Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-04-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Δημοκρατίας - 1η Απριλίου - Εορτασμοί
  • [02] Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Αγώνες
  • [03] Κατεχόμενα - Ελεύθερες περιοχές - Αθίγγανοι
  • [04] Πρόεδρος Κληρίδης - ΗΠΑ - Κυπριακό
  • [05] Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Μνημόσυνο ήρωα Κόκου Φωτίου
  • [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Αρχιεπίσκοπος - Δοξολογία
  • [07] Βαζ - Επιστολή - Κύπρος

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - 1η Απριλίου - Εορτασμοί

    ΚΥΠΕ - 01/04/2001

    Ο κυπριακός Ελληνισμός τιμά σήμερα με εκδηλώσεις σε όλες τις ελευθερες περιοχές της Κύπρου την επέτειο της 1ης Απριλίου και αποτίει φόρο τιμής στους αγωνιστές, ήρωες και μάρτυρες του έπους της ΕΟΚΑ 1955 - 59 για αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την ελευθερία της νήσου.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΑ)

    [02] (K) Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Αγώνες

    ΚΥΠΕ - 01/04/2001

    Στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σήμερα οι αγώνες Ανόρθωση - Αρης, ΑΕΛ - Νέα Σαλαμίνα, Διγενής - Δόξα Κατοκοπιάς και ΑΕΠ - Απόλλων.

    Κατά τους χθεσινούς αγώνες σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Εθνικος Αχνας - Ομόνοια 1 - 1 ΑΠΟΕΛ - Ε.Ν.Π 6 - 0 ΑΕΚ - Ολυμπιακός 2 - 2

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΑ)

    [03] (Κ) Κατεχόμενα - Ελεύθερες περιοχές - Αθίγγανοι

    KYΠΕ - 01/04/2001

    Αλλα 24 άτομα πέρασαν νωρίς σήμερα από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, μεταξύ των οποίων και 11 παιδιά. Η Αστυνομία πιστεύει ότι όλοι είναι αθίγγανοι.

    Τα άτομα αυτά πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές σε δύο ομάδες. Η πρώτη, αποτελούμενη από 11 άτομα μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, πέρασε στις ελεύθερες περιοχές λίγο μετά τα μεσάνυκτα και εντοπίστηκαν από την Αστυνομία στην περιοχή της Περιστερώνας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [04] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - ΗΠΑ - Κυπριακό

    KYΠΕ - 01/04/2001

    Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι πρέπει να εξευρεθεί σύντομα λύση στο Κυπριακό, εκτιμά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, όπως προκύπτει από δηλώσεις του σήμερα κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ θα συναντήσει τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη τόσο σύντομα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

    Κληθείς μετά τη δοξολογία για την επέτειο της 1ης Απριλίου να σχολιάσει το γεγονός ότι η συνάντηση γίνεται πριν ο κ. Πάουελ κλείσει τις πρώτες 100 ημέρες στην θέση του ΥΠΕΞ, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε πως "είναι ένα γεγονός, το οποίο θα αξιολογήσουμε μετά που θα δούμε και την συμπεριφορά του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΑ/ΡΜ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Μνημόσυνο ήρωα Κόκου Φωτίου

    ΚΥΠΕ - 01/04/2001

    "Δεν θα προσυπογράψουμε λύση που δεν θα κατοχυρώνει την ενότητα του χώρου και του κράτους και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες του συνόλου των πολιτών, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος όλων των προσφύγων να επανέλθουν στις πατρογονικές τους εστίες", δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδη μιλώντας στο μνημόσυνο του ήρωα Κόκου Φωτίου, στη Λάρνακα.

    Αναφερόμενος στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ο κ. Λυσσαρίδης εξέφρασε την επιθυμία για λύση του Κυπριακού πριν από την ένταξη σημειώνοντας ωστόσο ότι η τουρκική αδιαλλαξία δεν επιτρέπει ελπίδες για μια τέτοια εξέλιξη.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [06] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Αρχιεπίσκοπος - Δοξολογία

    KYΠΕ - 01/04/2001

    Την αποφασιστικότητα για συνέχιση του αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου, επανέλαβε σήμερα ο Πρόεδρος Κληρίδης μετά την πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, για την επέτειο της 1ης Απριλίου.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης, κληθείς να απευθύνει μήνυμα για την επέτειο της έναρξης του αγώνα της ΕΟΚΑ, είπε ότι "είναι το βαρύ χρέος που έχουμε να εκπληρώσουμε, αυτό της απελευθέρωσης των σκλαβωμένων εδαφών μας, επισημαίνοντας ότι "έχουμε ένα αγώνα δύσκολο αλλά και αποφασιστικότητα να τον διεξάγουμε με επιτυχία". (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΑ

    [07] (Κ) Βαζ - Επιστολή - Κύπρος

    KYΠΕ - 01/04/2001

    Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Κιθ Βαζ είπε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Κύπρο επανέλαβε την θερμή υποστήριξη της χώρας του για λύση του Κυπριακού και χαιρέτισε την πρόοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ.

    Σε απαντητική επιστολή προς το Ε/Κ Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Χέντον της Βρετανίας, Ανδρέα Ταμπουρίδη, ο κ. Βαζ αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην Κύπρο, τον Μάρτιο, παρέστη σε δικοινοτική εκδήλωση και επαναλαμβάνει την υποστήριξη της Βρετανίας στη διατήρηση των δικοινοτικών επαφών.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 1 April 2001 - 12:02:04 UTC