Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-03-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Ανόρθωση - Πρωταθλήτρια Πετόσφαιρας Γυναικών
  • [02] (Κ) Απευθείας συνομιλίες - Τέλος δεύτερου γύρου
  • [03] (Κ) Τούρκος ΥΠΕΞ - Φερχόιγκεν - Κύπρος
  • [04] (Κ) Επίσκοπηση Κυπριακού Τύπου
  • [05] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Αλβαρο ντε Σότο
  • [06] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Βρετανοί βουλευτές
  • [07] (Κ) Ντενκτάς - Βρετανικές Βάσεις - Φερχόιγκεν
  • [08] (K) Πρόεδρος Βουλής - Λιβύη - Επαφές
  • [09] (K) Tιμές συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [10] (Κ) Υπουργός Αμυνας - ΟΑΣΕ
  • [11] (K) Γιώργος Βασιλείου - Αντιπρόεδρος γερμανικού Κοινοβουλίου
  • [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα πτώση
  • [13] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Αρχηγός ΡΤΚ
  • [14] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Λήξη συνάντησης
  • [15] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [16] (Κ) Γ. Βασιλείου - Υποεπιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων - Γερουσία
  • [17] (Κ) Ποδόσφαιρο - Ημιτελικοί Κυπέλλου Κύπρου - Εθνικός Αχνας
  • [18] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Αίγυπτος - Λιβύη
  • [19] (Κ) Πρεσβευτής Ισραήλ - Μεσανατολικό
  • [20] (Κ) Συντακτική Συνέλευση - Ηλεκτρονική διεύθυνση

  • [01] (Κ) Ανόρθωση - Πρωταθλήτρια Πετόσφαιρας Γυναικών

    Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ανόρθωση στέφθηκε χθες πρωταθλήτρια στην πετόσφαιρα γυναικών.

    [02] (Κ) Απευθείας συνομιλίες - Τέλος δεύτερου γύρου

    Ολοκληρώνεται σήμερα ο δεύτερος γύρος των απευθείας συνομιλιών στη Λευκωσία για το Κυπριακό. Το επίκεντρο της δραστηριότητας θα μεταφερθεί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, όπου θα γίνει αξιολόγηση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων από το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και το Συμβούλιο Ασφαλείας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης συναντάται με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στις 3.00 το απόγευμα, κοντά στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο και των συμβούλων τους.

    Ο κ. ντε Σότο, ο οποίος το πρωί παρακάθεται σε πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο Κληρίδη, αναχωρεί απόψε για διαβουλεύσεις στην Αθήνα και την Αγκυρα προτού μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα ενημερώσει το ΓΓ των ΗΕ Κόφι Ανάν και το Συμβούλιο Ασφαλείας για την πορεία των συνομιλιών.

    [03] (Κ) Τούρκος ΥΠΕΞ - Φερχόιγκεν - Κύπρος

    Στο στόχαστρο της Αγκυρας βρίσκεται ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Γερμανός Επίτροπος Γκούντερ Φερχόιγκεν. Την ίδια στιγμή ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ επιχειρεί να πείσει ορισμένους εταίρους ότι οι Ελληνοκύπριοι ευθύνονται για το αδιέξοδο στο Κυπριακό.

    [04] (Κ) Επίσκοπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι κομματικές διαβουλεύσεις για συνεργασία και εξεύρεση κοινού υποψηφίου ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2003 και το Κυπριακό αποτελούν τα κύρια θέματα που προβάλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι σημερινές κυπριακές εφημερίδες. Αλλα θέματα είναι η πιθανή αύξηση της τιμής των καυσίμων, η αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας των γεωργών και οι πληροφορίες περί παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

    Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Συναντίληψη ΔΗΣΥ ΚΙΣΟΣ στο μοντέλο υποψηφίου" γράφει ότι τη στιγμή που θεωρείται δεδομένη η απόφαση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ να αποδεκτεί και να επιβάλει στη βάση του κόμματος την υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΚΟ Τάσσου Παπαδόπουλου, αρχίζει να παρουσιάζεται από δημόσιες τοποθετήσεις αξιωματούχων των δύο κομμάτων μια συναντίληψη μεταξύ ΔΗΣΥ και ΚΙΣΟΣ ως προς το μοντέλο του υποψηφίου προέδρου το 2003. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης θα καταθέσει στη Βουλή κανονισμό για αύξηση της τιμής των καυσίμων, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου στη διεθνή αγορά.

    "Η Μάχη" στο βασικό θέμα υπό τον τίτλο "Αναβιώνει το λαϊκό μέτωπο" γράφει ότι "αναβίωση του λαϊκού μετώπου και του αλήστου μνήμης μίνιμουμ προγράμματος, επιδιώκουν οι ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ για σύμπηξη μετώπων που απομονώνουν μεγάλη μερίδα του λαού και την κατάληψη της εξουσίας για προώθηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων". Αλλού γράφει ότι τα τρακτέρ των γεωργών είναι παραταγμένα ενδιάμεσα των χωριών Ξυλοφάγου και Ορμήδειας για τη μεγάλη αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας σε περίπτωση που δεν βρεθεί η συνισταμένη στις συναντήσεις που θα έχουν με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων οι αγροτικές οργανώσεις.

    Ο "Πολίτης" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Εμφραγμα Τι λένε τα έγγραφα Κληρίδη Ντενκτάς" γράφει ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς επέδωσε στον Πρόεδρο Κληρίδη έγγραφο με τις θέσεις της τουρκικής πλευράς αναφορικά με τη διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό όπου ισχυρίζεται ότι οι συνομιλίες δεν είναι τίποτε άλλο από μια συζήτηση περί των συνομιλιών, αφήνοντας τοιουτοτρόπως σαφείς αιχμές για την ελληνοκυπριακή πλευρά. Αλλού γράφει ότι μεγαλύτερες διαστάσεις φαίνεται να προσλαμβάνει το θέμα παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, "καθώς μετά την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων από την ΚΥΠ, αντίστοιχα υπερσύγχρονα μηχανήματα παρακολούθησης είναι εγκατεστημένα και στο Αρχηγείο Αστυνομίας".

    "Η Σημερινή" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Αντιδρούν στον Κληρίδη" γράφει ότι "βέτο" ασκούν πολιτικοί και νομικοί από διάφορους κομματικούς χώρους στη συνταγματική εκτροπή που μπορεί να προκύψει λόγω μιας πιθανής παράτασης της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας υπό το πρόσχημα κρίσιμων εξελίξεων στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο παγκόσμιο συνέδριο των εποπτικών αρχών Κεφαλαιαγορών που θα πραγματοποιηθεί εντός του προσεχούς Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη.

    "Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Ανάν: Εκθεση ίσων αποστάσεων" ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, στην έκθεσή του προς την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που κυκλοφόρησε χθες, υιοθετεί την τακτική των ίσων αποστάσεων στην καταγραφή των όσων συμβαίνουν στην Κύπρο και αποφεύγει να αναφερθεί στην κυπριακή κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την ως "ελληνοκυπριακή πλευρά" και "κυβέρνηση", ενώ το κατοχικό καθεστώς το ονομάζει "τουρκοκυπριακές Αρχές". Αλλη είδηση είναι ότι έχει δοθεί από τις αρμόδιες Αρχές στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων κατάλογος με ονόματα που κατέχουν τ/κ περιουσίες με ιδιαίτερα χαμηλά ενοίκια.

    Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Ετοιμότητα για συνεργασία" γράφει ότι κορυφαία στελέχη των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΚΙΣΟΣ επαναδιακήρυξαν χθες την αποφασιστικότητά τους να συνασπιστούν, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2003, στη βάση ενός προγράμματος που θα φέρει την αλλαγή στον τόπο. Αλλού γράφει ότι με επαρχιακές συσκέψεις στελεχών των συντεχνιών οικοδόμων αναμένεται να επικυρωθεί η συμφωνία για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης του κλάδου τους για δύο χρόνια. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, οι οικοδόμοι ανοίγουν το δρόμο για την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους των εργαζομένων.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα γράφει πως ο πρώην Πρόεδρος της εταιρείας "ΑρεμιςΣοφτ", ο οποίος έχει βρετανικό διαβατήριο αλλά διαμένει στην Κύπρο, διώκεται στις ΗΠΑ για απάτη, η οποία στοίχισε στους επενδυτές τουλάχιστον 300 εκατομμύρια δολάρια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η κυβέρνηση βρέθηκε χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "υπό κατηγορία για την κατ' εξακολούθηση αδιαφορία της στην κάλυψη των αναγκών των φυλακισμένων που πάσχουν από ψυχικά νοσήματα".

    Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα "Financial Mirror" με τον τίτλο "Ενεργειακή πύλη της ΕΕ η Κύπρος" γράφει στο κύριο θέμα πως η ανατολική Μεσόγειος είναι πλούσια σε μαύρο χρυσό και ότι οι χώρες Αίγυπτος και Συρία βλέπουν την Κύπρο ως το κλειδί που θα ανοίξει τις πόρτες της Ευρώπης για διακίνηση του φυσικού τους αερίου, όταν το νησί θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αλλη είδηση είναι ότι λήγει μεθαύριο η προθεσμία για υποβολή προσφορών από τις πέντε εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εμπλοκή τους στην κυπριακή αγορά εμπορίας πετρελαιοειδών και ότι η τελική απόφαση για το ποια από τις εταιρείες αυτές θα αναλάβει τα 16 πρατήρια της "Μόμπιλ" θα ληφθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Αλβαρο ντε Σότο

    Πρόγευμα εργασίας με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο είχε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Ντε Σότο είπε, απαντώντας σε ερώτηση, επρόκειτο να συναντηθεί στις 10 το πρωί και με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Ο Περουβιανός διπλωμάτης, ο οποίος συνοδευόταν από το βοηθό του Ρόμπερτ Νταν, δεν θέλησε να προβεί σε άλλες δηλώσεις, σημειώνοντας πως θα κάμει κάποιες δηλώσεις, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, πριν από την αναχώρησή του από το νησί, απόψε.

    [06] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Βρετανοί βουλευτές

    Η όλη στάση που επιδεικνύει το βρετανικό Κοινοβούλιο για το Κυπριακό και την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ είναι αρκούντως ενθαρρυντική, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος συναντήθηκε με οκταμελή αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής των Κοινοτήτων.

    [07] (Κ) Ντενκτάς - Βρετανικές Βάσεις - Φερχόιγκεν

    Ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς διέψευσε πληροφορίες ότι στις απευθείας συνομιλίες με τον Πρόεδρο Κληρίδη συζητήθηκε θέμα Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο.

    Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ντενκτάς είπε ότι λόγω του εμπάργκο στις δηλώσεις δεν μπορεί μεν να αποκαλύψει το τι συζητείται στις συνομιλίες, μπορεί όμως να πει το τι δεν συζητείται.

    Σχετικά με την περίπτωση Σερβίας και Μαυροβουνίου, ο κατοχικός ηγέτης είπε ότι δεν ήταν εισήγηση του το μοντέλο αυτό, αλλά το έφερε στο τραπέζι ως παράδειγμα. Είπε ότι εκεί οι δύο πλευρές ίδρυσαν μια ένωση, αφού αλληλο-αναγνωρίστηκαν, κάτι που πλησιάζει πολύ τις τ/κ θέσεις, όπως είπε.

    Ο κατοχικός ηγέτης παρουσιάστηκε φανερά ενοχλημένος από πρόσφατες δηλώσεις του Επιτρόπου αρμόδιου για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γκούντερ Φερχόιγκεν, σχετικά με την Κύπρο.

    Είπε συγκεκριμένα ο κ. Ντενκτάς: "Δεν μπόρεσα να καταλάβω τι θέλει να πει αυτός ο άνθρωπος. Εμας δεν μας λέει τίποτα. Στους Ε/Κ όμως λέει ότι δεν απαιτείται να είναι διαλλακτικοί και να συνεχίσουν την πορεία τους προς την ΕΕ, καθώς ούτε η Τουρκία, ούτε οι Τ/Κ μπορούν να την αναχαιτίσουν. Δεν λέμε τίποτα για την τόση αγάπη του προς τους Ε/Κ".

    Ο Κοινοτικός Επίτροπος έχει γίνει στόχος των Τούρκων λόγω των δηλώσεων που έκανε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα, σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Κύπρου. Ο κ. Φερχόιγκεν δεν περιορίσθηκε μόνο στο να επαναλάβει την απόφαση του Ελσίνκι, αλλά προειδοποίησε την Τουρκία ότι τον προσεχή Δεκέμβριο, στη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης, η ΕΕ δεν πρόκειται να δεχθεί πρωτοβουλίες και προτάσεις (τουρκικές) της τελευταίας στιγμής με στόχο την αναβολή ή καθυστέρηση της διεύρυνσης.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΔΝ/ΓΠ)

    [08] (K) Πρόεδρος Βουλής - Λιβύη - Επαφές

    Τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και στο Παλαιστινιακό, συζήτησε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας με τον Πρόεδρο του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου της Λιβυκής Αραβικής Τζαμαχιρίας, Zenati Mohamed Al Zenati, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επίσημης επίσκεψης του κ. Χριστόφια στη Λιβύη.

    [09] (K) Tιμές συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 27/03/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7319          1,7422
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5150          1,5240
    Λίρα Αγγλίας                     1,0638          1,0701
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     200,3751        201,9781
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,8679          2,8908
    Δολάριο Καναδά                     2,4045          2,4237
    Κορώνα Δανίας                     12,8540         12,9568
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,3456         13,4523
    Κορώνα Σουηδίας                   15,5928         15,7175
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5356          2,5558
    

    [10] (Κ) Υπουργός Αμυνας - ΟΑΣΕ

    Ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος επιβεβαίωσε σήμερα ότι δύο Βέλγοι και ένας Βούλγαρος βρίσκονται στην Κύπρο εκπροσωπώντας τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στο πλαίσιο του ελέγχου που ο Οργανισμός κάνει στα κράτη μέλη του, αλλά και της υποχρέωσης των κρατών μελών να δίδουν πληροφορίες με προειδοποίηση 48 ωρών προς τον ΟΑΣΕ.

    [11] (K) Γιώργος Βασιλείου - Αντιπρόεδρος γερμανικού Κοινοβουλίου

    Δεν πρέπει να αποκλείουμε τη δυνατότητα να αλλάξει στάση η Τουρκία και να δεχθεί την ομοσπονδία και τη θέση ότι "μόνο μία Κύπρος μπορεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση και όχι δύο", όταν πλέον πεισθεί πως η Κύπρος εντάσσεται στην ΕΕ και χωρίς λύση του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου για ένταξη, Γιώργος Βασιλείου, μετά από συνάντηση με την Αντιπρόεδρο του γερμανικού κοινοβουλίου Petra Blaess.

    [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα πτώση

    Πτωτικά κινήθηκε και στη σημερινή συνάντηση η χρηματιστηριακή αγορά, σε αντίθεση με το θετικό άνοιγμά της, με αποτέλεσμα να σημειώσει οριακές απώλειες της τάξης του 0,46%, κλείνοντας στις 114,39 μονάδες. Η παντελής απουσία, για άλλη μια συνάντηση, αγοραστικού ενδιαφέροντος καθήλωσε την αξία των συναλλαγών στις 941.737 λίρες.

    [13] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Αρχηγός ΡΤΚ

    Την εκτίμηση ότι η ομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό είναι απαραίτητη για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εξέφρασε σήμερα ο Αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σημειώνοντας ότι το κόμμα του υποστηρίζει την ένταξη ενός ενιαίου κράτους με μια διεθνή προσωπικότητα και μια αδιαίρετη κυριαρχία.

    Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ) Γιαννάκη Ομήρου, ο κ. Ταλάτ είπε πως οι απευθείας συνομιλίες "δεν έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, ωστόσο δεν έχει σημειωθεί πρόοδος".

    [14] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Λήξη συνάντησης

    Ολοκληρώθηκε στις 1630 η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Η συνάντηση, που ήταν η τελευταία του δεύτερου γύρου των συνομιλιών, διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα.

    [15] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           114,39 (-0,46)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    941.737
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   434.690    479,42 (-0,50)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    191.271    131,89 (-0,69)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     55.571    101,95 (-0,90)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      3.419     38,66 (-0,92)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £    109.949     61,28 ( 0,77)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    139.146     78,77 (-1,15)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     40.793     27,95 (-0,53)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     20.654     55,80 ( 1,23)
    Ετ. Πληροφορικής              £     22.227      7,06 ( 0,43)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     76.805     21,70 (-0,69)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        450     20,59 ( 4,15)
    Ξενοδοχεία                    £     95.571     70,58 (-1,19)
    Αλλες Εταιρείες               £    154.512    115,76 (-0,18)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [16] (Κ) Γ. Βασιλείου - Υποεπιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων - Γερουσία

    Τη βεβαιότητα ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εξέφρασε στον επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ Γιώργο Βασιλείου, ο Διευθυντής του Γραφείου της Υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας Δρ Μichael Haltel, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα στη Λευκωσία.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μετά τη συνάντησή του με τον Δρ Haltel, ο κ. Βασιλείου υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ βλέπουν θετικά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, η οποία θα συμβάλει στην καθημερινή λειτουργία του αυριανού ομόσπονδου κυπριακού κράτους.

    [17] (Κ) Ποδόσφαιρο - Ημιτελικοί Κυπέλλου Κύπρου - Εθνικός Αχνας

    Ιστορική πρόκριση για τον τελικό Κυπέλλου Κύπρου στο ποδόσφαιρο πέτυχε σήμερα ο Εθνικός Αχνας, ο οποίος στον επαναληπτικό αγώνα με την Ενωση Νέων Παραλιμνίου, στο Δασάκι της Αχνας, έφερε ισοπαλία 0-0.

    [18] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Αίγυπτος - Λιβύη

    Επίσημη επίσκεψη στο Κάιρο πραγματοποιεί από σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Χριστόφιας ύστερα από πρόσκληση του Αιγύπτιου ομολόγου του Ahmed Fathry Sorour.

    [19] (Κ) Πρεσβευτής Ισραήλ - Μεσανατολικό

    Ο Πρεσβευτής του Ισραήλ στην Κύπρο Μικαέλ Ελιγκάλ δήλωσε σήμερα ότι και άλλες συναντήσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων ενδέχεται να πραγματοποιηθούν στην Κύπρο.

    [20] (Κ) Συντακτική Συνέλευση - Ηλεκτρονική διεύθυνση

    Τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις της Συντακτικής Συνέλευσης, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των υποψηφίων για ένταξη χωρών να παρακολουθήσουν τη διαδικασία, αλλά και να καταθέσουν τις ιδέες τους για το μέλλον της Ευρώπης, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το προεδρείο της Συνέλευσης.

    Στην ανοικτή επιστολή προς τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, που υπογράφεται από το Γάλλο πρόεδρο της Συνέλευσης Βαλερί Ζισκάρ ντ Εστέν και τους Αντιπρόεδρους Τζουλιάνο Αματο (Ιταλός) και Ζαν-Λουκ Ντεχάν (Βέλγος), υπογραμμίζεται ότι η ΕΕ βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη με μια διπλή πρόκληση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 27 March 2002 - 18:49:18 UTC