Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-02-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΠΟΕΛ - Καλαθόσφαιρα - Κύπελλο
  • [02] Πρόεδρος Κληρίδης - Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές
  • [03] Κατεχόμενα - Οικονομική κρίση
  • [04] ΑΚΕΛ - Κατσουρίδης - Τουρκική κρίση
  • [05] Κύπρος - ΗΑΕ - Μνημόνιο συνεργασίας
  • [06] ΑΚΕΛ - Κατσουρίδης - Κυβέρνηση - Κυπριακό
  • [07] Εκπρόσωπος - Κυπριακό - Διαδικασία
  • [08] Εκπρόσωπος - Συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας
  • [09] Πρόεδρος Βουλής - Υπόθεση Τζιακούρμα - Νέο διάβημα
  • [10] Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
  • [11] Εκπρόσωπος - Προτάσεις Προέδρου ΔΗΚΟ
  • [12] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

  • [01] (Κ) ΑΠΟΕΛ - Καλαθόσφαιρα - Κύπελλο

    ΚΥΠΕ - 23/02/2001

    Το ΑΠΟΕΛ ανακηρύχθηκε κυπελλούχος στην καλαθόσφαιρα για το 2001 αφού η δικαστική επιτροπή της κυπριακής ομοσπονδίας καλαθόσφαιρας κατακύρωσε υπέρ του το διακοπέντα αγώνα του με την ΑΕΛ με 20 - 0.

    Η δικαστική επέβαλε στον προπονητή της ΑΕΛ Βασίλη Φραγκιά την ποινή του αποκλεισμού του από τους αγωνιστικούς χώρους για διάστημα τριών μηνών.

    Επέβαλε επίσης ποινές αποκλεισμού στον καλαθοσφαιριστή Γιώργο Παλάλα από τέσσερις αγωνιστικές και στον Μιχάλη Λουκά από δύο αγωνιστικές.

    Η ΑΕΛ θα δώσει τέσσερις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές

    ΚΥΠΕ - 23/02/2001

    Τα μέλη της αντιπροσωπείας της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ομάδας Ενρίκε Κρέσπο, που βρίσκονται στην Κύπρο, έγιναν σήμερα το πρωί δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    Η αντιπροσωπεία συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσο Λυσσαρίδη, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Κινήματος Γιαννάκη Ομήρου και τον Πρέσβη της ΕΕ στην Κύπρο Ντονάτο Κιαρίνι.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Κατεχόμενα - Οικονομική κρίση

    ΚΥΠΕ - 23/02/2001

    Μετά την Τουρκία οικονομική κρίση έχει ξεσπάσει και στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, όπου το δολάριο ξεπερνά το ένα εκατομμύριο λίρες Τουρκίας από τις 670 χιλιάδες που ήταν την αρχή της εβδομάδας, ενώ η λίρα Κύπρου από ένα εκατομμύριο 35 χιλιάδες, που ήταν, εκτοξεύτηκε στο ένα εκατομμύριο 280 χιλιάδες λίρες Τουρκίας.

    Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επέκρινε την ψευδοκυβέρνηση συνασπισμού των κατεχομένων για την οικονομική της πολιτική και τις επιρρίπτει ευθύνες που επιμένει στην υλοποίηση των προνοιών της δέσμης οικονομικών μέτρων που επιβάλλει στα κατεχόμενα η Τουρκία.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΑ/ΓΠ)

    [04] (Κ) ΑΚΕΛ - Κατσουρίδης - Τουρκική κρίση

    ΚΥΠΕ - 23/02/2001

    Η τουρκική ανάμιξη στο Κυπριακό, που αρχίζει από τα τέλη της δεκαετίας του '40, έχει αποδείξει ότι η τουρκική πολιτική στο Κυπριακό δεν επηρεάζεται ούτε από εξωγενείς ούτε από ενδογενείς παράγοντες της Τουρκίας και η κεντρική στρατηγική γραμμή της μένει αναλλοίωτη, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης, σχολιάζοντας την κρίση στην Τουρκία.

    Ο κ. Κατσουρίδης είπε ότι εάν η τουρκική κρίση επηρεάσει το Κυπριακό, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις. Εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο η εσωτερική κρίση στην Τουρκία θα επηρεάσει τις σχέσεις της με την Ευρώπη.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Κύπρος - ΗΑΕ - Μνημόνιο συνεργασίας

    ΚΥΠΕ - 23/02/2001

    Την αύξηση των πτήσεων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς την Κύπρο, σε τέσσερις εβδομαδιαίως περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα των αερομεταφορών που υπέγραψαν σήμερα στη Λευκωσία ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων τςη Κύπρου Βάσος Πύργος και ο Υφυπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mohamed Yahya Al-Sueweidi.

    Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο κ. Πύργος εξέφρασε την ευχή όπως η συνεργασία των δύο χωρών συνεχιστεί, ώστε να επωφεληθούν οι ήδη καλές σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα των αερομεταφορών.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [06] (Κ) ΑΚΕΛ - Κατσουρίδης - Κυβέρνηση - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 23/02/2001

    Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση "έχει κουράσει με τους ακροβατισμούς και τους πειραματισμούς" της στο Κυπριακό.

    Επικρίνοντας την πολιτική της κυβέρνησης ως "πολιτική απουσίας και διευκόλυνσης των ενεργειών του ξένου παράγοντα και της Τουρκίας", ο κ. Κατσουρίδης αναφέρθηκε σε "ενταφιασμό των ιδεών Γκάλι, υιοθέτηση ύποπτων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης", ενώ χαρακτήρισε ως "φιάσκο" το χειρισμό της κυβέρνησης στο θέμα των S300.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Κυπριακό - Διαδικασία

    ΚΥΠΕ - 23/02/2001

    Η κυβέρνηση έχει κάποιες πληροφορίες περί προσπαθειών αλλαγής της διαδικασίας των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, όμως σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών δεν εκδηλώνεται τέτοια πρόθεση αφού, αντίθετα, ο ΓΓ επιμένει στη συνέχιση της παρούσας διαδικασίας.

    Αυτό προκύπτει από σημερινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου, ο οποίος ταυτόχρονα επανέλαβε ότι "η κυβέρνηση έχει σταθερή και αμετακίνητη θέση ότι δεν συγκατατίθεται στην αλλαγή της διαδικασίας για το Κυπριακό και έχει φροντίσει με ποικίλους διπλωματικούς και πολιτικούς τρόπους να στείλει αυτό το μήνυμα".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [08] (Κ) Εκπρόσωπος - Συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας

    KYΠΕ - 23/02/2001

    "Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κατά πάγια πρακτική, θέτει σε κάθε δυνατότητα που έχει το Κυπριακό και το εγείρει με αποφασιστικότητα προς την κατεύθυνση του να σπάσει το αδιέξοδο", δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

    "Δεν έχω καμία αμφιβολία", πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος, "ότι ο κ. Παπανδρέου θα συνεχίσει την ίδια πολιτική και ασφαλώς θα ενημερωθεί η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση αυτών των επαφών".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [09] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Υπόθεση Τζιακούρμα - Νέο διάβημα

    ΚΥΠΕ - 23/02/2001

    Εκ νέου έκκληση στους προέδρους κοινοβουλευτικών οργανισμών να ασκήσουν την επιρροή τους προς την τουρκική πλευρά για άμεση απελευθέρωση του Πανίκου Τζιακούρμα έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού.

    Ανάλογη επιστολή ο Πρόεδρος της Βουλής απέστειλε σήμερα στον Υπατο Αρμοστή της Βρετανίας στην Κύπρο Εντουαρντ Κλέι και σε όλους τους πρέσβεις και σε επιτετραμμένους των χωρών που είναι διαπιστευμένοι και έχουν έδρα την Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [10] (Κ) Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος

    ΚΥΠΕ - 23/02/2001

    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο στις 23/2/2001, ενδεικτικά οι ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων έναντι της Κυπριακής Λίρας διαμορφώθηκαν ως εξής:

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
          Γεν Iαπωνίας               181,7067        183,1603
          Δολ. Αυστραλίας              2,9799          3,0037
          Δολ. Καναδά                  2,3967          2,4158
          Κορώνες Δανίας              12,8305         12,9331
          Κορώνες Νορβηγίας           14,1656         14,2789
          Κορώνες Σουηδίας            15,5508         15,6752
          Φράγκα Eλβετίας              2,6361          2,6571
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [11] (Κ) Εκπρόσωπος - Προτάσεις Προέδρου ΔΗΚΟ

    ΚΥΠΕ - 23/02/2001

    Η κυβέρνηση θα περιμένει να δει κατά συγκεκριμένο τρόπο την πρόταση του Προέδρου του ΔΗΚΟ Τάσσου Παπαδόπουλου για το διορισμό Επιτρόπου, ο οποίος θα επιβλέπει την εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, όπως δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπός της Μιχάλης Παπαπέτρου, ο οποίος επεσήμανε ωστόσο ότι "η κυβέρνηση δεν μπορεί να συλλάβει ή να κατανοήσει την ακριβή διάσταση του τι εννοεί ο κ. Παπαδόπουλος".

    Ο Εκπρόσωπος εξήγησε ότι αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι "τη στενή εποπτεία αναφορικά με την εναρμόνιση και με την ενταξιακή μας πορεία ασκεί η ίδια η Βουλή και ειδικότερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της οποίας προΐσταται ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος παίζει ένα σημαντικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [12] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    ΚΥΠΕ - 23/02/2001

    Επίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας για πράξεις άμεσης παράδοσης

    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 23/2/2001 διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:

    Τηλεγραφικά Εμβάσματα

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7214          1,7317
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5596          1,5689
    Λίρα Αγγλίας                     1,0800          1,0864
    -----------------------------------------------------------------
    
             Τιμές των εθνικών νομισμάτων των χωρών της ΟΝΕ
                 έναντι της Κυπριακής Λίρας με βάση τις
                      αμετάκλητες ισοτιμίες τους
                   -----------------------------------
    
                                     Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δραχμή Ελλάδας                   586,5700        590,0800
    Εσκούδος Πορτογαλίας             345,1097        347,1747
    Λίρες Ιρλανδίας                    1,3557          1,3638
    Λιρέττα Iταλίας                3.333,0952      3.353,0388
    Μάρκο Γερμανίας                    3,3668          3,3869
    Μάρκα Φιλλανδίας                  10,2350         10,2962
    Πεσέτα Ισπανίας                  286,4169        288,1306
    Σελλίνι Αυστρίας                  23,6870         23,8287
    Φιορίνι Ολλανδίας                  3,7935          3,8162
    Φράγκο Βελγίου                    69,4411         69,8566
    Φράγκο Γαλλίας                    11,2916         11,3592
    Φράγκο Λουξεμβούργου              69,4411         69,8566
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 23 February 2001 - 13:02:04 UTC