Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-02-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο
  • [02] Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος - Επίσκεψη Ελλαδιτών Υπουργών
  • [03] Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ΟΥΝΕΣΚΟ - Χριστοφίδης - Πρόεδρος
  • [04] Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ΟΥΝΕΣΚΟ -Χριστοφίδης- Πρόεδρος (2)
  • [05] Οζγκιούρ - Τ/Κ - Μετανάστευση
  • [06] Τουρκία - Ψευδοκράτος - Οικονομική βοήθεια
  • [07] Πρόεδρος Δημοκρατίας - ΗΠΑ - Κυπριακό
  • [08] Πρόεδρος Κληρίδης - Γιώργος Βασιλείου
  • [09] ΕΔΗ - Θεμιστοκλέους - Εκλογές - Υποψηφιότητα Βασιλείου
  • [10] Υπουργοί Ελλάδας - Συναντήσεις
  • [11] Εκπρόσωπος - ΗΠΑ - Απεσταλμένος
  • [12] Εκπρόσωπος - Τουρκική πλευρά - Ενταση - Δημοσίευμα
  • [13] Εκπρόσωπος - Ρωσία - Δημοσίευμα
  • [14] Σπουδαστές Σχολής Πολέμου - Κύπρος
  • [15] Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος - Υπουργός Οικονομικών
  • [16] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [17] Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
  • [18] Χρηματιστήριο - Ανοδος

  • [01] Ποδόσφαιρο

    ΚΥΠΕ - 19/2/2001

    Ομόνοια και ΑΕΛ συνεχίζουν να μοιράζονται, έχοντας από 41 βαθμούς, την πρώτη θέση στην Α' Κατηγορία του Παγκύπριου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος μετά την ολοκλήρωση χθες της 19ης αγωνιστικής.

    Κατά τους χθεσινούς αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Διγενής- Ανόρθωση 1 - 2 ΑΕΚ - Απόλλωνας 1 - 1

    Η Ομόνοια με καλύτερη αναλογία τερμάτων βρίσκεται πρώτη στον πίνακα της βαθμολογίας με δεύτερη την ΑΕΛ. Ακολουθούν στην τρίτη και τέταρτη θέση η Ανόρθωση και ο Ολυμπιακός που έχουν από 38 βαθμούς ενώ στην πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση βρίσκονται αντίστοιχα η ΑΕΚ, ο Απόλλωνας και το ΑΠΟΕΛ που έχουν από 31 βαθμούς. Ακολουθούν ο Εθνικός Αχνας με 23 βαθμούς και η Αθλητική Ενωση Πάφος με 22 βαθμούς. Στη δέκατη και εντέκατη θέση βρίσκονται η Σαλαμίνα και η Δόξα που έχουν από 20 βαθμούς και ακολουθεί η Ενωση με 16 βαθμούς. Στις δυο τελευταίες θέσεις παραμένουν ο Διγενής και ο Αρης που έχουν από 5 και 4 βαθμούς αντίστοιχα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [02] Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος - Επίσκεψη Ελλαδιτών Υπουργών

    ΚΥΠΕ - 19/2/2001

    Εφθασαν χθες βράδυ στην Κύπρο για πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης οι Ελλαδίτες Υπουργοί Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης και Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Οικονομικών Τάκη Κληρίδη, για να εξετάσουν και να αξιολογήσουν τη μέχρι τώρα υλοποίηση του προγράμματος Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος.

    Οπως δήλωσε ο κ. Κληρίδης υποδεχόμενος τον κ. Πασχαλίδη, ο οποίος αφίχθηκε από τη Θεσσαλονίκη, "κυριότερος σκοπός αυτής της επίσκεψης είναι η εξέταση του προγράμματος αυτού που έχει εγκαθιδρυθεί, προχωρεί και ενισχύεται".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [03] Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ΟΥΝΕΣΚΟ - Χριστοφίδης - Πρόεδρος

    ΚΥΠΕ - 19/2/2001

    Πρώτος Πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ΟΥΝΕΣΚΟ εξελέγη χθες, στο Μπούστενι της Ρουμανίας, ο βουλευτής και Α΄ Αντιπρόεδρος των ΕΔΗ Γιώργος Χριστοφίδης.

    Στη διάσκεψη αυτή της Ομοσπονδίας είχαν προσκληθεί όλα τα ευρωπαϊκά κράτη που έχουν μη κυβερνητική δραστηριότητα στους τομείς της ΟΥΝΕΣΚΟ, εγκρίθηκε το καταστατικό και εξελέγη το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [04] Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ΟΥΝΕΣΚΟ -Χριστοφίδης- Πρόεδρος (2)

    ΚΥΠΕ - 19/2/2001

    Η τιμητική θέση στην οποία εξελέγη η Κύπρος, να έχει δηλαδή την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδέσμων ΟΥΝΕΣΚΟ, αποτελεί ένα μήνυμα ότι η παγκόσμια αυτή οργάνωση, αλλά και η Ευρώπη η ίδια δεν θα επιτρέψουν να συνεχίζεται η κατοχή μέρους της Κύπρου από την Τουρκία, χωρίς να επιδιώξει την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και όλων όσων ανήκουν στον κυπριακό λαό.

    Αυτό δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ από τη Ρουμανία ο βουλευτής και Α΄ Αντιπρόεδρος των ΕΔΗ Γιώργος Χριστοφίδης, ο οποίος εξελέγη χθες στο Μπούστενι της Ρουμανίας ως ο πρώτος Πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ΟΥΝΕΣΚΟ, προσθέτοντας ότι θεωρεί "μεγάλη αυτή την επιτυχία της Κύπρου να προδρεύει της ομάδας των κρατών της Ευρώπης στον τομέα της μη κυβερνητικής δράσης που αφορά τα ιδεώδη της ΟΥΝΕΣΚΟ".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [05] Οζγκιούρ - Τ/Κ - Μετανάστευση

    ΚΥΠΕ - 19/2/2001

    Στο γεγονός ότι την περίοδο από το 1963 μέχρι την τουρκική εισβολή μετανάστευσαν μόνο έξι χιλιάδες Τουρκοκύπριοι, ενώ από το 1974 μέχρι σήμερα μετανάστευσαν κάπου 50 χιλιάδες, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Τ/Κ πολιτικός Οζγκέρ Οζγκιούρ, αποδίδοντας την τάση αυτή στη μη λύση του Κυπριακού και τις τουρκικές θέσεις υπέρ της διαίρεσης και της διχοτόμησης.

    Σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, σε επίσκεψή του στα γραφεία του Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας, στα κατεχόμενο Τρίκωμο, ο κ. Οζγκιούρ τόνισε ότι στην πολιτική απαιτείται αλήθεια και επέκρινε τους Μπουλέντ Ετζεβίτ και Ραούφ Ντενκτάς γιατί δεν είναι σταθεροί στις θέσεις τους.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΑ/ΓΠ)

    [06] (Κ) Τουρκία - Ψευδοκράτος - Οικονομική βοήθεια

    ΚΥΠΕ - 19/2/2001

    Ο Βοηθός Υφυπουργός Προεδρίας και Κυβερνήσεως της Τουρκίας Σελτζιούκ Πολάρ δήλωσε ότι η Αγκυρα στηρίζει τη δέσμη οικονομικών μέτρων που εφαρμόζει το ψευδοκράτος και θα το βοηθήσει με οικονομική βοήθεια 105 εκατομμυρίων δολαρίων για το έτος 2001.

    Σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, ο Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι το ποσό αυτό δεν είναι οριστικό και ότι σύμφωνα με τις ανάγκες ίσως απαιτηθεί αύξησή του.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΑ/ΓΠ)

    [07] Πρόεδρος Δημοκρατίας - ΗΠΑ - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 19/2/2001

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι το Κυπριακό βρίσκεται στις προτεραιότητες της νέας αμερικανικής διακυβέρνησης, ύστερα όμως από την κατάσταση στον Κόλπο και τη Μέση Ανατολή.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν η κυπριακή κυβέρνηση έχει κάποιο καινούργιο σχέδιο για να βοηθήσει τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι "η κυπριακή κυβέρνηση έχει κάνει διάφορες σκέψεις οι οποίες όμως δεν είναι προς δημοσίευση".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [08] Πρόεδρος Κληρίδης - Γιώργος Βασιλείου

    ΚΥΠΕ - 19/2/2001

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δεν έχει πρόθεση να διορίσει άλλο άτομο στη θέση του επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου για ένταξη στην ΕΕ γιατί δεν θεωρεί ασυμβίβαστο ο επικεφαλής της ομάδας Γιώργος Βασιλείου να έχει παράλληλα και το χρίσμα του βουλευτή.

    Αυτό ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ο ίδιος ο Πρόεδρος Κληρίδης, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον προτίθεται να αντικαταστήσει τον κ. Βασιλείου εφόσον κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής των ΕΔΗ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [09] (K) Υπουργοί Ελλάδας - Συναντήσεις

    ΚΥΠΕ - 19/2/2001

    Την εκτίμηση ότι κατά το 2001 οι κοινές προσπάθειες που καταβάλλουν Κύπρος και Ελλάδα "θα μας φέρουν πιο κοντά στη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού", εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης, ενώ από την πλευρά του ο Υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης επεσήμανε ότι η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να διευρύνει τα σύνορα της ΕΕ προς ανατολάς εφόσον συντονίσει το βηματισμό της προς την κατεύθυνση της νέας προοπτικής που δημιουργήθηκε μετά τη Σύνοδο Κορυφής στο Ελσίνκι.

    Οι δυο Υπουργοί μιλούσαν στα ΜΜΕ ύστερα από συνάντηση σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στο Υπουργείο Εξωτερικών. Αργότερα μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [10] (Κ) ΕΔΗ - Θεμιστοκλέους - Εκλογές - Υποψηφιότητα Βασιλείου

    ΚΥΠΕ - 19/2/2001

    Στην κυβέρνηση παραμένει ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι δεν θα κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές.

    Ο κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος είναι Γενικός Γραμματέας των Ενωμένων Δημοκρατών (ΕΔΗ), θεωρεί επίσης απόλυτα λογική και φυσιολογική εξέλιξη την κάθοδο στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές του Προέδρου του κόμματος και Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, Γιώργου Βασιλείου, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ΕΔΗ.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [11] Εκπρόσωπος - ΗΠΑ - Απεσταλμένος

    ΚΥΠΕ - 19/2/2001

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε σήμερα ότι αυτό που έχει σημασία είναι να διαφανεί πώς θα εξελιχθεί η πολιτική της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ στο Κυπριακό και εάν η χώρα αυτή έχει την πολιτική βούληση να ασκήσει πιέσεις και όχι εάν θα έχει ή όχι ειδικό απεσταλμένο.

    Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ θα καταργήσουν το θεσμό του προεδρικού απεσταλμένου για το Κυπριακό και σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση εκτιμά πως αυτό σημαίνει υποβάθμιση του αμερικανικού ενδιαφέροντος, ο Εκπρόσωπος επικαλέστηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται για μια γενική πολιτική της κυβέρνησης Μπους και κατόπιν όρου του νέου Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [12] Εκπρόσωπος - Τουρκική πλευρά - Ενταση - Δημοσίευμα

    ΚΥΠΕ - 19/2/2001

    "Δεν υπάρχει καμιά πληροφορία ότι υπάρχει σχέδιο δημιουργίας έντασης ή αναταραχής στην Κύπρο", από την τουρκική πλευρά, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος".

    Αναφέροντας ότι αυτή είναι και η εκτίμηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον του οποίου έθεσε υπόψη το δημοσίευμα, ο κ. Παπαπέτρου επεσήμανε ότι "απ' εκεί και πέρα το να γίνονται προσπάθειες για δημιουργία πολιτικού κόστους ή για να εκφοβιστεί η Ευρώπη για το ενδεχόμενο ένταξης της Κύπρου αυτό είναι διαφορετικό πράγμα".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [13] Εκπρόσωπος - Ρωσία - Δημοσίευμα

    ΚΥΠΕ - 19/2/2001

    Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη στάση της Ρωσίας στο Κυπριακό, εξέφρασε σήμερα ο Εκπρόσωπός της Μιχάλης Παπαπέτρου, διαψεύδοντας δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας "Επενδυτής", η οποία, σύμφωνα με το δημοσιογράφο, αναφέρεται σε αλλαγή της ρωσικής πολιτικής προς τις θέσεις των ΗΠΑ και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι επισκέψεις Κυπρίων πολιτικών στη Μόσχα.

    "Δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για αλλαγή της ρωσικής στάσης. Η κυβέρνηση είναι πολύ ευχαριστημένη από τον τρόπο που εκφράζεται η ρωσική στάση στο Κυπριακό", δήλωσε ο κ. Παπαπέτρου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [14] Σπουδαστές Σχολής Πολέμου - Κύπρος

    ΚΥΠΕ - 19/02/2001

    Σπουδαστές της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου της Ελλάδας έφθασαν σήμερα στην Κύπορ για πενθήμερη επίσκεψη. Επικεφαλής είναι ο Διοικητής της Σχολής, Υποστράτηγος Σπαχίδης Πρόδρομος.

    Αύριο στις 8 το πρωί οι σπουδαστές θα συναντηθούν στο ΓΕΕΦ με τον Υπουργό Αμυνας Σωκράτη Χάσικο.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [15] Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος - Υπουργός Οικονομικών

    ΚΥΠΕ - 19/2/2001

    Με ομιλίες του Υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Τάκη Κληρίδη και των Ελλαδιτών Υπουργών Μακεδονίας - Θράκης Γιώργου Πασχαλίδη και Αιγαίου Νίκου Σηφουνάκη και με την παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστα Θεμιστοκλέους, άρχισε σήμερα το πρωί τις εργασίες της, στο ξενοδοχείο "Χίλτον", η Μικτή Επιτροπή Αξιολόγησης του προγράμματος "Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος", το οποίο θα εξετάσει 330 προτάσεις από 115 φορείς, οι οποίες αναφέρονται σε θέματα παιδείας, πολιτισμού και περιβάλλοντος.

    Ο συνολικός προϋπολογισμός του Προγράμματος κατά την τρέχουσα διετία εφαρμογής του (2001-2002), όπως είπε ο κ. Κληρίδης, έχει καθοριστεί γύρω στις 420.000 λίρες, από τις οποίες η Κύπρος θα συνεισφέρει το ένα τρίτο.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [16] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    ΚΥΠΕ - 19/2/2001

    Επίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας για πράξεις άμεσης παράδοσης

    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 19/2/2001 διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:

    Τηλεγραφικά Εμβάσματα

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7212          1,7315
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5850          1,5945
    Λίρα Αγγλίας                     1,0909          1,0974
    -----------------------------------------------------------------
    
             Τιμές των εθνικών νομισμάτων των χωρών της ΟΝΕ
                 έναντι της Κυπριακής Λίρας με βάση τις
                      αμετάκλητες ισοτιμίες τους
                   -----------------------------------
    
                                     Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δραχμή Ελλάδας                   586,5000        590,0100
    Εσκούδος Πορτογαλίας             345,0696        347,1346
    Λίρες Ιρλανδίας                    1,3556          1,3637
    Λιρέττα Iταλίας                3.332,7079      3.352,6515
    Μάρκο Γερμανίας                    3,3664          3,3865
    Μάρκα Φιλλανδίας                  10,2338         10,2950
    Πεσέτα Ισπανίας                  286,3836        288,0974
    Σελλίνι Αυστρίας                  23,6842         23,8260
    Φιορίνι Ολλανδίας                  3,7930          3,8157
    Φράγκο Βελγίου                    69,4330         69,8485
    Φράγκο Γαλλίας                    11,2903         11,3579
    Φράγκο Λουξεμβούργου              69,4330         69,8485
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [17] (Κ) Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος

    ΚΥΠΕ - 19/2/2001

    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο στις 19/2/2001, ενδεικτικά οι ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων έναντι της Κυπριακής Λίρας διαμορφώθηκαν ως εξής:

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
          Γεν Iαπωνίας               183,4416        184,9091
          Δολ. Αυστραλίας              2,9890          3,0129
          Δολ. Καναδά                  2,4391          2,4586
          Κορώνες Δανίας              12,8314         12,9340
          Κορώνες Νορβηγίας           14,0948         14,2075
          Κορώνες Σουηδίας            15,4528         15,5764
          Φράγκα Eλβετίας              2,6401          2,6612
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [18] Χρηματιστήριο - Ανοδος

    ΚΥΠΕ - 19/2/2001

    Συνέχεια στα χαμόγελα των επενδυτών έδωσε η σημερινή πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, καθώς ο Γενικός Δείκτης Τιμών κατέγραψε σημαντική αύξηση, την τέταρτη κατά σειρά, τεσσάρων μονάδων ή της τάξης του 2,01%.

    Μεγαλύτερη, ωστόσο, λόγω της θετικής πορείας που ακολούθησαν στην πλειοψηφία τους σήμερα τα "βαριά χαρτιά" του Χρηματιστηρίου ήταν η άνοδος που παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, σε ποσοστό 2,86%, κλείνοντας στις 888,3 μονάδες. Αυξημένη κατά 1,1 εκατομμύρια λίρες παρουσιάστηκε η αξία των συναλλαγών, καθώς ανήλθε στα 9 εκ. λίρες.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 19 February 2001 - 14:02:15 UTC