Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-08-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Αμερικανική Γερουσία - Ενταξη Κύπρου στην ΕΕ - Ψήφισμα
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Γαλλία - Κυπριακό
  • [04] (K) Ιράκ - Επιθεωρητές - Ανδρέας Μαυρομμάτης
  • [05] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Συνομιλίες - Εδαφικό
  • [06] (Κ) Ραούφ Ντενκτάς - Δηλώσεις - Συνομιλίες
  • [07] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [08] (Κ) Υπουργική Επιτροπή - Αλλοδαποί εργάτες
  • [09] (Κ) Υπουργική Επιτροπή - Αλλοδαποί φοιτητές
  • [10] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [11] (K) ΟHE - Συνομιλίες - Κυπριακό
  • [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακή πτώση
  • [13] (Κ) Βρετανικό ΥΠΕΞ - Ταξιδιωτική συμβουλή - Κύπρος
  • [14] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό - Δηλώσεις
  • [15] (Κ) Αλβαρο ντε Σότο - Συνομιλίες - Αισιοδοξία
  • [16] (Κ) Εκπρόσωπος - Συνομιλίες - Αλβαρο ντε Σότο
  • [17] (Κ) Εκπρόσωπος - Βρετανική οδηγία - Κατεχόμενα

  • [01] (Κ) Αμερικανική Γερουσία - Ενταξη Κύπρου στην ΕΕ - Ψήφισμα

    Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας υιοθέτησε χθες ψήφισμα το οποίο υποστηρίζει την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Το ψήφισμα, το οποίο είναι παρόμοιο με αυτό που υιοθετήθηκε πρόσφατα από την Υποεπιτροπή Ευρώπης της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, εκφράζει κατ αρχήν την επίγνωση του Κογκρέσου ότι η ασφάλεια, η συμφιλίωση και η ευημερία όλων των Κυπρίων μπορούν να επιτευχθούν καλύτερα στα πλαίσια της ένταξης στην ΕΕ, η οποία θα προσφέρει σημαντικά δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους τους Κυπρίους.

    Το ψήφισμα χαρακτηρίζει την παρούσα κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο ως απαράδεκτη και επισημαίνει ότι η επανένωση της Κύπρου παραμένει ο αντικειμενικός στόχος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

    Επισημαίνει ότι μια λύση του Κυπριακού, η οποία θα λαμβάνει υπόψη πλήρως τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις διεθνείς συμφωνίες, θα πρέπει να διασφαλίζει την ασφάλεια και τα θεμελιώδη δικαιώματα και των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο.

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι πυρκαγιές που μαίνονταν χθες θέτοντας σε κίνδυνο κατοικημένες περιοχές, το Κυπριακό υπό το φως της πρόσκλησης του ΓΓ του ΟΗΕ προς το Πρόεδρο Κληρίδη και τον Τ/Κ ηγέτη, οι προεδρικές εκλογές και η αναμενόμενη απόφαση του συνεδρίου του ΚΙΣΟΣ και τα απεργιακά μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι τα θέματα που κατά κύριο λόγο απασχολούν τις σημερινές κυπρικές εφημερίδες.

    Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Σαρωτική πύρινη λαίλαπα" ότι το ένα χωριό μετά το άλλο βρισκόταν αντιμέτωπο με τη φωτιά και από πολύ νωρίς το απόγευμα δέκα χωριά κινδύνευαν και οι κάτοικοι έντρομοι παρακολουθούσαν τις φλόγες να κάνουν στάχτη τις περιουσίες τους. Τα χωριά που επηρεάστηκαν είναι: Συλίκου, Λάνια, Μονάγρι, Αγιος Γεώργιος Συλίκου, Τριμίκλινη. Αλλού αναφέρει ότι ο παγκοσμίου φήμης Γάλλος ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό παραθερίζει στην Πάφο.

    "Η Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Νοσοκομεία τόποι κολάσεως" γράφει ότι οι περιοχές των νοσοκομείων Λεμεσού και Λάρνακας μπορεί να μετατραπούν ανά πάσα στιγμή σε "τόπο κολάσεως", καθώς οι εγκαταστάσεις υγραερίου των νοσοκομείων βρίσκονται εκτεθειμένες και χωρίς καμία προφύλαξη στο έλεος μιας τυχαίας ανάφλεξης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μυστήριο καλύπτει το χθεσινό τραυματισμό φρουρού ασφαλείας στον Αμερικανικό Σταθμό στη Μακεδονίτισσα. "Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τον τραυμάτισαν με μαχαίρι δύο Αραβες, ενώ η Αστυνομία παρουσιάζεται πεπεισμένη ότι ο φρουρός αυτοτραυματίσθηκε για να προκαλέσει το ενδιαφέρον", προσθέτει η εφημερίδα.

    Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Εσπειραν φωτιές, θέρισαν χωριά" γράφει ότι η φωτιά που ξέσπασε στην ορεινή περιοχή Λεμεσού ήταν, όπως όλα δείχνουν, έργο εμπρηστών και σημειώνει πως μέχρι αργά χθες βράδυ ανακρίνονταν στον Αστυνομικό Σταθμό Λάνιας εφτά νεαροί Κύπριοι φοιτητές της Βρετανίας οι οποίοι εθεάθησαν με μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτες να κατευθύνονται προς το Τρόοδος την ώρα που ξέσπασαν οι φωτιές. Αλλού γράφει ότι επικρατεί προβληματισμός στη Λευκωσία μετά τη λήψη της πρόσκλησης από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ελμαρ Μπροκ για συζήτηση του Κυπριακού από τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντεκτάς σε ειδική συνεδρία της, το Φθινόπωρο.

    "Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Κομπίνα εκατομμυρίων" γράφει ότι οι επίορκοι γιατροί έκαναν το νησί μας διεθνώς ρεζίλι έχοντας μετατρέψει το ιατρικό λειτούργημα σε συναλλαγές επί ποσοστώσεων σκηνοθετώντας ιατρικές εξυπηρετήσεις ξένων τουριστών σε συνεργασία με τουριστικούς πράκτορες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ των τραπεζικών υπαλλήλων και της εργοδοτικής πλευράς βαθαίνει. Γράφει ότι στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της ΕΤΥΚ, με συντριπτική πλειοψηφία, άναψε το πράσινο φως στην ηγεσία της συντεχνίας, για λήψη απεργιακών μέτρων.

    "Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Προειδοποίηση για επίσπευση λύσεως" γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ κατά τη συνάντηση του Παρισιού στις 6 Σεπτεμβρίου θα προδιαθέσει τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για την απόφαση του διεθνούς οργανισμού να υποβάλει, ενδεχομένως τον Οκτώβρη, έγγραφα για όλες τις πτυχές του Κυπριακού. Προσθέτει ότι ο ΓΓ θα προειδοποιήσει αυστηρά ότι η διαδικασία θα πρέπει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η μισή Κύπρος κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό αφού οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια Κόρνου, Τερσεφάνου και Χοιροκοιτίας δηλώνουν αποφασισμένοι να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους της μονάδας αφαλάτωσης Λάρνακας.

    Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Εντονες διαφωνίες στο ΚΙΣΟΣ", γράφει ότι ιστορικά στελέχη του ΚΙΣΟΣ, της πρώην ΕΔΕΚ καθώς και του ευρύτερου σοσιαλδημοκρατικού χώρου, συνέχισαν και χθες να καταθέτουν την έντονη διαφωνία τους για την πορεία που πήρε το Κίνημα, το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οδεύει σε συνεργασία με τον κυβερνώντα Δημοκρατικό Συναγερμό. Αλλού γράφει ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας αρμόδιος για θέματα Ευρώπης Πίτερ Χέιν δήλωσε ότι στόχος της Βρετανίας είναι όπως ενταχθεί μια επανενωμένη Κύπρος στην ΕΕ, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα και την απόφαση του Συμβουλίου του Ελσίνκι.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι η μεγάλη διαστάσεων πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην ορεινή περιοχή Λεμεσού και κατέστρεψε ένα εργοστάσιο και έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων κατοίκων στα χωριά της περιοχής, πιστεύεται ότι είναι έργο εμπρηστών. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι η Αρχή Αδειών ανακοίνωσε χθες ότι εξέδωσε 250 νέες άδειες ανεξάρτητα από τους ισχυρισμούς των οδηγών ταξί ότι ο κορεσμός αδειών που παρατηρείται στην αγορά περιορίζει το εισόδημά τους και οδηγεί σε αυξανόμενη υπερχρέωση.

    Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη εφημερίδα "The Cyprus Weekly" γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος θα αντιμετωπίσει τον Πρόεδρο του ΚΙΣΟΣ στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, ωστόσο θα μπορούσε να εμφανιστεί το Σεπτέμβρη και τρίτος υποψήφιος. Αλλού αναφέρει ότι η Ελληνική Αστυνομία κτύπησε ξανά χθες εναντίον της πιο διαβόητης τρομοκρατικής οργάνωσης στην Ελλάδα με τη σύλληψη του φερόμενου ως εκτελεστή ενός Τούρκου διπλωμάτη και ενός Ελληνα Τραπεζίτη.

    Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Η Κύπρος σήμερα" κάτω από τον τίτλο "Στην Αλβανία ή τη βόρεια Κύπρο το καταφύγιο του Μπιν Λάτεν" γράφει ότι οι πρωτοφανείς αυτοί ισχυρισμοί βγήκαν από πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες και κυρίως η CIA και οι οποίες φέρουν το Σαουδάραβα πολυεκατομμυριούχο να βρίσκεται στην Αλβανία ή την κατεχόμενη Κύπρο και μέλος της Αλ Κάιντα να είχε αφιχθεί στην Κρήτη πριν από ένα χρόνο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι γίνονται "μυστικοί έλεγχοι" σε Αθήνα και Λευκωσία για τους λογαριασμούς της οργάνωσης "17 Νοέμβρη" σε τράπεζα ελλαδικών συμφερόντων που δραστηριοποιείται στην Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΟΜ/ΜΦ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Γαλλία - Κυπριακό

    Η Γαλλία υποστηρίζει χωρίς ενδοιασμούς τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για την ταχεία επίτευξη μίας πολιτικής, συνολικής, δίκαιης και διαρκούς διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος.

    [04] (K) Ιράκ - Επιθεωρητές - Ανδρέας Μαυρομμάτης

    Ο Ειδικός Εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράκ Ανδρέας Μαυρομμάτης χαιρέτισε σήμερα το γεγονός ότι το Ιράκ έχει προσκαλέσει τον επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ στη Βαγδάτη για συνομιλίες επί τεχνικών ζητημάτων.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μαυρομμάτης είπε ότι παρακολουθεί "επί καθημερινής βάσεως τις εξελίξεις στο Ιράκ, όχι διότι έχουν άμεση σχέση, αλλά κάποια έμμεση σχέση έχουν με το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

    [05] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Συνομιλίες - Εδαφικό

    Η ε/κ πλευρά υπέβαλε σήμερα τα σχόλιά της στις θέσεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς αναφορικά με το εδαφικό, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Με τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον κ. Ντενκτάς, ολοκληρώθηκε ο πέμπτος γύρος των συνομιλιών. Ο έκτος γύρος θα αρχίσει στις 27 Αυγούστου.

    [06] (Κ) Ραούφ Ντενκτάς - Δηλώσεις - Συνομιλίες

    [07] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 02/08/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7364          1,7466
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,7209          1,7312
    Λίρα Αγγλίας                     1,0945          1,1010
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     204,2404        205,8743
    Δολάριο Αυστραλίας                 3,1758          3,2012
    Δολάριο Καναδά                     2,7278          2,7496
    Κορώνα Δανίας                     12,8849         12,9879
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,0318         13,1360
    Κορώνα Σουηδίας                   16,4353         16,5667
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5160          2,5361
    

    [08] (Κ) Υπουργική Επιτροπή - Αλλοδαποί εργάτες

    Οι αλλοδαποί εργάτες, μετά από σημερινή απόφαση της αρμόδιας Υπουργικής Επιτροπής, θα μπορούν να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής και εργασίας έξι ετών, χωρίς αυτή να μπορεί να παραταθεί εκτός στις περιπτώσεις εξειδικευμένων εργατών στους οποίους θα δίδεται παράταση δύο μηνών για να εκπαιδεύουν τους αντικαταστάτες τους.

    [09] (Κ) Υπουργική Επιτροπή - Αλλοδαποί φοιτητές

    Την άρση των περιορισμών που ισχύουν στην ηλικία των αλλοδαπών φοιτητών, οι οποίοι προέρχονται από χώρες μη μέλη της ΕΕ, αποφάσισε η αρμόδια Υπουργική Επιτροπή, που συνήλθε σήμερα υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών Ανδρέα Παναγιώτου και εξέτασε σειρά θεμάτων που αφορούν αλλοδαπούς.

    Σε δήλωσή του μετά τη συνεδρία ο κ. Παναγιώτου εξήγησε ότι η άρση των διακρίσεων μεταξύ των φοιτητών των χωρών μελών της ΕΕ και των αλλοδαπών φοιτητών από χώρες που προέρχονται από χώρες μη μέλη επιβάλλεται από την ΕΕ.

    [10] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            83.17 (-0,23)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    453.211
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   268.352    348,56 (-0,40)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    190.580     95,63 (-0,23)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £      5.954     80,85 (-0,59)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £        562     22,49 ( 0,27)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     37.343     59,01 ( 1,11)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     28.163     89,18 (-0,31)
    Εμπορικές Εταιρείες           £      9.652     18,38 (-1,24)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £      4.183     51,74 ( 1,13)
    Ετ. Πληροφορικής              £      5.094      3,02 (-0,66)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £      5.255     11,72 (-1,51)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £         60     16,26 ( 3,90)
    Ξενοδοχεία                    £     37.134     46,60 ( 0,58)
    Αλλες Εταιρείες               £     70.365     77,64 (-1,55)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [11] (K) ΟHE - Συνομιλίες - Κυπριακό

    Τα Ηνωμένα Εθνη ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα υπάρξει μια διακοπή στις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό για "αξιολόγηση, περίσκεψη και ξεκούραση".

    Οι συνομιλίες θα επαναρχίσουν στις 27 Αυγούστου, ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναφέρει.

    "Στο πέρας της σημερινής συνάντηση μεταξύ του Ε/Κ ηγέτη και του Τ/Κ ηγέτη, συμφωνήθηκε όπως αρχίσει μια διακοπή στις συνομιλίες για αξιολόγηση, περισυλλογή και ξεκούραση," αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    "Οι συνομιλίες θα επαναρχίσουν στις 27 Αυγούστου," προστίθεται.

    [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακή πτώση

    Επιστροφή στις πτώσεις σήμερα για το Χρηματιστήριο, ύστερα από τη χθεσινή ανοδική αντίδραση, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να σημειώνει εκ νέου υποχώρηση. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες σε ποσοστό 0,23%, κλείνοντας στις 83,17 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών παρέμεινε στο χαμηλό ποσό των 453 χιλιάδων λιρών.

    [13] (Κ) Βρετανικό ΥΠΕΞ - Ταξιδιωτική συμβουλή - Κύπρος

    Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Βρετανούς υπηκόους που δυνατό να εξετάζουν το ενδεχόμενο αγοράς περιουσίας στα κατεχόμενα να είναι προσεκτικοί, να είναι ενήμεροι της κατάστασης που επικρατεί στο νησί και να ζητούν νομική συμβουλή.

    Η ταξιδιωτική συμβουλή για την Κύπρο στην ιστοσελίδα του βρετανικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι "η μη αναγνώριση της 'Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου' (όπως αποκαλούνται τα κατεχόμενα) και η πιθανότητα μελλοντικής πολιτικής διευθέτησης στην Κύπρο δυνατό να έχουν συνέπειες σε αυτούς που σκέφτονται να αγοράσουν περιουσία στο βορρά," κατά την έκφραση του Υπουργείου.

    "Πριν την αγορά περιουσίας, σας συμβουλεύουμε όπως εκτιμήσετε την κατάσταση πλήρως να ζητήσετε νομική συμβουλή," προστίθεται.

    [14] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό - Δηλώσεις

    Ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών έχει απευθύνει πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για συνάντηση στο Παρίσι "ενόψει αδιεξόδου και είναι σαφές ότι υπάρχει αδιέξοδο," εκτιμά ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας.

    Κληθείς να σχολιάσει την κίνηση του Κόφι Ανάν, ο κ. Χριστόφιας είπε πως ο στόχος της πρόσκλησης του ΓΓ των ΗΕ για τις συναντήσεις του Παρισιού είναι "να διαρρήξει, εάν είναι δυνατόν, το αδιέξοδο".

    [15] (Κ) Αλβαρο ντε Σότο - Συνομιλίες - Αισιοδοξία

    Την αισιοδοξία του όσον αφορά την προοπτική επίτευξης προόδου στο Κυπριακό, εξέφρασε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    "Είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω ότι είναι εφικτή (η επίτευξη προόδου)," είπε ο κ. ντε Σότο.

    [16] (Κ) Εκπρόσωπος - Συνομιλίες - Αλβαρο ντε Σότο

    Δεν υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο αισιοδοξίας όσον αφορά τις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, κληθείς να σχολιάσει σημερινή δήλωση του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την προοπτική επίτευξης προόδου στο Κυπριακό.

    [17] (Κ) Εκπρόσωπος - Βρετανική οδηγία - Κατεχόμενα

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε σήμερα ότι οι διαφωτιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης στο θέμα της παράνομης πώλησης περιουσιών στα κατεχόμενα, έχουν αποτελέσματα.

    "Οι πολλαπλές προσπάθειες της κυβέρνησης να διαφωτίσουν ενάντια σε αυτή την απαράδεκτη και πολύ επικίνδυνη τακτική πώλησης των περιουσιών μας στα κατεχόμενα σε ξένους έχουν κάποια αποτελέσματα έμπρακτα," είπε ο κ. Παπαπέτρου, κληθείς να σχολιάσει την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας των Βρετανών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 2 August 2002 - 17:49:13 UTC