Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-05-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Ινδίας - Κύπριος Υπατος Αρμοστής - Διαπιστευτήρια
  • [02] (Κ) Διευθυντής Κεντρικών Φυλακών - Επιστολή παραίτησης
  • [03] (K) Πατ Κοξ - Ομιλία - Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • [04] (K) Πρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου - Βουλή
  • [05] (Κ) Κύπρος - Παλαιστίνιοι - Ναός της Γεννήσεως

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Ινδίας - Κύπριος Υπατος Αρμοστής - Διαπιστευτήρια

    Την υποστήριξη της χώρας του προς την ανεξαρτησία, κυριαρχία, εδαφική ακεραιότητα και ενότητα της Δημοκρατίας της Κύπρου, εξέφρασε προχθές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ινδίας K. P. Narayanan, δεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου Υπάτου Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη χώρα, Ανδρέα Σκαρπάρη.

    [02] (Κ) Διευθυντής Κεντρικών Φυλακών - Επιστολή παραίτησης

    Ο Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών Χάρης Θεμιστοκλέους υπέβαλε γραπτώς την παραίτησή του σήμερα το απόγευμα, ενώ από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης δηλώνει ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχετική πληροφόρηση για το θέμα.

    [03] (K) Πατ Κοξ - Ομιλία - Πανεπιστήμιο Κύπρου

    Φιλική συμβουλή στην Κύπρο να μην προσεγγίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της ως ένα μικρό και αδύναμο κράτος, έδωσε το απόγευμα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πατ Κοξ με ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

    Μιλώντας ενώπιον ακαδημαϊκών, πολιτικών, διπλωματών και φοιτητών, ο κ. Κοξ είπε πως η συζήτηση που γίνεται τώρα στην Κύπρο για την ΕΕ και η συζήτηση στη Συντακτική Συνέλευση για το μέλλον της Ευρώπης, που άρχισε νωρίτερα αυτό το χρόνο, έχουν πολλά κοινά.

    "Μην προσεγγίσετε την ευρωπαϊκή προοπτική ως πολίτες αυτού του κράτους με την εντύπωση ότι είσαστε ένα πολύ μικρό κράτος, ένα νησί, περιφερειακό και όχι στο επίκεντρο των εξελίξεων, αλλιώς θα χάσετε," είπε ο κ. Κοξ στην ομιλία του, και έφερε ως παράδειγμα τη δική του χώρα, την Ιρλανδία.

    Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος μπορεί να ενεργήσει με βάση αυτήν την προσέγγιση και υπενθύμισε σε όλους ότι οι Κύπριοι κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες δυσκολίες που επέφερε η τουρκική εισβολή.

    "Σήμερα είσαστε στην πρώτη γραμμή μεταξύ των υποψηφίων για ένταξη χωρών και η πλουσιότερη και μπορείτε να αξιοποιήσετε τις μεγάλες ευκαιρίες που σας προσφέρονται," σημείωσε ο κ. Κοξ.

    [04] (K) Πρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου - Βουλή

    Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πατ Κοξ απηύθυνε πρόσκληση προς την κυπριακή Βουλή όπως μετά την υπογραφή του προσχεδίου της συνθήκης προσχώρησης της Κύπρου στην ΕΕ διορίσει βουλευτές - παρατηρητές στο Ευρωκοινοβούλιο, ισάριθμους με τους βουλευτές που θα εκλέγονται μελλοντικά στο Eυρωκοινοβούλιο. Σημείωσε πως εφόσον λυθεί το Κυπριακό δεν αποκλείεται σε σύντομο διάστημα να υπάρχει και τουρκική φωνή μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.

    Μιλώντας ενώπιον ειδικής συνεδρίας της Βουλής των Αντιπροσώπων ο κ. Κοξ είπε πως το "ημερολόγιο της διεύρυνσης θα τηρηθεί", τονίζοντας πως η Κύπρος είναι μέρος αυτής της διαδικασίας η οποία είναι μη αναστρέψιμη. "Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σας μεταφέρει αυτό το μήνυμα, ότι είστε μέλος αυτής της μη αναστρέψιμης πολιτικής κινητικότητας", σημείωσε ο κ. Κοξ.

    Είπε επίσης πως κατά τις συνομιλίες που είχε στα κατεχόμενα με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς παρότρυνε την τ/κ πλευρά "να προσπαθήσει να βρει μια διευθέτηση και να αρπάξει την ευκαιρία".

    [05] (Κ) Κύπρος - Παλαιστίνιοι - Ναός της Γεννήσεως

    Η κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε απόψε διά του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη ότι απεδέχθη να φιλοξενήσει για περίοδο μερικών ημερών, ως διαμετακομιστικός σταθμός, 13 Παλαιστινίους, που είναι έγκλειστοι στο Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ και για τους οποίους η κυβέρνηση του Ισραήλ απαιτούσε ή να συλληφθούν ή να φύγουν από τη χώρα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 9 May 2002 - 19:49:07 UTC