Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-11-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επέτειος ανακήρυξης ψευδοκράτους - Εκδηλώσεις
  • [02] Κύπελλο Κόρατς - ΑΕΛ - Ηττα
  • [03] Ποδόσφαιρο - Εθνική Κύπρου - Νίκη
  • [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Μαρκ Γκρόσμαν
  • [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Λονδίνο
  • [06] Κασουλίδης - Κίνημα Αδεσμεύτων
  • [07] Κασουλίδης - Συναντήσεις - Ισλαμική Διάσκεψη
  • [08] Λονδίνο - Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία - Εκδήλωση
  • [09] Πρόεδρος Βουλής - Στοκχόλμη
  • [10] Ντενκτάς - Πρόεδρος Κληρίδης - Συνάντηση - ΟΗΕ
  • [11] Τουρκικός Τύπος - Ντενκτάς - Επικρίσεις
  • [12] Βρετανοί βουλευτές - Κυπριακό - Δηλώσεις
  • [13] Λήξη πορείας διαμαρτυρίας - Ψευδοκράτος
  • [14] Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
  • [15] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [16] ΑΚΕΛ - Μίκης Θεοδωράκης - Τηλεγράφημα
  • [17] ΑΔΗΚ - Ανακήρυξη ψευδοκράτους
  • [18] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [19] ΠΕΟ - Ανακήρυξη ψευδοκράτους

  • [01] (Κ) Επέτειος ανακήρυξης ψευδοκράτους - Εκδηλώσεις

    ΚΥΠΕ 15/11/2001

    Συμπληρώνονται σήμερα 18 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου 1983.

    Χθες φοιτητές και μαθητές διοργάνωσαν ολονυκτία εκδήλωση διαμαρτυρίας και καταδίκης του ψευδοκράτους. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα με τη διεξαγωγή μεγάλης πορείας που θα ξεκινήσει στις 10:30 από την Πλατεία Ελευθερίας και θα καταλήξει στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Κύπελλο Κόρατς - ΑΕΛ - Ηττα

    ΚΥΠΕ 15/11/2001

    Βαριά ήττα με σκορ 108 - 84 γνώρισε χθες βράδυ στη Λεμεσό η καλαθοσφαιρική ομάδα της ΑΕΛ από τη ρωσική Λοκομοτίβ Ροστόφ, σε αγώνα για το ευρωπαϊκό κύπελλο Κόρατς.

    Το ημίχρονο έληξε με 45 - 54 υπέρ της ρωσικής ομάδας.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [03] (K) Ποδόσφαιρο - Εθνική Κύπρου - Νίκη

    ΚΥΠΕ 15/11/2001

    Η Εθνική ομάδα ανδρών της Κύπρου στο ποδόσφαιρο επικράτησε χθες με 2-1 της αντίστοιχης ομάδας της Ελλάδας σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο στάδιο Καισαριανής στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 75χρονα της ΕΠΟ.

    Τα τέρματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Κύπρου, πέτυχαν ο Γιαννάκης Οκκάς στο 41ο λεπτό και ο Ακης Ιωακείμ στο 88ο, ενώ για την Ελλάδα σκόραρε ο Λυμπερόπουλος στο 86ο λεπτό. Η Κύπρος είχε και δύο δοκάρια.

    Η Ελλάδα έχασε πέναλτι όταν το σκορ ήταν 0-0. Το πέναλτι χτύπησε στο δοκάρι ο Νικολαϊδης.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [04] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Μαρκ Γκρόσμαν

    ΚΥΠΕ 15/11/2001

    Ο Αμερικανός Υφυπουργός Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις Μαρκ Γκρόσμαν ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη για τη συμβολή της Κύπρου στην παγκόσμια εκστρατεία εναντίον της τρομοκρατίας, ενώ παράλληλα συνεχάρη τον Πρόεδρο Κληρίδη για την προσπάθεια που καταβάλλει να τροποποιήσει την κυπριακή νομοθεσία και να συνεργαστεί με τα ΗΕ αναφορικά με τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με το σχετικό ψήφισμα 1373.

    Ο κ. Γκρόσμαν, σε δηλώσεις ύστερα από 30λεπτη συνάντηση χθες στη Νέα Υόρκη με τον Πρόεδρο, πριν ο κ. Κληρίδης αναχωρήσει για την Κύπρο μέσω Λονδίνου, επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας του στη διαδικασία των ΗΕ για το Κυπριακό, σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ καλούν τους συνομιλητές τους να υποστηρίξουν τις καλές υπηρεσίες του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.|

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Λονδίνο

    ΚΥΠΕ 15/11/2001

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης έφθασε στο Λονδίνο από τη Νέα Υόρκη. Επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο.

    Στο Λονδίνο αναμένεται να έχει επαφές με ομογενειακούς παράγοντες.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [06] (Κ) Κασουλίδης - Κίνημα Αδεσμεύτων

    ΚΥΠΕ 15/11/2001

    Οι προσπάθειες των ΗΕ για εξεύρεση συνολικής λύσης στο Κυπριακό βρίσκονται για άλλη μια φορά αντιμέτωπες με τη γνωστή τουρκική αδιαλλαξία και εμμονή στις πάγιες θέσεις που υποστηρίζει η τουρκική πλευρά, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, προσθέτοντας πως η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να ανέχεται πλέον τέτοιου είδους συμπεριφορά.

    Σε προσφώνησή του χθες στη Νέα Υόρκη ενώπιον συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών του Κινήματος των Αδεσμεύτων, εξέφρασε την υποστήριξη της Κύπρου στο Κίνημα και διαβεβαίωσε ότι η Λευκωσία δεν θα εγκαταλείψει τις σχέσεις της με το Κίνημα των Αδεσμεύτων, αλλά αντίθετα φιλοδοξεί να καταστεί γέφυρα μεταξύ του Κινήματος και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.|

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [07] (Κ) Κασουλίδης - Συναντήσεις - Ισλαμική Διάσκεψη

    ΚΥΠΕ 15/11/2001

    Σειρά συναντήσεων είχε στη Νέα Υόρκη τις τελευταίες ημέρες ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης με ομολόγους του από διάφορες ισλαμικές χώρες ενόψει της σημερινής συνόδου των ΥΠΕΞ των ισλαμικών χωρών στην οποία αναμένεται να υποβληθεί νέο κείμενο για το περί Κύπρου απόσπασμα στο τελικό ανακοινωθέν της Ισλαμικής Διάσκεψης.

    Οι επαφές αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυπριακής διπλωματίας να αντιμετωπισθεί η τουρκική προπαγάνδα και η προσπάθεια της Αγκυρας μέσω κεκαλυμμένων φράσεων στην ανακοίνωση της Ισλαμικής Διάσκεψης να εμφανίζεται σαν τετελεσμένο γεγονός η ύπαρξη του ψευδοκράτους.|

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [08] (Κ) Λονδίνο - Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία - Εκδήλωση

    ΚΥΠΕ 15/11/2001

    Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους και κατά της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής, διοργανώνει απόψε η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Μεγάλης Βρετανίας έξω από την τουρκική πρεσβεία στο Λονδίνο.

    Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ ώρα Κύπρου και θα συνεχισθεί μέχρι τα μεσάνυχτα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [09] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Στοκχόλμη

    KYΠΕ - 15/11/2001

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας αναχωρεί αύριο για τη Στοκχόλμη, όπου θα εκπροσωπήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι η πρώτη φορά που στη Διάσκεψη αυτή παίρνουν μέρος και οι Πρόεδροι των Κοινοβουλίων των υποψηφίων για ένταξη χωρών.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κύρια θέματα της Διάσκεψης είναι ο ρόλος των εθνικών Κοινοβουλίων στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική στα πλαίσια που καθόρισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Νίκαιας, καθώς και ο ρόλος των εθνικών Κοινοβουλίων κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.|

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [10] (Κ) Ντενκτάς - Πρόεδρος Κληρίδης - Συνάντηση - ΟΗΕ

    KYΠΕ - 15/11/2001

    Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, στην οποία θα γνωστοποιεί τη συγκατάθεσή του για παρουσία στη συνάντησή τους αξιωματούχου του ΟΗΕ, θα αποστείλει ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς την Παρασκευή, γράφει σήμερα η τ/κ εφημερίδα "Αβρούπα".

    Η "Κίπρις" αναφέρεται στην πρόταση Ντενκτάς για συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του κ. Ντενκτάς και στις δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη στο δεύτερο κανάλι της τουρκικής τηλεόρασης ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης "αποδέχθηκε τη συνάντηση παρουσία αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών". Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο στη Λευκωσία.| (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΚΣΤ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [11] (Κ) Τουρκικός Τύπος - Ντενκτάς - Επικρίσεις

    KYΠΕ - 15/11/2001

    Για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό, ο τουρκικός Τύπος προβάλει το Κυπριακό και κυρίως τις επιπτώσεις που θα έχει η τουρκική αδιαλλαξία στην πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, αναγκάζοντας έτσι τον κατοχικό ηγέτη που βρίσκεται αντιμέτωπος μιας γενικής πλέον επίθεσης για την αδιάλλακτη πολιτική του, να δηλώνει ότι βρίσκεται ενώπιον μιας καλά οργανωμένης εκστρατείας εναντίον του και ότι ανησυχεί για την όλη κατάσταση.

    Καθημερινά αρθρογράφοι των μεγαλύτερων τουρκικών εφημερίδων αναφέρονται στις ενέργειες του Ντενκτάς και απροκάλυπτα επιρρίπτουν ευθύνες σ' αυτόν για την κατάσταση σε σχέση κυρίως με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας. Τα σχόλια και οι επικρίσεις των Τούρκων αρθρογράφων συναγωνίζονται τα άρθρα των Τ/Κ συναδέλφων τους σε εφημερίδες της "αντιπολίτευσης".|

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [12] (Κ) Βρετανοί βουλευτές - Κυπριακό - Δηλώσεις

    KYΠΕ - 15/11/2001

    "Εκτός πραγματικότητας" βρίσκονται οι απειλές του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ για προσάρτηση των κατεχομένων σε περίπτωση ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ χωρίς λύση του Κυπριακού, δήλωσε χθες ο Βρετανός βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος, Λόρδος Σίτνεϊ Τσάπμαν, ενώ από την πλευρά του ο εργατικός βουλευτής Αντριου Ντίσμορ είπε ότι ενδεχόμενη προσάρτηση των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου στην Τουρκία, "θα σημαίνει τον τερματισμό των φιλοδοξιών της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ".

    Ο κ. Ντίσμορ είπε ακόμη ότι οι τράπεζες στα κατεχόμενα, "ενδεχομένως χρησιμοποιούνται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από τρομοκράτες, ή από άτομα που συνεργάζονται με τρομοκράτες." Από τις τράπεζες στα κατεχόμενα, πρόσθεσε, διακινούνται χρήματα που προέρχονται από την εμπορία ναρκωτικών.|

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [13] (Κ) Λήξη πορείας διαμαρτυρίας - Ψευδοκράτος

    KYΠΕ - 15/11/2001

    Εληξε πριν από λίγο η σημερινή συγκέντρωση και πορεία των μαθητών και φοιτητών για καταδίκη της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου 1983.

    Στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, όπου πορεύθηκαν εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές, είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία.|

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΓΠ)

    [14] (K) Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος

    KYΠΕ - 15/11/2001

    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο στις 15/11/2001, ενδεικτικά οι ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων έναντι της Κυπριακής Λίρας διαμορφώθηκαν ως εξής:

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
          Γεν Iαπωνίας               187,7551        189,2571
          Δολ. Αυστραλίας              2,9498          2,9733
          Δολ. Καναδά                  2,4411          2,4606
          Κορώνα Δανίας               12,9477         13,0512
          Κορώνα Νορβηγίας            13,7419         13,8518
          Κορώνα Σουηδίας             16,2190         16,3487
          Φράγκο Eλβετίας              2,5602          2,5806
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΡΜ)

    [15] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    KYΠΕ - 15/11/2001

    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας για πράξεις άμεσης παράδοσης

    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 15/11/2001 διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:

    Τηλεγραφικά Εμβάσματα

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7406          1,7510
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5362          1,5454
    Λίρα Αγγλίας                     1,0692          1,0756
    -----------------------------------------------------------------
    
             Τιμές των εθνικών νομισμάτων των χωρών της ΟΝΕ
                 έναντι της Κυπριακής Λίρας με βάση τις
                      αμετάκλητες ισοτιμίες τους
                   -----------------------------------
    
                                     Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δραχμή Ελλάδας                   593,1100        596,6500
    Εσκούδος Πορτογαλίας             348,9590        351,0440
    Λίρες Ιρλανδίας                    1,3708          1,3790
    Λιρέττα Iταλίας                3.370,2716      3.390,4088
    Μάρκο Γερμανίας                    3,2716          3,4247
    Μάρκα Φιλλανδίας                  10,4043         10,4110
    Πεσέτα Ισπανίας                  289,6115        291,3419
    Σελλίνι Αυστρίας                  23,9512         24,0943
    Φιορίνι Ολλανδίας                  3,8358          3,8587
    Φράγκο Βελγίου                    70,2156         70,6352
    Φράγκο Γαλλίας                    11,4176         11,4858
    Φράγκο Λουξεμβούργου              70,2156         70,6352
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΡΜ)

    [16] (Κ) ΑΚΕΛ - Μίκης Θεοδωράκης - Τηλεγράφημα

    KYΠΕ - 15/11/2001

    Ταχεία ανάρρωση εύχεται ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας στο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, σε τηλεγράφημα που του απέστειλε.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, στο τηλεγράφημά του, ο κ. Χριστόφιας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα, ο Μίκης Θεοδωράκης "θα βρίσκεται και πάλιν υγιής και μάχιμος στις επάλξεις της μουσικής δημιουργίας, καθώς και στις πρώτες γραμμές των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων του ελληνικού λαού".

    (ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΡΜ)

    [17] (Κ) ΑΔΗΚ - Ανακήρυξη ψευδοκράτους

    KYΠΕ - 15/11/2001

    Με αφορμή τη μαύρη επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους το ΑΔΗΚ καλεί το λαό να την πολιτική ηγεσία να αποδείξουν έμπρακτα την καταδίκη τους με ενίσχυση της συσπείρωσης και της αγωνιστικότητας του εσωτερικού μετώπου.

    Σε σημερινή του ανακοίνωση, το ΑΔΗΚ καταδικάζει τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία και διακηρύσσει ότι δεν θα στηρίξει λύση που θα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κυπρίων πολιτών ή θα διακυβεύει την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού στο νησί.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [18] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    KYΠΕ - 15/11/2001

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           139,46 ( 2,06)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £ 10.284.487
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP 4.831.164    535,87 ( 1,65)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £  1.867.114    146,71 ( 0,85)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
        Οργανισμοί                £    487.795    133,09 ( 0,98)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     56.643     47,87 ( 1,87)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £    270.701     59,08 ( 0,75)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    512.066    119,22 ( 7,11)
    Εμπορικές Εταιρείες           £    448.758     36,75 ( 2,63)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     39.253     54,18 ( 0,95)
    Ετ. Πληροφορικής              £    485.177     11,38 ( 4,69)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    782.156     32,43 ( 0,53)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
        ψαριών                    £      2.461     29,34 (-0,27)
    Ξενοδοχεία                    £  1.610,250     88,11 ( 6,45)
    Αλλες Εταιρείες               £  2.943,926    161,71 ( 3,42)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.

    (KYΠΕ/ΡΜ)

    [19] (Κ) ΠΕΟ - Ανακήρυξη ψευδοκράτους

    ΚΥΠΕ - 15/11/2001

    Η παράνομη και διχοτομική απόφαση της Τουρκία και του κατοχικού καθεστώτος του Ραούφ Ντενκτάς για ανακήρυξη του ψευδοκράτους "αντιστρατεύεται τη θέληση του κυπριακού λαού Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων ο οποίος επιθυμεί και οραματίζεται μια ειρηνική και επανενωμένη Κύπρο, κοινή πατρίδα όλων των κατοίκων της", αναφέρει η ΠΕΟ σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

    "Το Συνδικαλιστικό Κίνημα της ΠΕΟ μένει αταλάντευτα πιστό στη θέση για εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης, στα πλαίσια πάντα των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου, με κατοχυρωμένες τις βασικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών", τονίζει η ΠΕΟ.

    (ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΡΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 15 November 2001 - 14:02:05 UTC