Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-03-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ Ελλάδας - Συνδικαλιστές
  • [02] ΥΠΕΞ Ελλάδας - Πρόεδρος Κληρίδης - Περιοδεία
  • [03] Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Αποτελέσματα
  • [04] ΚΥΠΕ - IRNA - Συνεργασία - Επίσκεψη
  • [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Ημέρα Κοινοπολιτείας
  • [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Ελληνας ΥΠΕΞ
  • [07] ΑΚΕΛ - Ψηφοδέλτιο Επαρχίας Λάρνακας
  • [08] Νορβηγοί βουλευτές - Κύπρος - Επίσκεψη
  • [09] Πρόεδρος Βουλής - Ρωσία
  • [10] ΥΠΕΞ Ελλάδας - Πρόεδρος ΕΔΗ
  • [11] ΔΗΣΥ - Επιτροπή Ασφάλειας και Αμυνας ΕΛΚ - Κύπρος
  • [12] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Σύσκεψη για Αστυνομία
  • [13] ΥΠΕΞ Ελλάδας - ΚΟΕ - Επίσκεψη
  • [14] Κίνημα Οικολόγων - Κλωνοποίηση
  • [15] Κύπριος Μητροπολίτης - Ζιμπάμπουε
  • [16] ΥΠΕΞ Ελλάδας - ΓΓ ΑΚΕΛ
  • [17] Επίσκεψη ΥΦΕΞ Βρετανίας - Πρόγραμμα επαφών
  • [18] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [19] Βρετανία - Κύπρος - ΕΕ - Ενταξη

  • [01] ΥΠΕΞ Ελλάδας - Συνδικαλιστές

    ΚΥΠΕ 12/03/2001

    Οι αντιδράσεις στην Τουρκία στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της χώρας και σύμπλευσης με τα ευρωπαϊκά δεδομένα είναι "αμήχανη αντίδραση" που δεν αναγνωρίζει ότι αυτή η πραγματικότητα θα έρθει αργά ή γρήγορα, τόνισε χθες βράδυ στη Λευκωσία ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης συνδικαλιστών στην οποία όμως οι Τ/Κ συνδικαλιστές δεν παρευρέθηκαν λόγω άρνησης του κατοχικού καθεστώτος να τους επιτρέψει να έλθουν στις ελεύθερες περιοχές.

    Αναφορικά με την ενταξική πορεία της Κύπρου, ο κ. Παπανδρέου είπε πως θα υπάρξουν κάποιες μεταβατικές περίοδοι αλλά αργά ή γρήγορα, θα εμπεδωθούν οι αρχές που διέπουν την ΕΕ, σημειώνοντας ότι δυνατό κάποιες χώρες να εγείρουν προβλήματα στην ένταξη της Κύπρου αλλά αυτό έχει "περιορισμένες δυνατότητες."

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [02] ΥΠΕΞ Ελλάδας - Πρόεδρος Κληρίδης - Περιοδεία

    ΚΥΠΕ 12/03/2001

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης θα δεχθεί στις 8:30 σήμερα το πρωί τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

    Κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στο νησί, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί επίσης στις 12:00 το μεσημέρι με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, ενώ ενωρίτερα θα συναντηθεί με τους ηγέτες των κομμάτων ΑΚΕΛ (στις 10:00) και ΕΔΗ (στις 11:00), Δημήτρη Χριστόφια και Γιώργο Βασιλείου.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [03] Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Αποτελέσματα

    ΚΥΠΕ 12/03/2001

    Στους χθεσινούς ποδοσφαιρικούς αγώνες, με τους οποίους έκλεισε η αυλαία της 21ης αγωνιστικής του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας, είχαμε τα ακόλουθα αποτελέσματα ο ΑΠΟΕΛ νίκησε στη Λευκωσία, στο στάδιο ΓΣΠ, τη Δόξα Κατωκοπιάς με σκορ 3-0, ενώ η Ενωση Νέων Παραλιμνίου πέτυχε πολύτιμη βαθμολογικά νίκη, εκτός έδρας, επί της Νέας Σαλαμίνας με 1-0.

    Εξάλλου, στα παιχνίδια που διεξήχθησαν το Σάββατο, για την ίδια αγωνιστική, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΑΕΛ - Ολυμπιακό 0-5, ΑΕΚ- Ομόνοια 1-4, Αθλητική Ενωση Πάφου - Ανόρθωση 2-3, Διγενής Μόρφου - Αρης Λεμεσού 3-1.

    Ο αγώνας στο δασάκι της Άχνας μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Απόλλωνα διακόπηκε λόγω ομίχλης 20 λεπτά πριν από το τέλος και ενώ ο Εθνικός Άχνας βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 1-0.

    Με το πέρας της 21ης αγωνιστικής, στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος πέρασε μόνη πρώτη η Ομόνοια με 47 βαθμούς, εκμεταλλευόμενη την ήττα της ΑΕΛ από τον Ολυμπιακό. Τη δεύτερη θέση μοιράζονται οι ομάδες Ανόρθωση, Ολυμπιακός και ΑΕΛ με 44 βαθμούς. Ακολουθούν Απόλλωνας, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ με 34 βαθμούς, ο Εθνικός Αχνας με 23, η Ενωση και η Αθλητική Ενωση Πάφου με 22. Στην 11η θέση βρίσκεται η Νέα Σαλαμίνα και η Δόξα, που έχουν από 20 βαθμούς. Στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται ο Διγενής και ο Αρης που έχουν από 8 και 4 βαθμούς αντίστοιχα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [04] (Κ) ΚΥΠΕ - IRNA - Συνεργασία - Επίσκεψη

    ΚΥΠΕ 12/03/2001

    Επέκταση της συνεργασίας του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) και του Ιρανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (IRNA) στους τομείς της τεχνολογίας και της επιμόρφωσης των δημοσιογράφων και του τεχνικού προσωπικού τους, καθώς και τρόπους εγκαθίδρυσης συνεργασίας μεταξύ των περιφερειακών ενώσεων πρακτορείων ειδήσεων στις οποίες το ΚΥΠΕ και το IRNA ανήκουν, συζήτησαν στη Λευκωσία ο Διευθυντής του ΚΥΠΕ Θέμης Θεμιστοκλέους και ο Γενικός Διευθυντής του IRNA Φερεϊντούν Βερντινεζιάτ, στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης αντιπροσωπείας του IRNA στην Κύπρο, που ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα.

    Σχέδιο μνημονίου που προτείνεται να αποτελέσει προσθήκη στη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΚΥΠΕ και IRNA, η οποία υπεγράφη πέρσι στην Τεχεράνη, αναφέρει ότι οι διευθυντές των δύο πρακτορείων θα μελετήσουν από κοινού την εισαγωγή της σύγχρονης τεχνολογίας των πολυμέσων, καθώς και της προσφοράς στους συνδρομητές τους νέων υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου.

    (ΚΥΠΕ/ΘΘ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ημέρα Κοινοπολιτείας

    ΚΥΠΕ 12/03/2001

    Παρόλα τα προβλήματα που η νεολαία μας αντιμετωπίζει στο σημερινό κόσμο, εξακολουθεί να προχωρεί με ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον, τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης στο μήνυμά του με την ευκαιρία της Ημέρας της Κοινοπολιτείας, της οποίας η προσφορά της στον αγώνα της Κύπρου για δίκαιη λύση στο Κυπριακό είναι ανεκτίμητη, όπως είπε.

    Σημειώνοντας την προσήλωση της κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου στα ιδεώδη και στις αρχές της Κοινοπολιτείας και επαναβεβαιώνοντας την υπόσχεση για περαιτέρω σύσφιγξη των δεσμών φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τα κράτη-μέλη της Κοινοπολιτείας, ο Πρόεδρος Κληρίδης αναφέρθηκε στον αγώνα της Κύπρου ενάντια στο πρόβλημα της διαίρεσης που δημιουργήθηκε με την τουρκική εισβολή το 1974, σημειώνοντας ότι "η νέα γενιά δεν έχει χάσει την πίστη στον αγώνα για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, η οποία θα μπορέσει να φέρει την ειρήνη και την ευημερία σ' ολόκληρο τον πληθυσμό του νησιού".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)

    [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Ελληνας ΥΠΕΞ

    ΚΥΠΕ - 12/3/2001

    Το Κυπριακό και η ενταξιακή πορεία της Κύπρου ήταν στο επίκεντρο εις βάθους συζήτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου, το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, που διήρκησε γύρω στη μία ώρα, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την "πολύ στενή συνεργασία" των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Προέδρου Κληρίδη στην Ελλάδα για διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [07] ΑΚΕΛ - Ψηφοδέλτιο Επαρχίας Λάρνακας

    ΚΥΠΕ - 12/3/2001

    Το ΑΚΕΛ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο της Επαρχίας Λάρνακας του ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, οι υποψήφιοι είναι οι Σωτήρης Αρνος, γεωπόνος, Θάσος Μιχαηλίδης, εκπαιδευτικός (νυν βουλευτής), Πανίκος Σταυριανός, ιατροδικαστής, Δώρος Χριστοδουλίδης, ιατρός - καρδιολόγος (νυν βουλευτής) και Στέλλα Χρίστου, Επαρχιακή Γραμματέας της ΠΟΓΟ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [08] Νορβηγοί βουλευτές - Κύπρος - Επίσκεψη

    ΚΥΠΕ - 12/3/2001

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών του Νορβηγικού Κοινοβουλίου Einar Steensnaes και ο Γραμματέας και Β΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Haakon Blankenborg θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο μεταξύ 27 και 30 Μαρτίου 2001, επίσημη ανακοίνωση αναφέρει.

    Την αντιπροσωπεία θα συνοδεύουν ο Γενικός Διευθυντής του Νορβηγικού Υπουργείου Εξωτερικών Svein Saether και υπηρεσιακοί παράγοντες του Κοινοβουλίου της Νορβηγίας.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [09] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Ρωσία

    ΚΥΠΕ - 12/3/2001

    Η Ρωσία είναι "ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στο κυπριακό πρόβλημα", δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, τονίζοντας "ότι η ρωσική εμπλοκή στην προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού προβλήματος δεν είναι απλώς επιθυμητή αλλά επιβάλλεται".

    Ο κ. Κυπριανού προέβη σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για τη Μόσχα, επικεφαλής διακομματικής αντιπροσωπείας για εκτέλεση τετραήμερης επίσημης επίσκεψης με πρόσκληση του Προέδρου της Ρωσικής Δούμας Γκενάντι Σελεσνιόφ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [10] (K) ΥΠΕΞ Ελλάδας - Πρόεδρος ΕΔΗ

    ΚΥΠΕ - 12/3/2001

    Λεπτομέρειες τεχνικής φύσης για την προώθηση της ενταξιακής πορεία της Κύπρου και κατά τις επόμενες προεδρίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συζήτησαν σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου με τον Πρόεδρο των Ενωμένων Δημοκρατών (ΕΔΗ) Γιώργο Βασιλείου με στόχο τον προγραμματισμό και το συντονισμών των ενεργειών Κύπρου - Ελλάδας.

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τον κ. Βασιλείου, ο οποίος από την πλευρά του μίλησε για πλήρη συναντίληψη και είπε πως η μόνη λύση που μπορεί η Ευρώπη να αποδεκτεί στο Κυπριακό είναι η ομοσπονδία.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [11] (Κ) ΔΗΣΥ - Επιτροπή Ασφάλειας και Αμυνας ΕΛΚ - Κύπρος

    ΚΥΠΕ - 12/03/2001

    Η Κύπρος θα φιλοξενήσει, μετά από πρόσκληση του ΔΗΣΥ, τη συνεδρία της Επιτροπής Ασφάλειας και Αμυνας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 - 17 Μαρτίου,

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, κατά τη συνεδρία η επιτροπή θα ενημερωθεί και για τη συνεισφορά της Κύπρου στον υπό δημιουργία ευρωπαϊκό στρατό από τους αρμόδιους ανώτερους αξιωματικούς του Υπουργείου Αμυνας και θα επισκεφθεί την αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο, η οποία όπως όλα τα αεροδρόμια, λιμάνια και ραντάρ της Εθνικής Φρουράς θα είναι στη διάθεση του ευρωστρατού για σκοπούς αξιοποίησής τους σε περίπτωση αποστολών στην περιοχή.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [12] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Σύσκεψη για Αστυνομία

    ΚΥΠΕ - 12/03/2001

    Στη σύσταση επιτροπής η οποία θα μελετήσει την έκθεση για την κυπριακή αστυνομία που ετοίμασαν Βρετανοί εμπειρογνώμονες προχωρεί η κυβέρνηση.

    Το θέμα απασχόλησε σημερινή σύσκεψη, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη κατά την οποία τέθηκε επίσης επί τάπητος το θέμα της κακομεταχείρισης κατοικίδιων ζώων, το οποίο θα απασχολήσει και την προσεχή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ ο Πρόεδρος Κληρίδης έδωσε οδηγίες για λήψη αυστηρότερων μέτρων από την αστυνομία στο θέμα αυτό.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [13] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - ΚΟΕ - Επίσκεψη

    ΚΥΠΕ - 12/03/2001

    Στον τομέα του εθελοντισμού με ευπρόσδεκτη και τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων θα επικεντρωθεί η προσπάθεια της Κύπρου για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, τους οποίους διοργανώνει η Ελλάδα.

    Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) Κίκης Λαζαρίδης, υποδεχόμενος σήμερα στα γραφεία της Επιτροπής τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου και τους Ελληνες Ολυμπιονίκες που τον συνοδεύουν, Ακάκιο Κακιασβίλι, Μιχάλης Μουρούτσο και Κώστα Θάνο.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [14] (K) Κίνημα Οικολόγων - Κλωνοποίηση

    ΚΥΠΕ - 12/03/2001

    Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών με ανακοίνωσή του εκφράζει υποστήριξη στην κίνηση των Κυπρίων επιστημόνων γενετιστών "οι οποίοι κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για την αφελή αντιμετώπιση της κυβέρνησης" όσον αφορά την άδεια κλωνοποίησης ανθρωπίνων όντων στην Κύπρο και σημειώνει ότι "η κλωνοποίηση και ιδιαίτερα των ανθρωπίνων όντων άπτεται σοβαρών ηθικών προβλημάτων και σαν τέτοια δεν θα πρέπει να αφεθεί να προχωρήσει σε καμιά χώρα".

    Το Κίνημα καλεί την κυβέρνηση να αγνοήσει την πρόκληση της "κυπριακής πρωτιάς" στην κλωνοποίηση παιδιού και να αφήσει τη διεθνή επιστημονική κοινότητα να προχωρήσει με τη διερεύνηση των προβληματιστών της σε σχέση με τις επιπτώσεις της εξέλιξης της κλωνοποίησης στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα του ανθρωπίνου είδους.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [15] (Κ) Κύπριος Μητροπολίτης - Ζιμπάμπουε

    ΚΥΠΕ - 12/03/2001

    Ο Κύπριος Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Οικονομόπουλος χειροτονήθηκε χθες σε Μητροπολίτη της Ζιμπάμπουε κατά τη διάρκεια τελετής στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στην Αλεξάνδρεια.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρος απευθυνόμενος στον ψηφισμένο Μητροπολίτη αφού τον συνεχάρη για την ανύψωσή του στο βαθμό της αρχιεροσύνης, εξήρε μεταξύ άλλων τη μακρά και ευδόκιμο διακονία του επί 20 και πλέον έτη στη Νότιο Αφρική.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [16] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - ΓΓ ΑΚΕΛ

    ΚΥΠΕ - 12/03/2001

    Την εκτίμηση ότι Ε/Κ και Τ/Κ στη συντριπτική πλειοψηφίας τους υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου, κάτι που εκφράζεται στα κόμματα της Κύπρου, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι αυτό το θετικό μήνυμα θα διαβιβάσει στους κοινοτικούς εταίρους της Αθήνας.

    Σε δηλώσεις ύστερα από σημερινή συνάντηση στη Λευκωσία με το ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Παπανδρέου είπε πως έγινε μια χρήσιμη και σε βάθος συζήτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου και χαρακτήρισε τις σκέψεις που άκουσε "πολύ χρήσιμες", ενώ επικρότησε τις όποιες προσπάθειες γίνονται για διαμόρφωση γεφυρών επικοινωνίας και συνεργασίας με τους Τ/Κ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [17] (Κ) Επίσκεψη ΥΦΕΞ Βρετανίας - Πρόγραμμα επαφών

    ΚΥΠΕ - 12/03/2001

    Φθάνει αύριο το βράδυ στην Κύπρο ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Κιθ Βαζ για διήμερη επίσκεψη κατά την οποία θα γίνει δεκτός την Τετάρτη το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα επαφών του, θα επισκεφθεί τους Βρετανούς ειρηνευτές στην ουδέτερη ζώνη αμέσως μετά την πρωινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [18] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    ΚΥΠΕ - 12/03/2001

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           202,18 (-0,93)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  6.042.764
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20             3.887.962    855,76 (-1,50)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £  1.705.146    215,81 (-1,83)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
        Οργανισμοί                £    305.279    194,33 (-0,53)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     27.888     79,94 (-1,56)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £    167.090     73,38 (-0,34)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    261.019    138,14 ( 1,09)
    Εμπορικές Εταιρείες           £    231.328     52,88 ( 0,17)
    Υπεράκτιες Εταιρείες          £          0    105,00 ( 0,00)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     95.532     67,24 ( 0,34)
    Ετ. Πληροφορικής              £  1.310.465     54,06 (-1,89)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    154.906     38,46 (-1,49)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
        Ψαριών                    £     32.813     71,30 ( 1,49)
    Ξενοδοχεία                    £    467.559     94,97 ( 0,42)
    Αλλες Εταιρείες               £    886.313    239,75 ( 0,04)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.

    (KYΠΕ/MA)

    [19] (Κ) Βρετανία - Κύπρος - ΕΕ - Ενταξη

    ΚΥΠΕ - 12/03/2001

    Η Βρετανία υποστηρίζει σθεναρά την αίτηση της Κύπρου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει σε δήλωσή του ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ, σχολιάζοντας επιστολή του Συντηρητικού Ευρωβουλευτή Ντάνιελ Χάνναν, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Βρετανικής εφημερίδας "The Guardian".

    "Αν ο Γουίλιαμ Χέιγκ (ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος) επιθυμεί να θεωρείται φίλος της Κύπρου, δεν πρέπει να έχει σχέσεις με εκείνους που έχουν ασυνήθεις αντικυπριακές απόψεις", τονίζει ο κ. Κουκ.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 12 March 2001 - 14:43:32 UTC