Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-08-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρηματιστήριο - Μεγάλες απώλειες
  • [02] Πρόεδρος Βουλής - Βρετανός Υπατος Αρμοστής
  • [03] Πρέσβης Κύπρου στο Μεξικό - Επαφές
  • [04] ΟΗΕ - Ανθρώπινα δικαιώματα - Κύπρος
  • [05] Απεβίωσε ο Αβραάμ Αντωνίου

  • [01] (Κ) Χρηματιστήριο - Μεγάλες απώλειες

    KYΠΕ - 16/08/2001

    Οι έντονες πιέσεις που δέχθηκαν στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση οι Τράπεζες, κατά πρώτο λόγο και ο κλάδος των Ξενοδοχείων, ελέω Aqua Sol Hotels, κατά δεύτερο, οδήγησαν την αγορά σε μεγάλες απώλειες της τάξης του 2,18%. Ελαφρά μείωση παρουσίασε η αξία των συναλλαγών, καθώς ανήλθε στα 7,2 εκατομμύρια λίρες.

    Σημαντικές απώλειες της τάξης του 1,99% δέχθηκε και ο Δείκτης των 20 επίλεκτων εταιρειών, κλείνοντας στις 605,77 μονάδες, με τον κλάδο της Πληροφορικής να καταγράφει σημαντική πτώση της τάξης του 3,54%. Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος που επικράτησε σήμερα στο χρηματιστήριο είναι το γεγονός ότι μόλις 26 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, ενώ 102 σημείωσαν πτώση.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΡΜ)

    [02] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Βρετανός Υπατος Αρμοστής

    KYΠΕ - 16/08/2001

    Την σταθερή πολιτική της χώρας του όσον αφορά την υποστήριξη της Βρετανίας για μία λύση στο Κυπριακό βασιζόμενη στη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία "πολύ πιθανόν να αποβεί εφικτή και να γίνει αποδεκτή από το λαό της Κύπρου" επανέλαβε σήμερα ο Υπατος Αρμοστής στην Κύπρο, Εντουαρντ Κλέι, κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια.

    Μετά την συνάντηση, με αφορμή τη λήξη, τον προσεχή Σεπτέμβριο της θητείας του κ. Κλέι στην Κύπρο, ο κ. Χριστόφιας δήλωσε πως είχε την ευκαιρία να τονίσει στον Υπατο Αρμοστή της Βρετανίας τις προσδοκίες της Κύπρου από τη Βρετανία ως εγγυήτρια δύναμη και ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας αναφορικά με τη λύση του Κυπριακού, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της Κύπρου για "ουσιαστικό διάλογο", ο οποίος να στηρίζεται στις "αρχές των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, του Διεθνούς Δικαίου και των Συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [03] (Κ) Πρέσβης Κύπρου στο Μεξικό - Επαφές

    KYΠΕ - 16/08/2001

    Η ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων Κύπρου και Τζαλίσκο ήταν στο επίκεντρο των επαφών που πραγματοποίησε στην πρωτεύουσα της ομόσπονδης πολιτείας του Τζαλίσκο, Γκουαταλαχάρα, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μεξικό Αντώνης Τουμαζής, στις αρχές Αυγούστου.

    Κατά την επίσκεψη του στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Γκουαταλαχάρα, όπου συναντήθηκε με τον Ακαδημαϊκό Διευθυντή και άλλα μέλη των Αρχών του Πανεπιστημίου, ο κ. Τουμαζής συζήτησε τις προοπτικές συνεργασίες του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Γκουαταλαχάρα, του οποίου φοιτητές συμμετείχαν στις αρχαιολογικές ανασκαφές του Αρχαίου Θεάτρου της Νέας Πάφου το Μάιο του 2000, με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)

    [04] (Κ) ΟΗΕ - Ανθρώπινα δικαιώματα - Κύπρος

    KYΠΕ - 16/08/2001

    Μια δίκαιη λύση του Κυπριακού, βασισμένη στα ψηφίσματα των ΗΕ θα αποκαταστούσε την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών όλων των Κυπρίων, δήλωσε η Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), που συνήλθε πρόσφατα στη Γενεύη, Δρ. Erica- Irene Daes, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο από την Τουρκία.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, εκφωνώντας την Υποεπιτροπή Προώθησης και Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, η αντιπρόσωπος της Ελλάδας ανέλυσε τα κυριότερα σημεία της "πολύ σημαντικής" πρόσφατης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην τέταρτη διακρατική προσφυγή της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας, αναφερόμενη στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος των Ε/Κ οι οποίες, όπως είπε, έρχονται σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [05] (Κ) Απεβίωσε ο Αβραάμ Αντωνίου

    KΥΠΕ – 16/08/2001

    Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 73 ετών ο Αβραάμ Αντωνίου, ο οποίος διετέλεσε ΓΓ της ΠΕΟ και βουλευτής του ΑΚΕΛ στην επαρχία Λευκωσίας επί σειρά ετών.

    Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, με ανακοίνωση της εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και οδύνη για το θάνατο του Αβραάμ Αντωνίου που συνιστά "μεγάλη απώλεια για το Συνδικαλιστικό Κίνημα και την Αριστερά και αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό". Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης είπε ότι ο εκλιπών έπασχε από καλπάζουσα λευχαιμία και η κατάσταση της υγείας του ήταν σοβαρή τους τελευταίους δύο μήνες.

    Ο Αβραάμ Αντωνίου εξελέγη ΓΓ της ΠΕΟ το 1990 θέση την οποία κατείχε μέχρι το 1999 οπότε σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση, "αφυπηρέτησε οικειοθελώς λόγω ορίου ηλικίας".

    Οπως είπε ο κ. Κυρίτσης, το Εκτελεστικό Γραφείο της ΠΕΟ θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρία αύριο στις 10 το πρωί "για να δώσει περισσότερες πληροφορίες" για τον εκλιπόντα.

    Η κηδεία του Αβραάμ Αντωνίου θα γίνει με δαπάνη της ΠΕΟ την προσεχή Δευτέρα 30 Αυγούστου στις 4:30μμ από την εκκλησία των Μαρωνιτών στη Λευκωσία.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 16 August 2001 - 17:46:06 UTC