Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-04-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΓ ΑΚΕΛ - Κυπριακό - Μισιαούλης και Καβάζογλου
  • [02] Λονδίνο - Σκανδαλίδης - Ομήρου
  • [03] Υπουργός Εσωτερικών - Λαθρομετανάστες - Αθίγγανοι
  • [04] Υπουργός Εσωτερικών - Πολιτιστική Κληρονομιά
  • [05] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Κυπριακό - ΕΕ
  • [06] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Συνέδριο Ομοσπονδίας Κυνηγίου
  • [07] Yπουργός Εξωτερικών - Συνέντευξη στο CNN

  • [01] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Κυπριακό - Μισιαούλης και Καβάζογλου

    ΚΥΠΕ 8/04/2001

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να υποδείξει τις υποχρεώσεις της Τουρκίας σε σχέση με την Κύπρο και να απαιτήσει συμμόρφωσή της με αυτές, σημειώνοντας ότι "είναι δικό μας καθήκον, σε συνεργασία με την Ελλάδα, να καλλιεργήσουμε τον ευρωπαϊκό παράγοντα για να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση".

    Ο κ. Χριστόφιας, ο οποίος μιλούσε σε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους Μισιαούλη και Καβάζογλου που διοργάνωσε το πρωί το ΑΚΕΛ, είπε ακόμη ότι "στην παρούσα δύσκολη φάση του Κυπριακού όπου αμφισβητούνται τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και οι συμφωνίες υψηλού επιπέδου ως η βάση λύσης του προβλήματος, το πρώτιστο μας καθήκον είναι να εντείνουμε την πάλη για να αποκατασταθούν οι αρχές λύσης του Κυπριακού", προσθέτοντας ότι "πρέπει κατά συγκεκριμένο, συγκροτημένο και μεθοδευμένο τρόπο να επιδιώξουμε την επαναβεβαίωση αυτών των αρχών από το Συμβούλιο Ασφαλείας".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Λονδίνο - Σκανδαλίδης - Ομήρου

    ΚΥΠΕ 8/04/2001

    Ελλάδα και Κύπρος επιθυμούν να δουν την Τουρκία να προσεγγίζει την Ευρώπη αφού θεωρούν ότι αυτό θα βοηθήσει τη γείτονα χώρα να ακολουθήσει μια πορεία εκδημοκρατισμού και θα ελέγχεται από όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Τη θέση αυτή εξέφρασαν μιλώντας χθες βράδυ σε παροικιακές συγκεντρώσεις στο Λονδίνο, που διοργάνωσαν οι οργανισμοί του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΣΟΣ στο Λονδίνο, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Γιαννάκης Ομήρου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΓΣΑ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Λαθρομετανάστες - Αθίγγανοι

    ΚΥΠΕ 8/04/2001

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου κληθείς χθες να σχολιάσει την πρόσφατη σύλληψη από τις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας δώδεκα λαθρομεταναστών, ιρακινής καταγωγής, δήλωσε πως το πιθανότερο είναι αυτοί να εισήλθαν στις Βάσεις από τα κατεχόμενα, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι λαθρομετανάστες που εισέρχονται στις Βάσεις, είτε από τα κατεχόμενα, είτε μέσω θαλάσσης μένουν στις Βάσεις και αποτελεί δική τους ευθύνη ο περαιτέρω χειρισμός του θέματος.

    Ο κ. Χριστοδούλου είπε ακόμη ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα μελετήσει με τους συνεργάτες του δύο ή τρεις εναλλακτικές εισηγήσεις, που θα του υποβάλουν για οριστική επιλογή του χώρου ο οποίος θα αποτελέσει και τον οριστικό χώρο όπου θα φιλοξενούνται οι αθίγγανοι, οι οποίοι έρχονται από τα κατεχόμενα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Πολιτιστική Κληρονομιά

    ΚΥΠΕ 8/04/2001

    Σε σκληρή αντιπαράθεση με τον Τούρκο Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Ουκάν ήλθε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Υπουργών για την Πολιτιστική Κληρονομιά, που πραγματοποιήθηκε στη Σλοβενία, ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, όπως ο ίδιος δήλωσε μετά την επιστροφή του χθες από τη χώρα αυτή.

    Οπως είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, ο Τούρκος αντιπρόσωπος δήλωσε για πρώτη φορά επίσημα και δημόσια ότι η Αγκυρα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί, εάν η κυπριακή κυβέρνηση της δώσει στοιχεία για τις κλεμμένες εικονες και αντικείμενα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Κυπριακό - ΕΕ

    ΚΥΠΕ 8/04/2001

    Την πεποίθηση ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ολοκληρωθεί στα επόμενα δύο χρόνια, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η ένταξη της Κύπρου "μπορεί να αποβεί καταλυτική και στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού".

    Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, μιλώντας σε ομιλία στο Αθλητικό Σωματείο Ορμήδειας όπου και κατάθεσε το θεμέλιο λίθο, ο Πρόεδρος Κληρίδης χαρακτήρισε την ένταξη της Κύπρου ως το "μεγαλύτερο επίτευγμα μας μετά την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας" και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα για τη σωτηρία και δικαίωση του Κύπρου και του κυπριακού ελληνισμού, για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του εθνικού μας προβλήματος.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)

    [06] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Συνέδριο Ομοσπονδίας Κυνηγίου

    ΚΥΠΕ 8/04/2001

    Η ορθολογική θεώρηση των δραστηριοτήτων που αφορούν το κυνήγι αποτελεί άμεση προτεραιότητα και αναγκαιότητα, λαμβάνοντας υπόψη την προσπάθειά μας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    Σε χαιρετισμό του στο Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης Αγριας Ζωής, που διάβασε εκ μέρους του ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους, ο Πρόεδρος Κληρίδης τόνισε ότι ο ρόλος της Ομοσπονδίας "αποκτά ιδιαίτερη σημασία, μέσα στα πλαίσια του νέου περιβαλλοντικού γίγνεσθαι, όπως αυτό διαμορφώνεται από την υιοθέτηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ (K) Yπουργός Εξωτερικών - Συνέντευξη στο CNN ΚΥΠΕ 8/04/2001 O Yπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να διατηρήσουν το ενδιαφέρον τους για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και να λάβουν σοβαρά υπόψη τη σημασία της προοπτικής ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN International, ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος επισκέπτεται τις ΗΠΑ, αναφέρθηκε ακόμη στις προσπάθειες των κυπριακών αρχών για αναζήτηση και εντοπισμό γιουγκοσλαβικών κεφαλαίων, σε συνεργασία με το Βελιγράδι, προσθέτοντας ότι η Λευκωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιαδήποτε διεθνή ή εθνική αρχή για εντοπισμό παράνομου χρήματος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 8 April 2001 - 12:02:04 UTC