Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-02-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Κύπελλο Κύπρου - Προημιτελική Φάση
  • [02] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος Βουλής
  • [03] (Κ) Καναδάς - Μουσικά βραβεία Ομογένειας
  • [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [05] (Κ) Τ/Κ ηγέτης - Συνομιλίες
  • [06] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Δανός ΥΠΕΞ
  • [07] (Κ) ΥΠΕΞ - Τέσσερις νέοι Πρέσβεις
  • [08] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - Δανός Υπουργός Εξωτερικών
  • [09] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - ΝΕΟ - ΑΔΗΚ - Οικολόγοι
  • [10] (Κ) Βουλή - Υπουργός Αμυνας - Αποναρκοθέτηση
  • [11] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [12] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [13] (Κ) Βασιλείου - Λι - Μάουρερ
  • [14] (Κ) ΥΠΑΜ - Αποναρκοθέτηση
  • [15] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντικές απώλειες
  • [16] (Κ) Υπουργός Δημόσιας Τάξης Ελλάδος - Επίσημη επίσκεψη
  • [17] (K) ΥΠΕΞ Δανίας - Συνέντευξη Τύπου
  • [18] (Κ) Ιδρυση Κυπρο-Γαλλικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου
  • [19] (K) Ολομέλεια - Πετρελαιοειδή - Μείωση τιμών
  • [20] (Κ) Ολομέλεια - Μεσανατολικό - Ψήφισμα
  • [21] (Κ) Βουλή - Πρόσφυγες - Πολιτικό άσυλο - Αναθεωρητική Αρχή

  • [01] (Κ) Κύπελλο Κύπρου - Προημιτελική Φάση

    Με την Ανόρθωση να κερδίζει την ΑΕΛ με 1 - 0 στο γήπεδο "Αντώνης Παπαδόπουλος" ολοκληρώθηκαν χθες οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κύπρου.

    [02] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος Βουλής

    Ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Χριστόφιας, έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου 30 λεπτά, δεν έγιναν δηλώσεις.

    [03] (Κ) Καναδάς - Μουσικά βραβεία Ομογένειας

    Μουσικά βραβεία στους καλλιτέχνες της ομογένειας στον Καναδά απένειμαν την περασμένη εβδομάδα για έβδομη συνεχή χρονιά οι μουσικόφιλοι του Τορόντο.

    [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Τα θέματα που συζητούνται μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, oι αντιδράσεις εντός της ΠΑΣΥΔΥ ύστερα από την αποδοχή της κυβερνητικής πρότασης για μείωση των κλιμάκων των νεοεισερχομένων στο δημόσιο τομέα, η τεράστια έξαρση στη χρήση ναρκωτικών χαπιών "Εκσταση" στην Κύπρο κατά το 2001 και η άσκηση της Εθνικής Φρουράς "Ολυμπος" είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

    Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Ανοίγουν οι λογαριασμοί Μιλόσεβιτς", αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας "Βήμα" και γράφει ότι ανοίγουν όλοι οι λογαριασμοί του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στην Ελλάδα, ύστερα από αίτημα της εισαγγελίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης. Η ελληνική δικαιοσύνη ήρε το τραπεζικό απόρρητο και έτσι όλα τα στοιχεία του φακέλου που θα φθάσει στο Διεθνές Δικαστήριο θα δουν το φως. Αλλού γράφει ότι βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται σήμερα η λήψη απόφασης από την Ολομέλεια της Βουλής για μείωση της τιμής των καυσίμων κατά ένα σεντ το λίτρο.

    "Η Μάχη" στο βασικό θέμα με τίτλο "Ορατή διάσπαση της ΠΑΣΥΔΥ", γράφει ότι με άμεση απειλή για διάσπαση της ΠΑΣΥΔΥ εξαιτίας της αποδοχής εκ μέρους της δημοσιοϋπαλληλικής οργάνωσης της κυβερνητικής πρότασης για το ενιαίο μισθολόγιο σημαδεύτηκε η χθεσινή μέρα, επόμενη μέρα της έγκρισης της πρότασης από το Γενικό Συμβούλιο της Οργάνωσης. Αλλού γράφει ότι σε εξέλιξη βρίσκεται από προχθές το βράδυ πρωτοφανής κινητοποίηση των αρχών ασφαλείας, ύστερα από σήμα της Ιντερπόλ, ότι οκτώ παράνομα σκάφη με χιλιάδες λαθρομετανάστες απέπλευσαν το πρωί της Δευτέρας από το λιμάνι του Πορτ Σάϊτ της Αιγύπτου με προορισμό την Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Ο "Πολίτης" στο βασικό θέμα με τίτλο "Ανάβει φωτιές το μισθολόγιο", γράφει πως παρά το ότι η κυβέρνηση κατάφερε να βρει τη χρυσή τομή με την ΠΑΣΥΔΥ σε ό,τι αφορά στη μείωση των κλιμάκων των νεοεισερχόμενων στο δημόσιο τομέα, εντούτοις οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν φαίνονται διατεθειμένες να αποδεχθούν τις προτεινόμενες ρυθμίσεις και απειλούν να φθάσουν στα άκρα. Αλλού γράφει ότι η χθεσινή εκλογή του Προέδρου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Κίκη Λαζαρίδη ως μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) στο Σολτ Λέϊκ Σίτι των ΗΠΑ αποτελεί την πλέον ιστορική ημέρα του κυπριακού αθλητισμού.

    "Η Σημερινή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Θερίζει το χάπι Εκσταση", γράφει ότι υπήρξε τεράστια έξαρση στη χρήση ναρκωτικών χαπιών "Εκσταση" στην Κύπρο, κατά το 2001 και ότι εκατοντάδες ή χιλιάδες νεαρά άτομα χρησιμοποιούν αυτό το ναρκωτικό, με αποτέλεσμα την πρόκληση εγκεφαλικής βλάβης, ψυχολογικών προβλημάτων, υπερθερμίας και θανάτου ακόμα, σε περίπτωση συνδυασμού του με οινόπνευμα. Αλλη είδηση είναι η έναρξη από χθες της άσκησης της Εθνικής Φρουράς "Ολυμπος", στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των φορέων του Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτων Αναγκών (ΠΣΕΑ). Η άσκηση αυτή θα ολοκληρωθεί στις 14 Φεβρουαρίου και διεξάγεται ταυτοχρόνως με την αντίστοιχη άσκηση "Αλέξανδρος 2002" του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας.

    "Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Θέλει άρση του εμπάργκο", γράφει στο κύριο της θέμα πως ο Ραούφ Ντενκτάς, εκτός ημερήσιας διάταξης, ήγειρε θέμα άρσης του λεγόμενου "εμπάργκο" κατά τη διάρκεια μιας από τις τελευταίες συναντήσεις του με τον Πρόεδρο Κληρίδη στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών και ότι ολοκληρώθηκε χθες η συζήτηση του θέματος για την ασφάλεια, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη διαφορετικών απόψεων των δύο ηγετών σε σημαντικά σημεία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμυνας θα συζητήσει σήμερα το θέμα της καταστροφής ναρκοπεδίων σε περιοχές κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός και ότι αναμένεται να εγερθεί από βουλευτές μέλη της Επιτροπής θέμα αμοιβαιότητας με την τουρκική πλευρά, τόσο για την άρση ναρκοπεδίων όσο και για την καταστροφή όλων των ναρκών κατά προσωπικού.

    Η "Χαραυγή", στο κύριο θέμα με τίτλο "Στον αέρα οι θέσεις παθόντων", γράφει πως το Ανώτατο Δικαστήριο, με απόφασή του ημερομηνίας 22 Ιανουαρίου 2002, έκρινε ως αντισυνταγματικό το νόμο για προσλήψεις παθόντων και συγγενών πεσόντων, αγνοουμένων και εγκλωβισμένων στη δημόσια υπηρεσία και ότι οι επηρεαζόμενοι κατήγγειλαν χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων πως η αντιμετώπισή τους αυτή είναι μεροληπτική. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις βουλευτών και στελεχών του ΑΚΕΛ με τις οποίες διαψεύδονται πρόσφατα δημοσιεύματα για διαφωνίες εντός του κόμματος ως προς τις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίου για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές καθώς και τα περί κατάρτισης "μαύρης λίστας" με ονόματα διαφωνούντων.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" με τίτλο "Τέσσερεις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν σε ένα δράμα ομήρων στη Δυτική Οχθη", γράφει ότι, σύμφωνα με ισραηλινό ραδιοφωνικό σταθμό, τα άτομα αυτά σκοτώθηκαν όταν Παλαιστίνιοι οπλοφόροι πήραν ομήρους χθες σε ένα εβραϊκό οικισμό. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα γράφει ότι ο Σύνδεσμος Κτηματομεσιτών προτείνει σειρά μέτρων για αποφυγή της υπέρμετρης αύξησης των τιμών στην κυπριακή αγορά ακινήτων η οποία θα επέλθει εάν και όταν αποφασίσει η κυβέρνηση να επιβάλει Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) 15% στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

    [05] (Κ) Τ/Κ ηγέτης - Συνομιλίες

    Ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς σε δηλώσεις του χθες στα κατεχόμενα μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό που διεξάγονται υπό την αιγίδα των ΗΕ, ανέφερε ότι στην αυριανή νέα συνάντηση θα συζητηθεί το κεφάλαιο που αφορά το εδαφικό.

    [06] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Δανός ΥΠΕΞ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Per Stig Moller έγινε σήμερα το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    [07] (Κ) ΥΠΕΞ - Τέσσερις νέοι Πρέσβεις

    Τέσσερεις λειτουργοί της διπλωματικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, δύο άντρες και δύο γυναίκες προήχθησαν στο βαθμό του Πρέσβη.

    [08] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - Δανός Υπουργός Εξωτερικών

    Τη διαβεβαίωση ότι η ε/κ πλευρά "επιθυμεί διακαώς" την επανένωση του νησιού και κάνει ό,τι είναι δυνατό για να υπάρξει μια λύση μέσα στο πνεύμα των αποφάσεων των ΗΕ και μέσα στο πνεύμα της ΕΕ, έδωσε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, Γιώργος Βασιλείου στον Υπουργό Εξωτερικών της Δανίας Περ Στίγκ Μόλλερ κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους.

    [09] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - ΝΕΟ - ΑΔΗΚ - Οικολόγοι

    Οι δημόσιες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας όσον αφορά την έκβαση των απευθείας συνομιλιών για λύση του κυπριακού προβλήματος, τόνισαν από κοινού ο Πρόεδρος των ΝΕΟ Νίκος Κουτσού, ο Πρόεδρος του ΑΔΗΚ Ντίνος Μιχαηλίδης και ο Γενικός Συντονιστής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Σάββας Φιλίππου, οι οποίοι ενημερώθηκαν σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    [10] (Κ) Βουλή - Υπουργός Αμυνας - Αποναρκοθέτηση

    Η κυβέρνηση, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Αμυνας Σωκράτη Χάσικου, έχει ειδοποιήσει την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο ότι είναι διατεθειμένη να αποναρκοθετήσει την ουδέτερη ζώνη, η οποία εκτείνεται μεταξύ της ελληνοκυπριακής και τουρκικής γραμμής κατάπαυσης του πυρός και καλύπτει περίπου το 2,8% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    [11] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 07/02/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7320          1,7423
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5011          1,5101
    Λίρα Αγγλίας                     1,0644          1,0707
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     200,5235        202,1276
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,9540          2,9776
    Δολάριο Καναδά                     2,4088          2,4280
    Κορώνα Δανίας                     12,8598         12,9626
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,5178         13,6259
    Κορώνα Σουηδίας                   15,9539         16,0815
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5493          2,5696
    

    [12] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           117,63 (-1,16)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  2.633.356
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP 1.342.546    482,67 (-1,73)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    872.935    133,13 (-2,38)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £    242.941    107,64 (-2,26)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     13.561     44,57 (-0,09)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     92.400     52,55 (-0,42)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     86.787     82,25 ( 0,73)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     93.182     28,82 (-0,86)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     30.975     54,05 ( 2,62)
    Ετ. Πληροφορικής              £    143.195      7,43 (-1,33)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    289.127     25,86 (-0,27)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        225     24,09 (-1,27)
    Ξενοδοχεία                    £    156.785     70,90 (-0,53)
    Αλλες Εταιρείες               £    369.731    123,67 (-0,41)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [13] (Κ) Βασιλείου - Λι - Μάουρερ

    Την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών, εξέφρασε σήμερα ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης για τη διεύρυνση της ΕΕ Μάϊκολ Λι, ύστερα από συνάντησή του με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου για ένταξη στην ΕΕ Γιώργο Βασιλείου, και είπε ερωτηθείς ότι όποιοι συνταγματικοί διακανονισμοί που ενδεχομένως συμφωνηθούν από τα δύο μέρη στην Κύπρο θα γίνουν αποδεκτοί από την ΕΕ.

    [14] (Κ) ΥΠΑΜ - Αποναρκοθέτηση

    Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τιμήσει την πρότασή της όσον αφορά την άρση έντεκα ναρκοπεδίων που βρίσκονται εντός των ορίων της ουδέτερης ζώνης και ελέγχονται από την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος.

    [15] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντικές απώλειες

    Σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα διολίσθησε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση η αγορά, η οποία δέχθηκε σημαντικές πιέσεις από τους τραπεζικούς τίτλους και κυρίως από τη μετοχή της Λαϊκής Τράπεζας, η οποία υποχώρησε κατά 4,26%. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε σημαντικές ζημιές της τάξης του 1,16%, κλείνοντας στις 117,63 μονάδες. Μικρή αύξηση σε σχέση με χθες παρουσίασε η αξία των συναλλαγών, η οποία ανήλθε στα 2,6 εκατομμύρια λίρες με τον κλάδο των τραπεζών να συγκεντρώνει περίπου το 1/3 του συνολικού όγκου συναλλαγών.

    [16] (Κ) Υπουργός Δημόσιας Τάξης Ελλάδος - Επίσημη επίσκεψη

    Φθάνει αύριο στις 08:55 στην Κύπρο για μονοήμερη επίσημη επίσκεψη ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης της Ελλάδος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας.

    [17] (K) ΥΠΕΞ Δανίας - Συνέντευξη Τύπου

    Την αισιοδοξία του για την κατάληξη της πορείας της Κύπρου προς την Ενωμένη Ευρώπη αλλά και για ευόδωση των προσπαθειών στο Κυπριακό μετέφερε σήμερα στη Λευκωσία ο Υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Περ Στιγκ Μόλερ, ο οποίος είχε το μεσημέρι συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη.

    Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση, ο Δανός Υπουργός Εξωτερικών, του οποίου η χώρα θα προεδρεύσει το δεύτερο εξάμηνο του 2002 στην Ευρωπαϊκή Ενωση, επεσήμανε ότι η Κύπρος "κινείται πολύ γρήγορα" προς την ΕΕ.

    [18] (Κ) Ιδρυση Κυπρο-Γαλλικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου

    Ως μια "σημαντική επιτυχία" της Κύπρου χαρακτήρισε την ίδρυση του Κυπρο-Γαλλικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Βασίλης Ρολόγης, κατά την Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο ΚΕΒΕ, στην παρουσία του Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο Jacques Depaigne.

    [19] (K) Ολομέλεια - Πετρελαιοειδή - Μείωση τιμών

    Φθηνότερα κατά ένα σεντ ανά λίτρο θα πωλούνται από σήμερα το απόγευμα η βενζίνη και το σύνηθες πετρέλαιο και κατά δύο σεντ ανά λίτρο το πετρέλαιο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, σύμφωνα με κανονισμούς που κατατέθηκαν με τη διαδικασία του επείγοντος από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκο Ρολάνδη στην Ολομέλεια της Βουλής και οι οποίοι έγιναν ομόφωνα αποδεκτοί από το κοινοβουλευτικό σώμα.

    [20] (Κ) Ολομέλεια - Μεσανατολικό - Ψήφισμα

    Κατόπιν ομόφωνης απόφασης των αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε ομόφωνα, σήμερα το απόγευμα, ψήφισμα με το οποίο εκφράζει την ανησυχία της για την επιδείνωση της κατάστασης στα παλαιστινιακά εδάφη και καταδικάζει τη βία που ασκείται τόσο από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ, όσο και από πλευράς της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών ομάδων.

    [21] (Κ) Βουλή - Πρόσφυγες - Πολιτικό άσυλο - Αναθεωρητική Αρχή

    Με αρκετές επιφυλάξεις από βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε ομόφωνα, σήμερα το απόγευμα, εναρμονιστική με το ευρωπαϊκό κεκτημένο νομοθεσία για τους πρόσφυγες, η οποία προβλέπει τη σύσταση Αναθεωρητικής Αρχής, καθώς και τον καθορισμό ειδικών εντύπων για αιτήσεις προσφύγων και για προσφυγικές ταυτότητες και ταξιδιωτικά έγγραφα προσφύγων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 7 February 2002 - 18:49:32 UTC