Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-05-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τράπεζα Κύπρου - Αποτελέσματα πρώτης τριμηνίας 2001
  • [02] Διεθνές Συνέδριο Νευρολογίας - Λευκωσία
  • [03] Πετόσφαιρα - Ήττα Εθνικής Ανδρών Κύπρου
  • [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Ιρανός υπουργός
  • [05] Εκλογικοί κατάλογοι - Δημοσιότητα
  • [06] Τ/κ Τύπος - Τζεμ - Απειλές
  • [07] ΥΠΕΣ - Σουηδία
  • [08] Υπουργός Παιδείας - Αγνοούμενοι
  • [09] ΓΤΠ - Εκλογές - Ιστοσελίδα
  • [10] Εκπρόσωπος - Δημοσιεύματα

  • [01] (Κ) Τράπεζα Κύπρου - Αποτελέσματα πρώτης τριμηνίας 2001

    ΚΥΠΕ 18/05/2001

    Πολύ ικανοποιητικά τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου για την πρώτη τριμηνία 2001, καθώς επίσης και οι καταθέσεις στην Ελλάδα, οι οποίες παρουσίασαν από την αρχή του χρόνου αύξηση της τάξης του 40%.

    Βάσει των αποτελεσμάτων του Συγκροτήματος, τα κέρδη πριν από τη φορολογία ανήλθαν στα 20,2 εκ. λίρες έναντι 15,3 εκ. λίρες κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2000, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 32,1%.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Διεθνές Συνέδριο Νευρολογίας - Λευκωσία

    ΚΥΠΕ 18/05/2001

    Η νευροογκολογία, η κατά πλάκας σκλήρυνση, η χειρουργική θεραπεία στη νόσο του Πάρκινσον και άλλες δυσκινησίες και η χορήγηση ενέσεων Botulinum Toxin είναι μερικά από τα θέματα, που θα συζητηθούν στο 4Ο Διεθνές Συνέδριο Νευρολογίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 20 Μαΐου 2001, στη Λευκωσία από τη Νευρολογική Εταιρεία Κύπρου, σε συνεργασία με τη Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου του Γκέττιγκεν και της Κλινικής Ασκληπιός, υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας.

    "Τόσο το ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό όσο και ο τεχνολογικός εξοπλισμός που διαθέτει η Κύπρος μπορούν να συγκριθούν ευνοϊκά με αυτά της Κύπρου, ωστόσο υστερούμε στη σωστή οργάνωση παροχής υπηρεσιών Νευρολογίας στα κρατικά νοσοκομεία, καθώς σε κανένα από αυτά δεν υπάρχει ακόμη ανεξάρτητο Τμήμα Νευρολογίας που να παρέχει εξειδικευμένη αντιμετώπιση νευρολογικών περιστατικών επί 24ώρου βάσεως και να είναι επανδρωμένο και εξοπλισμένο".

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Πετόσφαιρα - Ήττα Εθνικής Ανδρών Κύπρου

    ΚΥΠΕ 18/05/2001

    Τις θέσεις 5 - 8 θα διεκδικήσει η Εθνική Αντρών Κύπρου στην Πετόσφαιρα, μετά τη χθεσινή ήττα της από τη Σλοβενία με 3 - 0 σετ (25 - 16, 25 - 18, 25 - 18).

    Ο αγώνας που διεξήχθη στην Κράνσκα της Σλοβενίας, ήταν για τις θέσεις 1 - 8.

    Μετά την ήττα της η Εθνική Κύπρου θα διεκδικήσει την 5η θέση, από τον ηττημένο του αγώνα Δανίας - Τουρκίας, ενώ η Σλοβενία με τη νίκη της πέρασε στην τετράδα και θα διεκδικήσει θέση στον τελικό και θα αγωνιστεί με το νικητή του αγώνα Δανίας - Τουρκίας.

    (ΚΥΠΕ/ΛΠΕ/ΓΠ)

    [04] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ιρανός υπουργός

    ΚΥΠΕ - 18/5/2001

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δέχθηκε σήμερα το πρωί τον Υπουργό Εμπορίου του Ιράν Mohammad Shariatmadari, ο οποίος έφθασε χθες στην Κύπρο, με πρόσκληση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκου Ρολάνδη, με την ευκαιρία της Διεθνούς Κρατικής Εκθεσης Κύπρου.

    Τον Ιρανό υπουργό συνόδευσε στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Ρολάνδης. Οι δύο υπουργοί συναντώνται το πρωί στο Υπουργείο Εμπορίου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Εκλογικοί κατάλογοι - Δημοσιότητα

    ΚΥΠΕ - 18/5/2001

    Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα οι κατάλογοι των εκλογικών κέντρων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 27 Μαϊου 2001. Οι ώρες ψηφοφορίας είναι από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και από τις 1 μέχρι τις 5 το απόγευμα.

    Οπως είπε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών στις εκλογές της 27ης Μαϊου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα 60 χιλιάδες περισσότεροι πολίτες από ότι στις βουλευτικές εκλογές του 1996, για αυτό θα λειτουργήσουν παγκύπρια 300 επιπλέον εκλογικά κέντρα.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [06] (Κ) Τ/κ Τύπος - Τζεμ - Απειλές

    ΚΥΠΕ - 18/5/2001

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαϊλ Τζεμ, σε εκτός ημερησίας διάταξης ομιλία του στην τουρκική Εθνοσυνέλευση και απαντώντας σε επερώτηση βουλευτή του Ισλαμικού κόμματος, δήλωσε ότι "η Τουρκία δεν θα παραμείνει θεατής σε περίπτωση που η ΕΕ εντάξει την Ε/κ πλευρά στους κόλπους της και προχωρήσει σε ένα τέτοιο λάθος".

    Σε μια τέτοια περίπτωση, είπε σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, η Τουρκία θα πράξει "ό,τι επιβάλλεται τόσο για τα δικά της συμφέροντα, όσο και γι' αυτά του ψευδοκράτους".

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΔΝ/ΘΘ)

    [07] (Κ) ΥΠΕΣ - Σουηδία

    ΚΥΠΕ - 18/5/2001

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου μεταβαίνει την ερχόμενη Κυριακή στην πόλη Falun της Σουηδίας, όπου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Ατυπη Συνάντηση Υπουργών για Πολιτιστικά και Οπτικοακουστικά Θέματα που πραγματοποιείται μεταξύ 20-22 Μαΐου.

    Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν υπουργοί αρμόδιοι για πολιτιστικά και οπτικοακουστικά θέματα από τις 15 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τις 13 υπό ένταξη χώρες, καθώς και από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Περιοχής.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [08] (Κ) Υπουργός Παιδείας - Αγνοούμενοι

    ΚΥΠΕ - 18/5/2001

    Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιος Ιωαννίδης απηύθυνε μήνυμα για τους αγνοουμένους προς τους εκπαιδευτικούς, σπουδαστές και μαθητές, στο οποίο αναφέρει ότι για 27 τώρα χρόνια η Κύπρος ζει το δράμα της εισβολής και της κατοχής με επακόλουθα τους πεσόντες, την προσφυγιά, τους αγνοούμενους και τους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας.

    "Αναμφισβήτητα η πιο τραγική συνέπεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο είναι το ανθρωπιστικό πρόβλημα των αγνοουμένων. Οι οικογένειές τους ζουν ένα ατέλειωτο μαρτύριο. Δεν ξέρουν αν ο δικός τους ζει ή πέθανε. Με κάθε τρόπο υπενθυμίζουν σ΄ όλο τον κόσμο πως έχουν το ανθρώπινο δικαίωμα να μάθουν τι απέγιναν οι αγαπημένοι τους."

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [09] (Κ) ΓΤΠ - Εκλογές - Ιστοσελίδα

    ΚΥΠΕ - 18/5/2001

    Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει προβεί σε όλες τις διευθετήσεις για καταχώρηση των αποτελεσμάτων των επικείμενων βουλευτικών εκλογών στο διαδίκτυο.

    Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν τα αποτελέσματα στις ιστοσελίδες:www.pio.gov.cy, www.ekloges.gov.cy, www.vouleftikes.ekloges.cy και www.avacom.net.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [10] (K) Εκπρόσωπος - Δημοσιεύματα

    ΚΥΠΕ - 18/5/2001

    Η κυβέρνηση απορρίπτει ως εντελώς αναληθές σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης" ότι η κυβέρνηση επιμελώς υποβαθμίζει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Δ' Διακρατική Προσφυγή, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης αναφέρθηκε σε δύο ομιλίες του στην εν λόγω απόφαση.

    Ο Εκπρόσωπος παρέπεμψε στη χθεσινή ομιλία του Προέδρου Κληρίδη στην τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης και στο χαιρετισμό του στο σωματείο "Ολυμπιακός" και πρόσθεσε "το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και η κυβέρνηση θεωρεί αυτήν την απόφαση πολύ σημαντική και εργάζεται συστηματικά για να προωθήσει τους τρόπους αξιοποίησής της."

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)
    KYΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 18 May 2001 - 13:02:05 UTC