Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 01-12-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Τ/Κ ηγέτης - Δείπνο - Διαδρομή
  • [02] (Κ) Εκδήλωση διαμαρτυρίας - Ντενκτάς - Δείπνο
  • [03] (Κ) Μάνες αγνοουμένων - Οικία Κληρίδη - Δείπνο

  • [01] (Κ) Τ/Κ ηγέτης - Δείπνο - Διαδρομή

    Ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς πέρασε στις ελεύθερες περιοχές για το δείπνο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, από το αεροδρόμιο Λευκωσίας, που βρίσκεται στην περιοχή που ελέγχεται από τα Ηνωμένα Εθνη, δυτικά της πρωτεύουσας.

    Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ σωματοφύλακας που συνοδεύει τον κ. Ντενκτάς, η πομπή εισήλθε στις ελεύθερες περιοχές από το αεροδρόμιο Λευκωσίας και περνώντας από τον κυκλικό κόμβο "Κολοκασίδη" κατευθύνθηκε προς την οικία του Προέδρου Κληρίδη.

    [02] (Κ) Εκδήλωση διαμαρτυρίας - Ντενκτάς - Δείπνο

    Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της τουρκικής κατοχής αλλά και του αποψινού δείπνου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, πραγματοποίησαν στις 7 απόψε στην Πλατεία Ελευθερίας περίπου 60 άτομα.

    Οι συγκεντρωθέντες ήταν μέλη προσφυγικών σωματείων, αυτόνομων, ενωτικών φοιτητικών παρατάξεων, συγγενείς αγνοουμένων, μέλη του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Αρη Χατζηπαναγιώτου, μέλη της νεολαίας των Νέων Οριζόντων "Νέοι Αργοναύτες", καθώς και οι βουλευτές του ΔΗΚΟ Σοφοκλής Φυττής και Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

    Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πινακίδες στις οποίες αναγράφονταν τα συνθήματα, "Ντενκτάς θα πας δικαστήριο", "Ενας λαός, μια πατρίδα, ένα κράτος", "Να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής", "Το δείπνο παραγράφει το έγκλημα".

    Στο τείχος έξω από το Δημαρχείο Λευκωσίας τοποθετήθηκε μεγάλο μαύρο πανό στο οποίο αναγραφόταν "Οχι στο δείπνο με τον κατακτητή όσο συνεχίζεται στην Κύπρο η κατοχή".

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε αναπαράσταση του δείπνου όπου τοποθετήθηκαν σε ένα τραπέζι δυο πιάτα, ενώ ομοίωμα της μοιρασμένης Κύπρου βρισκόταν σε δίσκο, ως το κύριο πιάτο του δείπνου.

    Στο χώρο τοποθετήθηκαν επίσης φωτογραφίες με σκηνές από την τουρκική εισβολή.

    [03] (Κ) Μάνες αγνοουμένων - Οικία Κληρίδη - Δείπνο

    Με κραυγή απελπισίας "πού είναι τα παιδιά μας" περίπου δέκα μάνες αγνοουμένων πορεύθηκαν από την Πλατεία Ελευθερίας προς την οδό Ιωάννη Κληρίδη, όπου βρίσκεται η οικία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος παραθέτει αυτή τη στιγμή δείπνο στον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως "Καταζητείται ο τρομοκράτης", "Θέλουμε τα παιδιά μας", "Περιμένουμε εδώ και 28 χρόνια" και "Εχουμε δικαίωμα να ζήσουμε στα σπίτια που γεννηθήκαμε", διατράνωσαν τον πόθο τους για επιστροφή και ζήτησαν να μάθουν για την τύχη των αγνοούμενων παιδιών τους.

    Οι μάνες αγνοουμένων συνάντησαν τον αστυνομικό κλοιό που δεν τους επέτρεψε να προχωρήσουν πιο κοντά στην οικία του Προέδρου Κληρίδη, αυτό όμως δεν τις εμπόδισε από το να φωνάξουν ότι ζητούν την ελευθερία της Κύπρου και τον τερματισμό του δράματος.

    Φωνάζοντας στα αγγλικά "Δεν μισούμε κανένα", οι μάνες αγνοουμένων κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν στην αγγλική "Θέλουμε να ζητήσουμε την ελευθερία για την Κύπρο", "Τερματίστε το δράμα για τους αγνοούμενους" και "Ενας λαός, μία χώρα, ένα κράτος". (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ/ΚΣΤ/ΡΜ/ΓΠ)


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 29 December 2001 - 19:50:03 UTC