Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-10-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρηματιστήριο - Συνεχίζεται η άνοδος
  • [02] Τσιλέρ - Κατεχόμενα - Παράνομη επίσκεψη
  • [03] Πρόεδρος Βουλής - ΕΕ - Αντιρατσισμός - Συνέδριο
  • [04] Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Τουρκία - Κυπριακό
  • [05] Υπουργός Γεωργίας - Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων
  • [06] Υπουργός Εξωτερικών - ΗΑΕ - Αναχώρηση
  • [07] ΕΤΕΚ - Διεθνές συνέδριο - Λευκωσία
  • [08] ΔΗΣΥ - Δηλώσεις Φερχόιγκεν
  • [09] Υπουργός Εμπορίου - Κυπρο-Ρωσικός σύνδεσμος
  • [10] Υπουργός Οικονομικών - Πολύτεκνη μάνα - Αποκαλυπτήρια
  • [11] Υπουργός Παιδείας - Education International
  • [12] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
  • [13] Κύπρος - Παρατηρητής - Υπατη Αρμοστεία - Πρόσφυγες
  • [14] Ελεύθερες περιοχές - Ρόμα - Κατεχόμενα
  • [15] Γιώργος Λιλλήκας - ΟΑΣΕ
  • [16] Κίνημα Οικολόγων - Εκδήλωση - Τρομοκρατία

  • [01] (Κ) Χρηματιστήριο - Συνεχίζεται η άνοδος

    ΚΥΠΕ - 12/10/2001

    Τα εντυπωσιακά κέρδη των τουριστικών και ξενοδοχειακών εταιρειών σε συνδυασμό με την άνοδο του τραπεζικού τομέα οδήγησαν το Γενικό Δείκτη στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση σε δεύτερη κατά σειρά άνοδο της τάξης του 1,52%, κλείνοντας στις 110,29 μονάδες. Ελαφρά αύξηση σημείωσε ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 3,2 εκατομμύρια λίρες.

    Κέρδη της τάξης του 0,91%, σημείωσε και ο Δείκτης των 20 επίλεκτων εταιρειών, κλείνοντας στις 454,39 μονάδες, ενώ εντυπωσιακή άνοδο σημείωσε ο κλάδος των Τουριστικών σε ποσοστό 7,13% και των Ξενοδοχείων 4,19%.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΔΝ/ΡΜ)

    [02] (Κ) Τσιλέρ - Κατεχόμενα - Παράνομη επίσκεψη

    ΚΥΠΕ - 12/10/2001

    Παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα πραγματοποιεί σήμερα η πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας και Αρχηγός του κόμματος του Ορθού Δρόμου Τανσού Τσιλέρ, συνοδευόμενη από τρεις βουλευτές του κόμματος της.

    Σε δηλώσεις της κατά την άφιξή της στα κατεχόμενα, η κ. Τσιλέρ, αφού εξέφρασε την χαρά της που βρίσκεται στο ψευδοκράτος, είπε ότι η Τουρκία θα είναι πάντοτε δίπλα στους Τουρκοκύπριους "για να πάρουν τη θέση που τους αρμόζει στη διεθνή κοινότητα". Οπως είπε "θα πρέπει να υπάρχει μια ελπίδα σε όλα τα πράγματα" και πως το θέμα της επίλυσης του Κυπριακού είναι "θέμα πλέον ανθρωπιστικό".

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΚΣΤ/ΡΜ)

    [03] (K) Πρόεδρος Βουλής - ΕΕ - Αντιρατσισμός - Συνέδριο

    KYΠΕ - 12/10/2001

    Οι ρατσιστικές προσεγγίσεις του διαχωρισμού, της εθνικής καθαρότητας και του αδύνατου της συμβίωσης που επαγγέλλεται η τουρκική κυβέρνηση και το κατοχικό καθεστώς, οδηγούν στην καταστροφή και της Κύπρου και των κοινοτήτων της, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Η ευρωπαϊκή αντιρατσιστική πολιτική και η πρόκληση της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης" που διοργανώνεται στη Λευκωσία μεταξύ 12 και 14 Οκτωβρίου.

    Μιλώντας στο Συνέδριο, ο κ. Χριστόφιας τόνισε την ανάγκη διαπαιδαγώγησης των νέων ανθρώπων στην πάλη κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και αναφερόμενος στην Κύπρο είπε ότι πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα το θέμα αυτό όχι μόνο σε σχέση με τους ξένους που φιλοξενούνται στην Κύπρο, αλλά και για το γεγονός ότι ο κυπριακός λαός αποτελείται βασικά από δύο εθνικές κοινότητες, τους Ε/Κ και τους Τ/Κ, αλλά και από θρησκευτικές ομάδες, δηλαδή τους Μαρωνίτες, τους Αρμένιους και τους Λατίνους.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [04] (Κ) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Τουρκία - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 12/10/2001

    Την υιοθέτηση εποικοδομητικής στάσης καθώς και τη χρήση της επιρροής της πάνω στην τ/κ πλευρά για επανάληψη των συνομιλιών και την αποτελεσματική στήριξη των προσπαθειών του ΓΓ του ΟΗΕ ζήτησε από την Τουρκία η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Η Επιτροπή "ζητεί από τις τουρκικές αρχές να υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση και να κάνουν χρήση της αποφασιστικής σημασίας επιρροής τους για να στηρίξουν αποτελεσματικά τις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ καλώντας την τ/κ πλευρά" να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις "ώστε να εξευρεθεί μια συνολική λύση πριν από την προσχώρηση" αναφέρεται στην τροπολογία που υιοθετήθηκε την περασμένη Τρίτη για το σχέδιο έκθεσης αναφορικά με την πορεία προσχώρησης της Τουρκίας στην ΕΕ.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η σχετική τοπολογία κατατέθηκε από τους Ευρωβουλευτές Johannes Swoboda, Γεώργιο Κατηφόρη, Γιάννη Σακελλαρίου και Ozan Ceyhun.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [05] (Κ) Υπουργός Γεωργίας - Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων

    ΚΥΠΕ - 12/10/2201

    Στην Κύπρο του σήμερα μπορούμε να μιλήσουμε "για υπερκατανάλωση τροφίμων με αυξημένες θερμίδες, με τη σύγχρονη διατροφή του Κύπριου καταναλωτή να στηρίζεται σε κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κορεσμένου λίπους και μειωμένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και οσπρίων", κάτι που οδηγεί στην εκδήλωση προβλημάτων υγείας, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, μιλώντας σε τελετή για την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων, ο κ. Θεμιστοκλέους αναφερόμενος στα προβλήματα πείνας και δυστυχίας που μαστίζουν εκατομμύρια ανθρώπους ανά την υφήλιο, είπε ότι για να επιλυθούν "δεν χρειάζονται τη στήριξη του παραλογισμού της διεθνούς τρομοκρατίας", σημειώνοντας ότι "οι στυγνοί δολοφόνοι αθώων, ο Μπίν Λάντεν, η Αλ Κάιντα και οι Ταλιμπάν, προσπαθούν να καλύψουν τα εγκλήματα και τις ανομίες τους στο όνομα δήθεν της υπεράσπισης των φτωχών και των πεινασμένων".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [06] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - ΗΑΕ - Αναχώρηση

    ΚΥΠΕ - 12/10/2001

    Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και η κατάσταση που δημιουργήθηκε παγκοσμίως μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στις ΗΠΑ θα αποτελέσουν το αντικείμενο συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και του ομολόγου του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) Ρασίντ Αμπντουλάχ Αλ Νοαϊμι, ανέφερε σήμερα ο ΥΠΕΞ αναχωρώντας για το Απου Ντάπι.

    Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Κασουλίδης ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει σύντομα πρεσβεία στο Κατάρ, προσθέτοντας ότι ο Πρέσβης που θα διορίσει η κυβέρνηση θα διαπιστευθεί και σε αρκετές γειτονικές αραβικές χώρες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [07] (Κ) ΕΤΕΚ - Διεθνές συνέδριο - Λευκωσία

    ΚΥΠΕ - 12/10/2001

    Με τους χαιρετισμούς του Υπουργού Εσωτερικών Χριστόδουλου Χριστοδούλου, του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου και του Προέδρου της Ενωσης Δήμων Κύπρου και Δημάρχου Λευκωσίας Λέλλου Δημητριάδη και με τη συμμετοχή δεκάδων επιστημόνων και εκπροσώπων Δήμων και οργανωμένων συνόλων, άρχισαν σήμερα στη Λευκωσία οι εργασίες του διήμερου διεθνούς συνεδρίου, που διοργανώνει το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) με τίτλο "Η Λευκωσία στον 21ο αιώνα - Το όραμα για μια ευρωπαϊκή πόλη".

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε στην πεπαλαιωμένη και ξεπερασμένη πολεοδομική νομοθεσία, η οποία δημιουργεί προβλήματα και υποσχέθηκε ότι, αμέσως μετά τις εκλογές του προσεχούς Δεκεμβρίου, θα αρχίσει ένας διάλογος με τους εμπλεκομένους φορείς, για νέα νομοθεσία και νέο πολεοδομικό σχεδιασμό, ενώ ο κ. Δημητριάδης μίλησε για τα προβλήματα που προκαλεί η τεχνητή και αυθαίρετη διαίρεση της πόλης, που επέβαλαν οι Τούρκοι με τη δύναμη των όπλων από το 1974, δηλώνοντας ότι "δεν υπάρχει μοιρασμένη πόλη στον κόσμο η οποία έμεινε μονίμως μοιρασμένη".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [08] (Κ) ΔΗΣΥ - Δηλώσεις Φερχόιγκεν

    ΚΥΠΕ - 12/10/2001

    "Ιδιαίτερης πολιτικής βαρύτητας" είναι οι δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΔΗΣΥ και προσθέτει ότι η υπεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης σε θέματα Ευρώπης και η πρωτιά της Κύπρου ανάμεσα στις υποψήφιες για ένταξη χώρες πρέπει "να διαφυλαχθεί".

    "Ο κ. Φερχόιγκεν με τρόπο σαφή υπέδειξε στην Τουρκία ότι ο χρόνος για λύση του Κυπριακού διαρρέει και ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ θα συντελεστεί χωρίς προϋποθέσεις έστω και αν δεν έχει επιλυθεί το πολιτικό πρόβλημα όπως ακριβώς προβλέπει η απόφαση του Ελσίνκι" αναφέρει ο ΔΗΣΥ στην ανακοίνωσή του.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [09] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Κυπρο-Ρωσικός σύνδεσμος

    ΚΥΠΕ - 12/10/2001

    Εμπορικά, τουριστικά καθώς και τεχνολογικά θέματα απασχόλησαν σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκου Ρολάνδη με την ηγεσία του Κυπρο-Ρωσικού Συνδέσμου Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ρολάνδης δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ότι από τη Ρωσία φθάνουν στην Κύπρο ετησίως 150 χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι αποφέρουν στην Κυπριακή Δημοκρατία γύρω στα 150 εκατομμύρια δολάρια και εξέφρασε την άποψη ότι το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία δεν πρόκειται να επηρεαστεί λόγω της κρίσης που έχει ξεσπάσει, προσθέτοντας ωστόσο ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στο παγκόσμιο σκηνικό.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [10] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Πολύτεκνη μάνα - Αποκαλυπτήρια

    ΚΥΠΕ - 12/10/2001

    Η στήριξη των πολυτέκνων οικογενειών αποτελεί για την κυπριακή πολιτεία προτεραιότητα, γεγονός που ήδη το απέδειξε με τις συνεχείς αυξήσεις στις χορηγίες, είπε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληριδης μιλώντας στη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων αγάλματος για την πολύτεκνη μάνα, στην Πάφο.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κληρίδης είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να στηρίζει την πολύτεκνη μάνα, προσθέτοντας πως η αξιόλογη συνεισφορά της μάνας γίνεται στις μέρες μας ακόμη πιο σημαντική αν ληφθεί υπόψη το σχετικά χαμηλό ποσοστό γεννητικότητας και το πρόβλημα της μείωσης του ρυθμού αύξησης του πληθυσμού στην Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [11] (Κ) Υπουργός Παιδείας - Education International

    ΚΥΠΕ - 12/10/2001

    Η Κύπρος υπήρξε πάντα ανοικτή σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο και έτσι "δεν αισθανόμαστε καμία δυσκολία να ζήσουμε μαζί με οποιονδήποτε άλλο λαό" είπε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιος Ιωαννίδης, καλωσορίζοντας τον Αναπληρωτή ΓΓ της Education International και εκπροσώπους από Βαλκανικές χώρες που πήραν μέρος στο Βαλκανικό Συνέδριο που διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις της Κύπρου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι "όπως εμείς θέλουμε οι Κύπριοι που ζουν στο εξωτερικό να έχουν τη δική τους κουλτούρα, το ίδιο και οι ξένοι που ζουν στο νησί μας φροντίζουμε να έχουν αυτή τη δυνατότητα", προσθέτοντας ότι ο "τρόπος για να πετύχουμε αυτό το στόχο, δεν είναι η νέα οικονομία αλλά η νέα παιδεία".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [12] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

    ΚΥΠΕ - 12/10/2001

    Η υποστήριξη της Ελλάδας προς την Κύπρο είναι χειροπιαστή και πολύμορφη, αφού φαίνεται έμπρακτα στον πολιτικό, αμυντικό και διπλωματικό τομέα, υποστήριξε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης στο χαιρετισμό του στο 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα.

    Η συλλογική προσπάθεια των δύο χωρών καθώς και η άριστή τους συνεργασία θα οδηγήσουν την Κύπρο στην κατάκτηση του ιστορικού της προορισμού, που είναι η ένταξή της στην ΕΕ, είπε ο κ. Αναστασιάδης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [13] (Κ) Κύπρος - Παρατηρητής - Υπατη Αρμοστεία - Πρόσφυγες

    ΚΥΠΕ - 12/10/2001

    Ως παρατηρητής στην Εκτελεστική Επιτροπή της Υπάτης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες εξελέγη η Κύπρος κατά τη διάρκεια της 52ης Συνόδου της Επιτροπής, η οποία έλαβε χώρα στη Γενεύη από 1 μέχρι 5 Οκτωβρίου.

    Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, το αίτημα της Κύπρου για συμμετοχή στις συναντήσεις της Υπάτης Αρμοστείας για την περίοδο Οκτωβρίου 2001 - Οκτωβρίου 2002 υιοθετήθηκε ομόφωνα ενώ δεν αμφισβητήθηκε από καμία Αντιπροσωπεία.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [14] (Κ) Ελεύθερες περιοχές - Ρόμα - Κατεχόμενα

    ΚΥΠΕ - 12/10/2001

    Δεκαέξι Ρόμα ηλικίας μεταξύ ενός και 39 ετών οι οποίοι αφίχθησαν στις ελεύθερες περιοχές μέσω των κατεχομένων, παραδόθηκαν σήμερα από την Αστυνομία των Βάσεων Δεκέλειας στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοτύμπου.

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας, δέκα από αυτούς αναχώρησαν ήδη για τη Λεμεσό και οι υπόλοιποι για την Πάφο, ενώ το Γραφείο Ευημερίας ενημερώθηκε σχετικά.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [15] (Κ) Γιώργος Λιλλήκας - ΟΑΣΕ

    ΚΥΠΕ - 12/10/2001

    Στην κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία τόσο όσον αφορά την εγκατάσταση εποίκων στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου όσο και τον εξαναγκασμό των Τουρκοκυπρίων σε μετανάστευση αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λιλλήκας μιλώντας στην Λισαβώνα κατά τη συνεδρία λήξης της Διάσκεψης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για την Μετανάστευση.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Λιλλήκας κατήγγειλε την ενέργεια της τουρκικής αντιπροσωπείας να κυκλοφορήσει στη Διάσκεψη ανυπόγραφο έγγραφο με τίτλο "Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στη νότια Κύπρο, μια από τις κύριες πηγές διεθνούς τρομοκρατίας", το οποίο αποτελείται από αποσπάσματα δημοσιευμάτων αγγλόφωνης κυπριακής εφημερίδας, ως αντίδραση στην ενέργεια της βουλευτού του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους, να κυκλοφορήσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην τέταρτη διακρατική προσφυγή της Κύπρου κατά της Τουρκίας.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [16] (Κ) Κίνημα Οικολόγων - Εκδήλωση - Τρομοκρατία

    ΚΥΠΕ - 12/10/2001

    Εκδήλωση υπέρ της ειρήνης και ενάντια στην τρομοκρατία, οργάνωσε απόψε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών έξω από την αμερικανική Πρεσβεία στη Λευκωσία, με τους συμμετέχοντες να κρατούν αναμμένα κεριά στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στις ΗΠΑ, αλλά και του πολέμου στο Αφγανιστάν.

    Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Περδίκης είπε ότι σκοπός της σημερινής ειρηνικής εκδήλωσης είναι "να εκφράσουμε τη θλίψη μας για τα θύματα της τρομοκρατίας, και τη διαμαρτυρία μας για τον πόλεμο, την υποστήριξη μας στην ειρήνη και τις ανησυχίες μας για τις δύσκολες μέρες που αναμένουν τον πλανήτη".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 12 October 2001 - 17:46:05 UTC