Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-07-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (K) Ξενοδοχειακή βιομηχανία - Συμφωνία - Λήξη απεργιακών μέτρων
  • [02] (Κ) Φαραντούρη - Λιβανελί - Συναυλία
  • [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (Κ) Γερμανία - Διεύρυνση ΕΕ - Επικύρωση
  • [05] (Κ) Κύπρος - Προσχώρηση στον ΕΟΧ
  • [06] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση - Ε/Κ - Τ/Κ
  • [07] (Κ) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
  • [08] (Κ) Κύπρος - EUROPOL - Οργανωμένο έγκλημα - Συμφωνία
  • [09] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Μέτρα για Τ/Κ - Διέλευση ατόμων
  • [11] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα μικρή άνοδος
  • [13] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Ιταλία
  • [14] (Κ) Ιταλική Πρεσβεία - Επαναπροσέγγιση - Εκδηλώσεις
  • [15] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - ΗΠΑ
  • [16] (Κ) Κύπρος - Συναλλαγές με ΕΕ - Ισοζύγιο
  • [17] (Κ) Εκκλησία - Μαύρες επέτειοι - Μνημόσυνα - Πρόγραμμα
  • [18] (Κ) Τούρκος ΥΠΕΞ - Κυπριακό

  • [01] (K) Ξενοδοχειακή βιομηχανία - Συμφωνία - Λήξη απεργιακών μέτρων

    Aίσιο τέλος είχαν οι πολύωρες χθεσινοβραδινές μεσολαβητικές προσπάθειες του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μάκη Κεραυνού, με αποτέλεσμα αργά το βράδυ να επιτευχθεί συμφωνία στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

    [02] (Κ) Φαραντούρη - Λιβανελί - Συναυλία

    [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η λήξη της απεργίας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία ύστερα από τις μεσολαβητικές προσπάθειες του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μάκη Κεραυνού που διήρκησαν μέχρι αργά χθες βράδυ δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες προβάλλουν επίσης τις συστάσεις της κυβέρνησης προς τους Μαρωνίτες για το θέμα της συνάντησης αντιπροσωπείας τους με τον Σερντάρ Ντενκτάς, την έγκριση από τη Ολομέλεια της Βουλής τροποποιητικών νόμων και κανονισμών που θα επιτρέπουν σε τ/κ φορτηγά να εισέρχονται στις ελεύθερες περιοχές, αλλά και την αύξηση του χρόνου κυκλοφορίας τ/κ αυτοκινήτων στις ελεύθερες περιοχές.

    Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Πρόεδρε, υποβαθμίσατε τα πολιτικά ήθη'', γράφει ότι ''στο χέρι του Προέδρου Παπαδόπουλου βρίσκεται από προχθές η επιλογή κατά πόσον θα στήσει γέφυρες επικοινωνίας με την αντιπολίτευση ή θα επιλέξει την οδό της διαρκούς σύγκρουσης, μετά από την καλή πρόθεση που εξέφρασε στην επιστολή που του απέστειλε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης και η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα''. Αλλού γράφει ότι το συστάθηκε το Κυπριακό Φόρουμ, το οποίο φιλοδοξεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση της Κύπρου. Επίτιμος Πρόεδρος του Φόρουμ ορίστηκε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.

    ''Η Μάχη'' στεγάζει το κύριο θέμα κάτω από τον τίτλο ''Απεργία τέλος στα ξενοδοχεία'' και γράφει ότι συμφωνία επιτεύχθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυκτα μεταξύ ξενοδόχων και εργαζομένων και έτσι ήρθησαν όλα τα μέτρα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Αλλού γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης ανακοίνωσε χθες ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος μεταβαίνει το Σαββατοκυρίακο στις ΗΠΑ, όπου θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 12 Ιουλίου.

    Ο ''Πολίτης'' γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο ''Μαγειρέματα Πατρός και Υιού'' ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς ανακοίνωσε στην Κωνσταντινούπολη ότι ετοιμάζει νέο ''σχέδιο λύσης'' του Κυπριακού, το οποίο θα υποβάλει σύντομα, ενώ ο υιός, Σερντάρ, στα κατεχόμενα συντηρεί την υπόθεση των Μαρωνιτών, στο πλαίσιο των κινήσεων εντυπωσιασμού που επιχειρεί ''προεκλογικά''. Αλλού γράφει ότι συστάσεις σε έντονο ύφος έκανε χθες η κυβέρνηση στην αντιπροσωπεία Μαρωνιτών για τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τον Σερντάρ Ντενκτάς και τις συζητήσεις για επανεγκατάσταση 2000-3000 Μαρωνιτών στα κατεχόμενα χωριά τους, γεγονός που αντανακλά τη δυσφορία του Προεδρικού για τη μυστικότητα που τηρήθηκε γύρω από το ζήτημα.

    ''Η Σημερινή'' γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο ''Ενεση ζωής στον τουρισμό'' ότι οι συντεχνίες ήραν τα απεργιακά μέτρα που εφάρμοσαν κατά τις τελευταίες 48 ώρες στα ξενοδοχεία μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), δίνοντας ανάσα ζωής στον τουρισμό και στην οικονομία. Μετά την εξέλιξη αυτή και την πλήρη εξομάλυνση που επήλθε στις σχέσεις εργοδοτών και εργοδοτουμένων ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τη συζήτηση και επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τουριστική και κατ' επέκταση η ξενοδοχειακή βιομηχανία. Αλλού αναφέρει πως τα αμερικανικής κατασκευής ελικόπτερα ''Χιούι'' τα οποία η Εθνική Φρουρά προμηθεύτηκε από την Ελλάδα ''καθηλώθηκαν'', κατόπιν απόφασης των Αθηνών, την οποία υιοθέτησε το Υπουργείο Αμυνας της Κύπρου.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' με κύριο τίτλο ''Ταρακούνημα της οικονομίας'' γράφει ότι η στάση που τήρησαν εργοδοτική και συνδικαλιστική πλευρά κατά τις διαπραγματεύσεις στην ξενοδοχειακή βιομηχανία αποτελεί ένα από τα πιο έντονα δείγματα της οικονομικής κρίσης από την οποία σε αυτή τη φάση διέρχεται η κυπριακή οικονομία. Είναι πλέον προφανές ότι τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ένταξη στην ΕΕ θα ωθήσουν τον οικονομικό κόσμο της χώρας σε ακραίες δράσεις και αντιδράσεις. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς θα ανακηρύξει τα κατεχόμενα ελεύθερη ζώνη εμπορίου για να εξουδετερώσουν, όπως υποστηρίζει, το λεγόμενο ''εμπάργκο''. Επίσης, ο κ. Ντενκτάς αποκάλυψε ότι επεξεργάζεται ένα συνολικό σχέδιο λύσης του Κυπριακού, το οποίο και θα παρακάμψει εκείνο του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    Η ''Χαραυγή'' στο κύριο θέμα με τίτλο ''Συμφώνησαν τελικά'' γράφει ότι καρποφόρησαν τελικά οι εντατικές μεσολαβητικές προσπάθειες που κατέβαλε ο Υπουργός Εργασίας και αργά χθες βράδυ επήλθε συμφωνία στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Αλλού γράφει ότι με συντριπτική πλειοψηφία, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε χθες τροποποίηση του νόμου και των κανονισμών που αφορούν την παροχή προσωρινής άδειας σε Τ/Κ να μεταφέρουν με φορτηγά τα προϊόντα τους στις ελεύθερες περιοχές. Η "Χ" προβάλλει και την αποψινή κοινή συναυλία στη Λευκωσία της Μαρίας Φαραντούρη και του Ζιλφού Λιβανελί για την ειρήνη στην Κύπρο. Ο Μίκης Θεοδωράκης με γραπτή του δήλωση χαιρετίζει τη δικοινοτική εκδήλωση.

    Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο ''Τερματίζεται η απεργία στα ξενοδοχεία μετά από μια ημέρα χάους'' ότι η απεργία από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους έφτασε στο τέλος της αργά χθες βράδυ μετά από μια συμφωνία που έλυσε μια παρατεταμένη εργατική διαφορά μεταξύ των ξενοδόχων και υπαλλήλων. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου δήλωσε ότι το κράτος θα εξοικονομούσε τουλάχιστον 60 εκατομμύρια λίρες με το να φρεσκάρει τις Κεντρικές Φυλακές αντί να κτίσει καινούργιες.

    Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη The Cyprus Weekly γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο ''Η απεργία στα ξενοδοχεία τελείωσε'' ότι επιτεύχθηκε αίσιο τέλος στην ξενοδοχειακή κρίση αργά χθες βράδυ, μετά την ολοήμερη παρασκηνιακή διαπραγμάτευση στο θέμα του Ταμείου Ευημερίας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία. Η μεσολαβητική πρόταση που υπέβαλε προς τον ΠΑΣΥΞΕ και τις συντεχνίες ο Υπουργός Εργασίας Μάκης Κεραυνός έδωσε τέλος σε μια διαμάχη η οποία θα μπορούσε να επιφέρει ζημιές στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, στην αρχή της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου. Αλλού αναφέρει ότι η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε χθες συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους 311,8 εκατομμυρίων λιρών για κάλυψη δεσμεύσεων και προγραμμάτων, που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση.

    [04] (Κ) Γερμανία - Διεύρυνση ΕΕ - Επικύρωση

    [05] (Κ) Κύπρος - Προσχώρηση στον ΕΟΧ

    [06] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση - Ε/Κ - Τ/Κ

    [07] (Κ) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΚΕΡΜΑΤΑ

    Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου προκηρύσσει παγκύπριο καλλιτεχνικό διαγωνισμό για τη φιλοτέχνηση κατάλληλου σχεδίου για έκδοση αναμνηστικών κερμάτων με την ευκαιρία της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το σχέδιο πρέπει να απεικονίζει σύνθεση με θέμα την ένταξη. Θα εκδοθούν τρία αναμνηστικά κέρματα: (α) Χρυσό ονομαστικής αξίας £20 (β) Αργυρό ονομαστικής αξίας £1 (γ) Χαλκονικέλινο ονομαστικής αξίας £1 2. Το σχέδιο, που θα είναι ταυτόσημο όσον αφορά τη σύνθεση και για τα τρία κέρματα, πρέπει να είναι κυκλικού σχήματος, διαμέτρου 15 εκατοστών και να απεικονίζει σύνθεση της επιλογής του καλλιτέχνη και την ονομαστική αξία του κέρματος (£20, £1 και £1 αντίστοιχα). Το σχέδιο πρέπει, επίσης, να υποβληθεί στο πραγματικό μέγεθος των κερμάτων, η διάμετρος των οποίων θα είναι, για μεν το χρυσό 22,05 χιλιοστά, για δε το αργυρό και χαλκονικέλινο 38,61 χιλιοστά. 3. Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να υποβάλει περισσότερες από μια προτάσεις. 4. Στον καλλιτέχνη, του οποίου το σχέδιο θα επιλεγεί, θα δοθεί χρηματικό βραβείο £1.500. 5. To σχέδιο που θα επιλεγεί θα αποτελεί ιδιοκτησία της Κεντρικής Τράπεζας και ο καλλιτέχνης που θα το υποβάλει δεν θα έχει δικαίωμα να εγείρει οποιαδήποτε άλλη απαίτηση από την Κεντρική Τράπεζα για οποιοδήποτε σκοπό. 6. Το σχέδιο πρέπει να είναι πρωτότυπο, να μην έχει ξαναχρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε για οποιοδήποτε σκοπό και να μην αποτελεί παραλλαγή οποιουδήποτε άλλου σχεδίου. Η Κεντρική Τράπεζα προτίθεται να ζητήσει από τον καλλιτέχνη, του οποίου το σχέδιο θα επιλεγεί, να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση που να βεβαιώνει τα πιο πάνω και να αναλαμβάνει τις δέουσες δεσμεύσεις. 7. Συμμετοχές στο διαγωνισμό πρέπει να υποβληθούν σε κλειστό φάκελο στον οποίο να αναγράφεται ''ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ'', ο οποίος θα αποσταλεί ταχυδρομικώς ή θα παραδοθεί με το χέρι στην Υπηρεσία Νομίσματος και Ταμειακών Συναλλαγών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Λεωφόρος Κέννεντυ αρ. 80, 1076 Λευκωσία ή Ταχυδρομική Θυρίδα 25529, 1395 Λευκωσία. Κάθε φάκελος συμμετοχής πρέπει να περιέχει δύο εσώκλειστους φακέλους, ως ακολούθως: - Ο ένας φάκελος, στο εξωτερικό του οποίου θα αναγράφεται ''Πρόταση Σχεδίου'', θα περιέχει το σχέδιο και δεν πρέπει να περιέχει ή να αναγράφονται σ' αυτό οποιαδήποτε στοιχεία αναγνώρισης της ταυτότητας του καλλιτέχνη (όνομα, υπογραφή, κλπ.). - Ο δεύτερος φάκελος, στο εξωτερικό του οποίου θα αναγράφεται η φράση ''Στοιχεία καλλιτέχνη'', θα είναι κλειστός και θα περιέχει το όνομα, τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του καλλιτέχνη. Ο φάκελος με τα στοιχεία του καλλιτέχνη θα ανοιχθεί μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας για την επιλογή του σχεδίου. 8. Τελευταία ημέρα συμμετοχής/υποβολής σχεδίων: Παρασκευή, 29 Αυγούστου, 2003. 9. Η Κεντρική Τράπεζα δεν είναι υπόχρεη να δεχθεί ή να εγκρίνει οποιοδήποτε σχέδιο ή να καταβάλει χρηματικό βραβείο, αν κρίνει ότι δεν υπάρχει κατάλληλο σχέδιο για βράβευση. 10. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Ανώτερο Λειτουργό, Υπηρεσία Νομίσματος και Ταμειακών Συναλλαγών, τηλ.22714173.

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 4 Ιουλίου, 2003

    [08] (Κ) Κύπρος - EUROPOL - Οργανωμένο έγκλημα - Συμφωνία

    Την πρόσβαση της Κυπριακής Αστυνομίας στις αστείρευτες βάσεις δεδομένων της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας (EUROPOL), αλλά και την ανάληψη κοινής δράσης κατά του οργανωμένου εγκλήματος, προνοεί μεταξύ άλλων η συμφωνία που υπέγραψε σήμερα στη Λευκωσία η Κυπριακή Δημοκρατία με την EUROPOL.

    [09] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    --------------------------------
    
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 4/7/2003
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,6973            1,7074
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,9470            1,9586
    Λίρα Αγγλίας                     1,1664            1,1733
    ----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    --------------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     229,7830        231,6212
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,8548          2,8776
    Δολάριο Καναδά                     2,6032          2,6240
    Κορώνα Δανίας                     12,6060         12,7068
    Κορώνα Νορβηγίας                  14,0353         14,1475
    Κορώνα Σουηδίας                   15,5702         15,6947
    Φράγκο Ελβετίας                    2,6281          2,6491
    

    [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Μέτρα για Τ/Κ - Διέλευση ατόμων

    Οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν τη διακριτική ευχέρεια να εκδίδουν άδειες οδικής χρήσης μη εγγεγραμμένων οχημάτων σε Τουρκοκύπριους και σε άλλα πρόσωπα που δεν διαμένουν μόνιμα στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, αναφερόμενος στην έγκριση από τη Βουλή νομοθεσίας και κανονισμών για τη διέλευση φορτηγών Τ/Κ από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.

    [11] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    O Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            85,70 ( 0,53)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    256.072
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20          £    123.900    353,07  ( 0,84)
    FTSE Med 100 **                             5.432,85  ( 1,25)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £     88.761    102,72  ( 0,55)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     29.932     73,77  ( 1,36)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     18.790     14,60  ( 4,36)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £      8.947     54,39  (-0,18)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     12.029     85,49  (-0,98)
    Εμπορικές Εταιρείες           £      9.137     18,03  ( 0,45)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £      3.274     66,60  (-1,07)
    Ετ. Πληροφορικής              £      6.378      2,79  ( 2,57)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     13.464     13,79  ( 2,22)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £          0     11,22  ( 0,36)
    Ξενοδοχεία                    £      5.762     40,54  (-0,39)
    Αλλες Εταιρείες               £     49.891     78,57  ( 1,37)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα μικρή άνοδος

    Ούτε η αύξηση από σήμερα, κατά μια ώρα, της διάρκειας της χρηματιστηριακής συνάντησης βοήθησε στο να αυξηθεί ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών, ο οποίος παρέμεινε στα χαμηλά επίπεδα των 256 χιλιάδων λιρών. Ο Γενικός Δείκτης, ωστόσο, κατάφερε να κρατηθεί σε ανοδική τροχιά, για τρίτη στη σειρά ημέρα, και να σημειώσει νέα μικρά κέρδη της τάξης του 0,53%, κλείνοντας στις 85,7 μονάδες.

    [13] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Ιταλία

    Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας μεταβαίνει μεθαύριο στο Παλέρμο της Ιταλίας, ύστερα από πρόσκληση του Επιτρόπου για θέματα Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Πασκάλ Λαμί και του Υφυπουργού Εμπορίου της Ιταλίας Αλντόλφο Ούρσο.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στις 6 Ιουλίου ο κ. Λιλλήκας θα λάβει μέρος στην άτυπη συνάντηση Υπουργών Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των υπό ένταξη χωρών στα πλαίσια της Ευρωμεσογειακής συνεργασίας και στις 7 Ιουλίου θα παραστεί στην Τρίτη Ευρω-Μεσογειακή Διάσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχουν και Υπουργοί Εμπορίου από τις χώρες της Μεσογείου.

    [14] (Κ) Ιταλική Πρεσβεία - Επαναπροσέγγιση - Εκδηλώσεις

    Η ιταλική Πρεσβεία στην Κύπρο και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λευκωσία ανέλαβαν πρωτοβουλία για την προώθηση δικοινοτικών δραστηριοτήτων στο νησί.

    [15] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - ΗΠΑ

    Οπως αναφέρει σημερινή επίσημη ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος αναχωρεί αύριο Σάββατο 5 Ιουλίου 2003, για προσωπικούς λόγους, για τις ΗΠΑ.

    [16] (Κ) Κύπρος - Συναλλαγές με ΕΕ - Ισοζύγιο

    Ελλειμμα 2,2 δις ευρώ εμφάνισε το εμπορικό ισοζύγιο στις συναλλαγές της Κύπρου με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης το 2002, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία της Κοινότητας.

    Τα στοιχεία δόθηκαν ενόψει της άτυπης συνάντησης Υπουργών Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των υπό ένταξη χωρών στα πλαίσια της Ευρωμεσογειακής συνεργασίας και της Τρίτης Ευρω-Μεσογειακής Διάσκεψης, στην οποία θα συμμετάσχουν και Υπουργοί Εμπορίου από τις χώρες της Μεσογείου.

    [17] (Κ) Εκκλησία - Μαύρες επέτειοι - Μνημόσυνα - Πρόγραμμα

    [18] (Κ) Τούρκος ΥΠΕΞ - Κυπριακό


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 4 July 2003 - 17:49:15 UTC