Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-04-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρηματιστήριο - Τέταρτη άνοδος
  • [02] Υπουργός Εξωτερικών Αυστρίας - Κύπρος
  • [03] "Δίκη" Τζιακούρμα - Ψευδοδικαστήριο
  • [04] Υπουργός Εξωτερικών - Επιστροφή - Δηλώσεις
  • [05] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Ευρωπαϊκό κεκτημένο - Παρεκκλίσεις
  • [06] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - ΥΠΕΞ Αυστρίας

  • [01] (K) Χρηματιστήριο - Τέταρτη άνοδος

    ΚΥΠΕ - 10/04/2001

    Το "χορό" της τέταρτης συνεχόμενης ανόδου της χρηματιστηριακής αγοράς της τάξης του 1,29% που σημειώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση έσυραν οι τραπεζικοί τίτλοι και γενικά οι εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ανεβάζοντας τα συνολικά κέρδη της αγοράς σε ποσοστό 6,6%. Η αξία των συναλλαγών, καταφέρνοντας να ξεφύγει από το επίπεδο των έξι εκατομμυρίων λιρών που κυμαινόταν τις τελευταίες ημέρες, ανήλθε στα 7,3 εκ. λίρες.

    Επιπλέον, σημαντική αύξηση της τάξης του 1,61% σημείωσε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 738,99 μονάδες, λόγω των εντυπωσιακών κερδών του κλάδου της Πληροφορικής 6,64%, ελέω Globalsoft, των Χρηματοοικονομικών 3,42% και των Τραπεζών 1,17%.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [02] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών Αυστρίας - Κύπρος

    KYΠΕ - 10/04/2001

    Θα ήταν εξαιρετικό αν η λύση της επανένωσης της Κύπρου προηγείτο της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Μπενίτα Φερρέρο Βάλτνερ, κατά την άφιξη της σήμερα στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη, προσθέτοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση "θα υπάρχει επίσης η πιθανότητα η Κύπρος να ενταχθεί".

    Σε δηλώσεις της στο αεροδρόμιο Λάρνακας η κ. Βάλτνερ είπε ότι προτεραιότητα της χώρας της είναι πραγματικά να προωθήσει τη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ. Είπε ότι επισκέπτεται την Κύπρο γιατί είναι υποψήφια χώρα για ένταξη και προτού έρθει στο νησί επισκέφθηκε τις Βαλτικές χώρες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΜ/ΓΠ)

    [03] (Κ) "Δίκη" Τζιακούρμα - Ψευδοδικαστήριο

    ΚΥΠΕ - 10/04/2001

    Προσπάθεια εκφοβισμού από την ψευδοαστυνομία του κατοχικού καθεστώτος, των Τ/Κ μαρτύρων υπεράσπισης στην "υπόθεση" του Πανίκου Τζιακούρμα, οι οποίοι δεν παρουσιάστηκαν σήμερα στη "δίκη"-παρωδία για να καταθέσουν, κατάγγειλε σήμερα ενώπιον του ψευδοδικαστηρίου, που συνεδρίασε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ο Βρετανός δικηγόρος υπεράσπισης του Ε/Κ εργολάβου.

    Ο αδελφός του Πανίκου, Κυριάκος Τζιακούρμας, ο οποίος παρακολούθησε σήμερα τη λεγόμενη "δίκη", είπε στο ΚΥΠΕ ότι η υπεράσπιση κάλεσε συνολικά εφτά Τουρκοκύπριους που κατοικούν στα κατεχόμενα για να καταθέσουν και ενώ στις 8.30 το πρωί τρεις από αυτούς παρουσιάστηκαν στο χώρο του ψευδοδικαστηρίου, 15 λεπτά αργότερα εξαφανίστηκαν χωρίς να γνωρίζει κανένας που πήγαν και ενώ τα αυτοκίνητά τους δεν είχαν μετακινηθεί από εκεί όπου τα είχαν σταθμεύσει.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [04] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Επιστροφή - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 10/04/2001

    Οι Αμερικανοί συμμερίζονται την άποψη ότι οι επόμενοι δεκαοκτώ μήνες μέχρι την απόφαση που θα πάρει η Ευρωπαϊκή Ενωση για την ένταξη της Κύπρου που αναμένεται να ληφθεί το 2002 είναι μια περίοδος η οποία πρέπει να τύχει πλήρους αξιοποίησης δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, ο κ. Κασουλίδης είπε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο και συναντήθηκε στο Λονδίνο, όπου στάθμευσε καθ'οδόν προς την Κύπρο με τον εκπρόσωπο της Βρετανίας για το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ τους οποίους, όπως είπε, προειδοποίησε ότι "προσπάθεια εξευμενισμού του Ντενκτάς θα είναι λανθασμένη διότι θα τους στείλει μηνύματα με τα οποία θα είναι ακόμα πιο αρνητικός από ό,τι ήταν προηγουμένως διότι θα αντιληφθεί ότι η αρνητική γραμμή του αποδίδει αποτελέσματα με το να εκμαιεύει συνεχώς εξευμενισμούς".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΚ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Ευρωπαϊκό κεκτημένο - Παρεκκλίσεις

    ΚΥΠΕ - 10/04/2001

    "Ως θέμα αρχής ούτε συζητούμε ούτε δεχόμαστε παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο" δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

    Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας Μπενίτα Βάλτνερ, ο κ. Αναστασιάδης ερωτηθείς αναφορικά με το θέμα παρεκκλίσεων από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, είπε ότι μία από τις εισηγήσεις που είχε υποβληθεί από το ΓΓ του ΟΗΕ "κατά τη διάρκεια των εκ του σύνεγγυς ήταν και μία διετία που απαιτείτο για την επανεγκατάσταση στις περιουσίες προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία να αποκατασταθούν εκείνοι, οι οποίοι σήμερα έχουν καταλάβει τα σπίτια είτε περιουσίες των Ε/Κ".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)

    [06] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - ΥΠΕΞ Αυστρίας

    ΚΥΠΕ - 10/04/2001

    "Iδιαίτερη ικανοποίηση" εξέφρασε από τη συνάντησή του σήμερα στη Λευκωσία με την Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας Μπενίτα Βάλτνερ, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι διαπίστωσε ότι "η αυστριακή κυβέρνηση υποστηρίζει τις θέσεις της Κύπρου για ένταξη στην ΕΕ".

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι οι θέσεις της Αυστρίας "είναι πάρα πολύ εποικοδομητικές και για τη λύση του Κυπριακού πέραν από την ένταξη" και πρόσθεσε ότι έχει αποδεχθεί πρόσκληση από τον Βόλφγκανγκ Σιούσελ μέσω της ΥΠΕΞ της Αυστρίας για επίσκεψη στην Αυστρία, "κάτι που δείχνει την αδελφική αλληλεγγύη μεταξύ των κομμάτων του Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας και του ΔΗΣΥ που συνδέονται με μακρόχρονη φιλία".

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΡΜ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 10 April 2001 - 17:49:05 UTC