Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-09-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ντενκτάς - Απευθείας συνομιλίες
  • [02] (Κ) Ποδόσφαιρο
  • [03] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Ορχήστρα Νέων της ΕΕ
  • [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [05] (Κ) "Κύπρια 2002": Θέατρο Ηριννα
  • [06] (Κ) Υπουργός Γεωργίας - Ομιλία - Παγκόσμια Διάσκεψη
  • [07] (Κ) Υπουργός Συγκοινωνιών - Αεροδρόμια - Συνέδριο
  • [08] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - ΕΕ - Βρυξέλλες
  • [09] (Κ) Ευρωβουλευτής ΚΚΕ - Τ/Κ δημοσιογράφοι
  • [10] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - Κυπριακό - Χάνεϊ
  • [11] (Κ) Χάντμπωλ - Τουρκική ομάδα
  • [12] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [13] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [14] (Κ) ΔΗΣΥ - Οικουμενικός Διάλογος - Βουκουρέστι
  • [15] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα πτώση
  • [16] (K) Απευθείας συνομιλίες - Συνάντηση
  • [17] (Κ) Τόμας Γουέστον - Αθήνα - Κυπριακό

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ντενκτάς - Απευθείας συνομιλίες

    Συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς θα έχει σήμερα, στις 10:00 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, στο πλαίσιο του 6ου γύρου των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, που διεξάγονται κάτω από την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν.

    [02] (Κ) Ποδόσφαιρο

    Ισόπαλο 1 - 1 έληξε χθες βράδυ το παιχνίδι μεταξύ Ομόνοιας και ΑΕΛ.

    Με τον αγώνα αυτόν, που έγινε στο Παραλίμνι λόγω τιμωρίας της Ομόνοιας, ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική του ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας Ανδρών.

    Στο βαθμολογικό πίνακα προηγούνται ο ΑΠΟΕΛ, ο Ολυμπιακός και η Ανόρθωση με έξι βαθμούς. Ακολουθούν με τέσσερις βαθμούς ο Εθνικός Αχνας και η Νέα Σαλαμίνα και η Ομόνοια και με τρεις βαθμούς η ΑΕΚ και ο Διγενής Μόρφου.

    [03] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Ορχήστρα Νέων της ΕΕ

    Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη δόθηκε χθες βράδυ στη Λευκωσία η δεύτερη και τελευταία συναυλία της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα πλαίσια του Διεθνούς Πολιτιστικού Φεστιβάλ "Κύπρια 2002".

    Η συναυλία, που δόθηκε στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ, ξεκίνησε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ύμνου της ΕΕ γνωστού και ως "Υμνου της χαράς" από την 9η Συμφωνία του Λουτβίχ βαν Μπετόβεν.

    [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η χθεσινή γραπτή δήλωση του εκπροσώπου της Βρετανίας για το Κυπριακό Ντέιβιντ Χάνεϊ για λύση μέσα στο φθινόπωρο, τα προεκλογικά, καθώς και η σημερινή σύσκεψη του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΗΚ για το πρόστιμο 20 εκ. λιρών που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι από τα κύρια θέματα που προβάλλονται σήμερα από τις κυπριακές εφημερίδες.

    Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Συνολική λύση μέσα στο φθινόπωρο" γράφει ότι στόχος του διεθνούς παράγοντα είναι όπως εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό μέσα στο φθινόπωρο, σύμφωνα με δήλωση του Λόρδου Ντέιβιντ Χάνεϊ. Στη γραπτή του δήλωση ο Λόρδος Χάνεϊ προσθέτει ότι η Αγκυρα άρχισε να κατανοεί ότι δεν είναι προς το δικό της συμφέρον να ενταχθεί η Κύπρος στην ΕΕ χωρίς τους Τ/Κ, γεγονός που δίνει ελπίδες ότι θα αλλάξει τη στάση της στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι ο ΔΗΣΥ επέκρινε την εφημερίδα "Χαραυγή" και το ΑΚΕΛ για "ετεροχρονισμό" και για "έκφραση πανικού", λόγω του ότι την Κυριακή η "Χ" δημοσίευσε δημοσκόπηση για τις προεδρικές εκλογές που διενεργήθηκε τον Ιούλιο.

    "Η Μάχη" έχει κύριο τίτλο "Καταγγελίες κατά του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης" και αναφέρεται σε αιτητές που αισθάνονται αδικημένοι και κατήγγειλαν στην εφημερίδα ότι κατά την τελευταία κατανομή έγιναν πολλές αδικίες αφού δόθηκαν κατοικίες σε "φίλους και γνωστούς" που δεν τηρούν τα απαραίτητα κριτήρια, ενώ εξαιρέθηκαν ανάπηροι πολύτεκνοι και άλλες φτωχές οικογένειες. Σε άλλο σημείο γράφει ότι οι διαχειριστές της περιουσίας του εκλιπόντος επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του "Γιώρκειου" αποφάσισαν να βγάλουν στο σφυρί το ξενοδοχείο και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ήδη επέδειξαν ενδιαφέρον για την αγορά του δύο ξένες εταιρείες για το ποσό των 18-20 εκατομμυρίων.

    Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Φοβούνται θερμό Οκτώβριο" γράφει ότι οι Αμερικανοβρετανοί επιδιώκουν να κρατήσουν δεσμευμένες και προσηλωμένες τις δύο πλευρές στο τραπέζι των απευθείας συνομιλιών τουλάχιστον μέχρι τη διεξαγωγή των τουρκικών εκλογών θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό μειώνονται οι πιθανότητες πρόκλησης αρνητικών εξελίξεων. Γράφει ότι ένα από τα πλέον σημαντικά αποκτήματα της Εθνικής Φρουράς, τα ρωσικά ελικόπτερα MIL Mi-35M, θα επιδειχθούν επισήμως στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Π" η απόφαση θα διαφοροποιηθεί μόνο αν σημειωθούν τις επόμενες εβδομάδες ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    "Η Σημερινή" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Τεμαχίζει την κυριαρχία" γράφει ότι ο Λόρδος Χάνεϊ σε μία προσπάθειά του να καθησυχάσει τη Λευκωσία για τις πραγματικές του προθέσεις, δήλωσε χθες ότι δεν υποστήριξε την πολυεπίπεδη κυριαρχία αλλά την πολυεπίπεδη άσκηση εξουσιών και αρμοδιοτήτων στη λογική των δύο ομόσπονδων αυτοδιοικούμενων κρατιδίων που θα συνυπάρχουν σε ένα ενωμένο και όχι ενιαίο κράτος με μια κυριαρχία. Αλλού γράφει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΗΚ θα συνέλθει σήμερα υπό τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων για να συζητήσει τη μείωση των τελών της τηλεφωνίας, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα, οι μειώσεις θα αφορούν πιθανόν την κινητή τηλεφωνία και τις κλήσεις εξωτερικού.

    "Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Βλέπουν λύση μέχρι Δεκέμβριον" αναφέρεται στη χθεσινή δήλωση του Λόρδου Χάνεϊ, ότι η περίοδος που διανύουμε θα καθορίσει κατά πόσο θα υπάρξει κατάληξη σε μια συνολική επίλυση του Κυπριακού αυτό το Φθινόπωρο. Γράφει ακόμη ότι το Λονδίνο επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα της κυριαρχίας και προωθεί την ιδέα της κωδικοποίησης των εξουσιών που θα έχουν τα συστατικά μέρη σε μια συμφωνία για το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι η Γενική Εισαγγελία ετοίμασε ήδη νομοσχέδιο βάσει του οποίου θα διαγραφούν από τους εκλογικούς καταλόγους όλοι οι Κύπριοι που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό ώστε να μην μπορέσουν να ψηφίσουν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

    Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Σκληρό παζάρι" προβάλλει πληροφορίες της που φέρουν το ΓΓ του ΟΗΕ και το Σύμβουλό του στο Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο να χρησιμοποιούν ως βάση σχεδίου λύσης στο Κυπριακό τα άτυπα έγγραφα που επέδωσαν στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες και τα οποία "έχουν διαφοροποιηθεί προς το χειρότερο" για την ελληνοκυπριακή πλευρά. Αλλού αναφέρεται στη σύσκεψη κορυφής των κομμάτων ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ και γράφει ότι στο επίκεντρό της ήταν η δομή και η στρατηγική της προεκλογικής εκστρατείας της αντιπολίτευσης σε πολιτικό, επικοινωνιακό και οργανωτικό επίπεδο ενώ τονίστηκε ότι "η αλλαγή θα γίνει".

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" υπό τον τίτλο "Το χρέος από τις πιστωτικές κάρτες ανέρχεται στα 150 εκατ. λίρες" γράφει ότι οι Κύπριοι καταναλωτές έχουν αυξήσει τα τελευταία πέντε χρόνια τη χρήση πιστωτικών καρτών και ως αποτέλεσμα το χρέος από τις κάρτες αυτές έφθασε τα 150 εκατ. λίρες. Σημειώνεται ακόμη ότι ο αριθμός πιστωτικών καρτών αυξήθηκε από 105.000 που ήταν το 1997 στις 250.000 το 2002. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στο πλαίσιο της εκστρατείας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κατά της ανέγερσης της γιγαντιαίας κεραίας στο Ακρωτήρι, μέλη του Κινήματος υπό το βουλευτή Γιώργο Περδίκη, αλυσοδέθηκαν και έκοψαν την πρόσβαση προς το δρόμο που οδηγεί στη Βάση Ακρωτηρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΑΑΡ/ΓΠ)

    [05] (Κ) "Κύπρια 2002": Θέατρο Ηριννα

    Το Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ "Κύπρια 2002" ταξιδεύει απόψε στη Λεμεσό για να παρουσιάσει το έργο "Για την Αφροδίτη, Κοιμωμένη της Κύπρου" του θεατρικού ομίλου Ηριννα.

    [06] (Κ) Υπουργός Γεωργίας - Ομιλία - Παγκόσμια Διάσκεψη

    "Η επιτυχία στην αναζήτηση της αειφορίας θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα μπορέσουν να δημιουργηθούν συνθήκες ισότιμων σχέσεων μεταξύ των κρατών", είπε ο Κύπριος Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Αειφόρο Ανάπτυξη που συνέρχεται στο Γιοχάνεσμπουργκ.

    [07] (Κ) Υπουργός Συγκοινωνιών - Αεροδρόμια - Συνέδριο

    Τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο του θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της δίκαιης μεταχείρισης των κοινοπραξιών στη διαδικασία επιλογής των προσφορών για την ανάπτυξη και λειτουργία των Αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου, έδωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου.

    Στην εισαγωγική του ομιλία στο πλαίσιο του διήμερου Συνεδρίου των Προσφοροδοτών για την Ανάπτυξη και Λειτουργία των Αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου που άρχισε σήμερα στη Λευκωσία, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι οι προσφοροδότες θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν άμεσα από εκπροσώπους διάφορων εταιρειών και οργανισμών που σχετίζονται με τη λειτουργία των Αερολιμένων, καθώς επίσης και από πρόσωπα ή οργανισμούς που έχουν ανάμιξη στην τουριστική βιομηχανία.

    [08] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - ΕΕ - Βρυξέλλες

    Η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη να δώσει ημερομηνία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ δήλωσε ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ Γιώργος Βασιέιου, επαναλαμβάνοντας ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου βρίσκονται στο "σωστό δρόμο".

    [09] (Κ) Ευρωβουλευτής ΚΚΕ - Τ/Κ δημοσιογράφοι

    [10] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - Κυπριακό - Χάνεϊ

    Την υποβολή εγγράφων από το διεθνή παράγοντα αναμένει ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος είπε ότι ο Βρετανός απεσταλμένος Λόρδος Ντέιβιντ Χάνεϊ έχει "απόλυτο δίκαιο" όταν λέει ότι η περίοδος που διανύουμε είναι μια περίοδο αλληλεπηρεαζόμενων διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων για να καθοριστεί εάν ή όχι θα υπάρξει κατάληξη σε μια συνολική επίλυση αυτό το Φθινόπωρο.

    [11] (Κ) Χάντμπωλ - Τουρκική ομάδα

    Η τουρκική γυναικεία ομάδα Χάντμπωλ "Ουσκουντάρ" Κωνσταντινούπολης έρχεται στην Κύπρο, μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας, στις 7 Σεπτεμβρίου, για τον αγώνα της την επομένη με τη γυναικεία ομάδα των Λατσιών, για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

    Η τουρκική ομάδα ανταποκρίθηκε σε παροτρύνσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπωλ όπως ανταλλάξει σχετικές πληροφορίες αναφορικά με το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει και τα μέλη της αποστολής της ομάδας για σκοπούς έκδοσης άδειας εισόδου.

    Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η αποστολή της "Ουσκουντάρ" θα αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη και θα φθάσει στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, όπου θα επιβιβασθεί σε αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμών.  

    Θα επιστρέψει στην Τουρκία, ακολουθώντας το ίδιο δρομολόγιο, το πρωί της Δευτέρας, 9 Σεπτεμβρίου.

    Η αποστολή της "Ουσκουντάρ" θα καταλύσει στο ξενοδοχείο "Classic" στη Λευκωσία.

    [12] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 3/9/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7389          1,7493
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,7258          1,7361
    Λίρα Αγγλίας                     1,1078          1,1144
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     202,0531        203,6695
    Δολάριο Αυστραλίας                 3,1304          3,1554
    Δολάριο Καναδά                     2,6780          2,6994
    Κορώνα Δανίας                     12,9126         13,0159
    Κορώνα Νορβηγίας                  12,9416         13,0451
    Κορώνα Σουηδίας                   16,1370         16,2660
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5581          2,5785
    

    [13] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            86,90  (-0,49)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    367.107
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP    95.826    349,68  (-0,53)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £     31.606     97,15  (-0,34)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £      9.216     82,23  (-0,07)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      2.422     21,56  (-1,33)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     25.228     60,54  (-0,21)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £      8.801    109,79  (-0,37)
    Εμπορικές Εταιρείες           £      8.360     18,96  ( 0,26)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     10.002     56,56  ( 0,89)
    Ετ. Πληροφορικής              £     30.233      3,67  (-5,66)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     17.929     13,17  (-1,27)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £      7.707     17,22  (-7,96)
    Ξενοδοχεία                    £     21.425     48,36  (-0,31)
    Αλλες Εταιρείες               £     71.052     83,54  (-1,22)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [14] (Κ) ΔΗΣΥ - Οικουμενικός Διάλογος - Βουκουρέστι

    Για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε στο κείμενο των τελικών αποτελεσμάτων του 6ου Οικουμενικού Διαλόγου μεταξύ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Ορθόδοξης Εκκλησίας που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, αναφορά στη σύληση των εκκλησιών της κατεχόμενης Κύπρου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Οικουμενικού Διαλόγου έγινε δεκτή η πρόταση του ΔΗΣΥ, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του Νίκο Αναστασιάδη και το Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κόμματος Τάσο Μητσόπουλο, για τη φιλοξενία του 7ου Οικουμενικού Διαλόγου το καλοκαίρι του 2003 στην Κύπρο.

    [15] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα πτώση

    Νέα μικρή πτώση σε ποσοστό 0,49% κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνάντηση, με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στις 86,9 μονάδες. Η μειωμένη επενδυτική δραστηριότητα κυριάρχησε και σήμερα, διατηρώντας την αξία των συναλλαγών στα χαμηλά επίπεδα των 367 χιλιάδων λιρών.

    [16] (K) Απευθείας συνομιλίες - Συνάντηση

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς είχαν σήμερα στη Λευκωσία, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, την τελευταία τους συνάντηση, πριν τη μετάβασή τους στο Παρίσι, όπου την ερχόμενη Παρασκευή θα συναντηθούν με το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    [17] (Κ) Τόμας Γουέστον - Αθήνα - Κυπριακό

    Στην ανάγκη αναζήτησης "διαφορετικών εκδοχών" και "εναλλακτικών τρόπων" -πάντα υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα του OHE- σε περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρξει επίλυση του Kυπριακού έως τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Kοπεγχάγη, αναφέρθηκε ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Nτιπάρτμεντ γιά το Kυπριακό Tόμας Γουέστον στην Aθήνα σήμερα.

    Oι HΠA ως μέλη του Συμβουλίου Aσφαλείας του OHE όπου συζητείται "τακτικά" το Kυπριακό θεωρούν ότι "εάν η διαδικασία που ακολουθείται αποδειχθεί ότι δεν αποδίδει, θα πρέπει να εξετασθούν διαφορετικές εκδοχές και εναλλακτικοί τρόποι", δήλωσε ο κ. Γουέστον μετά την ωριαία συνάντησή του με τον Aναπληρωτή Υπουργό Eξωτερικών της Ελλάδας Τάσο Γιαννίτση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η επιλογή των "διαφορετικών εκδοχών και εναλλακτικών τρόπων" πρέπει να γίνει από το Γενικό Γραμματέα του OHE.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 3 September 2002 - 17:49:14 UTC