Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-03-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρηματιστήριο - Πτωτική πορεία του Δείκτη
  • [02] Υπουργός Εμπορίου - Ρωσία
  • [03] Γενικός Διευθυντής ΥΠΕΞ - Επιτροπή ΗΕ - Ομιλία
  • [04] ΓΟΕΔ - Εκδήλωση - Πολιτική και Δημόσια ζωή
  • [05] ΥΠΕΞ - Βελιγράδι
  • [06] Δεκαήμερο Επαναπροσέγγισης - ΕΔΟΝ - Νεολαία ΡΤΚ
  • [07] Γιώργος Βασιλείου - Κοινοτικοί Επίτροποι
  • [08] ΓΓ ΑΚΕΛ - Επίτροπος ΕΕ
  • [09] Ποδόσφαιρο - Κύπρος - Εσθονία

  • [01] Χρηματιστήριο - Πτωτική πορεία του Δείκτη

    ΚΥΠΕ - 28/3/2001

    Χωρίς αντίκρισμα ήταν, τελικά, τα χθεσινά κέρδη τα οποία κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς στη σημερινή συνάντηση ο Γενικός Δείκτης επανήλθε σε πτωτική πορεία, καταγράφοντας μεγάλες απώλειες της τάξης του 2, 38%, οι οποίες συνοδεύτηκαν από νέο αρνητικό ρεκόρ. Σε νέα χαμηλότερα επίπεδα από την ημέρα εφαρμογής του υποχώρησε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 751,92 μονάδες.

    Σημαντική μείωση κατά 6,1 εκατομμύρια λίρες παρουσίασε η αξία των συναλλαγών, καθώς υποχώρησε στα 8,5 εκ. λίρες.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΜ)

    [02] Υπουργός Εμπορίου - Ρωσία

    ΚΥΠΕ - 28/3/2001

    Η Κύπρος προτιμάται σήμερα από το 14 τοις εκατό των Ρώσων τουριστών που ταξιδεύουν αεροπορικώς στη Μεσόγειο, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι παρέχονται ευκαιρίες για προώθηση του κυπριακού τουριστικού προϊόντος στη ρωσική αγορά.

    Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ρολάνδης παρακάθησε χθες σε σύσκεψη στη Μόσχα με τους κυριότερους ρωσικούς διοργανωτές ταξιδίων στην Κύπρο και σημείωσε ότι οι προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος της Ρωσίας προς την Κύπρο παρουσιάζονται "ευοίωνες".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)

    [03] Γενικός Διευθυντής ΥΠΕΞ - Επιτροπή ΗΕ - Ομιλία

    ΚΥΠΕ - 28/3/2001

    Η φετινή έκθεση για την Κύπρο της Γραμματείας των ΗΕ είναι ελλειπής, παραποιεί την πραγματικότητα της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο νησί και προκάλεσε έκπληξη και απογοήτευση στην κυπριακή κυβέρνηση και στον κυπριακό λαό γιατί παραβλέπει τις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο από την κατοχική δύναμη και την υποτελή Τ/κ διοίκηση, ανέφερε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Μιχάλης Ατταλίδης, μιλώντας στην 57η Σύνοδο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη.

    Αναφερόμενος στη σημασία που αποδίδει η Κύπρος στην προώθηση, εμπέδωση και εμβάθυνση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο κ. Ατταλίδης ανέλυσε τα πορίσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία στην έκθεσή της το 1999 καθιστά υπεύθυνη την Τουρκία για μαζικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, ενώ αναφορικά με την έκθεση των ΗΕ είπε ότι σε αυτή δεν γίνεται καμιά αναφορά στην άρνηση της τουρκικής πλευράς να συνεχίσει τις συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΓΓ των ΗΕ για εξεύρεση δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύση στο Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [04] (Κ) ΓΟΕΔ - Εκδήλωση - Πολιτική και Δημόσια ζωή

    ΚΥΠΕ - 28/3/2001

    Μια καινούργια δυναμική για την αναβάθμιση της θέσης της γυναίκας στα κέντρα λήψης αποφάσεων έχει αρχίσει "και αυτό φαίνεται και από τον αριθμό συμμετοχής στα ψηφοδέλτια γυναικών για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές" ανέφερε η Πρόεδρος της Γυναικείας Οργάνωσης των Ενωμένων Δημοκρατών (ΓΟΕΔ) Νίκη Χαννίδου, μιλώντας σε εκδήλωση σήμερα για τα αποτελέσματα ποιοτικής έρευνας με θέμα την αντιμετώπιση της συμμετοχής της γυναίκας στην πολιτική και δημόσια ζωή από την κυπριακή κοινωνία.

    Οπως είπε ωστόσο η κ. Χαννίδου "η Διακήρυξη του Πεκίνου παραμένει χωρίς αντίκρισμα όταν απουσιάζει από τα κέντρα λήψης αποφάσεων το μισό του πληθυσμού, που είναι γυναίκες" και διερωτήθηκε για τους λόγους που οφείλεται αυτό.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [05] (Κ) ΥΠΕΞ - Βελιγράδι

    ΚΥΠΕ - 28/03/2001

    Το Κυπριακό, θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων για το οικονομικό έγκλημα αλλά και τα φλέγοντα θέματα των Βαλκανίων αποτέλεσαν το αντικείμενο σημερινής συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη με το Γιουγκοσλάβο ομόλογό του Γκόραν Σβιλάνοβιτς.

    Όπως αναφέρεται σε επίσημο ανακοινωθέν, κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι στενοί δεσμοί φιλίας που συνδέουν το γιουγκοσλαβικό με τον κυπριακό λαό και πάρθηκαν αποφάσεις για τρόπους αναβάθμισης των σχέσεων των δύο κυβερνήσεων σε όλους τους τομείς.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)

    [06] (Κ) Δεκαήμερο Επαναπροσέγγισης - ΕΔΟΝ - Νεολαία ΡΤΚ

    KΥΠΕ - 28/03/2001

    Με το σύνθημα "Κάτω από τον ίδιο ουρανό" η Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας (ΕΔΟΝ), σε συνεργασία με τη νεολαία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος, διοργανώνει δεκαήμερο επαναπροσέγγισης από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 8 Απριλίου .

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Οργάνωσης, σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Κωστάκης Κούκος, μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της ΕΔΟΝ, είπε ότι "η ΕΔΟΝ μέσα από το Δεκαήμερο Επαναπροσέγγισης θέλει να στείλει μήνυμα φιλίας και συνεργασίας προς τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας και ιδιαίτερα τους νέους".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)

    [07] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - Κοινοτικοί Επίτροποι

    ΚΥΠΕ - 28/03/2001

    Η οικονομική ενίσχυση της Κύπρου στο πλαίσιο της προενταξιακής διαδικασίας αλλά και η ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων, ήταν μαζί με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τα βασικά θέματα των διαδοχικών συναντήσεων, που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας της Κύπρου για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργος Βασιλείου με τους Κοινοτικούς Επιτρόπους Μισέλ Μπαρνιέ και Αννα Διαμαντοπούλου.

    Ειδικότερα, στη συνάντηση με το Γάλλο Επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ, συζητήθηκαν θέματα περιφερειακής πολιτικής, οι χρηματοδοτήσεις των κοινοτικών ταμείων, καθώς και η προετοιμασία της νέας θεσμικής μεταρρύθμισης του 2004.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΜ)

    [08] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Επίτροπος ΕΕ

    ΚΥΠΕ - 28/03/2001

    Την ανάγκη συντονισμού των προσπαθειών όλων των πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου και της Ελλάδας, καθώς και των δύο κυβερνήσεων, για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ολόκληρης της Κύπρου "ακόμα και χωρίς προηγούμενη λύση στο Κυπριακό", εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, μετά από σημερινή συνάντηση με την Επίτροπο της ΕΕ ?ννα Διαμαντοπούλου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο κ. Χριστόφιας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ανέφερε ότι συζητήθηκαν θέματα που βρίσκονται στην ευθύνη της Επιτρόπου, όπως η κοινωνική πτυχή του ευρωπαϊκού κεκτημένου, διευκρινίζοντας ότι "αυτό δεν σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις και μετοχοποιήσεις, όπως τις βλέπουν ορισμένοι, αλλά ούτε και επίθεση κατά των κεκτημένων των εργαζομένων".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)

    [09] (Κ) Ποδόσφαιρο - Κύπρος - Εσθονία

    ΚΥΠΕ - 28/03/2001

    Με ισοπαλία 2-2 έληξε σήμερα ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Εθνικής Κύπρου Ανδρών με την αντίστοιχη ομάδα της Εσθονίας για το δεύτερο όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

    Η Εθνική Κύπρου προηγείτο με 2-0 μέχρι το 76 λεπτό αλλά η ομάδα της Εσθονίας κατάφερε να ισοφαρίσει.

    Για τον ίδιο όμιλο διεξάγονται απόψε ακόμη δύο αγώνες: Η Ανδόρα συναντάται με την Ιρλανδία και η Πορτογαλία με την Ολλανδία.

    Στη βαθμολόγία προηγείται η Πορτογαλία με 10 βαθμούς και ακολουθούν η Ιρλανδία με 8, η Ολλανδία με 7, η Κύπρος και η Εσθονία με 6 και η Ανδόρα χωρίς βαθμούς.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 28 March 2001 - 18:46:03 UTC