Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-11-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Κουκ - Γκρέσπο - Επιστολές
  • [02] Προεδρεύων Δημοκρατίας - Πεσόντες Παγκοσμίων Πολέμων
  • [03] Χρηματιστήριο - Μικρή πτώση
  • [04] Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Δήμαρχος Αμμοχώστου
  • [05] ΓΓ ΑΚΕΛ - Τουρκία - Κυπριακό
  • [06] ΕΕ - Υποψήφιες χώρες - Κύπρος - Εκθέσεις προόδου
  • [07] ΕΕ - Τουρκία - Εκθεση Επιτροπής
  • [08] ΓΓ ΑΚΕΛ - Ομιλία - 75χρονα ΚΚΚ/ΑΚΕΛ
  • [09] ΚΕΑ - Δημοτικές εκλογές - Υποψήφιοι
  • [10] ΟΗΕ - Κύπρος - Διάλογος μεταξύ πολιτισμών
  • [11] Γάλλος Ευρωβουλευτής - Αναχώρηση
  • [12] Πρόεδρος Κληρίδης - Επιστολή Ντενκτάς - Απάντηση
  • [13] Γενικός Διευθυντής Υπ. Εσωτερικών - Συμβούλιο της Ευρώπης
  • [14] International Herald Tribune - Κύπρος - Τουρκία - ΕΕ
  • [15] Προεδρεύων Δημοκρατίας - Φεστιβάλ "Μνήμης και αγώνα"

  • [01] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Κουκ - Γκρέσπο - Επιστολές

    ΚΥΠΕ - 09/11/2001

    Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Γιαννάκης Ομήρου απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ρόμπιν Κουκ και τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ερικ Μπαρν Γκρέσπο στην οποία σημειώνει πως "οι συστηματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ ότι η Τουρκία θα προσαρτήσει την κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και στρέφονται εναντίον της ΕΕ και των ομόφωνων αποφάσεων της".

    Στην επιστολή σημειώνεται πως καθώς πλησιάζει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στο Λάακεν του Βελγίου "θα πρέπει να προβούμε σε μια εις βάθος εξέταση της ανάγκης επιβεβαίωσης των σταθερών αποφάσεων μας να φέρουμε σε αίσιο πέρας τις διαπραγματεύσεις (της ΕΕ) με τις υποψήφιες για ένταξη" χώρες, ενώ επισημαίνεται ότι "παράλληλα, με θετικό πνεύμα θα πρέπει να απευθυνθούμε προς την Τουρκία αποδοκιμάζοντας με αποφασιστικότητα την πρόθεση, που εκφράστηκε σε ανώτατο επίπεδο από την τουρκική ηγεσία για προσάρτηση των κατεχομένων περιοχών της Κύπρου".|

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΜ)

    [02] (Κ) Προεδρεύων Δημοκρατίας - Πεσόντες Παγκοσμίων Πολέμων

    ΚΥΠΕ - 09/11/2001

    "Αταλάντευτη αποφασιστικότητά" για συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση της Κύπρου, εξέφρασε σήμερα ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, τονίζοντας ότι η Κύπρος για 27 χρόνια αποτελεί "θύμα ξένων επεμβάσεων", καθώς και της επιθετικής και επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας.

    "Αυτές τις μέρες που η μνήμη γυρίζει πίσω στον τιτάνιο αγώνα που έδωσε η ανθρωπότητα στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για να πρυτανεύσει το διεθνές δίκαιο και η ειρήνη στον κόσμο, ο κυπριακός λαός απευθύνεται ξανά προς τη διεθνή κοινότητα και την καλεί να εφαρμόσει αυτές τις αρχές για τη διαφύλαξη των οποίων η ανθρωπότητα έχυσε αίμα", τόνισε ο κ. Χριστόφιας στο χαιρετισμό του σε τελετή για την μνήμη των πεσόντων κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων.|

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΜ)

    [03] (Κ) Χρηματιστήριο - Μικρή πτώση

    ΚΥΠΕ - 09/11/2001

    Οι πιέσεις που δέχθηκαν οι τραπεζικοί τίτλοι, αλλά και η υποχώρηση που σημείωσαν οι πλείστοι περιφερειακοί τίτλοι οδήγησαν το Γενικό Δείκτη, μετά από έξι συνεχείς ανόδους, σε πτώση της τάξης του 0,96%, κλείνοντας στις 137, 05 μονάδες. Αντίθετα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα υψηλά επίπεδα των 11,2 εκατομμυρίων λιρών.

    Ο Δείκτης των 20 επίλεκτων εταιρειών κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,67%, υποχωρώντας στις 532,41 μονάδες, ενώ εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 8,31% παρουσίασε ο κλάδος της Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας Ψαριών.|

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΚΣΤ/ΡΜ)

    [04] (Κ) Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Δήμαρχος Αμμοχώστου

    ΚΥΠΕ - 09/11/2001

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πάντοτε καταδίκαζε την κατοχή της Κύπρου και υποστήριζε τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας, ιδιαίτερα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για εξεύρεση μιας λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, αναφέρει σε επιστολή της η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νικόλ Φοντέιν προς το Δήμαρχο Αμμοχώστου Αντρέα Πούγιουρο, ως απάντηση στο υπόμνημα διαμαρτυρίας που της απέστειλε ο ίδιος για τη συνεχιζόμενη παράνομη τουρκική κατοχή και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου, η κ. Φοντέιν εσωκλείει στην επιστολή της ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2001 αναφορικά με την αίτηση της Κύπρου στην ΕΕ και την κατάσταση σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις καθώς επίσης και μια έκθεση από τη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ - Κύπρου μετά την τελευταία συνεδρίασή της στις 9 - 10 Οκτωβρίου 2001.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)
    ΚΥΠΕ - 09/11/2001 Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι η πρόσκληση την οποία ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς απηύθυνε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη για πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση, αποτελεί "παραγκώνιση" των ΗΕ και των διαδικασιών τους, ενώ χαρακτήρισε τις απειλές Τούρκων αξιωματούχων περί προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία, αν η Κύπρος ενταχθεί στην ΕΕ "απειλή κατά της ειρήνης" καλώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας "να στραφεί προς την Τουρκία και να της υποδείξει ότι απειλεί την ειρήνη στην περιοχή".

    Μιλώντας σήμερα κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης με την ευκαιρία των 75 χρόνων από την ίδρυση του ΑΚΕΛ, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι οι απειλές της Τουρκίας είναι κάτι το οποίο πρέπει να προβληματίσει και εμάς, προσθέτοντας ότι πρέπει "να υποδείξουμε στη διεθνή κοινότητα ότι θα πρέπει να την προβληματίσει" επίσης.

    Εξέφρασε την πεποίθηση "ότι δεν είναι αρκετό να επαναλαμβάνει ο οποιοσδήποτε παράγοντας ότι η λύση την οποία υποστηρίζει είναι η λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και ούτε να επαναλαμβάνεται από την ΕΕ ότι συνεχίζει να προωθεί την απόφαση του Ελσίνκι".

    Θεωρώ, σημείωσε ο κ. Χριστόφιας, ότι η απειλή για προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία, στην περίπτωση που η Κύπρος ενταχθεί στην ΕΕ "είναι απειλή κατά της ειρήνης και κατά συνέπεια το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει δικαίωμα να παρέμβει και όχι απλώς να επιβεβαιώσει ότι υποστηρίζει λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας αλλά και να στραφεί προς την Τουρκία και να της υποδείξει ότι απειλεί την ειρήνη στην περιοχή και αυτή να λάβει τα μέτρα της".|

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [05] (Κ) ΕΕ - Υποψήφιες χώρες - Κύπρος - Εκθέσεις προόδου

    ΚΥΠΕ - 09/11/2001

    Η Κύπρος βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ενωση η οποία θα γίνει ανεξάρτητα από την επίλυση του πολιτικού της προβλήματος.

    Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που στέλνει, μέσω της έκθεσης προόδου της διαδικασίας προσχώρησης της Κύπρου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία με έμμεσο αλλά σαφέστατο τρόπο τονίζει ότι σε περίπτωση μη επίλυσης του Κυπριακού την ευθύνη θα την φέρει ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς και φυσικά η Αγκυρα που επιδοκιμάζει τις ενέργειές του.

    Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να υιοθετήσει την προσεχή Τρίτη συνολικά 25 εκθέσεις και ένα έγγραφο με τη στρατηγική για τη διεύρυνση της Κοινότητας. Οι 13 εκθέσεις αφορούν τις υποψήφιες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας και οι άλλες 12 αφορούν μόνον τις χώρες που έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις.|

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΡΜ)

    [06] (Κ) ΕΕ - Τουρκία - Εκθεση Επιτροπής

    ΚΥΠΕ - 09/11/2001

    Οι συνταγματικές αλλαγές για τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να τεθούν και στην πράξη.

    Αυτή είναι, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες, η βασική εκτίμηση, που γίνεται στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τουρκική υποψηφιότητα, όπου γίνεται επίσης αναφοράς στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην Κύπρο, αλλά και στην εταιρική σχέση.

    Σε σχέση με την Κύπρο, γίνεται αναφορά στις προσπάθειες επίλυσης του πολιτικού προβλήματος στο πλαίσιο του ΟΗΕ, καθώς και στην αρνητική στάση του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς η οποία, όπως επισημαίνεται, επιδοκιμάσθηκε από την Τουρκία.

    Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις χαιρετίζεται η προσέγγιση των τελευταίων μηνών, η οποία αποδίδεται στις πολύ καλές σχέσεις των ΥΠΕΞ της Ελλάδας και της Τουρκίας, Γιώργου Παπανδρέου και Ισμαϊλ Τζεμ, ενώ γίνεται αναφορά και στις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών, στο πλαίσιο της οικοδόμησης των μέτρων εμπιστοσύνης.|

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΡΜ)

    [07] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Ομιλία - 75χρονα ΚΚΚ/ΑΚΕΛ

    ΚΥΠΕ - 09/11/2001

    Το ΑΚΕΛ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη μετατροπή της πορείας ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ σε πραγματικό καταλύτη λύσης του Κυπριακού, δήλωσε ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας σε σημερινή διάσκεψη Τύπου που παρέθεσε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 75 χρόνων από την ίδρυση του Κουμμουνιστικού Κόμματος Κύπρου - ΑΚΕΛ.

    Ο κ. Χριστόφιας πρόσθεσε επίσης ότι "τιμώντας τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΚ - ΑΚΕΛ και συναισθανόμενοι το βάρος της ιστορίας που κουβαλούμε μαζί μας, διαβεβαιώνουμε τον κυπριακό λαό ότι το κόμμα μας θα βρίσκεται πάντα συναγωνιστής και μπροστάρης στους αγώνες του για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή".|

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΦ/ΡΜ)

    [08] (Κ) ΚΕΑ - Δημοτικές εκλογές - Υποψήφιοι

    ΚΥΠΕ - 09/11/2001

    Το Κόμμα Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης (ΚΕΑ) αποφάσισε να μην ταυτιστεί στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές με τις επιλογές κανενός κόμματος, αλλά να υποστηρίξει προσωπικότητες με γνώμονα την προσφορά τους και τις ικανότητές τους.

    Οπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Κόμματος, το ΚΕΑ αποφάσισε να υποστηρίξει για το Δήμο Λευκωσίας τον Μιχαλάκη Ζαμπέλα, ο οποίος ως ανεξάρτητος "εγγυάται μια Δημοτική Αρχή μακριά από την κομματοκρατία", για το Δήμο Αγλαντζιάς τον Αντρέα Πέτρου και για το Δήμο Στροβόλου τον Σάββα Ηλιοφώτου. Αποφάσισε επίσης την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Κώστα Ευσταθίου για το Δήμο Λατσιών, του Βάσου Ζαννέτου για το Δήμο Λάρνακας, του Νίκου Νικολάου για το Δήμο Ιδαλίου και του Σοφοκλή Σοφοκλέους για το Δήμο Λευκάρων.|

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [09] (Κ) ΟΗΕ - Κύπρος - Διάλογος μεταξύ πολιτισμών

    ΚΥΠΕ - 09/11/2001

    "Η κυπριακή κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος μέσω του διαλόγου και αγωνίζεται για μια ειρηνική λύση όπου οι δύο κοινότητες του νησιού θα ζήσουν ειρηνικά και αρμονικά, όπως έκαναν για αιώνες στο παρελθόν, χωρίς τον κατοχικό στρατό και τα συρματοπλέγματα", τόνισε στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Αντιπρόσωπος της Κύπρου, Πρέσβης Κωνσταντίνος Μουσιούττας.

    Σημείωσε επίσης ότι "είναι για αυτό το λόγο που η Κύπρος συγκηδεμονεύει το σχετικό ψήφισμα, το οποίο εισήγαγε το Ιράν, με σκοπό την περαιτέρω προώθηση του διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών".

    Οπώς αναφέρεται σε σημερινή επίσημη ανακοίνωση, μιλώντας χθες για το Διάλογο Μεταξύ Πολιτισμών, θέμα που βρίσκεται εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Μουσιούττας πρόσθεσε ότι "είμαστε όλοι μέλη ενός 'παγκόσμιου χωριού', όπου οι πράξεις ή οι παραλήψεις μας, επηρεάζουν την καθημερινή ζωή παντού".|

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΡΜ)

    [10] (Κ) Γάλλος Ευρωβουλευτής - Αναχώρηση

    ΚΥΠΕ - 09/11/2001

    Αναχώρησε σήμερα από την Κύπρο, ύστερα από τετραήμερη επίσκεψη, ο Γάλλος Ευρωβουλευτής Jean-Charles Marchiani, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου και της πολιτικής ομάδας της ΕΕ για την Ευρώπη των Εθνών.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Marchiani έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια και είχε χωριστές συναντήσεις με αρχηγούς ή εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.|

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΡΜ)

    [11] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Επιστολή Ντενκτάς - Απάντηση

    ΚΥΠΕ - 09/11/2001

    Την ελπίδα ότι μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς θα μπορούσε να βοηθήσει την ειρηνευτική διαδικασία των ΗΕ, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης στην απαντητική του επιστολή στον κ. Ντενκτάς.

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Ντενκτάς απηύθυνε την επιστολή - πρόσκληση στον Πρόεδρο Κληρίδη χθες το πρωί, μέσω του Αναπληρωτή Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Σπίγκνιεβ Βλόσοβιτζ ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε αυθημερόν.

    Στην επιστολή του ο κατοχικός ηγέτης προσφωνεί τον Πρόεδρο "αγαπητέ Γλαύκο" και υπογράφει "Ραούφ Ντενκτάς" χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε τίτλου.|

    (KYΠΕ/ΜΜ/ΡΜ)

    [12] (Κ) Γενικός Διευθυντής Υπ. Εσωτερικών - Συμβούλιο της Ευρώπης

    ΚΥΠΕ - 09/11/2001

    "Τη συνέχιση της στήριξης που προσφέρει το Συμβούλιο της Ευρώπης στη διεκδίκηση των δικαίων της Κύπρου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων πολιτών", ζήτησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, εκπροσωπώντας χθες τον Υπουργό Εσωτερικών Χριστόδουλο Χριστοδούλου στην 6η Μικρή Σύνοδο του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο.

    Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Τριανταφυλλίδης, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για το ενδιαφέρον του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης προς την Κύπρο, διαβεβαίωσε ότι "η κυπριακή κυβέρνηση θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, προς αποκατάσταση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθε Κύπριου πολίτη, ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκεία ή πολιτισμικά χαρακτηριστικά".|

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΡΜ)

    [13] (Κ) International Herald Tribune - Κύπρος - Τουρκία - ΕΕ

    ΚΥΠΕ - 09/11/2001

    Στην περίπτωση διπλωματικής διαμάχης αναφορικά με το Κυπριακό, οι ΗΠΑ θα πρέπει να υποστηρίξουν την πολιτική της ΕΕ στο θέμα αυτό, γράφει σε σημερινό της άρθρο, η εφημερίδα "International Herald Tribune", επικαλούμενη Αμερικανό αξιωματούχο.

    Στο άρθρο του, υπό τον τίτλο "Οι προειδοποιήσεις της Τουρκίας προς την Κύπρο ενοχλούν τους δυτικούς συμμάχους", ο δημοσιογράφος Josef Fitchett, αναφέρεται στη στρατηγική σημασία που απέκτησε η Τουρκία μετά το τρομοκρατικό κτύπημα κατά των ΗΠΑ και γράφει πως μια αναμέτρηση μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ στο θέμα της Κύπρου θα φέρει τις ΗΠΑ, τον πιο στενό σύμμαχο της Τουρκίας, σε δύσκολη θέση.|

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [14] (Κ) Προεδρεύων Δημοκρατίας - Φεστιβάλ "Μνήμης και αγώνα"

    ΚΥΠΕ - 09/11/2001

    Δεν νοείται δικαίωση της Κύπρου χωρίς δικαίωση των Κερυνειωτών, υπογράμμισε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Χριστόφιας κηρύσσοντας απόψε την έναρξη του 8ου χορωδιακού Φεστιβάλ "Μνήμης και αγώνα" που διοργάνωσε η Χορωδία "Φωνή της Κερύνειας".

    Ο κ. Χριστόφιας υπογράμμισε πως "στο φόντο της ενταξιακής μας πορείας και των απειλών που η Τουρκία εκτοξεύει σε σχέση με την προοπτική ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, ενδεχομένως να βρεθούμε μπροστά σε κρίσιμα διλήμματα και να κληθούμε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις".

    Είπε επίσης ότι η "ενταξιακή πορεία της Κύπρου μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού εμμένοντας σε λύση στα πλαίσια του ΟΗΕ και σε εφαρμογή των αποφάσεων και ψηφισμάτων του για την Κύπρο, ιδιαίτερα σήμερα που ακόμα και τα Ηνωμένα Εθνη πιέζονται σταδιακά και συνεχώς, να αποκλίνουν από το πλαίσιο που τα ίδια έχουν καθορίσει".|

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 9 November 2001 - 18:46:07 UTC