Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-08-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρηματιστήριο - Νέα σημαντική πτώση
  • [02] Επίδαυρος - Επτά επί Θήβας - Πρεμιέρα
  • [03] Υπουργός Εξωτερικών - Νεοκλέους - Τιμητική πλάκα
  • [04] Πρόεδρος Βουλής - Αναχώρηση - Δηλώσεις

  • [01] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα σημαντική πτώση

    KYΠΕ - 17/08/2001

    Νέα σημαντική πτώση της τάξης του 1,60% κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνάντηση, ως αποτέλεσμα των έντονων ρευστοποιήσεων που δέχθηκαν ο κλάδος των Ξενοδοχείων, ελέω Aqua Sol Hotels, των Τουριστικών, καθώς και οι τίτλοι της περιφέρειας. Ελαφρά μειωμένη παρουσιάστηκε η αξία των συναλλαγών, καθώς ανήλθε στα 6,4 εκατομμύρια λίρες.

    Οριακή πτώση της τάξης του 0,86% κατέγραψε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 600,59 μονάδες, με τον κλάδο των Τραπεζών να σημειώνει οριακές απώλειες σε ποσοστό 0,61%.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΡΜ)

    [02] (Κ) Επίδαυρος - Επτά επί Θήβας - Πρεμιέρα

    KYΠΕ - 17/08/2001

    Την τιμητική της έχει σήμερα η Κύπρος στο Φεστιβάλ Επιδαύρου αφού σήμερα το βράδυ παρουσιάζεται σε πρεμιέρα, η τραγωδία του Αισχύλου "Επτά Επί Θήβας" που ανεβάζει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ).

    Σύμφωνα με ανταπόκριση της Ενωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) από την Επίδαυρο, το ρόλο του Ετεοκλή ερμηνεύει ο Γιάννης Βούρος, τη μετάφραση υπογράφει ο Κωστής Κολώτας, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Βαρνάβα Κυριαζή. Τα σκηνικά έκανε ο Αντης Παρτζίλης, τα κοστούμια ο Σταύρος Αντωνόπουλος, τη μουσική έγραψε ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης και οι χορογραφίες έγιναν από τον Λάμπρο Λάμπρου. Η παράσταση θα επαναληφθεί και αύριο το βράδυ.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [03] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Νεοκλέους - Τιμητική πλάκα

    KYΠΕ - 17/08/2001

    Συνεχείς και επίμονες θα είναι οι προσπάθειες της Κύπρου για να φθάσει στο στάδιο της ουσιαστικής διερεύνησης και διακρίβωσης της τύχης ενός εκάστου των αγνοουμένων με πειστικά στοιχεία διαβεβαίωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, προσθέτοντας πως έχουν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα απτά αποτελέσματα από την εφαρμογή μονομερών μέτρων για επίλυση του ανθρωπιστικού προβλήματος των αγνοουμένων.

    Μιλώντας στην τελετή αποκάλυψης τιμητικής πλάκας για τον 19χρονο αγνοούμενο λοχία Παύλο Νεοκλέους, στην Καλαβασό, ο κ. Κασουλίδης χαρακτήρισε το πρόβλημα των αγνοουμένων ως μια από τις "πιο τραγικές πτυχές του κυπριακού δράματος" και πρόσθεσε πως βασικό δικαίωμα των συγγενών των αγνοουμένων για διακρίβωση της τύχης τους δεν γίνεται σεβαστό από την τουρκική κυβέρνηση.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [04] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Αναχώρηση - Δηλώσεις

    KYΠΕ – 17/08/2001

    "Η Ε/κ πλευρά, θα επιμείνει ότι το Κυπριακό δεν είναι θέμα ανταλλαγής περιουσιών και θέμα αποζημιώσεων, αλλά θέμα εφαρμογής αρχών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων", δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι είναι αναγκαία η συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς και η συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας στις εκάστοτε συνομιλίες δίπλα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας".

    Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την αναχώρησή του για τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να επισκεφθεί το Νομό Ημαθίας και να μιλήσει σε μνημόσυνο πεσόντων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, κληθείς να αναφέρει τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας σε ό,τι αφορά απαιτήσεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς είπε ότι "σε ένα βαθμό ότι θα εμφανιστούν θέσεις και απόψεις, οι οποίες θα ήθελαν να συναντήσουν κάποιες απαιτήσεις του Ντενκτάς", τονίζοντας ωστόσο ότι το θέμα είναι "η δική μας πλευρά να είναι συνεπείς στις θέσεις αρχών τις οποίες έχει αποφασίσει τις οποίες υποστηρίζει και να τις υποστηρίξει μέχρι τέλους".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΓΣΑ/ΡΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 17 August 2001 - 17:46:05 UTC