Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-05-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατεχόμενα - Πρωτομαγιά - Συλλαλητήριο
  • [02] Υπουργός Εμπορίου - ΗΠΑ - Επαφές
  • [03] Τ/κ Τύπος - Τ/Κ - Κυπριακά διαβατήρια
  • [04] Κατεχόμενη Μόρφου - Αθίγγανοι - Παραπήγματα - Κατεδάφιση
  • [05] Κύπρος - Ανάπτυξη αεροδρομίων - Κοινοπραξίες - Προεπιλογή
  • [06] ΓΓ ΑΚΕΛ - ΠΕΟ - Πρωτομαγιά - Εκδήλωση

  • [01] (Κ) Κατεχόμενα - Πρωτομαγιά - Συλλαλητήριο

    ΚΥΠΕ 1/05/2001

    Υπό την σκιά της οικονομικής κρίσης, τα κλειστά εργοστάσια και τον μεγάλο αριθμό ανέργων, θα εορτασθεί φέτος η πρωτομαγιά στα κατεχόμενα, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κίπρις".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι το μήνυμα των διαφόρων οργανώσεων επικεντρώνεται στα οικονομικά προβλήματα στα οποία "είναι πνιγμένοι" οι Τ/Κ, ενώ γράφει ότι απόψε είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο στην κατεχόμενη Λευκωσία.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΣΑ/ΜΑ)

    [02] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - ΗΠΑ - Επαφές

    ΚΥΠΕ 1/05/2001

    Η Κύπρος είναι ένας πολύ καλός εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ, με ένα αμφίδρομο εμπόριο της τάξης των 400 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, ο οποίος είχε χθες χωριστές συναντήσεις στην Ουάσιγκτον με τον Υπουργό Εμπορίου Ντον Εβανς και τον Υπουργό Ενέργειας Σπένσερ Εϊμπραχαμ τους οποίους κάλεσε να επισκεφθούν την Κύπρο, πρόσκληση που βρήκε θετική ανταπόκριση, όπως είπε.

    Ο κ. Ρολάνδης είπε πως κατά τη συνάντησή του με τον κ. Εβανς ο Αμερικανός υπουργός εξέφρασε ικανοποίηση για την αποφασιστική συνεργασία των κυπριακών αρχών στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου πνευματικής περιουσίας, ενώ κατά τη συνάντησή του με τον κ. Αμπρααμ συζήτησε, μεταξύ άλλων, το θέμα του φυσικού αερίου και των κοιτασμάτων πετρελαίων στην περιοχή της Μεσογείου.

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΡΜ/ΜΑ)

    [03] (Κ) Τ/κ Τύπος - Τ/Κ - Κυπριακά διαβατήρια

    ΚΥΠΕ 1/05/2001

    Οι προσπάθειες των Τουρκοκυπρίων να αποκτήσουν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας απασχολούν σήμερα τον Τ/κ Τύπο, μετά που το θέμα ήλθε στην επικαιρότητα από ένα ρεπορτάζ του ανταποκριτή της τηλεόρασης NTV Τουρκίας.

    Χθες το κανάλι μετέδωσε ότι αρκετοί Τ/Κ μεταβαίνουν για μια μέρα στην Ανδριανούπολη, στη Τουρκία, και από εκεί περνούν στη Βουλγαρία, απ' όπου επισκέπτονται Κυπριακά Προξενεία προκειμένου να εξασφαλίσουν κυπριακά διαβατήρια.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΣΑ/ΜΑ)

    [04] (Κ) Κατεχόμενη Μόρφου - Αθίγγανοι - Παραπήγματα - Κατεδάφιση

    ΚΥΠΕ 1/05/2001

    Ο λεγόμενος "δήμαρχος" της κατεχόμενης Μόρφου κατεδάφισε τα παραπήγματα στα οποία διέμεναν οι αθίγγανοι, μεγάλος αριθμός εκ των οποίων πέρασε πρόσφατα στις ελεύθερες περιοχές.

    Οπως γράφει σήμερα ο Τ/κ Τύπος, η κατεδάφιση έγινε από συνεργεία του λεγόμενου "δήμου" παρουσία της παράνομης "αστυνομίας", ενώ τα υπάρχοντα των αθίγγανων που βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές παραλήφθηκαν από τους συγγενείς τους.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΣΑ/ΜΑ)

    [05] (K) Κύπρος - Ανάπτυξη αεροδρομίων - Κοινοπραξίες - Προεπιλογή

    ΚΥΠΕ 1/05/2001

    Στο στάδιο της προεπιλογής για την ανάπτυξη των αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου θα προχωρήσουν 16 εκ των 23 διεθνών κοινοπραξιών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

    Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων Βάσος Πύργος εξέφρασε ικανοποίηση "από τον αριθμό εταιρειών παγκοσμίου φήμης που ασχολούνται με διαχειρίσεις αερολιμένων που έχουν ανταποκριθεί στη δική μας πρόσκληση ενδιαφέροντος" και την πεποίθηση "ότι τελικά η Κύπρος θα αποκτήσει ένα διαχειριστή διεθνούς φήμης για τις νέες σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις των αερολιμένων μας".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [06] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - ΠΕΟ - Πρωτομαγιά - Εκδήλωση

    ΚΥΠΕ 1/05/2001

    Τη διαβεβαίωση ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με "συνέπεια και πάθος" τις κατακτήσεις των εργαζομένων έδωσε σήμερα ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας μιλώντας σε συγκέντρωση της ΠΕΟ, που έγινε στην Πλατεία Ελευθερίας με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς, προσθέτοντας ότι για το ΑΚΕΛ, την ΠΕΟ και την Αριστερά ευρύτερα, "είναι κομμάτι της ίδιας της ύπαρξής της γιατί είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία, τους αγώνες και την ανεκτίμητη προσφορά του Λαϊκού Κινήματος προς τους εργαζόμενους".

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, απευθύνοντας θερμό χαιρετισμό σε όλους τους Κύπριους εργαζόμενους, Ε/Κ, Τ/Κ, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους, ο κ. Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι "θα συνεχίσουμε τον αγώνα για απαλλαγή της Κύπρου από την τουρκική κατοχή και για ειρηνική επανένωση της πατρίδας μας και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για αποκατάσταση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών όλων των Κυπρίων πολιτών".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΜ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 1 May 2001 - 12:02:03 UTC