Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-08-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση - Ε/Κ - Τ/Κ
  • [02] (Κ) Εκπρόσωπος - Κυπριακό
  • [03] (Κ) Ασπίδα ΚΟΠ - Ομόνοια - Ανόρθωση
  • [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [05] (Κ) Θερινή Κυνηγετική Περίοδος - Εναρξη
  • [06] (Κ) ''Κίπρις'' - Αντίδραση - Δηλώσεις Γκιουλ
  • [07] (Κ) ''Γενί Ντουζέν'' - Δημοσκόπηση - Λεγόμενες ''εκλογές''

  • [01] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση - Ε/Κ - Τ/Κ

    [02] (Κ) Εκπρόσωπος - Κυπριακό

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης κάλεσε χθες την Αγκυρα και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να σταματήσουν να απεργάζονται μηχανορραφίες και να αφήσουν κατά μέρος τις καιροσκοπικές και ιδιοτελείς τους φιλοδοξίες.

    [03] (Κ) Ασπίδα ΚΟΠ - Ομόνοια - Ανόρθωση

    [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπτουλάχ Γκιουλ ότι οι λεγόμενες ''εκλογές'' στα κατεχόμενα θα πρέπει να είναι ''δημοκρατικές και ανοικτές'', οι εκτιμήσεις Αγκυρας και ΗΠΑ για ''νέες ουσιαστικές κινήσεις'' στο κυπριακό μετά τις ''εκλογές'' στο ψευδοκράτος, η μείωση στα έσοδα από το τουριστικό ρεύμα στην Κύπρο καθώς και η έναρξη της θερινής κυνηγετικής περιόδου, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

    H ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Η πολιτική του Τάσου ενισχύει τον Ντενκτάς'' αναφέρεται σε συνέντευξη του βουλευτή και Επιτρόπου Ελέγχου του ΔΗΣΥ Χρήστου Πουργουρίδη στην εφημερίδα, ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για ''το πάγωμα του κυπριακού'' και χαρακτηρίζει ως ''ανέκδοτο της χρονιάς τον ισχυρισμό του Προέδρου Παπαδόπουλου ότι 'η αλλαγή γίνεται ορατή'. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι Αγκυρα και ΗΠΑ τοποθετούν τις ''νέες ουσιαστικές κινήσεις'' στο κυπριακό μετά τις ''εκλογές'' του Δεκεμβρίου στα κατεχόμενα.

    ''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Στο περιθώριο ο Γ. Ιακώβου'' γράφει ότι την σταδιακή υποβάθμιση του Υπουργείου Εξωτερικών και τον παραγκωνισμό του ρόλου του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Ιακώβου παρακολουθούν με ανησυχία διπλωματικοί ακόλουθοι ενώ το Διπλωματικό Γραφείο του Προεδρικού έχει αναλάβει τα σκήπτρα και τις πρωτοβουλίες κινήσεων σε όλες τις υποθέσεις αναφορικά με το κυπριακό. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι μείωση της τάξης του 12.26% είχαμε κατά τους έξι πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους στα έσοδα από το τουριστικό ρεύμα στην Κύπρο.

    Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Ο Τάσσος κρύφτηκε πίσω από τον Ραούφ'' αναφέρεται σε συνέντευξη του επικεφαλής του Κινήματος για την Δημοκρατία και την Ειρήνη Μουσταφά Ακκιντζί στην εφημερίδα, ο οποίος ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από την στάση του Προέδρου Παπαδόπουλου σε ότι αφορά το σχέδιο Ανάν και τις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού απάντησε: '' Αυτό που ουσιαστικά έκανε ο Τάσσος Παπαδόπουλος στην Χάγη ήταν να κρυφτεί πίσω από την αδιαλλαξία του Ντενκτάς''. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι τον Σεπτέμβριο δύο εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα βρίσκονται στην Κύπρο για να προωθήσουν το εσωτερικό εμπόριο εσπεριδοειδών.

    ''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Φονικές τιμές ακινήτων'' γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η «Σ» οι αυξήσεις στις τιμές πώλησης σπιτιών και διαμερισμάτων κατά τα τρία τελευταία χρόνια κυμαίνονται μεταξύ 40-70% ενώ οι τιμές των οικοπέδων αυξήθηκαν περίπου 7,5%-13,5% τους τελευταίους 18 μήνες. Οπως αναφέρουν εκτιμητές ακινήτων, η επένδυση σε ακίνητη περιουσία ενισχύθηκε λόγω των νέων χρηματοδοτικών σχεδίων των τραπεζών και συνεργατικών ιδρυμάτων. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το ΕΒΚΑΦ με επιστολή του προς τον Δήμο Λάρνακας ζητά αποζημιώσεις ύψους 150 εκ. λιρών για την χρήση πηγής νερού, η οποία ανήκει στην κυριότητα του.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Παρέμβαση Γκιουλ στις ψευδοεκλογές'' αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπτουλάχ Γκιουλ ότι οι λεγόμενες ''εκλογές'' στα κατεχόμενα θα πρέπει να είναι ''δημοκρατικές και ανοικτές'' ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα άσκησης ''κριτικής'' εναντίον του ψευδοκράτους κι ότι ''η νέα διοίκηση θα πρέπει να εκπροσωπεί τον λαό''. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι αρχίζει σήμερα η θερινή κυνηγετική περίοδος με χιλιάδες κυνηγούς να εξορμούν στα βουνά και στα λαγκάδια έχοντας ως στόχο το κυνήγι αποδημητικών ειδών όπως η φάσα, το τρυγόνι και το ορτύκι.

    Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Νομότυπη η κατανομή'' γράφει πως την θέση ότι δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα ώστε να δοθούν οι 742 θέσεις των ΑΑΕΙ της Ελλάδας υποστηρίζουν έγκριτοι νομικοί κύκλοι στηριζόμενοι στην σχετική νομοθεσία. Στο μεταξύ, αναφέρεται ότι ο αριθμός των γονιών που θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη για τις θέσεις που χάθηκαν αυξάνεται μετά την σχετική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε συνέντευξη που της παραχώρησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων Αριστος Αριστοτέλους, ο οποίος είπε ότι στόχος του είναι ο εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση του ΚΥΠΕ για αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας εποχής.

    [05] (Κ) Θερινή Κυνηγετική Περίοδος - Εναρξη

    [06] (Κ) ''Κίπρις'' - Αντίδραση - Δηλώσεις Γκιουλ

    Η τ/κ εφημερίδα ''Κίπρις'' γράφει σήμερα ότι η δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ Αμπτουλάχ Γκιουλ πως οι λεγόμενες ''εκλογές'' του Δεκεμβρίου στα κατεχόμενα 'θα πρέπει να είναι δημοκρατικές', ''έχει δέσει τα χέρια και πόδια αυτών που θα ήθελαν να παρέμβουν και να αρχίσουν να δηλώνουν ότι η Τουρκία θέλει τον Α ή τον Β, σε μια προσπάθεια να αποσπάσουν τις ψήφους των εποίκων''.

    [07] (Κ) ''Γενί Ντουζέν'' - Δημοσκόπηση - Λεγόμενες ''εκλογές''


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 17 August 2003 - 17:49:10 UTC