Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-03-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Κύπελλα καλαθόσφαιρας - ΑΠΟΕΛ - Κεραυνός
  • [02] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Μνημόσυνο Σπύρου Κυπριανού
  • [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (Κ) Λήδρα Πάλας - Αιμοληψία - Μορφίτες
  • [05] (Κ) Τ/κ Τύπος - Κατεχόμενα - Σφετερισμός ε/κ περιουσιών
  • [06] (K) Εκπρόσωπος - Κυπριακό - Απάντηση ε/κ πλευράς
  • [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Στάση τουρκικής πλευράς
  • [08] (Κ) Λήδρα Πάλας - Αιμοληψία - Μητροπολίτης Μόρφου
  • [09] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [10] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [11] (Κ) Αλβαρο ντε Σότο - Συνάντηση Χάγης - Συνέντευξη
  • [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα άνοδος
  • [13] (Κ) Παγκόσμια Ημέρα γυναίκας - Ε/Κ - Τ/Κ δημοσιογράφοι - Εκδήλωση
  • [14] (Κ) ΟΗΕ - Μπλιξ - Ιράκ
  • [15] (Κ) Λήδρα Πάλας - Αιμοληψία
  • [16] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - ΠΟΓΟ - Ημέρα της Γυναίκας
  • [17] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - ΓΓ ΟΗΕ - Συνάντηση

  • [01] (Κ) Κύπελλα καλαθόσφαιρας - ΑΠΟΕΛ - Κεραυνός

    ΑΠΟΕΛ και Κεραυνός είναι οι ομάδες που κατέκτησαν το κύπελλο καλαθόσφαιρας ανδρών και γυναικών, αντίστοιχα.

    Στην καλαθόσφαιρα ανδρών η ομάδα του ΑΠΟΕΛ κατέκτησε το Κύπελλο νικώντας χθες βράδυ στον τελικό την Ομόνοια με 96-82.

    Πρόκειται για τον ενδέκατο τίτλο Κυπέλλου που κατακτά ο ΑΠΟΕΛ. Για την Ομόνοια ήταν η πρώτη εμφάνιση σε τελικό.

    Στην καλαθόσφαιρα γυναικών η ομάδα του Κεραυνού κατέκτησε το Κύπελλο νικώντας την ΑΕΛ με 64-62.

    [02] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Μνημόσυνο Σπύρου Κυπριανού

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος θα παραστεί και θα εκφωνήσει τον επιμνημόσυνο λόγο στο πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού.

    Το μνημόσυνο, το οποίο οργανώνει η πολιτεία, θα τελεστεί αύριο στις 8.30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα.

    [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η χθεσινή συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ του Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου και του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ενόψει της συνάντησης με τον Κόφι Ανάν και τον Ραούφ Ντενκτάς στη Χάγη την ερχόμενη Δευτέρα και ο αγώνας δρόμου των Ε/Κ και Τ/Κ για εξεύρεση δότη μυελού των οστών για να σωθεί μια πεντάχρονη Τουρκοκύπρια, είναι μεταξύ των κυρίων θεμάτων στις σημερινές κυπριακές εφημερίδες. Αλλα θέματα της επικαιρότητας είναι η χθεσινή κατάκτηση του κυπέλλου καλαθόσφαιρας από τον ΑΠΟΕλ, η παραχώρηση αυξημένων ποσοτήτων νερού στους αγρότες και η ακρίβεια ''νηστίσιμων'' προϊόντων, λόγω της αυξημένης ζήτησης ενόψει της Καθαράς Δευτέρας.

    Η ''Αλήθεια'' γράφει στο κύριο θέμα, υπό τον τίτλο ''Σοβαρή διάσταση απόψεων'', ότι σημειώθηκε χθες σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και των δύο πλευρών στην Κύπρο, που καταδεικνύει ότι θα είναι δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας την ερχόμενη Δευτέρα στη Χάγη. Οι δύο πλευρές, γράφει η εφημερίδα, ζητούν περαιτέρω διαπραγμάτευση του τρίτου σχεδίου Ανάν. Σε άλλο θέμα γράφει πως η νέα κυβέρνηση ''άρχισε τα ξηλώματα'' και ότι ετοιμάζεται να αλλάξει τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών.

    ''Η Μάχη'' με τον τίτλο ''Θέμα Καρπασίας στο Π.Γ. του ΔΗΣΥ και στη Βουλή'', γράφει στο κύριο θέμα ότι ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ (Αμμοχώστου) Σωτήρης Σαμψών ζήτησε χθες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του να εγγράψει για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το θέμα της επιστροφής της κατεχόμενης χερσονήσου της Καρπασίας υπό ε/κ διοίκηση. Η εισήγηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις πολλών Βουλευτών και αντιτιθέμενες τοποθετήσεις υπέρ και κατά. Την προσεχή Τετάρτη, το ζήτημα θα τεθεί και στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, για τη λήψη απόφασης. Αλλη είδηση είναι η παραχώρηση εφέτος νερού ''με τη σέσουλα'' στους αγρότες, αφού υπολογίζεται ότι θα είναι αυξημένες οι διαθέσιμες ποσότητες νερού για αρδευτικούς σκοπούς.

    Ο ''Πολίτης'' στο κύριο θέμα και κάτω από τον τίτλο ''Χάγη: τοπίο στην ομίχλη'', γράφει πως ανοικτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα για τη Χάγη και ότι οι πολύωρες συσκέψεις σε Αθήνα και Αγκυρα δεν φώτισαν το σκηνικό, παρά το γεγονός ότι έδωσαν κάποια μηνύματα. Η ε/κ πλευρά, γράφει η εφημερίδα, θα πάει στη Χάγη για να δώσει ένα γραπτό ''ναι μεν αλλά...'', ενώ ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν είναι διατεθειμένος να δεχθεί διαπραγμάτευση του σχεδίου μέχρι την 25η Μαρτίου, απαιτεί όμως στη Χάγη την καθαρή απάντηση των δύο πλευρών για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις 30 Μαρτίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι είναι ιδιαίτερα ανεβασμένες οι τιμές στα νηστίσιμα προϊόντα, που καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες την Καθαρά Δευτέρα και ο Σύνδεσμος Καταναλωτών συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στις τιμές και ορθή εκτίμηση των αναγκών από την κάθε μια οικογένεια.

    ''Η Σημερινή'' με τον τίτλο ''Συνομιλίες και όχι τελεσίγραφα'', γράφει πως αποφάσισαν χθες στην Αθήνα ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και ο Πρωθυπουργός Σημίτης, να ζητήσουν συνομιλίες για αλλαγές στο τρίτο σχέδιο Ανάν, έτσι ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο και να μη δεχθούν τελεσίγραφα για μονολεκτική απάντηση με ένα ''ναι'', ή ένα ''όχι''. Αλλού γράφει πως η καλαθοσφαιρική ομάδα ανδρών του ΑΠΟΕΛ κέρδισε χθες βράδυ την αντίστοιχη ομάδα της Ομόνοιας με 96 - 82 και κατέκτησε το Κύπελλο για ενδέκατη φορά.

    Ο ''Φιλελεύθερος'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Θρίλερ στη Χάγη'' γράφει ότι ''σε θρίλερ που θα θυμίζει στιγμές Κοπεγχάγης εκτιμάται ότι θα εξελιχθεί η συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας στη Χάγη, αφού το σκηνικό που διαμορφώθηκε χθες σε Αθήνα και Αγκυρα επιβεβαιώνει ότι όλα θα παιχθούν στη συνάντηση στη Χάγη του Κόφι Ανάν με τον Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Ραούφ Ντενκτάς''. Αλλού γράφει ότι σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά και ανατολικά της Κύπρου βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες δύο αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ.

    Η ''Χαραυγή'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Βιώσιμη λύση'' γράφει ότι ''εκείνο που μας ενδιαφέρει δεν είναι να πούμε ναι ή όχι, αλλά να πετύχουμε κάτι που εγγυάται ειρήνη, συνεργασία και ασφάλεια στην περιοχή'', δήλωσε χθες ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο στην Αθήνα. Αλλού γράφει ότι ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης αποκάλυψε στη Βουλή, πως δύο υπεράκτιες εταιρείες με έδρα την Κύπρο, φαίνεται ότι ασχολούνταν με παράνομο εμπόριο όπλων.

    Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Οι Κύπριοι ενώνονται σε ένα αγώνα δρόμου για εξεύρεση δότη'' γράφει ότι δεκάδες Ε/Κ και Τ/Κ έδωσαν χθες στο ξενοδοχείο ''Λήδρα Πάλας'' στη Λευκωσία, δείγμα αίματος προκειμένου να εξευρεθεί δότης μυελού των οστών για την πεντάχρονη Τουρκοκύπρια Τζαλέ Σακάογλου, η οποία πάσχει από λευχαιμία και χρειάζεται επειγόντως μεταμόσχευση μυελού των οστών. Αλλού γράφει ότι η Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την Κύπρο ως βάση για προπόνηση όλων των αθλητών της.

    Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Η Κύπρος σήμερα'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Με δολάρια ψάχνουν για τρομοκράτες στο νησί'' γράφει ότι ο Αμερικανός Πρεσβευτής Μάικλ Κλόσον σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβές ''ύψους μέχρι και 5 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην πάταξη της τρομοκρατίας κατά αμερικανικών συμφερόντων''. Αλλού γράφει ότι ο Ραούφ Ντενκτάς ''φόρτωσε'' στο γιο του Σερντάρ το καθήκον να δώσει την απάντηση των Τ/Κ στον Κόφι Ανάν τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου, στη Χάγη.

    Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη εφημερίδα ''The Cyprus Weekly'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Καμιά συμφωνία στη Χάγη'' γράφει ότι η πρόταση των Ηνωμένων Εθνών για διενέργεια δημοψηφισμάτων στη Κύπρο στις 30 Μαρτίου ''φαίνεται να αντιμετωπίζει εμπόδια παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα ΗΕ, οι ΗΠΑ και η Βρετανία για επίτευξη συμφωνίας από τις δύο πλευρές στο νησί''. Αλλού γράφει ότι συνεχίστηκε και χθες στην Αθήνα για τέταρτη συνεχή ημέρα η δίκη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17 Νοέμβρη''. (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΦΖ/ΓΠ)

    [04] (Κ) Λήδρα Πάλας - Αιμοληψία - Μορφίτες

    [05] (Κ) Τ/κ Τύπος - Κατεχόμενα - Σφετερισμός ε/κ περιουσιών

    Με τον κύριο τίτλο ''Κάτι πήρε και ο Ερογλου από αυτά που άφησαν οι Ντενκτάς και ο συμπέθερός του'', η τ/κ εφημερίδα ''Γενί Ντουζέν'' συνεχίζει και σήμερα τις αποκαλύψεις της για το σφετερισμό των ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα από την τ/κ ηγεσία.

    [06] (K) Εκπρόσωπος - Κυπριακό - Απάντηση ε/κ πλευράς

    Είναι πιθανόν η απόφαση της πλευράς μας, για την απάντηση που θα δώσει στο ΓΓ του ΟΗΕ, να ληφθεί στη Χάγη, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, επαναλαμβάνοντας πως ''μια καθαρή απάντηση μπορεί να μην σημαίνει απλά ένα ναι ή ένα όχι, αφού, όπως είπε, ''υπάρχουν και άλλα στοιχεία τα οποία μπορεί να συμπεριληφθούν στην απάντησή μας''.

    [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Στάση τουρκικής πλευράς

    Δεν διαφαίνεται θετική στάση έναντι του σχεδίου Ανάν από την τουρκική πλευρά, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, κληθείς να σχολιάσει τα όσα ανακοινώθηκαν χθες στην Αγκυρα, μετά τις δυο συσκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αγκυρα για το Κυπριακό.

    ''Είναι γεγονός ότι και η ομιλία του κ. Ντενκτάς στην τουρκική Εθνοσυνέλευση χθες και η δήλωση του εκπροσώπου του Προέδρου Σεζέρ, του κ. Ιλντέμ, αλλά και δήλωση τριών κομμάτων της Τουρκίας, δυο εκ των οποίων είναι τα μόνα που συμμετέχουν στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, δείχνουν ότι δεν διαφαίνεται θετική στάση έναντι του σχεδίου Ανάν από την τουρκική πλευρά'', είπε ο κ. Χρυσοστομίδης.

    [08] (Κ) Λήδρα Πάλας - Αιμοληψία - Μητροπολίτης Μόρφου

    Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος προσήλθε γύρω στις 12 το μεσημέρι στο Λήδρα Πάλας, όπου φανερά συγκινημένος έδωσε δείγμα αίματος και παράδειγμα σε όσους κατάγονται από την κατεχόμενη περιοχή της Μόρφου για να συμμετάσχουν στην ανθρωπιστική προσπάθεια για διάσωση της πεντάχρονης Τουρκοκύπριας Τζαλέ Σακάογλου, που υποφέρει από λευχαιμία και χρειάζεται επειγόντως μεταμόσχυεση μυελού των οστών.

    [09] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 7/3/2003
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7143            1,7245
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,8890            1,9003
    Λίρα Αγγλίας                     1,1760            1,1830
    ----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     221,1329        222,9019
    Δολάριο Αυστραλίας                 3,0633          3,0878
    Δολάριο Καναδά                     2,7752          2,7974
    Κορώνα Δανίας                     12,7088         12,8104
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,4852         13,5930
    Κορώνα Σουηδίας                   15,8128         15,9393
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5081          2,5281
    

    [10] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            86,07  ( 0,88)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    466.879
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20          £    234.649    333,59  ( 2,01)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    192.265     96,12  ( 1,73)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £      8.188     75,59  ( 1,00)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      3.226     18,79  ( 5,09)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     18.882     59,21  ( 0,82)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     13.372     89,53  (-1,19)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     12.969     18,47  ( 0,87)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £      5.395     71,78  (-0,39)
    Ετ. Πληροφορικής              £      1.783      2,93  (-2,33)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     30.806     16,02  (-0,31)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £      3.334     11,59  ( 3,30)
    Ξενοδοχεία                    £      7.203     44,04  (-0,34)
    Αλλες Εταιρείες               £     46.046     79,73  ( 0,30)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [11] (Κ) Αλβαρο ντε Σότο - Συνάντηση Χάγης - Συνέντευξη

    Τα Ηνωμένα Εθνη δεν προγραμματίζουν συναντήσεις με τις δύο πλευρές στη Χάγη πέραν της Δευτέρας, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, σημειώνοντας πως το πρόγραμμα των επαφών για την προσεχή Δευτέρα δεν έχει μέχρι στιγμής οριστικοποιηθεί.

    Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. ντε Σότο είπε πως την Κυριακή θα συναντηθεί με το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στην ολλανδική πρωτεύουσα και θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλο για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί την επομένη.

    [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα άνοδος

    Στην υψηλότερη τιμή της ημέρας και καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 0,88% έκλεισε η χρηματαγορά στη σημερινή τελευταία συνάντηση της εβδομάδας. Ο Γενικός Δείκτης, ωθούμενος από την ανοδική πορεία των πλείστων επιμέρους δεικτών του Xρηματιστηρίου, ανήλθε στις 86,07 μονάδες, ενώ εκπληκτικά κέρδη παρουσίασαν ο κλάδος των Ασφαλειών (5,09%) και της Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας Ψαριών (3,30%). Παρά την ανοδική κίνηση της αγοράς, η αξία των συναλλαγών παρέμεινε στα χαμηλά επίπεδα των 466 χιλιάδων λιρών.

    [13] (Κ) Παγκόσμια Ημέρα γυναίκας - Ε/Κ - Τ/Κ δημοσιογράφοι - Εκδήλωση

    Οι διώξεις Τουρκοκυπρίων γυναικών δημοσιογράφων που μάχονται για τη δημοκρατία στα κατεχόμενα και για την επανένωση της Κύπρου, ήταν το βασικό θέμα της σημερινής εκδήλωσης που διοργάνωσαν από κοινού στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

    [14] (Κ) ΟΗΕ - Μπλιξ - Ιράκ

    Σημαντική πρόοδο σε σειρά θεμάτων που άπτονται του αφοπλισμού του Ιράκ, μεταφέρει στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο επικεφαλής των επιθεωρητών Χανς Μπλιξ στην έκθεσή του.

    Ωστόσο, στις 167 σελίδες της έκθεσης, επισημαίνει 29 θέματα, στα οποία είναι ανάγκη το Ιράκ να σημειώσει πρόοδο, αφήνοντας έμμεσα να εννοηθεί ότι τάσσεται υπέρ της συνέχισης των επιθεωρήσεων. «Δεν απαιτούνται ούτε χρόνια ούτε μέρες, κάποιοι μήνες», είπε χαρακτηριστικά.

    [15] (Κ) Λήδρα Πάλας - Αιμοληψία

    Τα δείγματα αίματος που δόθηκαν από χθες το πρωί μέχρι σήμερα το απόγευμα στη δικοινοτική αιμοληψία που διεξήχθη στο Λήδρα Πάλας, για την εξεύρεση συμβατού δότη μυελού των οστών για την πεντάχρονη Τουρκοκύπρια Jale Sakaoglu, η οποία υποφέρει από λευχαιμία, ανήλθαν στα 1300.

    Η σημερινή προσέλευση του κοινού, σε σχέση με χθες, ήταν αυξημένη κυρίως από πλευράς Τ/Κ.

    [16] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - ΠΟΓΟ - Ημέρα της Γυναίκας

    Τη θέση ότι η ισότητα ανδρών και γυναικών αποτελεί ''αναπόσπαστο στοιχείο της δημοκρατίας'' επανέλαβε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως στο πρόγραμμα διακυβέρνησής του καταγράφεται μια συνεκτική και εφικτή δέσμη μέτρων και προτάσεων που καθιστούν την ισότητά αυτή ''ουσιαστική και όχι εικονική''.

    [17] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - ΓΓ ΟΗΕ - Συνάντηση

    Ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν θα συναντηθεί σήμερα στις 1045 (ώρα Κύπρου) με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 7 March 2003 - 18:49:14 UTC