Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-01-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Κύπρος - Ηττα
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (K) Κυβέρνηση - Πρόταση - Ναρκοπέδια
  • [04] (Κ) Εκπρόσωπος - Συνθήκη μετακίνησης ναρκών
  • [05] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Πρεσβεία ΗΠΑ - Δεξίωση στα κατεχόμενα
  • [06] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [07] (Κ) ΚΣΣΕ - Πάγκαλος - Κυπριακό
  • [08] (Κ) Εκπρόσωπος - ΗΠΑ - Δεξίωση - Κατεχόμενα
  • [09] (Κ) Κεντρική Τράπεζα - Επιτόκια
  • [10] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [11] (Κ) Αμερικανός βουλευτής - Αγνοούμενοι - Ντενκτάς
  • [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Ανοδικές τάσεις
  • [13] (Κ) ΝΕΟ - ΗΠΑ - Πρεσβεία - Κατεχόμενα
  • [14] (Κ) ΕΑΚ - Κυπριακό - Συνομιλίες
  • [15] (Κ) Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές - Βουλή - Προϋπολογισμός 2002
  • [16] (Κ) ΚΙΣΟΣ - ΗΠΑ - Πρεσβεία - Κατεχόμενα
  • [17] (Κ) Κεντρική Τράπεζα - Επιτόκια (Ορθή επανάληψη)
  • [18] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Κίνα
  • [19] (Κ) ΑΔΗΚ - Βουλή - Προϋπολογισμός 2002
  • [20] (Κ) ΕΔΗ - Βουλή - Προϋπολογισμός 2002
  • [21] (K) NEO - Boυλή - Προϋπολογισμός 2002
  • [22] (Κ) Βασιλείου - Τσεχία

  • [01] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Κύπρος - Ηττα

    Την ήττα, στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με 67 74 γνώρισε χθες βράδυ στη Λεμεσό η Εθνική Καλαθοσφαιρική Ομάδα της Κύπρου από την αντίστοιχη της Ιρλανδίας, σε παιχνίδι που διεξήχθη στα πλαίσια της ημιτελικής φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2003.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η συζήτηση του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2002 στη Βουλή, η κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου και τα εγκαίνια των νέων γραφείων της αμερικανικής Πρεσβείας στα κατεχόμενα διαμορφώνουν το σκηνικό στα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Οι έρευνες για την κλοπή όπλων από φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς, οι απευθείας συνομιλίες του Προέδρου Κληρίδη με τον Ραούφ Ντενκτάς και το ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελούν επίσης κύρια θέματα των εφημερίδων.

    Η "Αλήθεια", με τον τίτλο "Εστησαν στον τοίχο τον Αυξεντίου", γράφει στο κύριο θέμα πως ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αυξέντης Αυξεντίου, "δέχθηκε δριμύτατη επίθεση χθες στην κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου για την εξασφάλιση μετοχών από τον υιό του με ιδιωτική τοποθέτηση". Πολλοί βουλευτές, σύμφωνα με την εφημερίδα, τον κάλεσαν να παραιτηθεί. Αλλού γράφει ότι όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, που μίλησαν χθες στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2002, χαρακτήρισαν κρίσιμη την εφετινή χρονιά λόγω των εξελίξεων στο Κυπριακό, όπως αυτές διαγράφονται με τις απευθείας συνομιλίες Κληρίδη Ντενκτάς και το χρονοδιάγραμμα ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

    "Η Μάχη", στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Επρεπε να είχε φύγει", γράφει ότι οι βουλευτές των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου ζήτησαν έμμεσα χθες την παραίτηση του κ. Αυξεντίου, κατηγορώντας τον ότι "αυτός ευθύνεται για τις χρηματιστηριακές δραστηριότητες του υιού του και της νύφης του". Σε άλλο θέμα γράφει ότι το θέμα των εξουσιών της κεντρικής κυβέρνησης που θα προκύψει σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού συζητήθηκε χθες στην τρίτη συνάντηση που είχαν οι Κληρίδης Ντενκτάς, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών που άρχισαν την περασμένη Τετάρτη.

    Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Διοικητής & Υιός και Αγιο Χρήμα" γράφει ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντης Αυξεντίου υποβλήθηκε σε "εξαντλητική ανάκριση" χθες στη Βουλή, τόσο για τις επενδυτικές πράξεις του ιδίου και των μελών της οικογένειάς του, όσο και για το ρόλο που διαδραμάτισε ο ίδιος ως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κατά την περίοδο αλλαγής πορείας του ΧΑΚ. Αλλού γράφει ότι προκάλεσε απογοήτευση στον πολιτικό κόσμο της Κύπρου η ξεκάθαρη αναφορά σε "δύο οντότητες" στην Κύπρο, η οποία υπάρχει σε ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

    "Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Αλματα αναγνώρισης" αναφέρεται στα εγκαίνια γραφείων της αμερικανικής Πρεσβείας στα κατεχόμενα, ενέργεια την οποία χαρακτηρίζει ως "άλμα αναβάθμισης" του ψευδοκράτους στη λογική της "αποδοχής" (acknowledgement), που κατά το διεθνές δίκαιο αποτελεί μορφή αναγνώρισης. Αλλού επικαλείται δηλώσεις του υπεύθυνου Τύπου του Υπουργείου Αμυνας σύμφωνα με τις οποίες οι Ελληνοπόντιοι είναι ευπρόσδεκτοι στην Εθνική Φρουρά και μπορούν να υπηρετούν ως Εθελοντές Πενταετούς Υπηρεσίας (ΕΠΥ).

    "Ο Φιλελεύθερος" έχει κύριο τίτλο "Αμερικανική πρόκληση" και αναφέρεται στα εγκαίνια νέων γραφείων της Πρεσβείας των ΗΠΑ στα κατεχόμενα και γράφει ότι "σε κινήσεις εξευμενισμού του Ντενκτάς που παραπέμπουν ευθέως σε αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος και την αποδοχή χωριστής οντότητας, προβαίνουν οι Αμερικανοί". Αναφορικά με την κλοπή όπλων και πυρομαχικών από φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς γράφει ότι η αστυνομία τώρα αναζητεί τον ηθικό αυτουργό που ενδεχομένως να κρύβεται πίσω από τους τρεις δράστες της μεγάλης κλοπής.

    Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Χιονοστιβάδα ελλειμμάτων" γράφει ότι κατά τη συζήτηση χθες του Προϋπολογισμού του 2002 στην Βουλή ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΚΙΣΟΣ κατηγόρησαν την κυβέρνηση για σοβαρές αδυναμίες και ελλείμματα στη δημοσιονομική πολιτική. Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΚΙΣΟΣ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις απευθείας συνομιλίες Κληρίδη - Ντενκτάς. Αλλού κάνει αναφορά στο θάνατο και τη σημερινή κηδεία του αγωνιστή και πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστου Πέτα, που ανακοινώθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής από τον Πρόεδρο του σώματος Δημήτρη Χριστόφια.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" έχει κύριο τίτλο "Προσπάθεια για έναρξη εμπορικών δεσμών με το βορρά" και επικαλούμενη πληροφορίες της γράφει ότι το κοινό ε/κ και τ/κ Οικονομικό Φόρουμ προγραμματίζει την έναρξη εκστρατείας για να ξεκινήσουν εμπορικές δραστηριότητες μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο. Σε ένα άλλο θέμα αναφέρεται σε αίτημα ασθενών που υποφέρουν από AIDS για επιδόματα για αντιμετώπιση των οικονομικών τους προβλημάτων.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΚΝ/ΓΠ)

    [03] (K) Κυβέρνηση - Πρόταση - Ναρκοπέδια

    Την ετοιμότητά της να προβεί σε μονομερή εκκαθάριση των ναρκοπεδίων της Εθνικής Φρουράς από την ουδέτερη ζώνη εκδήλωσε η κυπριακή κυβέρνηση με πρόταση που υπέβαλε στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ στις 10 Ιανουαρίου, σημειώνοντας πως η πρόθεση αυτή δεν εξαρτάται από τη θετική ανταπόκριση της τουρκικής πλευράς σε τέτοιο εγχείρημα.

    [04] (Κ) Εκπρόσωπος - Συνθήκη μετακίνησης ναρκών

    Η κυβέρνηση αποφάσισε να προωθήσει στη Βουλή για επικύρωση τη Συνθήκη περί Μετακίνησης Ναρκών και προς αυτή την κατεύθυνση μεθοδεύονται ενέργειες για την απομάκρυνση ναρκών κατά προσωπικού από τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός.

    [05] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Πρεσβεία ΗΠΑ - Δεξίωση στα κατεχόμενα

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας θεωρεί ότι η εδώ αμερικανική πρεσβεία ενήργησε κατά τρόπο που δημιουργεί μη αποδεκτά για την Κυπριακή Δημοκρατία νέα θέσμια όταν δεξιώθηκε στην κατεχόμενη Λευκωσία Τούρκους στρατιωτικούς, τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και το λεγόμενο "πρέσβη" της Τουρκίας.

    [06] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 24/01/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7309          1,7412
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5170          1,5261
    Λίρα Αγγλίας                     1,0679          1,0743
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     203,4501        205,0777
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,9328          2,9562
    Δολάριο Καναδά                     2,4254          2,4448
    Κορώνα Δανίας                     12,8391         12,9418
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,6189         13,7278
    Κορώνα Σουηδίας                   15,9597         16,0873
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5376          2,5579
    

    [07] (Κ) ΚΣΣΕ - Πάγκαλος - Κυπριακό

    Την εκτίμηση ότι το ψήφισμα για την Κύπρο που υιοθέτησε κατά τη χειμερινή της Σύνοδο η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) μπορεί να συμβάλει στη γενικότερη δημιουργία ενός κλίματος για επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό, εξέφρασε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ από το Στρασβούργο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος.

    [08] (Κ) Εκπρόσωπος - ΗΠΑ - Δεξίωση - Κατεχόμενα

    Δεν ικανοποιεί την κυβέρνηση η ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική Πρεσβεία ως απάντηση στις χθεσινές παραστάσεις της για το θέμα της δεξίωσης στα κατεχόμενα.

    [09] (Κ) Κεντρική Τράπεζα - Επιτόκια

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας, εξετάζοντας τα οικονομικά δεδομένα του τόπου, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί το 2001 και όπως προβλέπεται να διαμορφωθούν το 2002, αποφάσισε να επικυρώσει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής να παραμείνουν αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια, δηλαδή τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης (Lombard) και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων (Overnight Deposit Facility), στο 6% και 3%, αντίστοιχα για ένα ακόμη μήνα.

    [10] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           126,71 ( 0,65)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  1.421.413
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   777.157    514,06 ( 0,58)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    177.306    141,44 ( 0,64)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     86.088    120,94 ( 0,87)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     39.721     47,48 (-0,57)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     29.464     55,15 (-0,36)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    158.434     92,25 ( 1,68)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     65.437     30,96 ( 0,39)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     10.288     55,71 ( 2,24)
    Ετ. Πληροφορικής              £     15.580      8,33 (-0,72)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    192.631     28,41 ( 1,00)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        351     25,61 (-8,63)
    Ξενοδοχεία                    £    219.068     76,92 ( 1,30)
    Αλλες Εταιρείες               £    339.217    136,11 ( 0,43)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [11] (Κ) Αμερικανός βουλευτής - Αγνοούμενοι - Ντενκτάς

    Ο Aμερικανός βουλευτής Ελιοτ Εγγελ δήλωσε ότι η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία θα χαιρετίσουν τον τερματισμό του ανθρωπιστικού προβλήματος των αγνοουμένων της Κύπρου, το οποίο αποκάλεσε μια τραγική κατάσταση για το λαό της νήσου.

    [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Ανοδικές τάσεις

    Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση με το Γενικό Δείκτη να σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,65%, κλείνοντας στις 126,71% μονάδες, ως αποτέλεσμα της θετικής πορείας των πλείστων επιμέρους δεικτών. Μείωση σημείωσε η αξία των συναλλαγών, η οποία διαμορφώθηκε στα 1,4 εκατομμύρια λίρες.

    [13] (Κ) ΝΕΟ - ΗΠΑ - Πρεσβεία - Κατεχόμενα

    Οι Νέοι Ορίζοντες θεωρούν την ύπαρξη γραφείου της πρεσβείας των ΗΠΑ στα κατεχόμενα, τη διοργάνωση εγκαινίων του γραφείου αυτού και την πρόσκληση στα εγκαίνια Τούρκων και Τουρκοκύπριων ψευδοαξιωματούχων ως ενέργειες αναγνώρισης οντότητας του ψευδοκράτους.

    Σε ανακοίνωσή τους οι ΝΕΟ εκτιμούν ότι "οι ΗΠΑ προχωρούν σταθερά σε άλλη μια μοφή αναγνώρισης (acknowledegment) του καθεστώτος Ντενκτάς"

    [14] (Κ) ΕΑΚ - Κυπριακό - Συνομιλίες

    Ελπίδα για λύση του Κυπριακού υπάρχει μόνο αν ρητά εγκαταλειφθούν οι σημερινές θέσεις της τουρκικής πλευράς, είπε ο Πρόεδρος της Επαλξης Ανασυγκρότησης Κέντρου (ΕΑΚ) Κύπρος Χρυσοστομίδης, ενημερώνοντας τα μέλη της Επαλξης κατά τη χθεσινή συνέλευση του Μικρού Συντονιστικού Γραφείου της ΕΑΚ, το οποίο μελέτησε τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΕΑΚ, ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι "από τις μέχρι τώρα ενδείξεις και πληροφορίες (για τις απευθείας συνομιλίες), ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς θέτει μαξιμαλιστικές αξιώσεις και επιμένει σε λύση δύο κρατών".

    [15] (Κ) Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές - Βουλή - Προϋπολογισμός 2002

    Ο προϋπολογισμός για το 2002 που παρουσιάζει η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, αφού ο τομέας του περιβάλλοντος αποτελεί το φτωχό συγγενή των αναπτυξιακών κατευθύνσεων του κρατικού προϋπολογισμού για το 2002, τόνισε σήμερα ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του κρατικού προυπολογισμού για το 2002.

    "Το αξιοπερίεργο είναι ότι κατά απόλυτη αλλά και κατά συγκριτική θεώρηση, το ύψος των αναπτυξιακών πιστώσεων για το περιβάλλον που περιλαμβάνονται στον προυπολογισμό αναπτύξεως για το 2002 είναι χαμηλότερο εκείνου του 2001", είπε ο κ. Περδίκης, σημειώνοντας πως

    [16] (Κ) ΚΙΣΟΣ - ΗΠΑ - Πρεσβεία - Κατεχόμενα

    Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ) καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, την ενέργεια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο να οργανώσει εγκαίνια γραφείων της, στην κατεχόμενη Λευκωσία, "στα οποία προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν αξιωματούχοι του τουρκικού κατοχικού στρατού και ο παρουσιαζόμενος ως "πρέσβης" της Τουρκίας στα κατεχόμενα".

    [17] (Κ) Κεντρική Τράπεζα - Επιτόκια (Ορθή επανάληψη)

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας, εξετάζοντας τα οικονομικά δεδομένα του τόπου, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί το 2001 και όπως προβλέπεται να διαμορφωθούν το 2002, αποφάσισε να επικυρώσει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής να παραμείνουν αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια, δηλαδή τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης (Lombard) και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων (Overnight Deposit Facility), σ τ ο 5,5% κ α ι 2,5%, αντίστοιχα για ένα ακόμη μήνα.

    [18] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Κίνα

    Στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αμυντικές βιομηχανίες επισκέφθηκε ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στη Λαική Δημοκρατία της Κίνας ενώ παράλληλα είχε σειρά επαφών με Κινέζους επισήμους.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, ο κ. Χάσικος συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του Chi Haotian με τον οποίο συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

    [19] (Κ) ΑΔΗΚ - Βουλή - Προϋπολογισμός 2002

    Ο προϋπολογισμός του κράτους για το 2002 κάνει "μια αγχώδη και φιλότιμη προσπάθεια να διατηρήσει το υπάρχον κοινωνικό κράτος" και "είναι στη βάση του ένας καλός προϋπολογισμός", δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΑΔΗΚ Ντίνος Μιχαηλίδης, σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, που συζητεί για δεύτερη συνεχόμενη μέρα τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2002.

    [20] (Κ) ΕΔΗ - Βουλή - Προϋπολογισμός 2002

    Οι προοπτικές της κυπριακής οικονομίας για το 2002 διαγράφονται θετικές και η κυπριακή οικονομία, παρόλη την αναστάτωση που προκάλεσε στο παγκόσμιο και στην Κύπρο η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, θα κλείσει με ευοίωνους δείκτες και αυτό το χρόνο, ανέφερε η βουλευτής των ΕΔΗ Αντρούλα Βασιλείου μιλώντας το απόγευμα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2002.

    [21] (K) NEO - Boυλή - Προϋπολογισμός 2002

    Ο βουλευτής των Νέων Οριζόντων (ΝΕΟ) Χρίστος Κληρίδης δήλωσε πως το κόμμα του θα υποχρεωθεί να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αν ο προϋπολογισμός του κράτους εγκριθεί ως έχει, με αποτέλεσμα, όπως είπε, "τα νέα κόμματα να πάρουν μικρότερη βοήθεια σε αναλογία από ότι στους προηγούμενους προϋπολογισμούς, και παράλληλα τα παλαιά κόμματα να πάρουν μεγαλύτερη χορηγία". Με τη μείωση της χορηγίας προς τα νέα πολιτικά κόμματα επιχειρείται "διάβρωση της απλής αναλογικής του εκλογικού συστήματος μας", ανέφερε ο κ. Κληρίδης, μιλώντας απόψε στη βουλή, κατά τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2002.

    [22] (Κ) Βασιλείου - Τσεχία

    Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργος Βασιλείου, συνοδευόμενος από μέλη της Διαπραγματευτικής Ομάδας, αναχώρησε σήμερα για τη Τσεχία, όπου θα συμμετάσχει στη σύσκεψη των επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των υποψηφίων χωρών της Ομάδας του Λουξεμβούργου (Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβενία, Κύπρος), η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 25 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 24 January 2002 - 18:49:23 UTC