Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-02-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Αλβαρο ντε Σότο - Κόφι Ανάν
  • [02] (Κ) Εκδήλωση - Παπαπέτρου - Γιαννίτσης - Κυπριακό
  • [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας
  • [05] (Κ) Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - ΥΠΑΜ Αρμενίας
  • [06] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Υπουργός Αμυνας Αρμενίας
  • [07] (Κ) Νέος Υπαρχηγός Αστυνομίας
  • [08] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Υπουργός Αμυνας Αρμενίας
  • [09] (K) Νέος Υπαρχηγός Αστυνομίας (2)
  • [10] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Υπουργός Αμυνας Αρμενίας
  • [11] (Κ) Κύπρος - Επικύρωση Σύμβασης για Προστασία του Ατόμου
  • [12] (Κ) Τιμές Συναλλάματος έναντι κυπριακής Λίρας
  • [13] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [14] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέο αρνητικό ρεκόρ
  • [15] (Κ) Υπουργείο Παιδείας - Βράβευση μαθητή
  • [16] (Κ) 15η Διεθνής Εκθεση Τροφίμων και Ποτών - Κυπριακές βιομηχανίες
  • [17] (Κ) ΕΣΚ - Δολοφονία Αμερικανού δημοσιογράφου
  • [18] (Κ) Διοικητής Τράπεζας της Αγγλίας - Κύπρος - ΟΝΕ
  • [19] (Κ) Κύπρος - ΕΕ - Σύμβουλος Τύπου - Κυπριακό
  • [20] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Συνασπισμού
  • [21] (Κ) ΔΟΔ - ΕΣΚ - Μέση Ανατολή - Βομβαρδισμοί
  • [22] (K) Κύπριος βουλευτής - Πρόεδρος ΚΣ ΟΑΣΕ

  • [01] (Κ) Αλβαρο ντε Σότο - Κόφι Ανάν

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Αλβάρο ντε Σότο, ενημέρωσε χθες τον ΓΓ των ΗΕ Κόφι Ανάν για τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του απευθείας διαλόγου μεταξύ του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, που άρχισε την 16 Ιανουαρίου.

    [02] (Κ) Εκδήλωση - Παπαπέτρου - Γιαννίτσης - Κυπριακό

    Την πιο δύσκολη καμπή της περνά η λύση του Κυπριακού, δήλωσε χθες στην Αθήνα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου και Αναπληρωτής Πρόεδρος των "Ενωμένων Δημοκρατών" Μιχάλης Παπαπέτρου, σημειώνοντας ότι ο μεγάλος σταθμός που άλλαξε τα δεδομένα και απελευθέρωσε την Κυπριακή Δημοκρατία από τα δεσμά της τουρκικής αδιαλλαξίας ήταν το Ελσίνκι.

    Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Τάσος Γιαννίτσης ανέφερε, σχετικά με την πορεία των απευθείας συνομιλιών, ότι "βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θολό και ασταθές τοπίο, στο οποίο οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από αισιόδοξες μέχρι και απαισιόδοξες".

    [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το πόρισμα του συνταγματάρχη Μαραγκού και οι δηλώσεις των εκπροσώπων κομμάτων σχετικά με το περιεχόμενο του πορίσματος είναι το κύριο θέμα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδα τους οι πλείστες εφημερίδες. Αλλα θέματα με τα οποία ασχολείται ο κυπριακός Τύπος αφορούν τις εξελίξεις στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη, διά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της χώρας, για τις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό.

    Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Μέγα φιάσκο από ΑΚΕΛ και Χριστόφια" γράφει ότι "φιάσκο" για το ΑΚΕΛ και προσωπικά για τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος και Πρόεδρο της Βουλής αποδείχθηκαν οι καταγγελίες για δήθεν υποκίνηση νεοσύλλεκτων στρατιωτών που υπηρετούσαν στο ΚΕΝ Λάρνακας να φωνάξουν συνθήματα υπέρ του στρατηγού Γρίβα, καθώς το πόρισμα του συνταγματάρχη Αβραάμ Μαραγκού, αποκαλύπτει το πλήρες αβάσιμο των ισχυρισμών τους. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπεμψε μέρος του προϋπολογισμού του 2002 που αφορά επιδόματα του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Χρυσόστομου Σοφιανού.

    "Η Μάχη" στο βασικό θέμα με τίτλο "Πυροτέχνημα από το ΑΚΕΛ" γράφει ότι πυροτέχνημα αποδείχθηκαν οι καταγγελίες του ΑΚΕΛ για αναφώνηση συνθημάτων υπέρ του Γρίβα στο ΚΕΝ Λάρνακας, καθώς το πόρισμα του συνταγματάρχη Μαραγκού που ερεύνησε το θέμα είναι καταπέλτης για την ηγεσία του ΑΚΕΛ, που έσπευσε να υιοθετήσει και να προβάλει πομπωδώς τους αβάσιμους ισχυρισμούς νεαρών εθνοφρουρών. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής επέμεινε χθες στις καταγγελίες ότι ακούστηκαν στο ΚΕΝ Λάρνακας συνθήματα υπέρ του στρατηγού Γρίβα, ενώ άσκησε έντονη κριτική στο θέμα της δημοσιοποίησης του πορίσματος.

    Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Οδηγίες πτήσεως για ταμεία προνοίας" γράφει ότι μετά τα καταστροφικά αποτελέσματα που είχαν οι επενδύσεις των Ταμείων Προνοίας στο κυπριακό Χρηματιστήριο το 1999, ο Υπουργός Οικονομικών αποφάσισε να εκδώσει οδηγίες, οι οποίες αναμένεται να τεθούν ενώπιον του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, βάσει των οποίων θα επενδύονται πλέον τα χρήματα των Ταμείων. Αλλού γράφει ότι διακρατική συμφωνία στρατιωτικού και τεχνικού περιεχομένου υπέγραψαν χθες στη Λευκωσία ο Υπουργός Αμυνας της Κύπρου Σωκράτη Χάσικος και ο Αρμένιος ομόλογος του Σερζ Σαργκασιάν.

    "Η Σημερινή" στο βασικό θέμα, με τίτλο "S.O.S στους πρέσβεις", γράφει ότι προειδοποιητικό σήμα κινδύνου στέλνει ο Πρόεδρος Κληρίδης στους Αγγλοαμερικανούς, στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στην ΕΕ για το επικείμενο "έμφραγμα" που θα υποστεί η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, λόγω της αδιάλλακτης τουρκικής στάσης, σημειώνοντας πως έχει ήδη ετοιμαστεί κωδικοποιημένο έγγραφο σημείων αξιολογησης των συνομιλιών. Αλλού γράφει ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας κατέληξε χθες σε πρόταση όπως με εξώδικο πρόστιμο 30 λιρών τιμωρούνται οι οδηγοί που καπνίζουν όταν στα αυτοκίνητα επιβαίνουν ανήλικα άτομα, ενώ απέρριψε την πρόνοια του κυβερνητικού νομοσχεδίου για έλεγχο του καπνίσματος που προέβλεπε την επιβολή χρηματικής ποινής μέχρι 1000 λιρών στα άτομα που καπνίζουν κατά την οδήγηση.

    "Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Αντίστροφη μέτρηση εντάξεως", γράφει ότι μετά από εισήγηση της ισπανικής προεδρίας της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου μήνα η πρώτη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα αναλάβει να συντάξει τη συνθήκη προσχώρησης για όλες τις χώρες που θα ενταχθούν το 2004. Αλλού γράφει ότι την ερχόμενη Τρίτη ενημερώνεται το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις απευθείας συνομιλίες, πως ο δεύτερος γύρος θα είναι μικρής διάρκειας και θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Μαρτίου και ότι ο Πρόεδρος Κληριδης και ο Ελληνας Πρωθυπουργός είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συμφωνήθηκε ότι εάν δεν υπάρξουν εξελίξεις η επίσκεψη του Προέδρου στην Αθήνα θα μετατεθεί για το τέλος Μαρτίου.

    Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Mea culpa να πει ο Καράς", αναφέρεται σε χθεσινή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Νίκου Κατσουρίδη είπε ότι ο κ. Καράς (βουλευτής του ΔΗΣΥ) "το πρώτο mea culpa που θα έπρεπε ο κ. Καράς να πει στον κυπριακό λαό είναι το λάθος για το οποίο ο κυπρισακός λαός βασανίζεται μέχρι σήμερα και στο οποίο ο ίδιος έλαβε μέρος προσωπικά". Αλλού γράφει ότι την κλιμάκωση των απεργιακών τους μέτρων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Αστικών Λεωφορείων Λευκωσίας, που πραγματοποίησαν χθες 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

    Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail", στο κύριο θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης εξουσιοδότησε χθες λειτουργούς του υπουργείου του να πάρουν μέτρα εναντίον εταιρειών (timeshare) που παραβιάζουν το νόμο, υπό το φως παραπόνων από καταναλωτές ότι κάποιες από αυτές τις εταιρείες έχουν παραβιάσει το νόμο σχετικά με την περίοδο 15 ημερών που απαιτείται πριν οι καταναλωτές συνάψουν συμφωνία με την εταιρεία. Αλλού γράφει ότι ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας, που βρίσκεται στην Κύπρο, είπε ότι η Κύπρος αποτελεί το μεγαλύτερο ξένο επενδυτή στη χώρα του.

    Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη εφημερίδα "The Cyprus Weekly" στο κύριο θέμα γράφει ότι ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σιαρόν έκανε χθες έκκληση για σταθερότητα στη 17μηνη αντιπαράθεση με τους Παλαιστινίους. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι διά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της Ελλάδας Χρήστου Πρωτόπαπα, ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξέφρασε χθες απογοήτευση ότι δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος στις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό και άφησε να νοηθεί ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά απλώς παρακάθεται στις συνομιλίες ως μια κίνηση τακτικής. 

    [04] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας

    Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη έγινε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας σερ Εντουαρντ Τζορτζ, ο οποίος έφθασε στην Κύπρο ύστερα από πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αυξέντη Αυξεντίου.

    [05] (Κ) Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - ΥΠΑΜ Αρμενίας

    Στην ανάγκη συνεργασίας για αντιμετώπιση της απειλής "του κοινού εχθρού που έχουμε, τους Τούρκους" κατέληξαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος με τον Υπουργό Αμυνας της Αρμενίας Serzh Sargsyan, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

    [06] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Υπουργός Αμυνας Αρμενίας

    Ο Υπουργός Αμυνας της Αρμενίας Serzh Sargsyan έγινε σήμερα το πρωί δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη.

    [07] (Κ) Νέος Υπαρχηγός Αστυνομίας

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης διόρισε σήμερα τον Τάσο Παναγιώτου, Διευθυντή Τμήματος Γ' (ΤΑΕ) στο Αρχηγείο Αστυνομιας, νέο Υπαρχηγό του Σώματος, σε διαδοχή του Ναθαναήλ Παπαγεωργίου.

    [08] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Υπουργός Αμυνας Αρμενίας

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Χριστόφιας συναντήθηκε σήμερα τον Υπουργό Αμυνας της Αρμενίας Serzh Sargsyan, ο οποίος πραγματοποιεί πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

    [09] (K) Νέος Υπαρχηγός Αστυνομίας (2)

    Ο Τάσος Παναγιώτου είναι από σήμερα ο νέος Υπαρχηγός του αστυνομικού Σώματος. Διορίστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκου Κόση, του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Παντελή Κούρου και του Αρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη.

    [10] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Υπουργός Αμυνας Αρμενίας

    Για την παρούσα φάση του Κυπριακού και ιδιαίτερα για την πορεία των συνομιλιών μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφια τον Υπουργό Αμυνας της Αρμενίας Serzh Sargsyan, ο οποίος πραγματοποιεί πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

    [11] (Κ) Κύπρος - Επικύρωση Σύμβασης για Προστασία του Ατόμου

    Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Πρέσβης Χριστόφορος Γιάγκου, κατέθεσε χθες το Εγγραφο Επικύρωσης της Σύμβασης για την Προστασία του Ατόμου από την Αυτοματοποιημένη Επεξεργασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    [12] (Κ) Τιμές Συναλλάματος έναντι κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 22/02/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7288          1,7391
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5067          1,5157
    Λίρα Αγγλίας                     1,0563          1,0626
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     202,2101        203,8277
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,9263          2,9497
    Δολάριο Καναδά                     2,3982          2,4173
    Κορώνα Δανίας                     12,8473         12,9500
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,3869         13,4939
    Κορώνα Σουηδίας                   15,8053         15,9317
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5570          2,5774
    

    [13] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           114,04 (-1,78)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  1.985.098
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP 1.132.222    469,24 (-1,74)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    679.452    128,89 (-1,98)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     49.420    105,38 (-1,84)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     17.243     40,77 (-1,43)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     52.836     53,55 (-2,21)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    142.427     84,75 (-1,19)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     45.493     28,76 (-1,88)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     11.495     55,90 ( 0,40)
    Ετ. Πληροφορικής              £     47.863      6,77 (-2,45)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    149.034     24,23 (-1,90)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        213     22,29 (-2,32)
    Ξενοδοχεία                    £    242.469     69,77 (-0,98)
    Αλλες Εταιρείες               £    325.109    115,70 (-2,16)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [14] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέο αρνητικό ρεκόρ

    Πωλήσεις σε όλους τους κλάδους εκδηλώθηκαν στην τελευταία συνάντηση της εβδομάδας με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να υποχωρήσει για πρώτη φορά μέσα στη φετινή χρονιά στις 114,04 μονάδες, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες της τάξης του 1,78%. Ελαφρώς κάτω από τα δύο εκατομμύρια λίρες διαμορφώθηκε η αξία των συναλλαγών.

    [15] (Κ) Υπουργείο Παιδείας - Βράβευση μαθητή

    Ως ο μοναδικός κωφάλαλος στον κόσμο που αποκτά το δίπλωμα European Computer Driving License (ECDL) θεωρείται ο μαθητής της Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής Λάρνακας, Κύπρος Πίτσιλλος, ο οποίος το Δεκέμβριο του 2001 απέκτησε το συγκεκριμένο δίπλωμα.

    [16] (Κ) 15η Διεθνής Εκθεση Τροφίμων και Ποτών - Κυπριακές βιομηχανίες

    Δυναμική παρουσία έχει φέτος η Κύπρος στη 15η Διεθνή Εκθεση Τροφίμων και Ποτών, που πραγματοποιείται από τις 21 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις του Μ.Ε.Κ. Παιανίας.

    [17] (Κ) ΕΣΚ - Δολοφονία Αμερικανού δημοσιογράφου

    Το "βαθύτατο αποτροπιασμό" και την "ζωηρότατη αγανάκτηση" του για το "βδελυρό και στυγερό έγκλημα της δολοφονίας του Αμερικανού δημοσιογράφου Ντάνιελ Περλ, ο οποίος είχε απαχθεί πριν τέσσερεις εβδομάδες στο Πακιστάν, όπου βρισκόταν ως απεσταλμένος και ανταποκριτής της 'Wall Street Journal'", εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ).

    [18] (Κ) Διοικητής Τράπεζας της Αγγλίας - Κύπρος - ΟΝΕ

    Ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας σερ Εντουαρντ Τζορτζ εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι η Κύπρος με την ένταξή της στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ) θα έχει να αποκομίσει πολλά οικονομικά οφέλη.

    [19] (Κ) Κύπρος - ΕΕ - Σύμβουλος Τύπου - Κυπριακό

    Τη δυναμική που δημιουργεί η ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην επίλυση του Κυπριακού επισημαίνει στην πανευρωπαϊκής εμβέλειας εβδομαδιαία εφημερίδα "European Voice" ο Σύμβουλος Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ Δημήτρης Κωμοδρόμος.

    [20] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Συνασπισμού

    Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε σήμερα ότι "η πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Ευρώπη πρέπει να είναι απρόσκοπτη".

    [21] (Κ) ΔΟΔ - ΕΣΚ - Μέση Ανατολή - Βομβαρδισμοί

    Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) κατάγγειλε το βομβαρδισμό των εγκαταστάσεων της Παλαιστινιακής Ραδιοτηλεόρασης στη Γάζα από την αεροπορία του Ισραήλ, προειδοποιώντας παράλληλα τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Αριέλ Σιαρόν ότι "η ενέργεια αυτή αποτελεί μια επικίνδυνη στρατηγική που μπορεί να θέσει στο στόχαστρο τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο".

    [22] (K) Κύπριος βουλευτής - Πρόεδρος ΚΣ ΟΑΣΕ

    Αυστηρή κριτική για τη στάση που τηρεί η εκτελεστική πλευρά του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη όσον αφορά το σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα που παρατηρείται στον Οργανισμό σε βάρος της Συνέλευσης άσκησε ο βουλευτής Γιώργος Λιλλήκας κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Θεμάτων και Ασφάλειας, στο πλαίσιο των εργασιών της Χειμερινής Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 22 February 2002 - 18:49:19 UTC