Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-11-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατεχόμενα - Ντενκτάς - Ντε Σότο - Συνάντηση
  • [02] Τυνησία - Κυπριακό - Ισλαμική - Βάσος Λυσσαρίδης
  • [03] Λονδίνο - Ραδιομαραθώνιος - Στέγη
  • [04] Υπουργός Εσωτερικών - Εκλογές - Προκήρυξη

  • [01] (Κ) Κατεχόμενα - Ντενκτάς - Ντε Σότο - Συνάντηση

    ΚΥΠΕ - 03/11/2001

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλβαρο Ντε Σότο συναντήθηκε χθες το βράδυ με τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στην παρουσία του λεγόμενου υφυπουργού εξωτερικών Οσμάν Ερτούγκ και του συμβούλου του κ. ντε Σότο Ρόμπερτ Νταν.

    Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, δεν έγιναν δηλώσεις μετά τη συνάντηση.

    Σε δηλώσεις πριν από τη συνάντησή του με τον κ. ντε Σότο, ο Ντενκτάς είπε ότι περιμένει τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ "για να συζητήσουν", σημειώνοντας ωστόσο ότι μια πρόσκληση για συνομιλίες θα ήταν "περιττή και εσκεμμένη, αν δεν υπήρχε το κατάλληλο έδαφος", κατά την έκφρασή του.|

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΣΑ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Τυνησία - Κυπριακό - Ισλαμική - Βάσος Λυσσαρίδης

    ΚΥΠΕ - 03/11/2001

    Η Τυνησία τάσσεται υπέρ της ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού με συνομιλίες υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ενώ παράλληλα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο πρόβλημα.

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Habit Ben Yahia, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον επίτιμο Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσο Λυσσαρίδη, ο οποίος βρίσκεται στην Τυνησία ως ειδικός απεσταλμένος του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου επέδωσε επιστολή του Προέδρου Κληρίδη προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, Mohamed Ghannouchi.

    Οπως αναφέρει σημερινή επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ben Yahia είπε ότι η χώρα του πάντα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Κυπριακό και ότι η θέση της είναι γνωστή και σταθερή, τάσσεται υπέρ της ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού, με συνομιλίες υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

    Ο κ. Ben Yahia συμφώνησε με την αναγκαιότητα επίλυσης των περιφερειακών προβλημάτων, η οποία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη μετά το τρομοκρατικό κτύπημα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών στις 11 Σεπτεμβρίου και τόνισε την επιθυμία της χώρας του για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας και του διαλόγου μεταξύ των χωρών της Μεσογείου. |

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Λονδίνο - Ραδιομαραθώνιος - Στέγη

    ΚΥΠΕ - 03/11/2001

    Η κυπριακή παροικία της Βρετανίας πραγματοποίησε ένα σημαντικό βήμα προς την απόκτηση της δικής της στέγης για παιδιά με ειδικές ανάγκες, που αποτελεί τον κυριότερο στόχο του Ραδιομαραθωνίου στη χώρα αυτή.

    Υστερα από μακρές διαπραγματεύσεις με το Δήμο του Ενφιλντ, της περιοχής με το μεγαλύτερο αριθμό Κυπρίων, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προσφέρει στην Επιτροπή του Ραδιομαραθωνίου για αυτό το σκοπό μέρος κτιριακού συγκροτήματος, που βρίσκεται σε ιδιαίτερα κατάλληλο χώρο μέσα στο πάρκο Μπρούμφιλντ του βορείου Λονδίνου. |

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Εκλογές - Προκήρυξη

    ΚΥΠΕ - 03/11/2001

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, με Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην έκτακτη έκδοση της Επίσημης Εφημερίδας της Δημοκρατίας της 2ας Νοεμβρίου, 2001, προκήρυξε τη διεξαγωγή Γενικών Δημοτικών Εκλογών σε όλους τους Δήμους της Δημοκρατίας, και Κοινοτικών Εκλογών για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων σε όλες τις κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου.

    Οπως αναφέρει σημερινή επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Χριστοδούλου διόρισε ταυτόχρονα τον Κυριάκο Τριανταφυλλίδη, Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, ως Γενικό Εφορο Εκλογών και τον Γεώργιο Θεοδώρου, Υπεύθυνο της Κεντρικής Υπηρεσίας Εκλογών, ως Βοηθό Εφορο Εκλογών.|

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 3 November 2001 - 13:02:03 UTC