Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-06-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ράλλι Κύπρος - Πυρκαγιές - Αεροπλάνο ασφαλείας
  • [02] Ράλλι Κύπρος - Subaru - Σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας
  • [03] Ράλλι Κύπρος - Δεύτερο σκέλος - Αποτελέσματα
  • [04] Ράλλι Κύπρος - Τρίτο και τελευταίο σκέλος
  • [05] ΥΠΕΣ - Νέα Υόρκη - ΟΗΕ - Ανθρώπινοι Οικισμοί
  • [06] ΑΚΕΛ - Παλαιστίνιοι - Θάνατος Χουσεϊνι - Συλλυπητήρια
  • [07] Ράλλι Κύπρος - Τρίτο σκέλος - Ειδικές διαδρομές
  • [08] Υπουργός Εσωτερικών - Νέα Υόρκη - Ανθρώπινοι Οικισμοί
  • [09] Ράλλι Κύπρος - Αποχώρηση Γκρόνχολμ
  • [10] Πρόεδρος Κένυας - Κύπρος - Επίσημη επίσκεψη

  • [01] Ράλλι Κύπρος - Πυρκαγιές - Αεροπλάνο ασφαλείας

    ΚΥΠΕ - 03/06/2001

    Ενα από το δύο αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται για σκοπούς ασφάλειας στο Ράλλι Κύπρος 2001 και υπερίπτανται των ειδικών διαδρομών εντόπισαν χθες τρεις εστίες πυρκαγιών στις περιοχές Ανώγυρα, Αυδήμου και Τροόδους.

    Ο πιλότος του αεροπλάνου ειδοποίησε αμέσως τα κεντρικά γραφεία των οργανωτών του Ράλλι, οι οποίοι με τη σειρά τους ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, άνδρες της οποίας έσπευσαν στις περιοχές που μαίνονταν οι φωτιές και τις κατέσβεσαν.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [02] Ράλλι Κύπρος - Subaru - Σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας

    ΚΥΠΕ - 03/06/2001

    Νέο σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας του σώματος των οδηγών δοκιμάζει κατά τη διάρκεια του Ράλλι Κύπρος 2001 η ομάδα της Subaru, όπως ανακοίνωσε η ομάδα.

    Σύμφωνα με τη Subaru, το νέο σύστημα θα αναλύσει την επίδραση των ψηλών θερμοκρασιών στους οδηγούς κατά τη διάρκεια του Ράλλι, έτσι κατά το χθεσινό δεύτερο σκέλος του αγώνα οι οδηγοί της ομάδας είχαν καταπιεί χάπι το οποίο περιείχε ανιχνευτή θερμοκρασίας και μεταδότη.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [03] Ράλλι Κύπρος - Δεύτερο σκέλος - Αποτελέσματα

    ΚΥΠΕ - 03/06/2001

    Επεισοδιακή ήταν και η χθεσινή μέρα του Ράλλι Κύπρος 2001, αφού αρκετοί από τους πρωτοπόρους οδηγούς αποχώρησαν από τον αγώνα ύστερα από αρκετά μηχανικά και άλλα προβλήματα που αντιμετώπισαν τα αυτοκίνητά τους, ενώ στη γενική κατάταξη, μέχρι και το τέλος του δεύτερου σκέλους του αγώνα, την πρώτη θέση καταλάμβαναν διαδοχικά τρεις οδηγοί και σήμερα τελευταία μέρα του αγώνα αναμένεται να εκκινήσουν συνολικά 35 αυτοκίνητα από τα 76 που μπήκαν στον αγώνα.

    Ο Βρετανός Ρίτσιαρντ Μπερνς με Subaru κέρδισε τελικά το δεύτερο σκέλος, που περιλάμβανε οκτώ ειδικές διαδρομές, με δεύτερο τον συμπατριώτη του, Κόλιν Μακρέι με Ford, και τρίτο τον Φινλανδό Μάρκους Γκρόνχολμ με Peugeot, ενώ ο Γάλλος Φρανσουά Ντελεκούρ με Ford, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους πρωτοπόρους για όλη τη διάρκεια του δευτέρου σκέλους, εγκατέλειψε τον αγώνα στην πέμπτη ειδική διαδρομή, αφού αντιμετώπισε προβλήματα ραδιατέρ.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [04] Ράλλι Κύπρος - Τρίτο και τελευταίο σκέλος

    ΚΥΠΕ - 03/06/2001

    Συνολικά 35 οδηγοί εκκίνησαν στο σημερινό τρίτο και τελευταίο σκέλος του Ράλλι Κύπρος 2001 που περιλαμβάνει συνολικά οκτώ ειδικές διαδρομές μήκους 97 χλμ.

    Η εκκίνηση δόθηκε στο χώρο της επίχωσης του παλιού λιμανιού της Λεμεσού στις 8 το πρωί και οι ειδικές διαδρομές είναι Βαβατσινιά - Μάντρα του Καμπιού, Μαχαιράς - Αγιοι Βαβατσινιάς, Λάγια - Καλαβασός, Μαρί - Μοναγρούλι, οι οποίες θα διεξαχθούν εις διπλούν.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [05] ΥΠΕΣ - Νέα Υόρκη - ΟΗΕ - Ανθρώπινοι Οικισμοί

    ΚΥΠΕ - 03/06/2001

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου αναχωρεί σήμερα για τη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Ειδικής Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για τους Ανθρώπινους Οικισμούς (HABITAT II + 5).

    Η ειδική σύνοδος θα ασχοληθεί με θέματα ζωτικής σημασίας που αφορούν τους ανθρώπινους οικισμούς, τα οποία έχουν άμεση σχέση με την κυβερνητική στεγαστική πολιτική και την πολιτική για τη βιώσιμη ανάπτυξη των κυπριακών πόλεων και των οικισμών της υπαίθρου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [06] ΑΚΕΛ - Παλαιστίνιοι - Θάνατος Χουσεϊνι - Συλλυπητήρια

    KYΠΕ - 03/06/2001

    Το ΑΚΕΛ, με την ευκαιρία του θανάτου του Παλαιστίνιου Υπουργού Φαϊσάλ Χουσεϊνι, απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ, στο οποίο εκφράζει την ολόπλευρη αλληλεγγύη του στον αγώνα των Παλαιστινίων, υποσχόμενο να συμβάλει στην ενδυνάμωση της υποστήριξης της υπόθεσής τους.

    Στο συλλυπητήριο μήνυμά του, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του κόμματος, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι ο ακούραστος και μακροχρόνιος αγώνας του Φαϊσάλ Χουσεϊνι "για την ελευθερία και τα εθνικά δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, την εγκαθίδρυση παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα τα Ιεροσόλυμα, την ειρηνική συνύπαρξη με το Ισραήλ, έχει εκτιμηθεί βαθύτατα τόσο από το λαό του όσο και στο εξωτερικό".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΑΓ)

    [07] Ράλλι Κύπρος - Τρίτο σκέλος - Ειδικές διαδρομές

    ΚΥΠΕ - 03/06/2001

    Η μάχη συνεχίζεται κατά τη σημερινή τελευταία μέρα του Ράλλι Κύπρος 2001 με τους δύο πρώτους οδηγούς μέχρι στιγμής να αλλάζουν θέσεις στη γενική κατάταξη.

    Πρώτος μέχρι στιγμής στη γενική κατάταξη έρχεται ο Βρετανός οδηγός της Ford Κόλιν Μακρέι και ακολουθεί ο επίσης Βρετανός Ρίτσιαρντ Μπερνς της Subaru.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [08] Υπουργός Εσωτερικών - Νέα Υόρκη - Ανθρώπινοι Οικισμοί

    ΚΥΠΕ - 03/06/2001

    Ως "πολύ σημαντική" χαρακτήρισε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου την έκτακτη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για τους Ανθρώπινους Οικισμούς (HABITAT II + 5), η οποία θα ασχοληθεί με θέματα ζωτικής σημασίας που αφορούν τους ανθρώπινους οικισμούς και που έχουν άμεση σχέση με την κυβερνητική στεγαστική πολιτική και την πολιτική για τη βιώσιμη ανάπτυξη των κυπριακών πόλεων και των οικισμών της υπαίθρου.

    Μεταβαίνοντας σήμερα στη Νέα Υόρκη, επικεφαλής αντιπροσωπείας στην οποία συμμετέχουν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών και οι Πρόεδροι των Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων, ο κ. Χριστοδούλου δήλωσε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας ότι "η Κύπρος είχε μετάσχει και στην προηγούμενη διάσκεψη πριν από πέντε χρόνια, υπέβαλε έκθεση και στη Σύνοδο που θα γίνει θα πρέπει να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της προόδου που έχει επιτελέσει από τότε μέχρι σήμερα".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΝΜΑ/ΡΑΓ)

    [09] Ράλλι Κύπρος - Αποχώρηση Γκρόνχολμ

    ΚΥΠΕ - 03/06/2001

    Ο τρίτος στη γενική κατάταξη στο Ράλλι Κύπρος 2001 Φινλανδός οδηγός της Peugeot Μάρκους Γκρόνχολμ αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το Ράλλι, στο σημερινό τρίτο και τελευταίο σκέλος, στην τέταρτη ειδική διαδρομή της ημέρας, λόγω προβλημάτων με τα καύσιμα.

    Μετά την εξέλιξη αυτή, στην τρίτη θέση ανεβαίνει ο Ισπανός οδηγός της Ford Κάρλος Σάινζ.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [10] Πρόεδρος Κένυας - Κύπρος - Επίσημη επίσκεψη

    ΚΥΠΕ - 03/06/2001

    Φθάνει το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης στην Κύπρο για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Κένυας Daniel Toroitich Arap Moi, συνοδευόμενος από πλειάδα αξιωματούχων της χώρας του, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, ο Υπουργός Παιδείας, και ο Υπουργός Τουρισμού, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

    Η επίσημη υποδοχή του κ. Arap Moi από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη θα γίνει σε ειδική τελετή την Πέμπτη το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Κένυας θα καταθέσει στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' στο χώρο του Προεδρικού.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 3 June 2001 - 12:02:05 UTC