο Απόλλων εκτός έδρας σύντριψε την Αναγέννηση Δερύνειας με 4 - 0.
    
    Η βαθμολογία, ύστερα από την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, έχει διαμορφωθεί ως εξής:
    
    Απόλλων     6
    ΑΠΟΕΛ       6
    Ομόνοια     6
    Ανόρθωση    6
    ΑΕΚ         3
    ΑΕΛ         3
    Δόξα        3
    Ονήσιλος    3
    Παραλίμνι   3
    Ολυμπιακός  3
    Διγενής     0
    Πάφος       0
    Αχνα        0
    Δερύνεια    0
    

    [08] (Κ) Διακίνηση Ε/Κ - Τ/Κ

    Συνολικά 12.488 άτομα διακινήθηκαν χθες προς και από τα κατεχόμενα.

    [09] (Κ) Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών - ΓΔ ΥΠΕΞ - Συμφωνίες - Θεωρήσεις

    Οι διμερείς συμφωνίες της Κύπρου με τη Ρωσία είναι εκ πρώτης όψεως συμβατές με το κοινοτικό κεκτημένο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης ή κατάργησής τους ενόψει της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, συμπέραναν σήμερα οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών με επικεφαλής το Ρώσο Υφυπουργό Εξωτερικών Βλαδιμίρ Τσιζόφ και το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβη Σώτο Ζακχαίο, οι οποίες συναντήθηκαν για μια ανασκόπηση του νομικού πλαισίου των διμερών συμφωνιών, ενώ συζήτησαν και το θέμα της θεώρησης διαβατηρίων.

    [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Αμμόχωστος

    Η κατοχική δύναμη χρησιμοποιεί πάντοτε τη νεκρή πόλη της Αμμοχώστου ως διαπραγματευτικό ατού και εξακολουθεί να το πράττει, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    [11] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    --------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 01/9/2003
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7074            1,7176
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,8761            1,8873
    Λίρα Αγγλίας                     1,1904            1,1975
    ----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    --------------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     218,5192        220,2673
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,9010          2,9242
    Δολάριο Καναδά                     2,5812          2,6018
    Κορώνα Δανίας                     12,6685         12,7698
    Κορώνα Νορβηγίας                  14,0136         14,1257
    Κορώνα Σουηδίας                   15,6456         15,7707
    Φράγκο Ελβετίας                    2,6234          2,6443
    

    [12] (Κ) Εκπρόσωπος - Ριζοκάρπασο - Εκπαίδευση

    Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα μέσω των ΗΕ για να υποχρεωθεί το κατοχικό καθεστώς να συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία της Τρίτης Βιέννης και τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ σε σχέση με την εκπαίδευση των εγκλωβισμένων παιδιών στα κατεχόμενα, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    [13] (Κ) Ε/Κ και Τ/Κ κόμματα - Ημέρα Ειρήνης - Κοινή δήλωση

    [14] (Κ) Εκπρόσωπος - Συνέντευξη Προέδρου στον ''Τύπο της Κυριακής''

    ''Είναι δυνατό εάν υπάρξει αλλαγή στην πολιτική της Αγκυρας να υπάρξουν και συνομιλίες με τον κ. Ντενκτάς'', δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, προσθέτοντας πως η γενική εντύπωση που επικρατεί είναι πως ''ο κ. Ντενκτάς αποτελεί ένα από τα βασικά εμπόδια λόγω της επιρροής που ασκεί και στην Αγκυρα''.

    [15] (Κ) Χατζηδημητρίου - Τσιζόφ - Συνάντηση

    [16] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    O Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            89,84  ( 1,25)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    893.369
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20          £    474.198    374,01  ( 1,84)
    FTSE Med 100 **                             5.862,23  (-1,50)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    356.375    107,05  ( 1,79)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     28.036     76,47  ( 1,06)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      3.198     15,08  ( 1,75)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     35.543     57,42  ( 1,04)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     12.825     83,31  ( 1,17)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     29.604     20,45  (-0,82)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     15.134     71,63  (-1,19)
    Ετ. Πληροφορικής              £     15.431      3,47  ( 2,97)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     63.222     13,77  ( 1,92)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £      0.700     11,44  ( 4,19)
    Ξενοδοχεία                    £     11.741     42,83  ( 1,49)
    Αλλες Εταιρείες               £    120.628     81,57  ( 1,19)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [17] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κατεχόμενη Καρπασία - Ε/Κ δάσκαλοι

    [18] (Κ) Λεμεσός - Τάφος της εποχής του Χαλκού

    [19] (Κ) Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών - Πρόεδρος Βουλής

    Την επιθυμία της Κύπρου και της Ρωσίας να κάνουν ό,τι είναι δυνατό ώστε η θεώρηση διαβατηρίων για τους πολίτες των δύο χωρών να γίνεται όσο το δυνατό πιο ανώδυνα, εξέφρασαν σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Βλαδιμίρ Τσιζόφ.

    [20] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Ντενκτάς - Κατεχόμενη Αμμόχωστος

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την παραχώρηση της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου από την Τουρκία στο κατοχικό καθεστώς του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και την εν συνεχεία πρόσκληση προς τους Ε/Κ εκδιωχθέντες κατοίκους της να επιστρέψουν υπό τ/κ διοίκηση.

    [21] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντική άνοδος

    Σε ανοδική τροχιά ώθησαν σήμερα οι τραπεζικοί τίτλοι το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ύστερα από τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε η αγορά στις τέσσερις προηγούμενες συναντήσεις. Με κινητήριο μοχλό ανόδου της αγοράς τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε σημαντικά κέρδη σε ποσοστό 1,25%, κλείνοντας στην υψηλότερη τιμή της ημέρας, στις 89,84 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 893 χιλιάδες λίρες.

    [22] (Κ) Συντονιστής Εναρμόνισης - Ρουμανία - Επισκεψη

    [23] (Κ) Ζακχαίος - Βλόσοβιτς - Σχολείο Ριζοκαρπάσου

    Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ καταβάλλει προσπάθειες για να επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στο θέμα του σχολείου Ριζοκαρπάσου, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ζπίγκνιεφ Βλόσοβιτς.

    [24] (Κ) Διοικητικό Συμβούλιο ΚΥΠΕ - Πρώτη Συνεδρία - Αντιπρόεδρος

    Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) συνήλθε το απόγευμα στην πρώτη συνεδρία του, υπό την προεδρία του Προέδρου του δρ Αριστου Αριστοτέλους, και εξέλεξε ομόφωνα ως Αντιπρόεδρο τον Πέτρο Ζαχαριάδη, ο οποίος εκπροσωπεί στο Συμβούλιο του Πρακτορείου το Σύνδεσμο Εκδοτών Εφημερίδων και Περιοδικών Κύπρου.

    Η εκλογή του κ. Ζαχαριάδη έγινε με βάση την πρόνοια του περί ΚΥΠΕ νόμου 87 του 1989, σύμφωνα με την οποία το Συμβούλιο εκλέγει στην πρώτη του συνεδρία τον Αντιπρόεδρο από τα μέλη εκείνα που εκπροσωπούν τις οργανώσεις του Τύπου.

    Ο κ. Ζαχαριάδης ήταν Αντιπρόεδρος και στο απελθόν Δ.Σ. του ΚΥΠΕ.

    [25] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Πρόεδρος Συρίας

    Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ-Ασαντ επαναβεβαίωσε τη σταθερή υποστήριξη της χώρας του προς την Κύπρο και τη δίκαιη υπόθεσή της καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση της Συρίας προς την Κύπρο στα διάφορα διεθνή βήματα.

    [26] (Κ) Ομήρου - Κατηφόρης - Σχολείο Ριζοκαρπάσου

    [27] (K) Κύπρια 2003 - Εναρξη

    [28] (Κ) Τερέζα Βίλιερς - Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου - Επιστολές

    Η Βρετανίδα ευρωβουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος Τερέζα Βίλιερς καλεί τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Τζακ Στρο και τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν να ασκήσουν πίεση στον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για επαναλειτουργία του γυμνασίου Ριζοκαρπάσου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 1 September 2003 - 17:49:23 UTC