Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-04-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Ποδόσφαιρο - Λήξη πρωταθλήματος - Τελική Βαθμολογία
  • [02] (Κ) Συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς
  • [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (Κ) Συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς - Αλλαγή ώρας
  • [05] (K) Αρχιεπίσκοπος - Υγεία
  • [06] (Κ) Κυπριακές Αερογραμμές - Αγορά δύο Α319
  • [07] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Ιρλανδία - Πτήσεις προς κατεχόμενα
  • [08] (Κ) Υγεία Αρχιεπισκόπου - Ιατρικό ανακοινωθέν
  • [09] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Συνάντηση
  • [10] (Κ) Μητροπολίτης Κιτίου - Καθαγιασμός Θείου Μύρου
  • [11] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [12] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι κυπριακής Λίρας
  • [13] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Λήξη συνάντησης
  • [14] (K) E/κ και τ/κ κόμματα - Συνάντηση
  • [15] (Κ) Γ. Βασιλείου - ΕΕ - Κύπρος
  • [16] (Κ) Χρηματιστήριο - Μεγάλη πτώση
  • [17] (Κ) Ολλανδία - Κύπρος - Μάλτα - Πρεσβείες
  • [18] (Κ) Ντε Σότο - Αναχώρηση - Δηλώσεις
  • [19] (Κ) Τ/Κ ηγέτης - Συνομιλίες - Ατυπο έγγραφο

  • [01] (Κ) Ποδόσφαιρο - Λήξη πρωταθλήματος - Τελική Βαθμολογία

    
    
    Με τις χθεσινές νίκες του Ολυμπιακού επί της Αλκής με 2 – 0 (στο ΓΣΠ Λευκωσίας) και της ΑΕΚ επί του Εθνικού Ασσιας με 6 – 3 (στο ΓΣΖ Λάρνακας), ολοκληρώθηκε η 26η και τελευταία αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας.
    
    Πρωταθλήτρια Κύπρου αναδείχθηκε η ομάδα του ΑΠΟΕΛ που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο κατά τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο στον προκριματικό γύρο Τσάμπιονς Λιγκ. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ανόρθωση, η οποία έχει εξασφαλίσει τη θέση της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, εκτός εάν νικήσει στις 11 Μαΐου, στον τελικό του Κυπέλλου Κύπρου, τον Εθνικό Αχνας, οπόταν θα εκπροσωπήσει την Κύπρο ως Κυπελλούχος και στο ΟΥΕΦΑ θα αγωνισθεί η ΑΕΛ, που έχει καταλάβει την τρίτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα.
    
    Στις τρεις τελευταίες θέσεις του πίνακα τερμάτισαν ο Εθνικός Ασσιας, η Δόξα Κατωκοπιάς και ο Ερμής Αραδίππου, που υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.
    
    Τις θέσεις τους στην Α' Κατηγορία από τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο καταλαμβάνουν η Νέα Σαλαμίνα, ο Διγενής Μόρφου και ο Αρης Λεμεσού που τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας.
    
    Στους προχθεσινούς αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής, η ΑΕΛ έφερε ισοπαλία 1 - 1 με τον ΑΠΟΕΛ, η Ανόρθωση νίκησε τον Ερμή Αραδίππου με 8 – 0 και η Ομόνοια τον Απόλλωνα με 2 – 1. Ο Εθνικός Αχνας νίκησε στην έδρα του τη Δόξα Κατωκοπιάς με 6 – 0 και η Αθλητική Ενωση Πάφος την Ενωση Νέων Παραλιμνίου με 4 – 1.
    
    Η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος έχει ως εξής:
    
    1)ΑΠΟΕΛ                  59 βαθμούς
    2)Ανόρθωση               58
    3)ΑΕΛ                    54
    4)Ομόνοια                53
    5)Ολυμπιακός             42
    6)Εθνικός Αχνας          42
    7)ΑΕΚ                    41
    8)Ενωση Νέων Παραλιμνίου 39
    9)Αθλητική Ενωση Πάφος   38
    10)Απόλλωνας             36
    11)Αλκή                  28
    12)Εθνικός Ασσιας        17
    13)Δόξα Κατωκοπιάς        9
    14)Ερμής                  1
    
    Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο 30χρονος Πολωνός ποδοσφαιριστής Βούιτσικ Κόβαλτσικ της Ανόρθωσης, ο οποίος σημείωσε 24 τέρματα στα 26 παιχνίδια του πρωταθλήματος.
    
    Δεύτερος σκόρερ είναι ο Σλοβάκος Γιόζεφ Κόζλεϊ του Ολυμπιακού με 20 τέρματα και στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Γκόγκιτς του ΑΠΟΕΛ, Ράουφμαν της Ομόνοιας και Ελευθερίου της ΑΕΚ με 16 τέρματα ο καθένας.
    
    

    [02] (Κ) Συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς συναντώνται σήμερα το πρωί στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    Πρόκειται για την τελευταία συνάντησή τους, ενόψει των διακοπών του Πάσχα. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 7 Μαΐου.

    [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Πληροφορίες για σενάριο για ταυτόχρονη επίλυση του Κυπριακού και ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και για σύγκληση διάσκεψης Τύπου Ντέιτον από το διεθνή παράγοντα, ο σοβαρός τραυματισμός 25χρόνου φιλάθλου, η υγεία του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου που επαναφέρει στο προσκήνιο "την κούρσα" διαδοχής του, το "όραμα" της Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας για ενοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης Λευκωσίας, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

    Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Ντέιτον μετά τον Ιούνιο" γράφει ότι ο διεθνής παράγοντας και κυρίως οι Αμερικανοί, συνεργαζόμενοι με τα Ηνωμένα Εθνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι αποφασισμένοι να συγκαλέσουν μια διάσκεψη Τύπου Ντέιτον στην οποία οι ενδιαφερόμενες πλευρές θα παρακαθήσουν μέχρι εξευρέσεως τελικού αποτελέσματος. Μια τέτοια διάσκεψη, αναμένεται να συγκληθεί μετά το καλοκαίρι και προφανώς μέσα Σεπτεμβρίου. Αλλού αναφέρει ότι η Τουρκία αρνήθηκε τη θεώρηση διαβατηρίου στο Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο για να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για τη λειτουργία του Θείου Μύρου της Μεγάλης Πέμπτης, στον Αγιο Γεώργιο του Φαναριού του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

    "Το Θάρρος" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Δεν θα γλιτώσει κανείς" γράφει ότι σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο 25χρονος Ακης Σοφοκλέους από τη Λευκωσία, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά το απόγευμα του Σαββάτου έξω από το Τσίρειο Στάδιο Λεμεσού, λίγο πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΛ, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων. Αλλού γράφει ότι σταδιακά, εντός της επόμενης τριετίας, το Νοσοκομείο Αθαλάσσας θα "αδειάσει", προκειμένου να καταργηθεί και να παραχωρήσει τη θέση του στο Εθνικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το οποίο θα λειτουργήσει εντός του 2005.

    Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Μεγάλη 'τρύπα' για 4.000 κράνη" γράφει ότι ακόμα και για την αγορά κρανών, για λογαριασμό της Εθνικής Φρουράς, τα οποία προορίζονται να προφυλάξουν τα παιδιά μας και εμάς τους ίδιους από τα εχθρικά βόλια σε ώρες δύσκολες αν χρειαστεί, μπαίνουν στη ζυγαριά τα συμφέροντα και διαδραματίζουν ρόλο. Πρόκειται για κράνη που τρύπησαν στο βαλλιστικό έλεγχο, ενώ με βάση τις προδιαγραφές των προσφορών δεν έπρεπε να τρυπήσουν. Αλλού αναφέρει ότι σήμερα αναμένεται να γίνει η ανακοίνωση του διορισμού του Υπουργού Εσωτερικών Χριστόδουλου Χριστοδούλου ως νέου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Η θητεία του νυν Διοικητή Αυξέντη Αυξεντίου λήγει αύριο.

    "Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Αγώνας για το Θρόνο" γράφει στο κύριο θέμα ότι η "ξαφνική περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, επαναφέρει στο προσκήνιο 'την κούρσα' διαδοχής του. Κύκλοι που παρακολουθούν στενά τα διαδραματιζόμενα στους κόλπους της Ιεράς Συνόδου εκτιμούν ότι ο συνεχιζόμενος από καιρό παρασκηνιακός αγώνας διαδοχής του Μακαριοτάτου θα πάρει τώρα νέα τροπή..." Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει στον επόμενο γύρο των συνομιλιών έγγραφα για τη λύση του Κυπριακού. Αναφέρει ότι οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί έχουν εκπονήσει άτυπα έγγραφα επί όλων των πτυχών του προβλήματος, τα οποία προτίθενται να υποβάλουν εφόσον εισπράξουν τη σύμφωνη γνώμη των δύο μερών.

    Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Νέο σενάριο για λύση και ένταξη" γράφει ότι "ωριμάζει το σενάριο για ταυτόχρονη επίλυση του Κυπριακού και ένταξη στην ΕΕ". Αναφέρει ότι η στασιμότητα που παρουσιάζουν οι απευθείας συνομιλίες και οι τεράστιες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των θέσεων των δυο πλευρών ανατρέπουν τους σχεδιασμούς των μεσολαβητών που είχαν θέσει ως χρονικό ορόσημο για ολοκλήρωση των προσπαθειών τον Ιούνιο. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας Κύπρου, ένα στα εννέα άτομα στην Κύπρο είναι φορέας του Οικογενούς Μεσογειακού Πυρετού, νόσος η οποία είναι το ίδιο συχνή όπως και η Μεσογειακή Αναιμία.

    Η "Χαραυγή" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "2 σε 1 Υδρευση - Αποχέτευση" ότι η Υδατοπρομήθεια Λευκωσίας οραματίζεται την ενοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης Λευκωσίας που εξυπηρετεί το 1/3 σχεδόν του πληθυσμού της Κύπρου και πιο συγκεκριμένα γύρω στους 250.000 καταναλωτές. Η ιδέα στηρίζεται στο γεγονός ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις η υπηρεσία ύδρευσης και αποχέτευσης είναι ενιαία. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι "ορθά ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ Γιαννάκης Ομήρου είπαν ότι κανένα κόμμα δεν θα συρθεί στην υποστήριξη του υποψηφίου άλλου κόμματος για τις προεδρικές εκλογές".

    [04] (Κ) Συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς - Αλλαγή ώρας

    [05] (K) Αρχιεπίσκοπος - Υγεία

    Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Χρυστοστόμου, δήλωσε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου μετά από επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται από προχθές ο Μακαριότατος.

    [06] (Κ) Κυπριακές Αερογραμμές - Αγορά δύο Α319

    Πλουσιότερος γίνεται ο στόλος των Κυπριακών Αερογραμμών και όλα στο Αμβούργο της Γερμανίας είναι έτοιμα για την επίσημη παράδοση αύριο, ενός από τα δύο αεροπλάνα τύπου Airbus A319 που αγόρασε η εταιρεία.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής Τύπου και Δημοσίων Υποθέσεων των Κυπριακών Αερογραμμών Τάσος Αγγελής είπε ότι η αγορά των δύο Airbus γίνεται στα πλαίσια της απόφασης της εταιρείας για ανανέωση και επέκταση του στόλου της, "με σκοπό την αναβάθμιση του προϊόντος του εθνικού μας αερομεταφορέα και την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του ανταγωνισμού".

    [07] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Ιρλανδία - Πτήσεις προς κατεχόμενα

    Σωστή πολιτική τοποθέτηση και θετικό πολιτικό μήνυμα στο Κυπριακό, χαρακτήρισε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης την απόφαση της ιρλανδικής κυβέρνησης να απορρίψει αίτημα των λεγόμενων "τουρκοκυπριακών αερογραμμών" για πτήσεις από το Δουβλίνο προς τα κατεχόμενα, με ενδιάμεσο σταθμό την Τουρκία.

    [08] (Κ) Υγεία Αρχιεπισκόπου - Ιατρικό ανακοινωθέν

    Αναμενόμενες μυοκλωνίες παρουσίασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, οι οποίες ελέγχονται με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, αναφέρει το σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Μακαριοτάτου.

    [09] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Συνάντηση

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης πέρασε γύρω στις 12 το μεσημέρι στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας για την τελευταία συνάντηση του τρίτου γύρου με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    [10] (Κ) Μητροπολίτης Κιτίου - Καθαγιασμός Θείου Μύρου

    Η τουρκική κυβέρνηση αναγκάζεται να παραχωρεί άδεια μόνο σε περιπτώσεις που είναι αναγκασμένη να το πράττει, φοβούμενη τυχόν αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, τόνισε ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, φανερά ενοχλημένος από την άρνηση της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα να του επιτραπεί η μετάβαση στην Κωνσταντινούπολη για τη λειτουργία του Θείου Μύρου της Μεγάλης Πέμπτης.

    [11] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            96,81 (-2,07)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  2.045.336
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   780.408    412,55 (-2,42)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    439.377    115,96 (-2,38)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     88.777     85,68 (-0,40)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £    163.609     32,32 ( 1,83)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £    241.916     51,89 (-1,98)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     19.013     67,97 (-2,34)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     37.476     22,20 ( 0,41)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     50.938     50,44 ( 0,56)
    Ετ. Πληροφορικής              £     81.936      4,58 (-1,08)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    185.522     17,25 (-4,75)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        430     16,35 ( 1,05)
    Ξενοδοχεία                    £    138.666     55,57 (-2,46)
    Αλλες Εταιρείες               £    554.431     97,04 (-1,66)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [12] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 29/04/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7253          1,7356
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5582          1,5675
    Λίρα Αγγλίας                     1,0657          1,0720
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     198,9786        200,5704
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,8734          2,8963
    Δολάριο Καναδά                     2,4346          2,4540
    Κορώνα Δανίας                     12,8086         12,9110
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,0564         13,1608
    Κορώνα Σουηδίας                   15,9580         16,0856
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5211          2,5412
    

    [13] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Λήξη συνάντησης

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης είχε σήμερα συνάντηση μίας ώρας και δεκαπέντε λεπτών με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο του τρίτου γύρου των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    [14] (K) E/κ και τ/κ κόμματα - Συνάντηση

    Τα ε/κ και τ/κ κόμματα που συμμετέχουν στις δικοινοτικές συναντήσεις που διοργανώνει στη Λευκωσία η Πρεσβεία της Σλοβακίας εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα του Ιουνίου του 2002, για την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό.

    [15] (Κ) Γ. Βασιλείου - ΕΕ - Κύπρος

    Η Κύπρος έχει ολοκληρώσει την εργασία που όφειλε να ετοιμάσει αναφορικά με το κεφάλαιο του ανταγωνισμού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργος Βασιλείου.

    [16] (Κ) Χρηματιστήριο - Μεγάλη πτώση

    Με μεγάλη πτώση της τάξης του 2,07% εισήλθε στη Μεγάλη Εβδομάδα η χρηματιστηριακή αγορά, επιδεινώνοντας περαιτέρω το κλίμα ανησυχίας και απογοήτευσης που επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης, υπό το βάρος των πωλήσεων σε τραπεζικούς τίτλους, οι οποίοι επηρεάστηκαν από την αναπροσαρμογή που σημειώθηκε στην τιμή της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου που από σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς τη συμμετοχή στο μέρισμα (ex-divided), υποχώρησε σε νέο χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Ιανουαρίου του 1999, στις 96,81 μονάδες.

    [17] (Κ) Ολλανδία - Κύπρος - Μάλτα - Πρεσβείες

    Η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να λειτουργήσει πρεσβείες στη Λευκωσία και τη Βαλέτα, ενόψει της διεύρυνσης της ΕΕ.

    [18] (Κ) Ντε Σότο - Αναχώρηση - Δηλώσεις

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο αρνήθηκε να επιβεβαιώνει ή να διαψεύσει κατά πόσο ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς του έδωσε κάποια "σχέδια" αναφορικά με το Κυπριακό, τονίζοντας ότι δεν συζητεί οτιδήποτε συμβαίνει στις συνομιλίες.

    [19] (Κ) Τ/Κ ηγέτης - Συνομιλίες - Ατυπο έγγραφο

    Ενα άτυπο έγγραφο υπέβαλε ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη κατά τη σημερινή τους τελευταία συνάντηση για την τρίτη φάση των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 29 April 2002 - 17:49:26 UTC