Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-04-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οικογένεια Τζιακούρμα - Βρετανός Υπατος Αρμοστής
  • [02] Κατεχόμενα - Τζέμ - Συναντήσεις
  • [03] Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - Εκλογές
  • [04] Πρόεδρος Βουλής - Ενεργός πολιτική - Αποχώρηση
  • [05] Πρόεδρος ΕΔΗ - ΕΕ - Κυπριακό
  • [06] Υπουργός Οικονομικών - Σουηδία
  • [07] Τσέχος ΥΠΕΞ - Κύπρος - Επίσκεψη
  • [08] ΚΙΣΟΣ - Ισραηλινές επιθέσεις
  • [09] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Δηλώσεις Βασιλείου

  • [01] (Κ) Οικογένεια Τζιακούρμα - Βρετανός Υπατος Αρμοστής

    ΚΥΠΕ - 17/04/2001

    Η αναμονή της "απόφασης" του ψευδοδικαστηρίου, που θα εκδοθεί στις 26 Απριλίου, έχει φέρει τον Πανίκο Τζιακούρμα σε απόγνωση όπως δήλωσε η σύζυγος του Νίκη, η οποία τον επισκέφθηκε και σήμερα στις φυλακές του καθεστώτος Ντενκτάς.

    Στο μεταξύ, η Νίκη Τζιακούρμα και ο αδελφός του Πανίκου, Σωτήρης έγιναν το μεσημέρι δεκτοί από τον Υπατο Αρμοστή της Βρετανίας στη Λευκωσία Εντουαρντ Κλέι, ο οποίος σύμφωνα με τον Σωτήρη Τζιακούρμα τους διαβεβαίωσε ότι η Βρετανία "θα συνεχίσει τις προσπάθειες για απελευθέρωση και δίκαιη 'δίκη' του Πανίκου".

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΜΚ)

    [02] (Κ) Κατεχόμενα - Τζέμ - Συναντήσεις

    KYΠΕ - 17/04/2001

    Ιδιαίτερα λακωνικός παρουσιάστηκε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκία Ισμαήλ Τζέμ, ύστερα από τις συναντήσεις που είχε στα κατεχόμενα, όπου πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη, δηλώνοντας ότι ήρθε στην Κύπρο "για να ακούσει παρά να μιλήσει".

    Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε σήμερα μεταξύ άλλων με τον "πρόεδρο" της ψευδοβουλής Ερτουγρούλ Χασίπογλου και τον ψευδοπρωθυπουργό Ντερβίς Ερογλου, οι οποίοι από την πλευρά τους επανέλαβαν τις γνωστές απαράδεκτες θέσεις της πλευράς τους για το Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΣΑ/ΜΚ)

    [03] (Κ) Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - Εκλογές

    ΚΥΠΕ - 17/04/2001

    Τρεις Κύπριοι νομικοί έχουν προταθεί ως υποψήφιοι για 16 θέσεις δικαστών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, τις οποίες διεκδικούν συνολικά 51 υποψήφιοι από 18 χώρες.

    Η διαδικασία εκλογής των δικαστών, από τα 602 μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 24 Απριλίου, δεύτερη μέρα των εργασιών της εαρινής συνόδου της Συνέλευσης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΚ)

    [04] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Ενεργός πολιτική - Αποχώρηση

    ΚΥΠΕ - 17/04/2001

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, με τη λήξη αυτής της θητείας του ως Προέδρου του νομοθετικού σώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σταματά την ενεργό ανάμειξη στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο, ενώ συγχρόνως άρχισε και θα συνεχίσει πιο συστηματικά τη συγγραφή των απομνημονευμάτων του.

    "Είναι γεγονός", δήλωσε σήμερα ο κ. Κυπριανού στο ΚΥΠΕ, κατά τη διάρκεια αποκλειστικής συνέντευξής του, "ότι εδώ τελειώνει η ανάμειξίς μου στην κομματική πολιτική και γενικά στην πολιτική". Αυτό όμως, όπως είπε, δεν σημαίνει ότι θα παύσει να ασχολείται με το εθνικό θέμα και να αγωνίζεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να συμβάλει στη γενικότερη προσπάθεια για μια σωστή λύση του Κυπριακού.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΚ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος ΕΔΗ - ΕΕ - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 17/04/2001

    Ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών(ΕΔΗ) Γιώργος Βασιλείου δήλωσε ότι η πλευρά μας οφείλει να πείθει συνεχώς την Ευρώπη "ότι κάνουμε κάθε τι το δυνατό για να πετύχουμε λύση του κυπριακού και ότι συνεργαζόμαστε με άμεμπτο τρόπο με τα Ηνωμένα Εθνη".

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, μετά το τέλος περιοδείας που πραγματοποίησε σήμερα στη Λεμεσό, ο κ. Βασιλείου υπέδειξε εξάλλου ότι εάν υποβαλλόταν ξανά από τα Ηνωμένα Εθνη αυτούσια η Δέσμη Ιδεών Γκάλι, εκείνοι που θα την απέρριπταν αυτόματα θα απέρριπταν και την προοπτική ένταξης στην ΕΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΑΑΡ/ΜΚ)

    [06] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Σουηδία

    ΚΥΠΕ - 17/04/2001

    Στο Μάλμοε της Σουηδίας μεταβαίνει την ερχόμενη Παρασκευή ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνεδρία των 15 Υπουργών Οικονομικών των κρατών - μελών της ΕΕ, στην οποία θα λάβουν μέρος και οι Υπουργοί Οικονομικών των υπό ένταξη χωρών.

    Σε δηλώσεις του σήμερα ο κ. Κληρίδης χαρακτήρισε ως "θετικό σημείο" την πρόσκληση αυτή της σουηδικής προεδρίας προς τους Υπουργούς Οικονομικών των υπό ένταξη χωρών και είπε στα πλαίσια της συνάντησης αυτής οι υπό ένταξη χώρες θα συνεδριάσουν για να ανταλλάξουν απόψεις και να αλληλοενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε χώρα και να συζητήσουν για την επίλυση των προβλημάτων αυτών "που σε ένα μεγάλο βαθμό είναι κοινά σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΚ)

    [07] (Κ) Τσέχος ΥΠΕΞ - Κύπρος - Επίσκεψη

    ΚΥΠΕ - 17/04/2001

    Φθάνει αύριο το βράδυ στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη ο Υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας Jan Kavan.

    Την Πέμπτη το πρωί ο Τσέχος ΥΠΕΞ θα γίνει δεκτός από τον Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού και θα έχει επίσημες συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΚ)

    [08] (K) ΚΙΣΟΣ - Ισραηλινές επιθέσεις

    ΚΥΠΕ - 17/04/2001

    Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών καταδικάζει "με τον πιό έντονο τρόπο" τις επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο και στη Γάζα και καλεί την κυβέρνηση του Ισραήλ να ανταποκριθεί στις κινήσεις ειρήνης των Παλαιστινίων, αφού όπως σημειώνει, "μόνο έτσι θα προχωρήσει μέχρι το τέλος η διαδικασία που άρχισε στο Οσλο.

    "Η κυβέρνηση του Αριέλ Σαρόν αντί να επιλέξει την οδό των διαπραγματεύσεων στέλει το μήνυμα πως περιφρονεί την ειρηνευτική διαδικασία και επιζητεί την επιβολή δια της ισχύος των όπλων" αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Κινήματος.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΚ)

    [09] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Δηλώσεις Βασιλείου

    KYΠΕ - 17/04/2001

    "Ούτε με κινδυνολογίες, ούτε με αποκάλυψη προθέσεων είτε θέσεων κάποιων κομμάτων, βοηθείται ο τόπος", δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει σημερινές δηλώσεις του Προέδρου των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργου Βασιλείου.

    Εξάλλου κληθείς να σχολιάσει την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ στα κατεχόμενα ο κ. Αναστασιάδης την χαρακτήρισε "καταδικαστέα και απαράδεκτη".

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΓΣΑ/ΜΚ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 17 April 2001 - 17:46:03 UTC