Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-05-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νίκος Σαμψών - Κηδεία
  • [02] Τ/κ Τύπος - Απόφαση ΕΔΑΔ - Αντίδραση
  • [03] Στατιστική εξωτερικού εμπορίου - Ιανουαρίος 2001
  • [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Ομάδες Πράσινων
  • [05] Υπουργός Εμπορίου - Λουμπλιάνα - Συνέδριο

  • [01] (K) Νίκος Σαμψών - Κηδεία

    ΚΥΠΕ - 12/05/2001

    Κηδεύεται το απόγευμα ο Νίκος Σαμψών ο οποίος πέθανε την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 66 ετών, νικημένος από τον καρκίνο.

    Η κηδεία θα γίνει στις 15:00 από τον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα και η ταφή στο Νέο Κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΑΓ)

    [02] (Κ) Τ/κ Τύπος - Απόφαση ΕΔΑΔ - Αντίδραση

    KYΠΕ - 12/05/2001

    Αν και στην Τουρκία η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) δεν πήρε μεγάλη προβολή, εντούτοις ο Τ/κ Τύπος προβάλλει το θέμα στη σημερινή ειδησεογραφία του με δηλώσεις και ανακοινώσεις της τουρκικής πλευράς.

    Ο Τ/κ Τύπος αναφέρεται σε ανακοίνωση του λεγόμενου "υπουργείου εξωτερικών και άμυνας" του ψευδοκράτους το οποίο ισχυρίζεται ότι δεν λήφθηκαν υπόψη οι "πραγματικότητες" στο νησί. Αναφέρει ότι η απόφαση ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν καταπάτησε τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο αλλά δήθεν "συνέβαλε και συμβάλλει στην προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΑΧΑ/ΡΑΓ)

    [03] (Κ) Στατιστική εξωτερικού εμπορίου - Ιανουαρίος 2001

    ΚΥΠΕ - 12/05/2001

    Αύξηση σημείωσαν οι συνολικές εισαγωγές και εξαγωγές αγαθών όπως επίσης και οι εισαγωγές για επιτόπια κατανάλωση και οι εγχώριες εξαγωγές, κατά τον Ιανουάριο του 2001, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρσι.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση για τις κυριότερες εξελίξεις στο εξωτερικό εμπόριο της Κύπρου για τον Ιανουάριο του 2001 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2000, τον περασμένο Ιανουάριο η Ευρωπαϊκή Ενωση προμήθευσε την Κύπρο με εμπορεύματα αξίας 96,1 εκ. λιρών ή 52,4% ενώ χώρες της ΕΕ απορρόφησαν εμπορεύματα αξίας 7,5 εκ. λιρών ή 49,8% των κυπριακών εγχώριων εξαγωγών.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΑ/ΡΑΓ)

    [04] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ομάδες Πράσινων

    ΚΥΠΕ - 12/05/2001

    Ενημέρωση για το Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση έτυχαν σήμερα το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πρασίνων Κομμάτων Αρνολντ Κασόλα και η Αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Πρασίνων Φινλανδίας Τζανίνα Αντερσεν, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του Γιώργου Περδίκη, εκπροσώπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

    Μετά τη συνάντηση, ο κ. Περδίκης ανέφερε ο Πρόεδρος Κληρίδης έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο ρόλο των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σημείωσε ιδιαίτερα την πρόταση των Ευρωπαίων Πρασίνων για συμμετοχή των υπό ένταξη χωρών με καθεστώς παρατηρητή στο Ευρωκοινοβούλιο. βουλευτές".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΑΓ)

    [05] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Λουμπλιάνα - Συνέδριο

    ΚΥΠΕ - 12/05/2001

    "Δεν πρέπει να υπάρχουν πρίγκιπες και επαίτες στο διεθνή χώρο, γι' αυτό επείγει η έναρξη ενός ενιαίου ολοκληρωμένου γύρου εμπορικών διαπραγματεύσεων", είπε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης προσφωνώντας το Υπουργικό Συνέδριο που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Λουμπλιάνα.

    Ο κ. Ρολάνδης είπε ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές θα πρέπει να προσβλέπουν στη διεθνή συνεργασία και κοινωνική δικαιοσύνη, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες όλων των χωρών, ιδιαίτερα αυτές των αναπτυσσομένων, για να επέλθει ευδαιμονία και ειρήνη στον κόσμο.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ - ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 12 May 2001 - 13:02:03 UTC