Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-08-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Αρχιεπίσκοπος - Υγεία
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (K) ΚΙΣΟΣ - Τ/Κ δημοσιογράφοι - Καταδίκη
  • [04] (Κ) Τ/κ Τύπος - Τ/Κ δημοσιογράφοι - "Φυλάκιση"
  • [05] (Κ) Δανία - Επιτετραμμένος - Συνέντευξη
  • [06] (Κ) Τράπεζα Societe General - Επιτόπια λειτουργία
  • [07] (Κ) ΕΔΗ - Τ/Κ δημοσιογράφοι
  • [08] (K) Pafos Afrodite Festival - Παρέλαση αστεριών όπερας
  • [09] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [10] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [11] (Κ) Επ. Αποκατάστασης Ανθρ. Δικαιωμάτων - Τ/Κ δημοσιογράφοι
  • [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Κέρδη
  • [13] (Κ) Δήμος Λάρνακας - Culture 2000 - Εκδηλώσεις
  • [14] (Κ) Γιώργος Περδίκης - Βασίλισσα της Αγγλίας - Κεραία - Επιστολή
  • [15] (Κ) Επαλξη - Τ/Κ δημοσιογράφοι - Καταδίκη
  • [16] (Κ) ΑΚΕΛ - Τ/Κ δημοσιογράφοι
  • [17] (K) ΔΗΣΥ - Τ/Κ δημοσιογράφοι
  • [18] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Αρχηγός ΕΦ - Ορκωμοσία - ΚΕΝ Λάρνακας
  • [19] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Πόλη Χρυσοχούς - Εκδηλώσεις

  • [01] (Κ) Αρχιεπίσκοπος - Υγεία

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το θέμα της υγείας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, η αποτροπή της επ΄ αόριστον απεργίας στον τραπεζικό τομέα, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η προειδοποίηση του Συντονιστικού Φορέα Αποφοίτων ΤΕΙ και ισότιμων σχολών για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η εξασφάλιση της άδειας για δραστηριοποίηση και στην κυπριακή αγορά της γαλλικής τράπεζας Societe Generale και η εξάμηνη φυλάκιση του Αρχισυντάκτη της τ/κ εφημερίδας "Αφρίκα" Σενέρ Λεβέντ και του συντάκτη της Μεντούχ Ενέρ από το κατοχικό καθεστώς, είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον σημερινό κυπριακό Τύπο.

    Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Ανακωχή κήρυξαν τράπεζες ΕΤΥΚ" γράφει ότι στο παρά πέντε απετράπη η επ΄ αόριστον απεργία στις τράπεζες όταν πια η εργοδοτική πλευρά και η συντεχνία των τραπεζικών υπέκυψαν σε πολύπλευρες πιέσεις στη διάρκεια μαραθώνιων επαφών και διαβουλεύσεων στο Υπουργείο Εργασίας. Αλλού αναφέρει ότι νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο αρχές της επόμενης εβδομάδας καθώς η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για τη Δευτέρα ο υδράργυρος να ξεπεράσει για άλλη μια φορά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

    "Η Μάχη" στο κύριο θέμα με τίτλο "Καλύτερα ο Αρχιεπίσκοπος" γράφει πως το ιατροσυμβούλιο, που συνήλθε χθες το απόγευμα στο ιατρικό κέντρο "Υγεία" στην Αθήνα, αποφάσισε όπως ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος παραμείνει στο "Υγεία" για ακόμα ένα μήνα. Αλλού αναφέρει ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι "εβδομάδα παθών" για τους ασθενείς οι οποίοι κάνουν χρήση σπάνιων φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία προμηθεύονται από τα φαρμακεία, εξαιτίας του ότι οι μεγάλοι φαρμακευτικοί οίκοι άρχισαν να κλείνουν τα γραφεία τους και θα παραμείνουν όλοι κλειστοί καθόλη την εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου.

    Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Στο Υγεία για το καλό του" αναφέρει ότι η χθεσινή συνεδρία του ιατροσυμβουλίου στην Αθήνα για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου ήταν καθοριστικής σημασίας αφού με βάση την ομόφωνη απόφαση των θεραπόντων ιατρών η νοσηλεία του Μακαριοτάτου στο ιατρικό κέντρο "Υγεία" παρατείνεται για άλλον ένα μήνα. Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ραούφ Ντενκτάς θα αξιώσει αναγνώριση της κυριαρχίας του ψευδοκράτους έστω και για 24ώρες πριν από την επίλυση του Κυπριακού, στη διάρκεια της τετατετ συνάντησης που θα έχει με το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στο Παρίσι, αίτημα που έχει υποβληθεί στο τραπέζι των συνομιλιών και έχει απορρίψει ο Πρόεδρος Κληρίδης.

    "Η Σημερινή" στο κύριο δημοσίευμα υπό τον τίτλο "Ομαδικές προσφυγές" αναφέρεται σε ομαδικές προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο που ετοιμάζουν δημόσιοι υπάλληλοι που έχασαν προαγωγή ή διορισμό τους από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) επειδή το Κυπριακό Συμβούλιο Αξιολόγησης Τίτλων Σπουδών (ΚΥΣΑΤΣ) καθυστέρησε να προχωρήσει στην αναγνώριση των πτυχίων των αποφοίτων των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας (ΤΕΙ). Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών Χάρης Λοϊζίδης εξέφρασε χθες την πεποίθηση ότι το Αεροδρόμιο Λάρνακας δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες του επιβατηγού κοινού.

    "Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Τελική λύση με δύο κράτη σε ένα" αναφέρει ότι όχι μόνο υπάρχει τελικό πλαίσιο λύσεως του Κυπριακού αλλά ήδη βασικά του στοιχεία βολιδοσκοπούνται σε διάφορες πρωτεύουσες από το Βρετανό απεσταλμένο Ντέιβιντ Χάνεϊ, προκειμένου να καλλιεργηθεί το έδαφος για την αποδοχή του. Πληροφορίες του "Φ" αναφέρουν για λύση που "θα εδράζεται στην ύπαρξη δύο κρατών, τα οποία θα είναι κυρίαρχα. Στο βαθμόν όμως που δεν θ' αναιρείται η μία κρατική προσωπικότητα του νέου συνεταιρισμού". Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο γαλλικός τραπεζικός κολοσσός Societe Generale εξασφάλισε άδεια της Κεντρικής Τράπεζας για να δραστηριοποιηθεί και στην κυπριακή αγορά, ως τοπική τράπεζα, πέραν της υπεράκτιας δραστηριότητάς της.

    Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Δικαιώθηκαν" αναφέρεται στη λήξη των απεργιακών μέτρων στη μονάδα αφαλάτωσης Λάρνακας. Γράφει ότι δικαιώθηκαν πλήρως οι απεργοί με την επίτευξη συμφωνίας για τριετή συλλογική σύμβαση και το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι. Αλλού γράφει ότι παράνομο "δικαστήριο" στα κατεχόμενα διέταξε χθες τη φυλάκιση για έξι μήνες του αρχισυντάκτη της εφημερίδας "Αφρίκα" Σενέρ Λεβέντ και του συντάκτη της Μεντούχ Ενέρ, για "προσβολή" του ψευδοκράτους, του κατοχικού στρατού, του Ραούφ Ντενκτάς και της Τουρκίας. Προσθέτει ότι η Ενωση Συντακτών Κύπρου καταγγέλλει διεθνώς τη φυλάκιση και αξιώνει άμεση απελευθέρωσή τους.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος δίδει νέες ελπίδες στον Μάρκο Παγδατή, τον υπ' αριθμόν δύο τενίστα στο κόσμο στους νέους, αποδεχόμενος έκκληση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης να επανεξετάσει αίτημα όπως του δοθεί αναστολή στην εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η διεύθυνση της εταιρείας αφαλάτωσης "Πέλαγος", στη Λάρνακα επιβεβαίωσε χθες ότι οι εργαζόμενοι στη μονάδα επέστρεψαν στην εργασία τους μετά από συμφωνία που επιτεύχθη.

    Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη εφημερίδα "The Cyprus Weekly" γράφει στο κύριο θέμα ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος θα συνεχίσει τη θεραπευτική αγωγή του στο Ιατρικό Κέντρο "Υγεία" στην Αθήνα, για άλλο ένα μήνα, μετά από την απόφαση του ιατροσυμβουλίου, που συνήλθε σε τρίωρη συνεδρία χθες βράδυ στην ελληνική πρωτεύουσα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία χαιρετίστηκαν από τους περισσότερους Ε/Κ και Τ/Κ πολιτικούς και ότι το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι εάν οι μεταρρυθμίσεις θα συμβάλλουν ώστε να γίνει και το αποφασιστικό βήμα στο κυπριακό πρόβλημα.

    Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Η Κύπρος σήμερα" με τίτλο "Δημοψήφισμα για το Κυπριακό" γράφει ότι τα Ηνωμένα Εθνη είναι έτοιμα να παρουσιάσουν ολοκληρωμένο πακέτο λύσης που περιλαμβάνει ματαίωση των προεδρικών εκλογών και παράταση της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη. Επικαλούμενη πληροφορίες γράφει ότι έχουν ήδη τεθεί οι βάσεις για διενέργεια δημοψηφίσματος για να επικυρωθεί επίσημα η βούληση του Κυπριακού Ελληνισμού στις προσπάθειες τελικής διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος. Αλλού αναφέρει ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση που θα δημοσιευτεί το ερχόμενο Σάββατο, ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης κατέχει σημαντικό προβάδισμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων έναντι του υποψηφίου Τάσσου Παπαδόπουλου.

    (ΚΥΠΕ/ΟΜ/ΜΦ/ΕΛΑ/ΓΠ)

    [03] (K) ΚΙΣΟΣ - Τ/Κ δημοσιογράφοι - Καταδίκη

    Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών και ο Πρόεδρός του Γιαννάκης Ομήρου καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο τη φυλάκιση των Τ/Κ δημοσιογράφων της "Αφρίκα" από παράνομο δικαστήριο του κατοχικού καθεστώτος.

    [04] (Κ) Τ/κ Τύπος - Τ/Κ δημοσιογράφοι - "Φυλάκιση"

    Στην προσπάθεια του κατοχικού καθεστώτος "να φιμώσει τους Τουρκοκυπρίους και τις αντικαθεστωτικές φωνές", αναφέρεται ο σημερινός τ/κ Τύπος.

    [05] (Κ) Δανία - Επιτετραμμένος - Συνέντευξη

    Την ελπίδα ότι η συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ του ΓΓ του ΟΗΕ, του Προέδρου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη θα δώσει νέα ώθηση στις απευθείας συνομιλίες εξέφρασε ο εκπρόσωπος της δανέζικης προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Κύπρο, Δανός Επιτετραμμένος Κνουντ Γιοχάνσεν.

    Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Γιοχάνσεν είπε ότι οι συνομιλίες, που άρχισαν τον περασμένο Ιανουάριο υπό την αιγίδα των ΗΕ, δεν έχουν προχωρήσει στο βαθμό που η ΕΕ προσδοκούσε.

    Ο Δανός διπλωμάτης χαιρέτισε τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που υιοθέτησε η τουρκική Εθνοσυνέλευση, χαρακτηρίζοντάς τις ως ένα σημαντικό βήμα, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσει η εφαρμογή των μέτρων αυτών, "ένα δύσκολο έργο", όπως είπε.

    [06] (Κ) Τράπεζα Societe General - Επιτόπια λειτουργία

    [07] (Κ) ΕΔΗ - Τ/Κ δημοσιογράφοι

    Οι Ενωμένοι Δημοκράτες καταγγέλλουν τη "φυλάκιση" του Αρχισυντάκτη της τ/κ εφημερίδας "Αφρίκα" Σενέρ Λεβέντ και του δημοσιογράφου της ίδιας εφημερίδας Μεμντούχ Ενέρ, από ψευδοδικαστήριο του κατοχικού καθεστώτος, σημειώνοντας ότι αποτελούν "μια νέα επιβεβαίωση του ανελεύθερου, αυταρχικού χαρακτήρα του ντεκτασικού καθεστώτος".

    [08] (K) Pafos Afrodite Festival - Παρέλαση αστεριών όπερας

    Παρέλαση αστεριών της όπερας υπόσχεται το φετινό Pafos Aphrodite Festival 2002, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 6,7 και 8 Σεπτεμβρίου στο χώρο του μεσαιωνικού κάστρου στο λιμανάκι της Πάφου.

    Η όπερα Turandot, του Giacomo Puccini, "δεν θα ταξιδέψει μόνο τους θεατές στην μακρινή Κίνα, με τη μαγευτική μουσική του μεγάλου συνθέτη, αλλά θα τους δώσει την ευκαιρία να δουν από κοντά, σε ζωντανή παρουσίαση, μερικά από τα μεγαλύτερα διεθνή αστέρια της όπερας, τόσο από τους μόνιμους καλλιτέχνες της Εθνικής Οπερας της Πολωνίας, όσο και από τους συνεργαζόμενους με τη φημισμένη όπερα", αναφέρεται σε ανακοίνωση της διεύθυνσης του Pafos Afrodite Festival.

    H παγκοσμίως αναγνωρισμένη σοπράνο Eva Marton, θα ερμηνεύσει το ρόλο της Turandot, στην ομώνυμη όπερα του Giacomo Puccini.

    Η Marton έχει χαρακτηριστεί από κριτικούς ως η "Τurandot του σήμερα", γιατί θεωρείται η καλύτερη στο ρόλο της σκληρής πριγκίπισσας. Εχει ερμηνεύσει το ρόλο αυτό μεταξύ άλλων στη La Scala και στο Arena di Verona.

    Η παρέλαση όμως των αστέρων δεν τελειώνει με την Marton, αφού μαζί της θα ερμηνεύσουν ρόλους και άλλοι αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, ανάμεσα τους ο Janez Lotric, ο οποίος ενθουσιάζει το κοινό και έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές για την ερμηνεία του στο ρόλο του Calaf, στην Turandot.

    Εξίσου αναγνωρισμένη είναι και η Izabella Klosinska, στο ρόλο της δυστυχισμένης σκλάβας, της Liu.

    Η Klosinska επιλέχθηκε το Δεκέμβριο του 1996, ως "Ντίβα της Χρονιάς" στη λίστα των κορυφαίων καλλιτεχνών του εβδομαδιαίου περιοδικού Przeglad Tygodniowy.

    Ολοι οι καλλιτέχνες έχουν ερμηνεύσει ρόλους σε όλες σχεδόν τις γνωστές όπερες ανά το παγκόσμιο, αναγνωρίζονται διεθνώς για το ταλέντο και τον επαγγελματισμό τους και αναμένεται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στην Πάφο.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΓΠ)

    [09] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 08/08/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7366          1,7470
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,6910          1,7011
    Λίρα Αγγλίας                     1,1037          1,1103
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     203,3767        205,0037
    Δολάριο Αυστραλίας                 3,1573          3,1825
    Δολάριο Καναδά                     2,6669          2,6882
    Κορώνα Δανίας                     12,8872         12,9902
    Κορώνα Νορβηγίας                  12,9473         13,0508
    Κορώνα Σουηδίας                   16,1271         16,2561
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5339          2,5541
    

    [10] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            85.30   ( 0,76)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    715.627
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   401.997    352,16  ( 0,17)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    218.517     96,59  (-0,18)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     32.663     82,44  ( 0,72)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      1.191     23,23  (-2,27)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     15.304     59,90  ( 0,12)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     70.230     98,88  ( 1,50)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     15.827     18,97  ( 2,65)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     90.295     51,17  (-0,37)
    Ετ. Πληροφορικής              £     11.792      3,32  ( 4,08)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     30.960     12,47  ( 1,80)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £      1.356     16,26  ( 3,57)
    Ξενοδοχεία                    £     80.546     48,57  ( 1,61)
    Αλλες Εταιρείες               £    104.773     81,88  ( 2,99)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [11] (Κ) Επ. Αποκατάστασης Ανθρ. Δικαιωμάτων - Τ/Κ δημοσιογράφοι

    Η Επιτροπή Αποκατάστασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε Ολόκληρη την Κύπρο καταδικάζει έντονα την απόφαση του παράνομου "δικαστηρίου" στα κατεχόμενα να στερήσει την ελευθερία στον Αρχισυντάκτη της τ/κ εφημερίδας "Αφρίκα" Σενέρ Λεβέντ και στον δημοσιογράφο Μεμντούχ Ενέρ.

    [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Κέρδη

    Την τέταρτη κατά σειρά άνοδο της τάξης του 0,76% κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά σήμερα, με κινητήριο μοχλό τη θετική παρουσία των πλείστων εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης, καθώς και των περιφερειακών τίτλων. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 85,30 μονάδες. Ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 715 χιλιάδες λίρες, παρά την ανταλλαγή προσυμφωνημένου πακέτου μετοχών της εταιρείας L.P. Transbeton ύψους 85.000 λιρών.

    [13] (Κ) Δήμος Λάρνακας - Culture 2000 - Εκδηλώσεις

    Σειρά εκδηλώσεων για το μήνα Αύγουστο, που καθιστούν την Κύπρο "απόλυτο πρωταγωνιστή" στις ενέργειες που προωθούνται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Culture 2000", παρουσίασε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Μωυσέως.

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου στα γραφεία του Δήμου Λάρνακας, ο κ. Μωυσέως είπε ότι τον Αύγουστο, για δύο εβδομάδες, θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων με τίτλο "Μοντέρνες και σύγχρονες οπτικές τέχνες - Η τέχνη ως εργαλείο διαπολιτισμικού διαλόγου", οι οποίες παρουσιάζονται από την επιτροπή προώθησης Comitato Promote Culture Dei Mari, ένωση ιταλικών δήμων, στα πλαίσια του γενικότερου προγράμματος Culture 2000.

    [14] (Κ) Γιώργος Περδίκης - Βασίλισσα της Αγγλίας - Κεραία - Επιστολή

    Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ αναφορικά με την απόφαση των Βρετανών να εγκαταστήσουν νέα κεραία στον υγροβιότοπο της Αλυκής Ακρωτηρίου, απέστειλε χθες ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, ζητώντας την παρέμβαση της Βασίλισσας για τερματισμό των εργασιών εκ μέρους των Βρετανών στην περιοχή.

    "Πιστεύω ότι η Εξοχότητά σας και το γενικό ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για την Κοινοπολιτεία θα συμβάλει στις προσπάθειές μας να τερματίσουμε τις εργασίες που γίνονται σε αυτό τον πολύ ξεχωριστό βιότοπο διεθνούς σημασίας", σημειώνεται στην επιστολή.

    [15] (Κ) Επαλξη - Τ/Κ δημοσιογράφοι - Καταδίκη

    Η Επαλξη Ανασυγκρότησης Κέντρου "καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την προσπάθεια του κατοχικού καθεστώτος να φιμώσει τον τ/κ Τύπο και ειδικότερα τις φωνές που διαδηλώνουν την αντίθεση τους στο καθεστώς Ντενκτάς".

    [16] (Κ) ΑΚΕΛ - Τ/Κ δημοσιογράφοι

    Με τον πιο έντονο τρόπο το ΑΚΕΛ καταδικάζει την χθεσινή "καταδίκη" από παράνομο "δικαστήριο" στα κατεχόμενα του Αρχισυντάκτη της τ/κ εφημερίδας "Αφρίκα" Σενέρ Λεβέντ καθώς και του συντάκτη Μεμντούχ Ενέρ.

    [17] (K) ΔΗΣΥ - Τ/Κ δημοσιογράφοι

    Ο ΔΗΣΥ καταδικάζει έντονα και ανεπιφύλακτα την "καταδίκη" του εκδότη και ενός συντάκτη της τ/κ εφημερίδας "Αφρίκα" από το κατοχικό καθεστώς και σημειώνει ότι με αυτή την ενέργεια γίνεται προσπάθεια να πληγούν οι ελάχιστες δυνατότητες των Τ/Κ να αρθρώσουν φωνή ενάντια στο κατοχικό καθεστώς.

    [18] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Αρχηγός ΕΦ - Ορκωμοσία - ΚΕΝ Λάρνακας

    Η Κύπρος πρέπει να έχει μια ισχυρή δύναμη αποτροπής για να μπορέσει με ειρηνικό τρόπο να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό και να μπορέσει η χώρα να ενταχθεί στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος.

    Σε δηλώσεις του μετά την ορκωμοσία των Νεοσύλλεκτων Οπλιτών 2002Β' ΕΣΣΟ, ο κ. Χάσικος είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις και οι εθνοφρουροί που ορκίστηκαν είναι ενταγμένοι στην υπηρεσία της ειρήνης.

    [19] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Πόλη Χρυσοχούς - Εκδηλώσεις

    Την υπόσχεση πως "θα συνεχίσουμε με επιμονή και υπομονή να εργαζόμαστε για ειρηνική επανένωση του κράτους και του λαού μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, μέσα σε συνθήκες ελευθερίας και πλήρους σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων", έδωσε σήμερα ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας.

    Κηρύσσοντας την έναρξη των τριήμερων γιορτασμών που οργανώνει ο Δήμος της Πόλης Χρυσοχούς για να τιμήσει την επέτειο των 120 χρόνων από την ίδρυσή του, ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι "τα συνεχή αδιέξοδα και η αδυναμία εξεύρεσης δίκαιης και βιώσιμης λύσης, που οφείλεται στην παρελκυστική και αδιάλλακτη στάση της τουρκικής πλευράς, είναι φυσικό να δημιουργεί αισθήματα απογοήτευσης και απελπισίας".

    "Αυτά τα αισθήματα, όμως, δεν πρόκειται να μας παρεκκλίνουν από τις αρχές και το ορθό πλαίσιο για δίκαιη και βιώσιμη λύση", πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 9 August 2002 - 17:49:16 UTC