Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-01-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (K) Γενικός Εισαγγελέας - Εξαγγελία υποψηφιότητας (2)
  • [02] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Αποφάσεις ΠΓ - Προεδρικές

  • [01] (K) Γενικός Εισαγγελέας - Εξαγγελία υποψηφιότητας (2)

    Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Αλέκος Μαρκίδης εξήγγειλε σήμερα την "ανεξάρτητη και υπερκομματική υποψηφιότητά" του για την προεδρία της Δημοκρατίας στις εκλογές της 16ης Φεβρουαρίου 2003.

    Ο κ. Μαρκίδης μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου απόψε στο ξενοδοχείο Φόρουμ δήλωσε ότι για την αντιμετώπιση των προκλήσεων απαιτείται συνεργασία υπό την καθοδήγηση μιας σύγχρονης πολιτικής ηγεσίας, ενώ αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι ''ο δρόμος για την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος δεν είναι εύκολος, αλλά πιθανόν ούτε και σύντομος''.

    Πρόσθεσε ότι για την πραγμάτωση του οράματος της ολοκλήρωσης της πορείας μας στην ΕΕ, απαιτείται ουσιαστική διακυβέρνηση σε όλους τους τομείς και ''λύσεις που οδηγούν σε υπέρβαση από παλαιοκομματικές νοοτροπίες και αντιλήψεις''.

    [02] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Αποφάσεις ΠΓ - Προεδρικές

    Με 30 ψήφους υπέρ, 2 κατά και 3 αποχές, το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού αποφάσισε απόψε την υποστήριξη της υποψηφιότητας Γλαύκου Κληρίδη στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

    Στη σχετική ανακοίνωση προέβη ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης, επισημαίνοντας ότι το επόμενο Σάββατο θα κληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ για να διαφοροποιήσει την προηγούμενη απόφαση του Σώματος για στήριξη της υποψηφιότητας του Προέδρου του ΚΙΣΟΣ Γιαννάκη Ομήρου.

    Ανακοινώνοντας την απόφαση του ΠΓ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ο ΔΗΣΥ εκτιμά τις δυνατότητες και τις ικανότητες του κ. Ομήρου, προσθέτοντας όμως ότι η εξαγγελία του Προέδρου για "για συσπείρωση και ιδιαίτερα για κυβέρνηση από όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων για τους επόμενους 16 μήνες, είναι η σημαντικότερη αυτή την κρίσιμη ώρα γι αυτό και η υιοθέτηση της υποψηφιότητας Γλαύκου Κληρίδη είναι για μας μια εκπλήρωση ιστορικού χρέους».

    Επεσήμανε ότι στην απόφαση λήφθηκε υπόψη η κάθοδος του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη στις εκλογές, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι "όσοι προσβλέπουν στην πενταετία επιδιώκουν τον ενταφιασμό του σχεδίου λύσης του Κυπριακού που κατέθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και όχι τη διαπραγμάτευση στην ουσία για να βρεθεί μια δίκαιη λύση".


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 4 January 2003 - 20:49:05 UTC