Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-09-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωπος - ΗΠΑ - Μπιν Λάντεν - Κύπρος
  • [02] Κύπρος - Αιγυπτος - Συρία - Πετρέλαιο - Αέριο
  • [03] Εκπρόσωπος - Δημοσιεύματα - Κεντρικές Φυλακές
  • [04] ΓΓ Συμβούλιο της Ευρώπης - Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό
  • [05] Βουλή - Αεροδρόμια - Ανάθεση σε ιδιώτες επενδυτές
  • [06] Ιταλία - Κύπρος
  • [07] Στατιστική Υπηρεσία - Απογραφή Πληθυσμού
  • [08] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [09] Κύπρος - ΕΕ - Βασιλείου - Μετάβαση στις Βρυξέλλες
  • [10] Χρηματιστήριο - Ανοδική αντίδραση
  • [11] Επιστολή Προέδρου Ευρωβουλής στον Τούρκο ΥΠΕΞ
  • [12] Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Περιοδεία - Λεμεσός
  • [13] Πρόεδρος Βουλής - Κοινουβουλευτική Συνέλευση ΣτΕ
  • [14] Σώτος Ζακχαίος - Γενική Συνέλευση ΟΗΕ - Κυπριακό
  • [15] Στρασβούργο - ΣτΕ - Πρόεδρος της Βουλής - Δηλώσεις

  • [01] (Κ) Εκπρόσωπος - ΗΠΑ - Μπιν Λάντεν - Κύπρος

    ΚΥΠΕ - 25/09/2001

    Η θέση της κυπριακής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το θέμα της απάντησης των ΗΠΑ στις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον τους, είναι πλήρως ταυτισμένη με τη θέση της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, σημειώνοντας παράλληλα ότι "εκείνο που χρειάζεται δεν είναι πράξεις αντεκδίκησης αλλά τέτοιες ενέργειες που να ξεριζώνουν την κατάρα της τρομοκρατίας".

    Ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι οποιοδήποτε στοιχείο, αναφορικά με το θέμα της τρομοκρατίας, δημοσιεύεται διεθνώς και οτιδήποτε περιέρχεται σε γνώση της κυβέρνησης, "διερευνάται με όλη την επιμέλεια", ενώ ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι ούτε στο παρελθόν, αλλά ούτε και σήμερα έχει εντοπιστεί οποιοσδήποτε λογαριασμός του Οσάμα Μπιν Λάντεν στην Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΚ)

    [02] (Κ) Κύπρος - Αιγυπτος - Συρία - Πετρέλαιο - Αέριο

    ΚΥΠΕ - 25/09/2001

    Κύπρος, Αίγυπτος και Συρία θα προχωρήσουν στη σύσταση τριών ειδικών επιτροπών για μελέτη και επεξεργασία θεμάτων που άπτονται της ανόρυξης και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου και πετρελαίου ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, προσθέτοντας ότι θα "πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία μέχρι το καλοκαίρι το επόμενου χρόνου, αν πρόκειται να έχουμε φυσικό αέριο στην Κύπρο το 2005".

    Σε δηλώσεις ύστερα από συνομιλίες σήμερα στη Λευκωσία με τον Υπουργό Πετρελαίου της Αιγύπτου Σαμέχ Φάχμι, ο κ. Ρολάνδης είπε ότι η πρώτη επιτροπή που θα συσταθεί θα είναι "τριμερής υπουργική επιτροπή, μεταξύ Αιγύπτου, Συρίας και Κύπρου", που θα εξετάσει τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Κύπρο, η δεύτερη "τεχνική επιτροπή", που θα επεξεργαστεί "τις λεπτομέρειες της συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας" και η τρίτη που θα ασχοληθεί με "τεχνικά ζητήματα, σε θέματα γεωφυσικής", που αφορούν την Κύπρο και την Αίγυπτο.

    Από την πλευρά του ο κ. Φάχμι είπε ότι η Αίγυπτος θα θέσει στη διάθεση της Κύπρου την τεχνογνωσία και τις γνώσεις της αναφορικά με τη βιομηχανία πετρελαίου. Ο Αιγύπτιος Υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Ρολάνδη και την κυπριακή αντιπροσωπεία για την "πολύ θετική συνάντηση που διεξήχθη σε φιλική ατμόσφαιρα".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Εκπρόσωπος - Δημοσιεύματα - Κεντρικές Φυλακές

    ΚΥΠΕ - 25/09/2001

    Το πρόβλημα χωρητικότητας στις Κεντρικές Φυλακές θα επιλυθεί με την ανέγερση δύο νέων πτέρυγων που αναμένεται να είναι έτοιμες το καλοκαίρι του 2002, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, προσθέτοντας ότι οι πτέρυγες θα έχουν τη δυνατότητα στέγασης 120 επιπρόσθετων ατόμων, κάτι που λύνει το πρόβλημα για μερικά χρόνια και παράλληλα δίνει δυνατότητα στη διεύθυνση των Φυλακών να ασκήσει πιο κατάλληλη πολιτική για διαχωρισμό των κρατουμένων σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

    Σχολιάζοντας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, απολύθηκαν κρατούμενοι από τις Κεντρικές Φυλακές προτού εκτίσουν την ποινή τους λόγω προβλήματος χωρητικότητας, ο κ. Παπαπέτρου ανέφερε ότι "οι τελευταίες απολύσεις που έγιναν ήταν στις 5 Σεπτεμβρίου 2001 όταν απολύθηκαν 34 άτομα που είχαν καταδικασθεί για μικροπαραβάσεις κατά τεκμήριον, είχαν εκτίσει βασικά την ποινή τους, έχοντας απομείνει μικρό χρονικό διάστημα, και αφέθηκαν ελεύθεροι".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΚ)

    [04] (K) ΓΓ Συμβούλιο της Ευρώπης - Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 25/09/2001

    Τη θέση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) υπέρ μιας διευθέτησης του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας τόνισε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΣτΕ, Βάλτερ Σβίμερ, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι "ίσως η απόφαση (του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) για την 4η διακρατική προσφυγή (της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας), θα αποτελέσει πίεση για αναζήτηση μιας πολιτικής λύσης στο Κυπριακό".

    Ο κ. Σβίμερ, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στο Στρασβούργο με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια είπε ακόμη ότι η Κύπρος "είναι η μόνη χώρα που βρίσκεται μόνιμα στην ατζέντα της εξ Υπουργών Επιτροπής (του ΣτΕ), προσθέτοντας πως "δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΚ)

    [05] (Κ) Βουλή - Αεροδρόμια - Ανάθεση σε ιδιώτες επενδυτές

    ΚΥΠΕ - 25/09/2001

    Μετά και τη σημερινή κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Συγκοινωνιών και Οικονομικών για τα αεροδρόμια, φαίνεται να σχηματίζεται κατ' αρχή θετική πλειοψηφία υπέρ της έγκρισης του νομοσχεδίου για ανάθεση της κατασκευής και διαχείρισης των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου σε ιδιώτες στρατηγικούς επενδυτές με τη μέθοδο της "Κατασκευής, Διαχείρισης και Μεταβίβασης" (BTO).

    Οπως δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου μετά το πέρας της συνεδρίασης, κατά τη συζήτηση που έγινε ακούστηκαν τα επιχειρήματα όλων των κομμάτων και των εργατικών οργανώσεων, δόθηκαν απαντήσεις από κυβερνητικής πλευράς και ο ίδιος αναμένει με εμπιστοσύνη την απόφαση των βουλευτών. Η τελική τοποθέτηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Συγκοινωνιών Νίκο Πιττοκοπίτη, θα γίνει την επόμενη Τρίτη και το νομοσχέδιο αναμένεται να οδηγηθεί στην Ολομέλεια στις 11 Οκτωβρίου, με την πλειοψηφία των βουλευτών να τάσσεται υπέρ της ψήφισης του. (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΚ) (Κ) Ιταλία - Κύπρος ΚΥΠΕ - 25/09/2001 Tη μέγιστη προσοχή του ιταλικού Kοινοβουλίου στην κατάσταση στην Κύπρο και τη βούληση για την ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας Κύπρου - Ιταλίας ενόψει της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ιταλικής Bουλής Γκουστάβο Σέλβα, κατά τη διάρκεια συνάντησής του χθες με τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ιταλία Αλέξανδρο Ζήνων.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση ο κ. Ζήνων αφού αναφέρθηκε στην οδυνηρή εδαφική διαίρεση της Κύπρου εδώ και 27 χρόνια, ενημέρωσε τον κ. Σέλβα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [06] (Κ) Στατιστική Υπηρεσία - Απογραφή Πληθυσμού

    ΚΥΠΕ - 25/09/2001

    Αρχίζει τη Τρίτη 2 Οκτωβρίου η έκτη Απογραφή Πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και 13η Απογραφή Πληθυσμού της Κύπρου, η οποία υπολογίζεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και θα έχει κόστος 1,4 εκατομμύρια λίρες.

    Υπολογίζεται ότι στην απογραφή θα καταγραφούν 290 χιλιάδες οικιστικές μονάδες, 220 χιλιάδες νοικοκυριά και πληθυσμός της τάξης των 700 χιλιάδων ατόμων και ότι κατά την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, με την βοήθεια οπτικού συστήματος επεξεργασίας στοιχείων, θα είναι έτοιμα τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΜΚ)

    [07] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    ΚΥΠΕ - 25/09/2001

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           105,41 ( 1,11)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  3.334.251
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP 2.083.121    421,18 ( 0,78)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £  1.180.953    119,22 (  0,43)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
        Οργανισμοί                £     96.177    102,99 (  0,85)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     28.244     34,32 (  1,12)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     72.482     43,76 (  0,14)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    187.891     73,38 ( -0,60)
    Εμπορικές Εταιρείες           £    126.545     26,76 (  0,22)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £      8.671     41,15 (  2,03)
    Ετ. Πληροφορικής              £     83.993      8,17 ( -0,24)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    537.191     22,10 (  1,98)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
        Ψαριών                    £      6.481     27,14 ( -1,27)
    Ξενοδοχεία                    £    303.744     58,30 (  3,04)
    Αλλες Εταιρείες               £    455.923    125,35 (  2,41)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/ΜΚ)

    [08] (Κ) Κύπρος - ΕΕ - Βασιλείου - Μετάβαση στις Βρυξέλλες

    ΚΥΠΕ - 25/09/2001

    Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ Γιώργος Βασιλείου, συνοδευόμενος από μέλη της αντιπροσωπείας, για σειρά επαφών με αξιωματούχους της ΕΕ, με τους οποίος θα συζητήσει την ετήσια Εκθεση Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ενταξη της Κύπρου στην ΕΕ, για το 2001, η οποία αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα στις αρχές Νοεμβρίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κ. Βασιλείου, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας θα συναντηθεί με τον Επίτροπο Ενιαίας Αγοράς Φρέντερικ Μπολκεστέιν, το Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης της ΕΕ για τη Διεύρυνση Ενέκο Λαρινταμπούρου και με το διαπραγματευτή της ΕΕ για την Κύπρο Λέοπολντ Μάουερ και την ομάδα του.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΚ)

    [09] (K) Χρηματιστήριο - Ανοδική αντίδραση

    ΚΥΠΕ - 25/09/2001

    Ανοδικά σε ποσοστό 1,11% αντέδρασε η χρηματαγορά στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση, ύστερα από τις έντονες πιέσεις ρευστοποιήσεων που δέχθηκε τις τελευταίες τρεις ημέρες. Ο Γενικός Δείκτης ανήλθε στις 105, 41 μονάδες, ως αποτέλεσμα των κερδών που κατέγραψαν τα βαριά χαρτιά που περιλαμβάνονται στον κλάδο των Ξενοδοχείων, των Χρηματοοικονομικών αλλά και στη θετική σήμερα παρουσία των μετοχών των Τραπεζών. Περαιτέρω, ωστόσο, συρρίκνωση υπέστη η αξία των συναλλαγών, η οποία διαμορφώθηκε στα 3,3 εκατομμύρια λίρες.

    Ανοδο σε ποσοστό 0,78% σημείωσε και ο Δείκτης των 20 επίλεκτων εταιρειών, κλείνοντας στις 421,18 μονάδες, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνονται στον κλάδο των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 3,04%.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [10] (Κ) Επιστολή Προέδρου Ευρωβουλής στον Τούρκο ΥΠΕΞ

    ΚΥΠΕ - 25/09/2001

    Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νικόλ Φοντέν έστειλε χθες επιστολή στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ με την οποία εκφράζει την "εντονη ανησυχία της" για το "απαράδεκτο", όπως το χαρακτηρίζει, περιεχόμενο της ανακοίνωσης του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, εναντίον του εισηγητή της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ένταξη της Κύπρου Ζακ Πος.

    Η κ. Φοντέν υπογραμμίζει στην επιστολή ότι "είναι απαράδεκτο να αμφιβητείτε την καλή πίστη του εισηγητή, διατυπώνοντας τον ισχυρισμό ότι ηθελημένα συνέβαλε στην επιδείνωση των ευρωτουρκικών σχέσεων" και καταγγέλλει, όπως η ίδια σημειώνει, "με τον πλέον αυστηρό τρόπο, τα υπονοούμενα και τις προσωπικές επιθέσεις που περιέχει η ανακοίνωση, εναντίον του εισηγητή, του οποίου η ακεραιότητα και οι ικανότητες τυγχάνουν γενικής αναγνώρισης".

    (KYΠΕ/ΝΜ/ΜΚ)

    [11] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Περιοδεία - Λεμεσός

    ΚΥΠΕ - 25/09/2001

    Σύνεση και φρόνηση συνέστησε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ Γιαννάκης Ομήρου για αντιμετώπιση των εξελίξεων στις κρίσιμες, όπως τις χαρακτήρισε, ώρες που διέρχεται η ανθρωπότητα.

    Ο κ. Ομήρου, ο οποίος σχολίαζε σε διάσκεψη Τύπου την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την σχεδιαζόμενη απάντηση από τις ΗΠΑ επεσήμανε ότι η Κύπρος είναι στο κατώφλι της ΕΕ και πρέπει μαζί με τους Ευρωπαίους να συντονιστεί για να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις.

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΜΚ)

    [12] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κοινουβουλευτική Συνέλευση ΣτΕ

    ΚΥΠΕ - 25/09/2001

    Εκκληση στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) να συμβάλουν στις προσπάθειες άσκησης επιρροής και πιέσεων προς την Αγκυρα και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς "όχι μόνο να συγκατανεύσει στη διεξαγωγή συνομιλιών, αλλά και να προσέλθει σ' αυτές με καλή θέληση και με θέσεις που να ευθυγραμμίζονται με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου" απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι "μόνο έτσι θα καταστεί δυνατή η διεξαγωγή ενός καρποφόρου διαλόγου, ο οποίος να ανοίξει το δρόμο για λύση του Κυπριακού".

    Σε ομιλία του σήμερα ενώπιον της φθινοπωρινής Συνόδου της ΚΣΣΕ, στο Στρασβούργο, ο κ. Χριστόφιας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι "μια σταθερή και μόνιμη ειρήνη μπορεί να επικρατήσει στην Κύπρο", και επεσήμανε ότι "μια δίκαιη και στη βάση αρχών λύση του Κυπριακού θα είναι προς το συμφέρον όχι μόνο του κυπριακού λαού αλλά και των λαών στην ταραγμένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, περιλαμβανομένης της Τουρκίας, και της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή".

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [13] (Κ) Σώτος Ζακχαίος - Γενική Συνέλευση ΟΗΕ - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 25/09/2001

    "Αποδοχή των προϋποθέσεων που θέτει ο Τ/K ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς και των λεγόμενων 'πραγματικοτήτων' στην Κύπρο θα δημιουργούσαν επικίνδυνα προηγούμενα στις διεθνείς σχέσεις, κτυπώντας στην καρδιά των αρχών της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας του κράτους αλλά και του διεθνούς δικαίου", υπογράμμισε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ Πρέσβης Σώτος Ζακχαίος, μιλώντας σήμερα στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, με θέμα την Έκθεση του Γενικού Γραμματέα για το έργο του Διεθνούς Οργανισμού.

    Αναφερόμενος στις προσκλήσεις του Γενικού Γραμματέα προς τους δύο ηγέτες για επανάληψη των συνομιλιών στη Νέα Υόρκη στις 12 Σεπτεμβρίου και την απόρριψη της πρόσκλησης, με την κάλυψη της Αγκυρας, από τον κ. Ντενκτάς, ο κ. Ζακχαίος τόνισε ότι "ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εξακολουθεί και σήμερα, προκειμένου να επιστρέψει στις συνομιλίες, να επιμένει σε προϋποθέσεις αντίθετες με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών".

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [14] (Κ) Στρασβούργο - ΣτΕ - Πρόεδρος της Βουλής - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 25/09/2001

    Ως "καλή ευκαιρία" προώθησης του Κυπριακού αλλά και της απονομής ευθυνών στον κατοχικό ηγέτη και την Τουρκία για το συνεχιζόμενο αδιέξοδο που παρατηρείται στο πρόβλημα, μέσα στις συνθήκες που κυριαρχούν διεθνώς μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, θεωρεί ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας την επίσημη επίσκεψή του στη φθινοπωρινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) στο Στρασβούργο.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ στο Στρασβούργο όπου βρίσκεται για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι ο Πρόεδρος της ΚΣΣΕ Λόρδος Ράσελ Τζόνστον θα επισκεφθεί την Κύπρο περί το τέλος Νοεμβρίου και όπως ο ίδιος ο Λόρδος ανέφερε στην ομιλία του ενώπιον της Συνέλευσης η Κύπρος είναι η μόνη χώρα μέλος του ΣτΕ που δεν έχει ακόμα επισκεφθεί.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 25 September 2001 - 19:46:05 UTC